Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina Memory gratuluje udanych wizyt i poznania płci;)
    Anastacia ludzie tacy już są i tego nie zmienimy najważniejse że byście wy byli szczęśliwi a to czy jesteście po ślubie czy nie nie ma żadnego znaczenia
    U nas też były naciski na ślub bo jesteśmy razem 8 lat i powiem wam że jak na okraglo nam truli o slubie to my go nie chcielismy jak sie uspokoili po pewnym czasie sami doszlismy do wniosku ze oboje tego chcemy.
    Właśnie kupiłam sobie szlafrok w biedronce na porodówke bedzie dobry ale porownując z satynowym sexy szlafrokiem ktore nosiłam przed ciaza w tym czuje sie jak babcia;(i powiem wam ze u nas sa jeszcze te reczniki z kapturkiem i body

Mmarina, anet525 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Ja mówię że to jest mój "nie mąż" i przeważnie ludzie reagują uśmiechem. A w poważniejszych sytuacjach po prostu partner i nie spotkałam się jeszcze z dziwnymi spojrzeniami.
    Ja mówię po prostu mężu, mąż będę mówić może kiedyś po ślubie. A stopień pokrewieństwa można podać narzeczony zamiast konkubent, w moim przypadku to się już mówi, wieczne narzeczeństwo. Miałam kiedyś zdarzenie jak w bezrobotnym byłam na komisji aby dostać dofinansowanie do otwarcia swojej firmy. O coś mnie zapytali ( w komisji był tylko jeden facet, można powiedzieć łepek) i na to pytanie odpowiedziałam że to mój mąż mi coś tam pomógł, a ten łepek do mnie z tekstem że przecież w papierach napisałam że jestem panną, a ja do niego że mówię mój mąż bo słowo konkubent źle brzmi i mi się nie podoba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Emartea moja mama to wspimina o tym kiedy sie da bo jej to przeszkadza, ze jak to wygląda itp a ja nie przejmuje sie opiniami innych bo wiem ze jakkolwiek bym sie starala to i tak ktos mi tylek obsmaruje
    Mi co jakiś czas ktoś smaruje głowę żeby zrobić porządek z naszą sytuacją od kąd teściu zginął śmiercią tragiczną na polowaniu, bo mój M też jest mysliwym i żebym nie została z niczym

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina, Memory ciesze się,że badania wyszły super :) Gratulacje.

Mmarina lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratuluje mamusiom po udanych wizytach :)
    Widzę, że pisałyście na temat ślubów i nieślubów - ja tam uważam, że jak ktoś nie czuje, że potrzebuje tego rodzaju udokumentowania swoich uczuć to jego sprawa. Dziecko przecież można razem wychowywać i bez ślubu. A jeśli już jest taka chęć to musi się znajdować po obu stronach.
    Z innej beczki, z cyklu "co ludzie powiedzą" moja babcia jakiś rok temu próbowała mi dopiec mówiąc, że małżeństwo bez dziecka to żadne małżeństwo. Dziś jesteśmy z mężem trzy lata po ślubie. A babcia w końcu zadowolona, że doczeka się kolejnego prawnuka lub prawnuczki.
    A na marginesie - wszystkie już czujecie ruchy? Jutro zaczynam 19 tc i na razie nie ma nic specjalnie charakterystycznego. Raz czy dwa poczułam jakieś mocniejsze przewiercenie i od dawien dawna zupełny spokój. Pewnie przesadzam, ale oczywiście wprawia mnie to w jakiś dyskomfort psychiczny.

Mmarina lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! APEL!

Prowadzę "Listę obecnych ciężarówek" od maja, czyli generalnie szmat czasu i jakoś sobie uświadamiam, że na dniach mogę rodzić, a lista nie przekazana ;)

Czy wśród Was znajdzie się jakaś odpowiedzialna i sumienna Mamina, która będzie kontynuowała dzieło założone lata temu?

Błagam, czas goni :D
    Wszelkie sugestie zgłaszajcie proszę na wątku "LOC",

Pozdrawiam Was Kochane! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 22:03

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jystwol kazdy jak widac najlepiej by nam ułożył zycie....zapominajac o tum ze najwazniejsze jest czego my pragniemy.rodzina zawsze twierdzi ze chce dla nas dobrze tyle ze ze swojej perspektywy

SunSun lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Www.gdzierodzic.info fajna strona duzp przydatnycj informacji...opinie o porodowkach, co spakowac do torby, kiedy jechać do szpitala

nick nieaktualny, jasmin lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justwol wrote:
    A na marginesie - wszystkie już czujecie ruchy? Jutro zaczynam 19 tc i na razie nie ma nic specjalnie charakterystycznego. Raz czy dwa poczułam jakieś mocniejsze przewiercenie i od dawien dawna zupełny spokój. Pewnie przesadzam, ale oczywiście wprawia mnie to w jakiś dyskomfort psychiczny.

