Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry. jem snaidanie owsianke chociaz wolalabym zjesc karpatke a takowa stoi w lodowce:)
Dziwne to prawda najpierw placzemy ze chcemy miec rbrzuchy ze chcemy byc w ciazy i kazdy negatywny test placz. potem ciaza a nastroj inny niz mozna bybylo sie tego spodziewac.
ja tez czuje sie jakbym miala wymiona zamiast cyckow, brzuch nie ciazowy tylko gruby, cwiczyc tak intensywnie jak kiedys nie moge a tego mi bardzo brakuje.
najwiecej radości spawiaja mi ruchy malutkiej i kupowanie ubranek:)
a jak cos zjem co na pewno nie nalezy do zdrowych rzeczy tlko raczej tuczacych to mam przed oczami obraz wiszacego brzucha po ciazy.
ach te kobiety nie dogodzi sie nam:)
milego dnia:)gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja wczoraj w nocy zrobiłam cala brytwanke czekolady z orzechami i wlasnie się nia zajadam. Co pewnie odbije sie potem na moim wyglądzie ale mialam na nia mega ochote
gosiaczek31, Scarlett2014, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja już od 5 nie mogłam spać. przewracałam się z boku na bok, masakra. wstałam przed 7 zjadłam śniadanie, byłam na zakupach i już warzy mi się rosół... och. mam od rana strasznego lenia a tu tyle mam do zrobienia, ale włącze pierwszy bieg i mam nadzieję że się do wieczora wyrobie:)
mam takie może głupie pytanie ale jako początkująca matka muszę je zadaćchodzi mi o pranie ciuszków dziecięcych:) wiem że do tego używa się specjalnych płynów hipoalergicznych nawet taki mam, ale czy wlewa sie go do komory gdzie daje się proszek czy proszku do prania się również używa... wybaczcie może głupota ale nie wiem. chciałam wyprać ciuszki, które mam dla dzidzi a nie wiem jak sie za to zabrać... ach... jeszcze sporo nauki przede mną
-
dzień dobry,
w sprawie tego leżenia na wznak.. wiedziałam, ze nie można bo lekarz mi to powiedział, ale nie pamiętałam dlaczego, dlatego wrzucam Wam fragment wypowiedzi gina:
Po przekroczeniu piątego miesiąca ciąży (po 20. tygodniu) należy unikać leżenia płasko, na plecach (na wznak). W tej pozycji ciężka macica uciska żyłę główną, którą krew wraca do serca, co z kolei zmniejsza ilość krwi dopływającej do płodu. Jednak niech się pani nie przeraża (po przebudzeniu) tym, że w czasie snu się pani obróciła na plecy - po prostu każdy się wierci w czasie snu. Należy wtedy ułożyć się inaczej i starać się wyrobić w sobie nawyk przyjmowania właściwej pozycji. Jeśli leży pani na boku, wtedy macica znajduje się w bezpiecznej odległości od żyły głównej. Można lekko ugiąć kolana - między kolana włożyć poduszkę , dla wygody poduszkę też można dać pod brzuch i ostatnią umieścić za plecami. Jeśli bardzo chce pani poleżeć ”na plecach”, to należy podeprzeć poduszkami tułów, a dodatkowo jedną poduszką podeprzeć prawy pośladek - aby spać przechylonym na lewy bok . Nie wolno całkiem płasko - na wznak.
miłego dnia!SunSun, Scarlett2014, gosiaczek31, kaczamila, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:W każdym razie czy też macie wrażenie że nazywając ciąże najpiękniejszym okresem w życiu kobiety ktoś trochę przesadził? Cycki mam jak wymiona, tylek jak szafa, jem średnio co 2 godziny a na widok słodyczy zaczynam się slinić
przez te wszystkie stresy nabawie się wrzodów a hormony robią mi wodę z mózgu
scarlet to poczytaj co cie czeka po porodzie
http://demotywatory.pl/4353172/Obowiazkowa-lekturaSunSun, Scarlett2014 lubią tę wiadomość
-
dzień dobry wszystkim zaległości nadrobione
a ja dziś miałam jakiś chory sen że niby nie wiedziałam kto jest ojcem dziecka w brzuchu i badania dna robiłam masakra jakaś
u nas na śniadanie gofry i moje dziecko zjadło więcej niż ja o pół gofra
-
Witam. Jak sie szybko chciałam przywitać bo musze sie szykować na wesele.
Wieczorem i w nocy tak bolał mnie krzyż i brzuch,że myślałam,że bedziemy musieli jechac do.szpitala...Moj M wymasował mi plecki i przeszło.ale brzuch dopiero ok.5 rano przestał boleć. Mam nadzieje,że te bole to wynik powiększającej sie macicy i nic złego sie nie dzieje.
Miłego dnia -
Ooooo nie mogę na demotki wejść
Dzień dobry.
