Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmarina Memory gratuluje udanych wizyt i poznania płci;)
Anastacia ludzie tacy już są i tego nie zmienimy najważniejse że byście wy byli szczęśliwi a to czy jesteście po ślubie czy nie nie ma żadnego znaczenia
U nas też były naciski na ślub bo jesteśmy razem 8 lat i powiem wam że jak na okraglo nam truli o slubie to my go nie chcielismy jak sie uspokoili po pewnym czasie sami doszlismy do wniosku ze oboje tego chcemy.
Właśnie kupiłam sobie szlafrok w biedronce na porodówke bedzie dobry ale porownując z satynowym sexy szlafrokiem ktore nosiłam przed ciaza w tym czuje sie jak babcia;(i powiem wam ze u nas sa jeszcze te reczniki z kapturkiem i body
Mmarina, anet525 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyEmartea wrote:Ja mówię że to jest mój "nie mąż" i przeważnie ludzie reagują uśmiechem. A w poważniejszych sytuacjach po prostu partner i nie spotkałam się jeszcze z dziwnymi spojrzeniami.
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:Emartea moja mama to wspimina o tym kiedy sie da bo jej to przeszkadza, ze jak to wygląda itp a ja nie przejmuje sie opiniami innych bo wiem ze jakkolwiek bym sie starala to i tak ktos mi tylek obsmaruje
Anastacia33 lubi tę wiadomość
-
Hej gratuluje mamusiom po udanych wizytach
Widzę, że pisałyście na temat ślubów i nieślubów - ja tam uważam, że jak ktoś nie czuje, że potrzebuje tego rodzaju udokumentowania swoich uczuć to jego sprawa. Dziecko przecież można razem wychowywać i bez ślubu. A jeśli już jest taka chęć to musi się znajdować po obu stronach.
Z innej beczki, z cyklu "co ludzie powiedzą" moja babcia jakiś rok temu próbowała mi dopiec mówiąc, że małżeństwo bez dziecka to żadne małżeństwo. Dziś jesteśmy z mężem trzy lata po ślubie. A babcia w końcu zadowolona, że doczeka się kolejnego prawnuka lub prawnuczki.
A na marginesie - wszystkie już czujecie ruchy? Jutro zaczynam 19 tc i na razie nie ma nic specjalnie charakterystycznego. Raz czy dwa poczułam jakieś mocniejsze przewiercenie i od dawien dawna zupełny spokój. Pewnie przesadzam, ale oczywiście wprawia mnie to w jakiś dyskomfort psychiczny.Mmarina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny!!! APEL!
Prowadzę "Listę obecnych ciężarówek" od maja, czyli generalnie szmat czasu i jakoś sobie uświadamiam, że na dniach mogę rodzić, a lista nie przekazana
Czy wśród Was znajdzie się jakaś odpowiedzialna i sumienna Mamina, która będzie kontynuowała dzieło założone lata temu?
Błagam, czas goni
Wszelkie sugestie zgłaszajcie proszę na wątku "LOC",
Pozdrawiam Was Kochane! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 22:03
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
justwol wrote:A na marginesie - wszystkie już czujecie ruchy? Jutro zaczynam 19 tc i na razie nie ma nic specjalnie charakterystycznego. Raz czy dwa poczułam jakieś mocniejsze przewiercenie i od dawien dawna zupełny spokój. Pewnie przesadzam, ale oczywiście wprawia mnie to w jakiś dyskomfort psychiczny.
Hej ! W czwartek na wizycie doktor mówił, że w sumie nie powinnam czuć jeszcze ruchów - zatem nie martw się ! Powiedział, że za jakiś tydzień - dwa powinnam czuć jakieś przelewania, na początku wieczorem - 21-24 a potem to już całły dzień
-
Dzień dobry.
Na dobry początek dnia chętnie Wam zaproponuję zakup nowych numerów gazetek "Dziecko" oraz "Mamo to ja".
W "Dziecko" (2.99zł)- super dodatek wyprawka dla noworodka, kalendarz szczepień.
W "Mamo to ja"(1,99zł) - temat o szczepionkach obowiązkowych i dodatkowych( plusy i minusy), artykuł o piersiach jak hartować i wklęsłych brodawkach. Oraz 4 strony z kuponami zniżkowymi na zakupy.SunSun, Emartea, gosiaczek31, kasss, justwol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja właśnie wróciłam z kościoła późno wyszłam i nie było miejsc siedzących a ja z moim kręgosłupem bolacym to wystać nie mogę i wyszłam i poszłam do domu po 20 min mszy. Poza tym odkąd jestem w ciąży po ludzku mszy przejść nie mogę cały czas mi się coś robi w środku. Chyba moje dziecko nie będzie lubilo kościoła heh. My dzisiaj jednak pojedziemy do tej Ikei bella narobiła mi ochoty wiec ja męża wczoraj jakoś przekonałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 10:28
-
witam wszystkie
anet525 ja byłam na kręglach zaraz na początku ciąży jak sie dowiedziałm bo bylismy na wczasach i niewiele atrakcji mi zostało więc 2 dni w kręgle i bilard wieczorami graliśmy i nic minie było wybierałam te lżejsze kule
co do proszku to ja na początku używałam dzidziuś chyba teściowa kupiła a później vizir sensitivegosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustwol ja w pierwszej ciazy ruchy czulam dopiero po 20 tc. Takze spokojnie doczekasz sie:-) poza tym nie jest prawda ze czuje sie je caly dzien:-) wiekszosc czasu nasze bobasy przesypiaja:-) kilka razy dziennie maja okresy tzw aktuwnosci i wtedy sie ruszaja intensywnie:-) trwa to 15-30 min i pozniej spokojnie odpoczywaja:-) poczytajcie o tym. Im ciaza starsza tym mniej spia, czesciej kopia, maja swoj staly rytm i aktywuja sie o podobnych porach.
-
gosiaczek ja juz zauwazylam ze najbardziej aktywny moj maluszek jest miedzy 20 a 21 a w czasie dnia baardzo czesto go czuje...
nawet podczas chodzenia wyczuwam riuchy...
aczkolwiek jeszcze ciezko mi odroznic czy kopnal nozka czy szturchnal lokciem...
ale czasem ruchy czuje nawet ok 1 cm nad pepkiem jak kopie a czasem caaalkiem na dole... aczkolwiek najczesciej po srodku brzucha jakby byl ulozony w poprzek brzucha... i glowke czasem wypycha bo czuje taka gule z jednej strony...
ale jakos ciezko mi to sobie wyobrazic ze tam sie wierci prawdziwy czlowiek ;*MamaAdasia, gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość
-
Witam w ten piękny jesienny dzien. Po prostu jest slicznie!
Gratuluje wizyt połówkowych-oby wszystkie byly tak udane!
Co do związków to u mnie na razie ślub nie wchodzi w gre bo mój M jest w trakcie rozwodu nad czym mój tata bardzo ubolewa... I dopóki nie ma rozwodu to omija ten temat bo wiem że moj wybór nie do konca go zadowala. Ale ciesze sie że sie dogadująreszta rodziny kompletnie mnie nie interesuje
Miłego dnia Wam życzeAnastacia33, Dorka1979, SunSun, bella82 lubią tę wiadomość