Hej ! W czwartek na wizycie doktor mówił, że w sumie nie powinnam czuć jeszcze ruchów - zatem nie martw się ! Powiedział, że za jakiś tydzień - dwa powinnam czuć jakieś przelewania, na początku wieczorem - 21-24 a potem to już całły dzień

km5svcqgfaw599l1.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Na dobry początek dnia chętnie Wam zaproponuję zakup nowych numerów gazetek "Dziecko" oraz "Mamo to ja".

W "Dziecko" (2.99zł)- super dodatek wyprawka dla noworodka, kalendarz szczepień.
    W "Mamo to ja"(1,99zł) - temat o szczepionkach obowiązkowych i dodatkowych( plusy i minusy), artykuł o piersiach jak hartować i wklęsłych brodawkach. Oraz 4 strony z kuponami zniżkowymi na zakupy.

SunSun, Emartea, nick nieaktualny, kasss, justwol lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli z tego co mi wiadomo to pozniej ruchy czuja mamusie x pierwszym dzieckiem...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wlasnie wyslalam mojego po gazety hi hi

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja właśnie wróciłam z kościoła późno wyszłam i nie było miejsc siedzących a ja z moim kręgosłupem bolacym to wystać nie mogę i wyszłam i poszłam do domu po 20 min mszy. Poza tym odkąd jestem w ciąży po ludzku mszy przejść nie mogę cały czas mi się coś robi w środku. Chyba moje dziecko nie będzie lubilo kościoła heh. My dzisiaj jednak pojedziemy do tej Ikei bella narobiła mi ochoty wiec ja męża wczoraj jakoś przekonałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 10:28

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie

anet525 ja byłam na kręglach zaraz na początku ciąży jak sie dowiedziałm bo bylismy na wczasach i niewiele atrakcji mi zostało więc 2 dni w kręgle i bilard wieczorami graliśmy i nic minie było wybierałam te lżejsze kule

co do proszku to ja na początku używałam dzidziuś chyba teściowa kupiła a później vizir sensitive

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justwol ja w pierwszej ciazy ruchy czulam dopiero po 20 tc. Takze spokojnie doczekasz sie:-) poza tym nie jest prawda ze czuje sie je caly dzien:-) wiekszosc czasu nasze bobasy przesypiaja:-) kilka razy dziennie maja okresy tzw aktuwnosci i wtedy sie ruszaja intensywnie:-) trwa to 15-30 min i pozniej spokojnie odpoczywaja:-) poczytajcie o tym. Im ciaza starsza tym mniej spia, czesciej kopia, maja swoj staly rytm i aktywuja sie o podobnych porach.

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek ja juz zauwazylam ze najbardziej aktywny moj maluszek jest miedzy 20 a 21 a w czasie dnia baardzo czesto go czuje... ;) nawet podczas chodzenia wyczuwam riuchy... ;)

aczkolwiek jeszcze ciezko mi odroznic czy kopnal nozka czy szturchnal lokciem...

ale czasem ruchy czuje nawet ok 1 cm nad pepkiem jak kopie a czasem caaalkiem na dole... aczkolwiek najczesciej po srodku brzucha jakby byl ulozony w poprzek brzucha... i glowke czasem wypycha bo czuje taka gule z jednej strony... :)

ale jakos ciezko mi to sobie wyobrazic ze tam sie wierci prawdziwy czlowiek ;* ;D

MamaAdasia, nick nieaktualny, SunSun lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek a mój maluch w dzien to chyba śpi bo nic go nie czuć. Za to po 21 wyraźnie czuje ruchy jak leżę w łóżeczku

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W miesieczniku dziecko jest przykladowa wyprawka dla noworodka.calkiem sensowna i ekonomiczna same potrzebne rzeczy

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyznam sie ze przy pierwszym dziecku używałam pieluch jednorazowych....teraz zastanawiam sie nad wielorazowymi-ekologicznymi.co o nich myslicie?

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny jesienny dzien. Po prostu jest slicznie! ;)
    Gratuluje wizyt połówkowych-oby wszystkie byly tak udane!

Co do związków to u mnie na razie ślub nie wchodzi w gre bo mój M jest w trakcie rozwodu nad czym mój tata bardzo ubolewa... I dopóki nie ma rozwodu to omija ten temat bo wiem że moj wybór nie do konca go zadowala. Ale ciesze sie że sie dogadują :) reszta rodziny kompletnie mnie nie interesuje ;)

Miłego dnia Wam życze :)

Anastacia33, nick nieaktualny, SunSun, bella82 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