Pogoda straszna za oknem. Musiało podskoczyć nagle ciśnienie, bo głowa mi pęka jak na kacu.
Kaczmilla. Normalnie wlewasz płyn jak przy każdym praniu. Ale szczerze polecę Ci podwójne pranie. Pierwsze w zwykłym proszku, gdyż najlepiej usuwa wszystkie zabrudzenia. Potem w tym hipoalergicznym. Te proszki dla dzieci nie spierają wszystkiego niestety. Są za delikatne.
sylwia, mi się śniło ostatnio że byłą żona mojego A. odebrała mi sądownie dziecko... są też i gorsze. Ale takie dziwne sny ma chyba każda z Nas.
Jakie plany na dzisiaj?kaczamila lubi tę wiadomość
-
Witajcie sobotnie
Wyjątkowo dobrze mi się spało,tylko zbudziły mnie remonty piętro niżej,które trwają już ponad rok. Siwa będę niedługo ze złości na tego kolesia. Za każdym razem mu puszczam spojrzenie węża jak mijamy się na klatce
Co do humorów,to ostatnio bardzo rozdrażniona bywam a za chwilę potulna jak baranek.
Zaczęłam dziś kolejny tydzieńCzas leci szybciutko. We wtorek wizyta i mam nadzieję,że synuś będzie nadal synkiem
Co do wózka, ta nowa mura 4 plus wygląda całkiem dobrze i ta obszerna budka w spacerówce,będę musiała przyjrzeć się temu wózkowi w sklepie. Choć trochę cena odstrasza. Mnie może mniej,ale mojego męża za to bardzo.
Udanej soboty życzękasss, bella82, czekaja lubią tę wiadomość
-
madziutek 23 wrote:witam dziewczyny;)
juz od rana spokoj ... ?co wy spicie jeszcze ?
mi sie dzisiaj snilo ze wrocilam Zima do pracy maz mnie zawozil z nasza jula a ja plakalam w samochodzie I nie chcialam sie z Nia rozstsc
oh cos czuje ze pierwszy dzień w pracy łatwy nie bedzie ale jeszcze trochę czasu.
Ja nie mogę zasnąć na lewym boku wczoraj pol nocy się męczyłam a obudziłam się na prawym
Miłego weekendu mamuski;-)
A juz w poniedziałek wyczekane połówkowe cieszę się bardzo choć moje dopiero w czwartek;-)gosiaczek31 lubi tę wiadomość
[/url]
-
hej brzuchatki,
ja sie wczoraj nie odzywalam bo mialam paskudy humorwstalam z fochem na caly swiat
u nas weekend na spokojnie, chce wyciagnac meza do Ikei i obok jest sklep z wozkami wie chcialabym zajrzec, plus oczywiscie zakupy "jedzeniowe".
Kasha fajnie, ze piszesz o podwojnym praniu, ale czynowe ciuszki tez tak trzeba? a uzywane dostane od Siostry to tez? a polecacie jakies fajne lyny/prozki dla niemowlat?
ja staram sie spac na lewym boku, ale czesto w nocy budze sie wlasnie na plecach.
Anet poprosze o przepis na czekolade -
Bella. Ja napisałam swoje zdanie. Ja tak zrobię przy wszystkich ciuszkach. Za dużo nowych nie mam. 90% to używki. Przy używanych ciuchach nigdy nic nie wiadomo, dlatego ja zrobię 2 prania, a nowe ... chyba tylko raz w proszku dla dzieci.
Co do proszków najpopularniejsze to są te biedronkowe i właśnie lovela. Czytałam na forach że najlepsze, ale do tego indywidualnie trzeba podejść. Niektóre dziecięce proszki i tak uczulają.
Do spania na lewym boku ... U mnie ciężko z tym. Ja śpię na płasko lekko przechylona na lewy bok i zgiętą prawą nogą. Inaczej nie zasnę. Ale jest plus spania na prawym bokuSerce przestaje walić jak dzwon :p
-
Bella. Ja napisałam swoje zdanie. Ja tak zrobię przy wszystkich ciuszkach. Za dużo nowych nie mam. 90% to używki. Przy używanych ciuchach nigdy nic nie wiadomo, dlatego ja zrobię 2 prania, a nowe ... chyba tylko raz w proszku dla dzieci.
Co do proszków najpopularniejsze to są te biedronkowe i właśnie lovela. Czytałam na forach że najlepsze, ale do tego indywidualnie trzeba podejść. Niektóre dziecięce proszki i tak uczulają.
Do spania na lewym boku ... U mnie ciężko z tym. Ja śpię na płasko lekko przechylona na lewy bok i zgiętą prawą nogą. Inaczej nie zasnę. Ale jest plus spania na prawym bokuSerce przestaje walić jak dzwon :p
bella82 lubi tę wiadomość