Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewuszki. Przeglądam właśnie pasy ciążowe i znalazłam takie cuś.
Powiedzcie mi co o tym sądzicie.
http://allegro.pl/pas-happy-mommy-ciazowy-wzmacnia-plecy-brzuch-l-i4687448203.html
Dokładniejsze dane:
Pas ciążowy Belly Up to profesjonalny pas ortopedyczny chroniący kręgosłup i brzuch.
Unikalny kształt pasa:
- stabilizuje dolne partie pleców niwelując efekt nadmiernego wygięcia się do przodu odcinka piersiowego i lędźwiowego kręgosłupa.
- zapewnia utrzymanie prawidłowej postawy w okresie ciąży, oraz odpowiednie podparcie brzucha;
- odciąża miednicę, oraz biodra w czasie i po ciąży;
- pośrednio pomaga w zmniejszeniu opuchlizny nóg.
- zastępuje podtrzymywanie pleców rękoma podczas stania.
- zapobieganiu zwiotczeniu skóry brzucha, które pojawia się po ciąży
- pomaga w utrzymaniu stabilności spojenia łonowego po porodzie.
Przydatny szczególnie w trzecim trymestrze ciaży.
BellyUp wyposażony jest w sztywne wzmocnienia, oraz boczne pasy pomagające w stabilizacji i odciążaniu kręgosłupa
Pas umożliwia swobodne regulowanie i dopasowywanie do brzucha. Dzięki wyłożeniu pasa cienką warstwą pianki dostosowuje się on do kształtu brzucha nie uciskając go i zapewniając pełny komfort.
Zapinany jest z przodu.
Regulacja rzepem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 13:28
-
Kasha ja sceptycznie pidchodze do tego typu rzeczy....choc sporo kobiet chwali sobie.mnie osobiscie w pierwszej ciąży wogole mnie nie bolal kregoslup..ciekawa jestem jak teraz bedzie.mialam tylko pas poporodowy ktory pomaga sie obkurczyc mięśniom mi pomógł
-
dziołszki ja dziś idę znowu na urodziny w ciągu 2 meisiecy juz na 4 bylam, a dzis kolejne, zaś wyżerka...
dziś kupiłam w biedronce płyn do płukania (zmiekczający) lovelabo mleczko już mam, jeszcze musiałabym proszek kupic do kolorow,ale to nastepnym razem.
też chce kupic tą plytke z usg
a w tesco była wyprzedaz produktow do opalania i nabylam dla dziecka z daxa do buzi i lirene do ciała filtr 50 za uwaga 5zł!!na szczescie długie terminy ważności, wiec sie przyda w przyszlym rokuzaoszczedzilam jakies 25zł
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny właśnie posprzątam zrobiłam sobie kawę 3 w 1 bo tylko taka pije raz na jakiś czas i leżę bo kręgosłup daje mi się we znaki przez ten okropny ból posladka. Lekarz ostatnio mi powiedział ze macica mi uwiera na kręgosłup i promieniuje na posladek i nogę może przydałby mi się ten pas o którym kasha pisała.
U mnie za płytę trzeba dopłacić 50 zł ale jak mam badanie na NFZ wiec 50 zł spokojnie mogę dopłacić a nawet jakby 100 zl trzeba by było dać to bym dała bo według mnie warto chyba będę oglądała co chwila -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybella82 wrote:hej brzuchatki,
ja sie wczoraj nie odzywalam bo mialam paskudy humorwstalam z fochem na caly swiat
u nas weekend na spokojnie, chce wyciagnac meza do Ikei i obok jest sklep z wozkami wie chcialabym zajrzec, plus oczywiscie zakupy "jedzeniowe".
Kasha fajnie, ze piszesz o podwojnym praniu, ale czynowe ciuszki tez tak trzeba? a uzywane dostane od Siostry to tez? a polecacie jakies fajne lyny/prozki dla niemowlat?
ja staram sie spac na lewym boku, ale czesto w nocy budze sie wlasnie na plecach.
