X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina Memory gratuluje udanych wizyt i poznania płci;)
    Anastacia ludzie tacy już są i tego nie zmienimy najważniejse że byście wy byli szczęśliwi a to czy jesteście po ślubie czy nie nie ma żadnego znaczenia
    U nas też były naciski na ślub bo jesteśmy razem 8 lat i powiem wam że jak na okraglo nam truli o slubie to my go nie chcielismy jak sie uspokoili po pewnym czasie sami doszlismy do wniosku ze oboje tego chcemy.
    Właśnie kupiłam sobie szlafrok w biedronce na porodówke bedzie dobry ale porownując z satynowym sexy szlafrokiem ktore nosiłam przed ciaza w tym czuje sie jak babcia;(i powiem wam ze u nas sa jeszcze te reczniki z kapturkiem i body

Mmarina, anet525 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Ja mówię że to jest mój "nie mąż" i przeważnie ludzie reagują uśmiechem. A w poważniejszych sytuacjach po prostu partner i nie spotkałam się jeszcze z dziwnymi spojrzeniami.
    Ja mówię po prostu mężu, mąż będę mówić może kiedyś po ślubie. A stopień pokrewieństwa można podać narzeczony zamiast konkubent, w moim przypadku to się już mówi, wieczne narzeczeństwo. Miałam kiedyś zdarzenie jak w bezrobotnym byłam na komisji aby dostać dofinansowanie do otwarcia swojej firmy. O coś mnie zapytali ( w komisji był tylko jeden facet, można powiedzieć łepek) i na to pytanie odpowiedziałam że to mój mąż mi coś tam pomógł, a ten łepek do mnie z tekstem że przecież w papierach napisałam że jestem panną, a ja do niego że mówię mój mąż bo słowo konkubent źle brzmi i mi się nie podoba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Emartea moja mama to wspimina o tym kiedy sie da bo jej to przeszkadza, ze jak to wygląda itp a ja nie przejmuje sie opiniami innych bo wiem ze jakkolwiek bym sie starala to i tak ktos mi tylek obsmaruje
    Mi co jakiś czas ktoś smaruje głowę żeby zrobić porządek z naszą sytuacją od kąd teściu zginął śmiercią tragiczną na polowaniu, bo mój M też jest mysliwym i żebym nie została z niczym

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina, Memory ciesze się,że badania wyszły super :) Gratulacje.

Mmarina lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratuluje mamusiom po udanych wizytach :)
    Widzę, że pisałyście na temat ślubów i nieślubów - ja tam uważam, że jak ktoś nie czuje, że potrzebuje tego rodzaju udokumentowania swoich uczuć to jego sprawa. Dziecko przecież można razem wychowywać i bez ślubu. A jeśli już jest taka chęć to musi się znajdować po obu stronach.
    Z innej beczki, z cyklu "co ludzie powiedzą" moja babcia jakiś rok temu próbowała mi dopiec mówiąc, że małżeństwo bez dziecka to żadne małżeństwo. Dziś jesteśmy z mężem trzy lata po ślubie. A babcia w końcu zadowolona, że doczeka się kolejnego prawnuka lub prawnuczki.
    A na marginesie - wszystkie już czujecie ruchy? Jutro zaczynam 19 tc i na razie nie ma nic specjalnie charakterystycznego. Raz czy dwa poczułam jakieś mocniejsze przewiercenie i od dawien dawna zupełny spokój. Pewnie przesadzam, ale oczywiście wprawia mnie to w jakiś dyskomfort psychiczny.

Mmarina lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! APEL!

Prowadzę "Listę obecnych ciężarówek" od maja, czyli generalnie szmat czasu i jakoś sobie uświadamiam, że na dniach mogę rodzić, a lista nie przekazana ;)

Czy wśród Was znajdzie się jakaś odpowiedzialna i sumienna Mamina, która będzie kontynuowała dzieło założone lata temu?

Błagam, czas goni :D
    Wszelkie sugestie zgłaszajcie proszę na wątku "LOC",

Pozdrawiam Was Kochane! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 22:03

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jystwol kazdy jak widac najlepiej by nam ułożył zycie....zapominajac o tum ze najwazniejsze jest czego my pragniemy.rodzina zawsze twierdzi ze chce dla nas dobrze tyle ze ze swojej perspektywy

SunSun lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Www.gdzierodzic.info fajna strona duzp przydatnycj informacji...opinie o porodowkach, co spakowac do torby, kiedy jechać do szpitala

gosiaczek31, jasmin lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justwol wrote:
    A na marginesie - wszystkie już czujecie ruchy? Jutro zaczynam 19 tc i na razie nie ma nic specjalnie charakterystycznego. Raz czy dwa poczułam jakieś mocniejsze przewiercenie i od dawien dawna zupełny spokój. Pewnie przesadzam, ale oczywiście wprawia mnie to w jakiś dyskomfort psychiczny.

