X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie dość,że dobrze spałam to jeszcze mi się śniło,że słyszę już serduszko mojego Bąbelka :) mam nadzieję,że był to sen proroczy a nie zapowiedź czegoś na odwrót bo wiecie jak to z tymi snami jest... Oby wszystko było dobrze:)
    Miłego weekendu Kobitki :) <3

kasss, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znikam na weekend ;) Będziemy odpoczywać ;)Wam także MAMUŚKI życzę spokojnego weekendu ;)

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

u nas leje:( szaro, buro i ponuro. Nocka minęła spokojnie, chociaż od tej luteiny doustnej dostałam ataku suchego kaszlu:/ mam nadzieję, że już niebawem przerzucę się na dopochwową.
    Dziś troszkę czuję się średnio - kłują jajniki i mdli mnie. Ale z drugiej strony lepiej tak niż wcale.

Życzę Wam udanego dnia !!!!

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście ma luteine dopochwowo i nic mi się nie dzieje:) I oby tak już do końca. U mnie też leje od rana, zero perspektyw na słońce :( Mam nadzieję,że w Sopocie ładniej będzie jak już tam dotrzemy w poniedziałek:)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Ja na szczęście ma luteine dopochwowo i nic mi się nie dzieje:) I oby tak już do końca. U mnie też leje od rana, zero perspektyw na słońce :( Mam nadzieję,że w Sopocie ładniej będzie jak już tam dotrzemy w poniedziałek:)

hej nie chce Cie martwić ale w trójmieście leje :(

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... To poproszę o deszcz tylko do jutra :) Później na przynajmniej 3 dni słoneczko:D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Agaawa Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

Ale macie fajne plany wakacyjne. My mieliśmy 13 sierpnia lecieć na wyprawę naszego życia do Peru, ale w ostatnim momencie przed wplatą pieniędzy zrobiłam test i .... Szok, nie polecimy. Dlatego tez planuje jechac na kilka dni nad morze, mamę wezmę ze sobą. A jakbym sie dobrze czuła to moze jesienią na jakies wyspy All inclusive z mężem. Zobaczymy. Teraz priorytety sie zasadniczo zmieniły, wiec nie ma co planować.

Gratuluje widoku serduszek:)) cudny widok.

Milego weekendu.

https://www.maluchy.pl/li-70452.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się jak to jest, bo też chodzę prywatnie do ginekologa, ale chciałabym te podstawowe badania robić na NFZ w końcu należy mi się, pracuję a nie raz ciągnęłam nawet dwa etaty więc tak sobie myślę jak to rozwiązać. Macie jakieś pomysły? Jak to u was będzie wyglądać? Czy mam mieć jedną kartę ciąży, w której pisze raz jeden lekarz na NFZ raz prywatnie? Czy lepiej mieć dwie karty prywatna i na NFZ?

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie też się zastanawiam czy nie pójść do mojej gin z nfz i nie poprosić o podstawowe badania w ciąży...:) ale nie jestem pewna czy chce mi się kombinować...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chodze do 2 lekarzy. Do jednego prywatnie - bardzo dobry lekarz, pracuje w szpitalu, mam do niego pelne zaufanie ale drogi...
    Drugi z nfz. Wszystkie badania mam za darmo. Dzieki temu czesciej podgladam na usg moja fasolke :)
    Ps. U mnie piekna pogoda i sloneczko

muszka27 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi tu o kombinowanie...
    wolę chodzić prywatnie bo mam fajną babkę, która odpowiada na wszystkie moje pytania,wątpliwości mam do niej zaufanie i w razie czego telefon kontaktowy i poświęca mi 40 minut na wizycie, a NFZ niestety jest rozmowa krótka i zaraz gin spławia bo długa kolejka czekających jest. Zastanawiam się poważnie nad jedną kartą ciąży, żeby później nie doszło do paradoksu że jedna zleca mi brać to a druga co innego.A na NFZ chcę tylko skierowania na badania które mi się należą.

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Dziewczyny ja chodze do 2 lekarzy. Do jednego prywatnie - bardzo dobry lekarz, pracuje w szpitalu, mam do niego pelne zaufanie ale drogi...
    Drugi z nfz. Wszystkie badania mam za darmo. Dzieki temu czesciej podgladam na usg moja fasolke :)
    Ps. U mnie piekna pogoda i sloneczko

tzn że masz czy będziesz miała jedną czy dwie karty ciąży?

