X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ja powiem pewnie na przełomie sierpnia i września. W podobnym czasie albo wcześniej muszę i chcę powiedzieć w pracy bo chwilowo jestem "niezastąpiona". Chciałabym pracować najdłużej jak się da ale zobaczymy co będzie. Na pewno siedzenie w domu może być dla mnie trudne też dlatego że będę miała za dużo czasu na myślenie i martwienie się
    Tez planuje pracować tak długo jak sie da. W planach mam do końca grudnia, ale zobaczymy pierwsza ciążę miałam zagrożona wiec jak coś będzie choć trochę nie tak rezygnuje z pracy

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja polecam filmik na YouTube 7 kobiet - ciąża, wow normalnie
    Oglądałam już jakis czas temu ;) Super ! Polecam. Ja faktycznie dzisiaj czułam się kiepsko- humory plus tę ciągnięcia w macicy, ale wyszliśmy z TŻ do parku na tężnię solankową i spacer oderwałam myśli trochę się zmęczyłam i juz mi lepiej ;) Szykuję się do snu właśnie ;) Bardzo brakuje mi energii i ciągle bym spała, miewam zawroty głowy, ale zniosę wszystko ;)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka26 wrote:
    Oglądałam już jakis czas temu ;) Super ! Polecam. Ja faktycznie dzisiaj czułam się kiepsko- humory plus tę ciągnięcia w macicy, ale wyszliśmy z TŻ do parku na tężnię solankową i spacer oderwałam myśli trochę się zmęczyłam i juz mi lepiej ;) Szykuję się do snu właśnie ;) Bardzo brakuje mi energii i ciągle bym spała, miewam zawroty głowy, ale zniosę wszystko ;)
    Tak zniesiemy więcej niż nam się zdawało, życzę dużo dobrego samopoczucia. Ja na razie mam tylko lekkie zawroty głowy, ale z tiago mega nudności zaczęły się w 7-8 tygodniu wiec...

MamaAdasia lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niestety musiałam powiedzieć juz dziś bo pracuje w restauracji w miejscowości turystycznej i teraz jest spory ruch szef teraz mi da druga osobę do pomocy i do końca sierpnia myślę pracować.u mnie w pracy wszyscy się domyślali nawet szef powiedział ze tak podejzewal. Nie chciałam mówić tak wcześnie ale zdrowie fasolki najważniejsze;-)

MamaAdasia, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz nad morzem odpoczywamy ;) wczoraj pogoda kiepska padło a dzisiaj juz byliśmy na plaży i nawet się pokapalismy w morzu i basenie :) tez czuje ciągnięcie z prawej strony ale to chyba znaczy ze bejbus rośnie :) pozdrawiamy :*

Anastazjaaa, MamaAdasia, Anulka26, slodka100 lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamy :)

mnie też męczą mdłości, do tej pory rumianek w miarę dawał radę, a teraz nic nie pomoga ani przeksąski ani dużo picia wody... nic... żołądek po prostu mi odpada.. i albo bieguna albo mdli ale jeszcze kibla nie przytulałam... i ma być coraz gorzej? och losie... czemu padło na te mdłości... :(
    inne o niczym nie wiedzą jak im zazdroszczę.

anka miłego wypoczynku :)

ciągnięcia są ale do pewnego momentu pozniej sie uspokoi i co jakiś czas zakuje :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja polecam filmik na YouTube 7 kobiet - ciąża, wow normalnie
    oglądałam juz jakiś czas temu ten film na TLC

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie cala najblizsza rodzina, a wszystko zaczela sie od mamy, ktora powiedziala ze wygladam jakos inaczej, promienniej, oczy mi sie swieca i powiedziala, zebym zrobila test. Ja oczywiscie zaprzeczylam, bo nie staralismy sie z mezem o dziecko. Ta mysl jednak nie dawala mi spokoju i nastepnego dnia kupilam test. Jak mama to i tata, jak rodzice to i siostra. Maz tez od razu chcial powiedziec tesciom, bo przeciez moi rodzice wiedza... Ah te mamy nic sie przed nimi nie ukryje, znaja nas na wylot :-)

