Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Scarlett2014 wrote:Ja powiem pewnie na przełomie sierpnia i września. W podobnym czasie albo wcześniej muszę i chcę powiedzieć w pracy bo chwilowo jestem "niezastąpiona". Chciałabym pracować najdłużej jak się da ale zobaczymy co będzie. Na pewno siedzenie w domu może być dla mnie trudne też dlatego że będę miała za dużo czasu na myślenie i martwienie się
-
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:Ja polecam filmik na YouTube 7 kobiet - ciąża, wow normalnie
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Anulka26 wrote:Oglądałam już jakis czas temu Super ! Polecam. Ja faktycznie dzisiaj czułam się kiepsko- humory plus tę ciągnięcia w macicy, ale wyszliśmy z TŻ do parku na tężnię solankową i spacer oderwałam myśli trochę się zmęczyłam i juz mi lepiej Szykuję się do snu właśnie Bardzo brakuje mi energii i ciągle bym spała, miewam zawroty głowy, ale zniosę wszystko
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
A ja niestety musiałam powiedzieć juz dziś bo pracuje w restauracji w miejscowości turystycznej i teraz jest spory ruch szef teraz mi da druga osobę do pomocy i do końca sierpnia myślę pracować.u mnie w pracy wszyscy się domyślali nawet szef powiedział ze tak podejzewal. Nie chciałam mówić tak wcześnie ale zdrowie fasolki najważniejsze;-)
MamaAdasia, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyMy juz nad morzem odpoczywamy wczoraj pogoda kiepska padło a dzisiaj juz byliśmy na plaży i nawet się pokapalismy w morzu i basenie tez czuje ciągnięcie z prawej strony ale to chyba znaczy ze bejbus rośnie pozdrawiamy :*
Anastazjaaa, MamaAdasia, Anulka26, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Witam nowe mamy
mnie też męczą mdłości, do tej pory rumianek w miarę dawał radę, a teraz nic nie pomoga ani przeksąski ani dużo picia wody... nic... żołądek po prostu mi odpada.. i albo bieguna albo mdli ale jeszcze kibla nie przytulałam... i ma być coraz gorzej? och losie... czemu padło na te mdłości...
inne o niczym nie wiedzą jak im zazdroszczę.
anka miłego wypoczynku
ciągnięcia są ale do pewnego momentu pozniej sie uspokoi i co jakiś czas zakuje -
U mnie wie cala najblizsza rodzina, a wszystko zaczela sie od mamy, ktora powiedziala ze wygladam jakos inaczej, promienniej, oczy mi sie swieca i powiedziala, zebym zrobila test. Ja oczywiscie zaprzeczylam, bo nie staralismy sie z mezem o dziecko. Ta mysl jednak nie dawala mi spokoju i nastepnego dnia kupilam test. Jak mama to i tata, jak rodzice to i siostra. Maz tez od razu chcial powiedziec tesciom, bo przeciez moi rodzice wiedza... Ah te mamy nic sie przed nimi nie ukryje, znaja nas na wylot
Anastazjaaa, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam Was ,
Ja zaczynam dzień od jagodzianki mnie w tej ciązy ,,póki co" mdłosci ominęły, za to w poprzedniej - latałam na dwa fronty
U mnie wiedzą teściowie - mąż sie wygadal...
i najbliższe koleżanki, reszcie powiem po 1szym trymestrze.
U mnie z tą pracą to lipa, mam umowę na zastępstwo więc i tak mnie zwolnią, kwestia tego kiedy. A w pracy stres ogromny, dlatego chyba szybko ucieknę na L4.
Nie chcę stresować dzidziusia, a w pracy jeszcze nie mówiłam...
Mnie kłuje w lewym jajniku często, i tez mam to uczucie ciagnięcia czasem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 07:46
-
nick nieaktualnykasss wrote:MartaM mnie też po oczach poznali ale ja nie wyglądam promiennie tylko okropnie twarz mam spuchniętą oczy podkrążone i wygladam jak 7 nieszczęście a czuje się o dziwo dobrze
Cóż ja także nie wyglądam chwilowo zbyt okazale:) oczy podkrążone, pryszcze jak u nastolatki i przetłuszczające się włosy które pilnie potrzebują odświeżenia koloru a czekają na powrót mojej fryzjerki z wakacji. Brzuch też mi się powiększył ale to raczej zasługa tego co jadłam w ubiegłym tygodniu a nie ciąży choć jedno z drugim jakoś się wiąże bo jestem cały czas głodna a mdłości jeszcze nie doświadczyłam, ale z nowości od wczoraj coś mnie rwie w kręgosłupie:) ale wolę to niż bóle brzucha.