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodze na nfz ale planuje zmienić lekarza i chodzić prwywatnie ale nie wiem jeszcze do kogo może znacie jakiegś dobrego w krakowie? ten nie przekonuje mnie do końca i też nie wiem jak z tymi badaniami.

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • muszka27 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    zastanawiam się jak to jest, bo też chodzę prywatnie do ginekologa, ale chciałabym te podstawowe badania robić na NFZ w końcu należy mi się, pracuję a nie raz ciągnęłam nawet dwa etaty więc tak sobie myślę jak to rozwiązać. Macie jakieś pomysły? Jak to u was będzie wyglądać? Czy mam mieć jedną kartę ciąży, w której pisze raz jeden lekarz na NFZ raz prywatnie? Czy lepiej mieć dwie karty prywatna i na NFZ?

hej ;) jak też miałam taki dylemat. Przed zajściem w ciążę sporo czasu leczyłam się i wydałam mnóstwo kasy na badania hormonalne, wizyty. Teraz kiedy się udało oczywiście nadal chodzę do ginekologoa który mnie "wyprowadził na prostą", ale poszłam też państwowo do rejonowej przychodni. Lekarz bez żadnych pytań zbadał mnie, zrobił usg na którym zobaczyłam po raz pierwszy bijące serduszko :* i skierował do położnej, która dała mi bez żadnych pytań skierowanie na komplet badań (ginekolog prywatnie wypisał do zrobienia te same badania). Niby trochę z tym zachodu, ale powiedziałam sobie tak samo jak Ty, pracuję kilka lat, płacę składki. Leczyłam się prywatnie, bo kolejna do państwowego na kilka miesięcy, dlaczego mam w ciąży nie skorzystać z tego co mi się należy.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • muszka27 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    * kolejka, zamiast kolejna

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwie karty ciazy. Nie mozna miec dwoch na nfz. A prywatnie mozesz miec nawet 10 jak chcesz.
    Jezeli komus noe przeszkadzaja czeste wizyty u lekarza to polecam :)
    Oczywiscie jeden lekarz nie wie o drugim bo nie musze sie im tlumaczyc

muszka27, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass, akurat nie znam nikogo z Krakowa, ja jestem z okolic i chodze do suchej beskidzkiej prywatnie, ale rodzic mam zamiar w ujastku w krk

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Nie chodzi tu o kombinowanie...
    wolę chodzić prywatnie bo mam fajną babkę, która odpowiada na wszystkie moje pytania,wątpliwości mam do niej zaufanie i w razie czego telefon kontaktowy i poświęca mi 40 minut na wizycie, a NFZ niestety jest rozmowa krótka i zaraz gin spławia bo długa kolejka czekających jest. Zastanawiam się poważnie nad jedną kartą ciąży, żeby później nie doszło do paradoksu że jedna zleca mi brać to a druga co innego.A na NFZ chcę tylko skierowania na badania które mi się należą.
    mi chodzi o takie kombinowanie, że mam tego na nfz daleko, a w łodzi teraz są rozkopy i nie wiem jak tam dojechać...a ponieważ lekarz kazał mi odpoczywać i nie robić zbytnio spacerów to się zastanawiam czy kombinować, czy zapłacić i nie łazić ten kawał na nfz...

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie pada.

Ja mieszkam pod Wawą i chodzę na NFZ- juz się zapisałam na 29.07 będę mieć założoną kartę ciązy i wszystkie badania zleca mi gin, wizyty co 3 tygodnie, tylko 3 usg, ale z wizyty na wizyte umawia położna, nie trzeba się zapisywać.

Prywatnie do tej samej gin byłam tylko na potwierdzeniu ciąży i idę do niej 29.07 żeby zobaczyć czy ciąża sie dobrze rozwija na usg, na NFZ pierwsze usg jest ok-13 tygodnia ciązy.

W poprzedniej ciąży robiłam tak samo i było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 12:38

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj wiem, wiem jak teraz łódz wygląda mam tam rodzinę i rozumiem Cię, masakra teraz tam jeździć po mieście i się poruszać... ja mam blisko babkę na NFZ ale za to okropna jest, mam z nią złe wspomnienia więc albo będę chodzić do niej tylko dla skierowania albo poszukam sobie kogoś innego na NFZ.

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