Anastazjaaa, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM mnie też po oczach poznali ale ja nie wyglądam promiennie tylko okropnie twarz mam spuchniętą oczy podkrążone i wygladam jak 7 nieszczęście a czuje się o dziwo dobrze

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    A kiedy planujecie powiedzieć rodzince? Ja mam w planach około

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was ,

Ja zaczynam dzień od jagodzianki :) mnie w tej ciązy ,,póki co" mdłosci ominęły, za to w poprzedniej - latałam na dwa fronty :D

U mnie wiedzą teściowie - mąż sie wygadal...
    i najbliższe koleżanki, reszcie powiem po 1szym trymestrze.

U mnie z tą pracą to lipa, mam umowę na zastępstwo więc i tak mnie zwolnią, kwestia tego kiedy. A w pracy stres ogromny, dlatego chyba szybko ucieknę na L4.
    Nie chcę stresować dzidziusia, a w pracy jeszcze nie mówiłam...

Mnie kłuje w lewym jajniku często, i tez mam to uczucie ciagnięcia czasem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 07:46

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    MartaM mnie też po oczach poznali ale ja nie wyglądam promiennie tylko okropnie twarz mam spuchniętą oczy podkrążone i wygladam jak 7 nieszczęście a czuje się o dziwo dobrze

Cóż ja także nie wyglądam chwilowo zbyt okazale:) oczy podkrążone, pryszcze jak u nastolatki i przetłuszczające się włosy które pilnie potrzebują odświeżenia koloru a czekają na powrót mojej fryzjerki z wakacji. Brzuch też mi się powiększył ale to raczej zasługa tego co jadłam w ubiegłym tygodniu a nie ciąży :) choć jedno z drugim jakoś się wiąże bo jestem cały czas głodna a mdłości jeszcze nie doświadczyłam, ale z nowości od wczoraj coś mnie rwie w kręgosłupie:) ale wolę to niż bóle brzucha.

No i dzień dobry wszystkim:)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie właśnie mam kaszkę... a trądziku mniej :)
    ale te mdłości dają znać ;/
    mąż jeszcze wali teksty: to słaba jesteś ;/ jak mnie to wkur...

u mnie teście już wywąchali... bo wczoraj siostra męża pytala jak sie czuje bo objadłam sie na grillu i żołądek dał popalić i mowie ze ten żołądek strajkuje
    a ona: może przed okresem?
    no kurde kogo boli żołądek przed okresem? ;O
    już na pewno gadali na mój temat :/ no ale dopóki nie widzę serduszka to nic nie mówię.. zastanawiam sie czy dluzej nie czekać do 12 tyg.. ale jak tak dalej będzie to sami będą widzieć jak rzygam na boku ;/

Dzień dobry i oby mniej mdłości życzę :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam po pracowitym weekendzie :) Jeszcze 45min i będę nad morzem :D U mnie wie tylko mama i koleżanka. Reszcie mamy zamiar powiedziec jak tylko zobaczymy serduszko bo do 12tyg raczej nie wytrzymamy :) Mnie dzisiaj obudził mocny ból brzucha-aż sie przestrszyłam ale to chyba przez ten męczący weekend :/
    Miłego dzionka Wam życze :)

Anulka26, slodka100 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    My juz nad morzem odpoczywamy ;) wczoraj pogoda kiepska padło a dzisiaj juz byliśmy na plaży i nawet się pokapalismy w morzu i basenie :) tez czuje ciągnięcie z prawej strony ale to chyba znaczy ze bejbus rośnie :) pozdrawiamy :*

Proszę nam zarezerwować pogodę ;) Dojedziemy już za 6 dni ;) Póki co muszę wszystko dopiąć w pracy, ponieważ niestety też jestem z gatunku tych niezastąpionych ( teoretycznie :p)Szef jest chyba wkurzony i przerażony moim dwutygodniowym urlopem, ale ja go potrzebuje bardziej niż kiedykolwiek ;) U nas póki co nikomu nie mówimy. Wie tylko maja mama na której dyskrecję mogę liczyć i my. Poinformuję jeszcze jedną osobę z którą przeszłam przez dwa poronienia- zaszłyśmy w jednakowym czasie i w jednakowym czasie straciłyśmy dzieciątka, więc wiem, że na jej dyskrecję, dobre słowo i modlitwę mogę liczyć ;)

anka418 lubi tę wiadomość

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Wczoraj miałam dzień pełen wrażeń, pojechaliśmy do moich rodziców z torcikiem. Moi rodzice myśleli że ten tort z okazji imienin, które miałam już jakiś czas temu, a tu proszę otwierają pudełko a tam napis: " Mamo, Tato będziecie dziadkami" od razu łzy radości i wzruszenia poleciały :) bezcenna chwila. Strasznie emocjonalna jestem ostatnio, łatwo się wzruszam :)
    Po za tym kupiłam duphaston, długo się zastanawiałam czy brać, czy nie jakoś najgorszego tego progesteronu nie mam, ale z drugiej strony nie chce później mieć do siebie wyrzuty z tego powodu, dlatego stwierdziłam że do końca miesiąca wezmę, później zbadam sobie hormon i niech gin decyduje czy jest to mi nadal potrzebne czy nie...

Niunia86 lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    u mnie o ciąży wie już cała najbliższa rodzina. powiedziałam siostrze i rodzicom, mąż powiedział swojej mamie (żeby mnie nie denerwowała:P) i poszło dalej. wizyta w piątek, normalnie nie mogę się doczekać:)
    Co do pracy to u mnie ciężko bo pracuje w przedszkolu więc ryzyko duże jest. umowa na zastępstwo, więc chce pracować jak najdłużej, jest również perspektywa przedłużenia umowy, podobno nawet dzidziuś p. Dyr nie będzie przeszkadzał "jakby pani zaszła w ciąże...". no zobaczymy, na razie w pracy nikt nie wie, nie mam obowiązku mówienia o tym tak wcześnie, a co dalej? zobaczymy

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w ten ladny poranek ;)
    Witam noe mamusie ;) wpisujcie sie na liste ;)
    kaczamila widze ze tez masz wizyte w piatek ;) ale niema cie na liscie :(
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1cIFJIxHWjO0F-czYafHhvPNPAUQo04WtE9LXa3rQv0w/edit#gid=0
    U mnie narazie wiedza tylko rodzice i siostra a reszcie chcemy powiedziec jak zobacze juz serduszko - jak wytrzymam ;) hihi
    wlasnie pije wode, ktora kupil mi moj M - " Mama i ja " taka dla kobiet w ciazy i dzieci ;) niskosodowa ;) fajna nawet tylko troche droga bo butelka wychodzi ok 1,70

jak w piatek wizyta przebiegnie pomyslnie ;) to w sobote lub niedziele takze wyruszam nad morze ;) ach wypoczynek i nie myslenie o nast wizycie jakbym wrocila to mialabym juz nast wizyte super by bylo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 10:24

Anulka26 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila dzis ma wizyte ;) czekamy na sprawozdanie ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam:)

u mnie wiedzą tylko 3 osoby...rodzice na razie nie...chcę zobaczyć serduszko i wtedy się pochwalić...:)

wczoraj się nażarłam grilla, al. dziś nic mi nie jest...w ogóle wszystkie objawy i dolegliwości poszły...oczywiście wolę je mieć, bo wtedy bardziej czuję, że fasola jest i rozrabia...a tu ani bólu brzucha ani bolących sutków...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