No i dzień dobry wszystkim:) -
u mnie właśnie mam kaszkę... a trądziku mniej
ale te mdłości dają znać ;/
mąż jeszcze wali teksty: to słaba jesteś ;/ jak mnie to wkur...
u mnie teście już wywąchali... bo wczoraj siostra męża pytala jak sie czuje bo objadłam sie na grillu i żołądek dał popalić i mowie ze ten żołądek strajkuje
a ona: może przed okresem?
no kurde kogo boli żołądek przed okresem? ;O
już na pewno gadali na mój temat no ale dopóki nie widzę serduszka to nic nie mówię.. zastanawiam sie czy dluzej nie czekać do 12 tyg.. ale jak tak dalej będzie to sami będą widzieć jak rzygam na boku ;/
Dzień dobry i oby mniej mdłości życzę -
A ja witam po pracowitym weekendzie Jeszcze 45min i będę nad morzem U mnie wie tylko mama i koleżanka. Reszcie mamy zamiar powiedziec jak tylko zobaczymy serduszko bo do 12tyg raczej nie wytrzymamy Mnie dzisiaj obudził mocny ból brzucha-aż sie przestrszyłam ale to chyba przez ten męczący weekend
Miłego dzionka Wam życzeAnulka26, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanka418 wrote:My juz nad morzem odpoczywamy wczoraj pogoda kiepska padło a dzisiaj juz byliśmy na plaży i nawet się pokapalismy w morzu i basenie tez czuje ciągnięcie z prawej strony ale to chyba znaczy ze bejbus rośnie pozdrawiamy :*
Proszę nam zarezerwować pogodę Dojedziemy już za 6 dni Póki co muszę wszystko dopiąć w pracy, ponieważ niestety też jestem z gatunku tych niezastąpionych ( teoretycznie :p)Szef jest chyba wkurzony i przerażony moim dwutygodniowym urlopem, ale ja go potrzebuje bardziej niż kiedykolwiek U nas póki co nikomu nie mówimy. Wie tylko maja mama na której dyskrecję mogę liczyć i my. Poinformuję jeszcze jedną osobę z którą przeszłam przez dwa poronienia- zaszłyśmy w jednakowym czasie i w jednakowym czasie straciłyśmy dzieciątka, więc wiem, że na jej dyskrecję, dobre słowo i modlitwę mogę liczyćanka418 lubi tę wiadomość
-
Cześć
Wczoraj miałam dzień pełen wrażeń, pojechaliśmy do moich rodziców z torcikiem. Moi rodzice myśleli że ten tort z okazji imienin, które miałam już jakiś czas temu, a tu proszę otwierają pudełko a tam napis: " Mamo, Tato będziecie dziadkami" od razu łzy radości i wzruszenia poleciały bezcenna chwila. Strasznie emocjonalna jestem ostatnio, łatwo się wzruszam
Po za tym kupiłam duphaston, długo się zastanawiałam czy brać, czy nie jakoś najgorszego tego progesteronu nie mam, ale z drugiej strony nie chce później mieć do siebie wyrzuty z tego powodu, dlatego stwierdziłam że do końca miesiąca wezmę, później zbadam sobie hormon i niech gin decyduje czy jest to mi nadal potrzebne czy nie...Niunia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
u mnie o ciąży wie już cała najbliższa rodzina. powiedziałam siostrze i rodzicom, mąż powiedział swojej mamie (żeby mnie nie denerwowała:P) i poszło dalej. wizyta w piątek, normalnie nie mogę się doczekać
Co do pracy to u mnie ciężko bo pracuje w przedszkolu więc ryzyko duże jest. umowa na zastępstwo, więc chce pracować jak najdłużej, jest również perspektywa przedłużenia umowy, podobno nawet dzidziuś p. Dyr nie będzie przeszkadzał "jakby pani zaszła w ciąże...". no zobaczymy, na razie w pracy nikt nie wie, nie mam obowiązku mówienia o tym tak wcześnie, a co dalej? zobaczymy
-
Witam sie i ja w ten ladny poranek
Witam noe mamusie wpisujcie sie na liste
kaczamila widze ze tez masz wizyte w piatek ale niema cie na liscie
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1cIFJIxHWjO0F-czYafHhvPNPAUQo04WtE9LXa3rQv0w/edit#gid=0
U mnie narazie wiedza tylko rodzice i siostra a reszcie chcemy powiedziec jak zobacze juz serduszko - jak wytrzymam hihi
wlasnie pije wode, ktora kupil mi moj M - " Mama i ja " taka dla kobiet w ciazy i dzieci niskosodowa fajna nawet tylko troche droga bo butelka wychodzi ok 1,70
jak w piatek wizyta przebiegnie pomyslnie to w sobote lub niedziele takze wyruszam nad morze ach wypoczynek i nie myslenie o nast wizycie jakbym wrocila to mialabym juz nast wizyte super by byloWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 10:24
Anulka26 lubi tę wiadomość
-
Cześć Wam:)
u mnie wiedzą tylko 3 osoby...rodzice na razie nie...chcę zobaczyć serduszko i wtedy się pochwalić...
wczoraj się nażarłam grilla, al. dziś nic mi nie jest...w ogóle wszystkie objawy i dolegliwości poszły...oczywiście wolę je mieć, bo wtedy bardziej czuję, że fasola jest i rozrabia...a tu ani bólu brzucha ani bolących sutków...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️