Anet poprosze o przepis na czekolade
Bella a ten sklep z wózkami jak się nazywa bo ja mam plan jutro męża do Ikei wyciągnąć a Wrocław najbardziej co prawda 100 km ale może pojedziemy i bym też tam zajrzała o ile w niedziele otwarty jest -
nick nieaktualny
-
Justyska89 wrote:Bella a ten sklep z wózkami jak się nazywa bo ja mam plan jutro męża do Ikei wyciągnąć a Wrocław najbardziej co prawda 100 km ale może pojedziemy i bym też tam zajrzała o ile w niedziele otwarty jest
kurcze nie wiemSiostra mi mowila, ze jakis sklep na Bielanach jest ale nazwy nie znam
takie info znalazlam na google :https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#safe=off&q=bielany%20wroc%C5%82awskie%20sklepy%20dla%20dzieci
my wrocilismy z zakupow zywnosciowych i padam, nie wiem czy pojedziemy jeszcze do ikei -
nick nieaktualnyHej a ja mimo wieeeeelkiego lenia rano szybko się odrobiłam. Dzisiejszy dzień mogę zaliczyć do udanych bo w końcu udało mi się porozmawiać ze szwagierką tak od serca. kiedyś żyłyśmy bardzo dobrze, trzymałyśmy sztame razem bo mieszkamy u teściowej ale od jakiegoś czasu a dokłaniej jak nasi mężowie (bracia) zaczęli ze sobą pracować to wszystko się pozmieniało. jeden narzekał na drugiego nie mogli się dogadać "rozstawali się" i znowu po kilku dniach prcowali razem. prace i problemy z praca przynosili do domu i przez to nasze relacje się pogorszyły do takiego stopnia że ze sobą nie rozmawiałyśmy... a dzisiaj udało sie usiąść w kuchni i na spokojnie pogadać, powiedzieć swoje zale itp. i co? dowiedziałam się że szwagierka jest w 8 tyg ciąży:) bardzo się ucieszyłam ponieważ początkiem roku była w ciąży ale niestety się nie pojawił zarodek i musiała mieć zabieg... bardzo to przeżyła, ja w sumie też oby dwie beczałyśmy jak bóbr, później ja zobaczyłam dwie kreski na teście i nie wiedziałam jak tą nowiną podzielić się z domownikami a później jakoś tak wyszło jak pisałam powyzej i nie rozmawiałyśmy ze sobą w ogóle. nagle nie miałyśmy tematów do rozmów w kuchni przy przygotowaniu obiadów panowała grobowa cisza, albo szwagierka chodzia i sobie nuciła, co mnie doprowadzało do szału. dzisiaj jakoś ja zagadałam ze teściowa chodzi i mówi że będą dwa dzidizusie i o co chodzi? i tak poszło, jak zaczęłyśmy rozmawiać to jak za dawnych czasów... mam nadzieje że to nie tylko tak dzisiaj, tylko już tak zostanie... Ufff
A Wam jak mija dzień brzuchatki?- bella82 to określenie tak i się podoba, normalnie jak go codzień widze na forum to mi się buzia śmieje do komputera
bella82, SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Hej.Ja w czwartek miałam polowkowe,wszystko dobrze z maluszkiem.Wszystkie organy wykształcone,piękne serdusio i siusiaczek;)Wiec pojedzie chłopczyk.Z wyprawka podobnie jak większość z Was się wstrzymuje póki co.Może za miesiąc zacznę coś kupować bo mam kolejne usg i jeśli się okaże że jest ok,dzidzia rośnie i przepływy są w porządku to pewnie powoli zacznę kupować chociaż ciuszki.Wózek po nowym roku planuje kupić.
Kasha ten pas może być dobry jeśli ma się problemy z kręgosłupem.Pożyczyłem od znajomej bo miałam bóle pleców i od kiedy go mam to nie założyłam ani razu bo ból ustąpił
Aha i na usg wyszło ze łożysko na ścianie przedniej i nie wiem czym to grozi bo pani która robiła scan nie wyjaśniła bo nie jest od tego.Na następnym usg będę miała już lekarza i może on mi powie.kaczamila, kasss, bella82, anet525, SunSun, Scarlett2014, gosiaczek31, MartaM, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Kaczamila to fajnie teraz bedziecie miały dużo wspólnych tematów dobrze że sobie wszystko wyjaśniłyście;)
ja też sie juz wyrobiłam ibolą mnie plecy od tego sprzatana czekam na męża który dłubie jeszcze w samochodzie jak to facet mowi ze 5 min a to nam zazucaja że w łazience długo siedzimy i z 5min robi sie godz[/url]
-
nick nieaktualnymnie też bolą plecy w dolnej części, już od paru dni i przez to też nie mogę za bardzo spać w nocy. Nie mogę znaleźć żadnej wygodnej pozycji, leże na lewym boku zaraz się przewracam na plecy, jak sobie przypomnę że nie mogę na plecach to znowu na lewy bok....
ja również czekam na mojego męża, jest na budowie domek nam stawia. ale już zaglądam na niego z okna i go widzę bo robi już piętro -
No i ja dziewczyny jestem po polowkowym. Wszystko ok. Chlopczyk jest juz 100%chłopczykiem i wszystkie organy pięknie wyksztalcone. Mam parę krótkich filmików i dużo zdjęć na plytce. Super bylo widać jak lapie się za stopy. No i ogólnie wrazenia co do ujastka super. Wszyscy mili, pokierowali grzecznie gdzie isc itp.
anet525, kasss, SunSun, Justyska89, Scarlett2014, Dorka1979, bella82, gosiaczek31, MartaM, Anastacia33, Emca, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Memory super ze na usg wszystko dobrze gratuluje synka. Co do ciuszków czytałam ze wiele kobiet zaryzykowalo uprać po jednym ubranku w zwykłym proszku. Wiem ze skóra dziecka jest o wiele delikatniejsza ale jesli nie ma żadnych uczuleń to można brać tez w zwykłym. Ja kupiłam plyn jelp. Co do filmu. 4 d u nas kosztuje 160 zl tez będę robila.
Mam pytanie znajomi ciągną nas na kręgle. Jak myślicie mogę grać czy to zbyt ryzykowne? -
nick nieaktualny