Hej ! W czwartek na wizycie doktor mówił, że w sumie nie powinnam czuć jeszcze ruchów - zatem nie martw się ! Powiedział, że za jakiś tydzień - dwa powinnam czuć jakieś przelewania, na początku wieczorem - 21-24 a potem to już całły dzień

km5svcqgfaw599l1.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Na dobry początek dnia chętnie Wam zaproponuję zakup nowych numerów gazetek "Dziecko" oraz "Mamo to ja".

W "Dziecko" (2.99zł)- super dodatek wyprawka dla noworodka, kalendarz szczepień.
    W "Mamo to ja"(1,99zł) - temat o szczepionkach obowiązkowych i dodatkowych( plusy i minusy), artykuł o piersiach jak hartować i wklęsłych brodawkach. Oraz 4 strony z kuponami zniżkowymi na zakupy.

SunSun, Emartea, gosiaczek31, kasss, justwol lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli z tego co mi wiadomo to pozniej ruchy czuja mamusie x pierwszym dzieckiem...

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wlasnie wyslalam mojego po gazety hi hi

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja właśnie wróciłam z kościoła późno wyszłam i nie było miejsc siedzących a ja z moim kręgosłupem bolacym to wystać nie mogę i wyszłam i poszłam do domu po 20 min mszy. Poza tym odkąd jestem w ciąży po ludzku mszy przejść nie mogę cały czas mi się coś robi w środku. Chyba moje dziecko nie będzie lubilo kościoła heh. My dzisiaj jednak pojedziemy do tej Ikei bella narobiła mi ochoty wiec ja męża wczoraj jakoś przekonałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 10:28

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie

anet525 ja byłam na kręglach zaraz na początku ciąży jak sie dowiedziałm bo bylismy na wczasach i niewiele atrakcji mi zostało więc 2 dni w kręgle i bilard wieczorami graliśmy i nic minie było wybierałam te lżejsze kule

co do proszku to ja na początku używałam dzidziuś chyba teściowa kupiła a później vizir sensitive

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justwol ja w pierwszej ciazy ruchy czulam dopiero po 20 tc. Takze spokojnie doczekasz sie:-) poza tym nie jest prawda ze czuje sie je caly dzien:-) wiekszosc czasu nasze bobasy przesypiaja:-) kilka razy dziennie maja okresy tzw aktuwnosci i wtedy sie ruszaja intensywnie:-) trwa to 15-30 min i pozniej spokojnie odpoczywaja:-) poczytajcie o tym. Im ciaza starsza tym mniej spia, czesciej kopia, maja swoj staly rytm i aktywuja sie o podobnych porach.

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek ja juz zauwazylam ze najbardziej aktywny moj maluszek jest miedzy 20 a 21 a w czasie dnia baardzo czesto go czuje... ;) nawet podczas chodzenia wyczuwam riuchy... ;)

aczkolwiek jeszcze ciezko mi odroznic czy kopnal nozka czy szturchnal lokciem...

ale czasem ruchy czuje nawet ok 1 cm nad pepkiem jak kopie a czasem caaalkiem na dole... aczkolwiek najczesciej po srodku brzucha jakby byl ulozony w poprzek brzucha... i glowke czasem wypycha bo czuje taka gule z jednej strony... :)

ale jakos ciezko mi to sobie wyobrazic ze tam sie wierci prawdziwy czlowiek ;* ;D

MamaAdasia, gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek a mój maluch w dzien to chyba śpi bo nic go nie czuć. Za to po 21 wyraźnie czuje ruchy jak leżę w łóżeczku

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W miesieczniku dziecko jest przykladowa wyprawka dla noworodka.calkiem sensowna i ekonomiczna same potrzebne rzeczy

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyznam sie ze przy pierwszym dziecku używałam pieluch jednorazowych....teraz zastanawiam sie nad wielorazowymi-ekologicznymi.co o nich myslicie?

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny jesienny dzien. Po prostu jest slicznie! ;)
    Gratuluje wizyt połówkowych-oby wszystkie byly tak udane!

Co do związków to u mnie na razie ślub nie wchodzi w gre bo mój M jest w trakcie rozwodu nad czym mój tata bardzo ubolewa... I dopóki nie ma rozwodu to omija ten temat bo wiem że moj wybór nie do konca go zadowala. Ale ciesze sie że sie dogadują :) reszta rodziny kompletnie mnie nie interesuje ;)

Miłego dnia Wam życze :)

Anastacia33, Dorka1979, SunSun, bella82 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