X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memory i Mmarina gratuluję :) widzę że u nas przewaga chłopców :)

Mmarina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Memory super ze na usg wszystko dobrze gratuluje synka. Co do ciuszków czytałam ze wiele kobiet zaryzykowalo uprać po jednym ubranku w zwykłym proszku. Wiem ze skóra dziecka jest o wiele delikatniejsza ale jesli nie ma żadnych uczuleń to można brać tez w zwykłym. Ja kupiłam plyn jelp. Co do filmu. 4 d u nas kosztuje 160 zl tez będę robila.
    Mam pytanie znajomi ciągną nas na kręgle. Jak myślicie mogę grać czy to zbyt ryzykowne?
    Powiem Ci że przy pierwszym dziecku zaczęłam prać w tym specjalnym proszku, wiadomo, młoda matka itp ale szybko przeszłam na zwykły proszek a przy drugim dziecku już od razu w zwykłym proszku i nic się nie działo więc teraz też nie będę specjalnie segregować na różne proszki

anet525 lubi tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka dlatego ja kupiłam 1 plyn dla dzieci na wszelki wielki a mialam z pierwszym dzieckiem podobnie jak ty. Jednak upiore najpierw kilka rzeczy w zwykłym i poobserwuje jak będzie uczulenie odrazu upiorę w tym dla niemowlat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 17:52

Dorka1979 lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje chlopcow Mmarina i Memory:-) super ze wszystko dobrze.
    Ja lozysko na przedniej scianie mialam z Ola- spokojnie niczym to nie grozi:-) moze byc gorszy obraz usg albo slabiej czuje sie ruchy, poza tym nic sie nie dzieje.
    Ja pralam poczatkowo w loveli i jelpie ale ze wzgl na ceny zaczelam prac w bobini, kokosalu sensitiv i z czasen przeszlam na normalne i tez nie bylo uczulen:-) a mam dla Was taka ciekawostke w zwiazku z praniem dzieciecych ubranek:-) podobno skutecznym sposobem na plamy np po kupie bo i takie sie zdarzaja na bodziakach, spiochach, rajstopkach itp jest plyn do higieny intymnej:-) wystarczy zaprac nim ciuszek i ladnie schodzi:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 18:52

Dorka1979, SunSun, Mmarina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Dorka dlatego ja kupiłam 1 plyn dla dzieci na wszelki wielki a mialam z pierwszym dzieckiem podobnie jak ty. Jednak upiore najpierw kilka rzeczy w zwykłym i poobserwuje jak będzie uczulenie odrazu upiorę w tym dla niemowlat
    Dokładnie tak jak mówisz, też będę obserwować bo ileż to przeprać

anet525 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Gratuluje chlopcow Mmarina i Memory:-) super ze wszystko dobrze.
    Ja lozysko na przedniej scianie mialam z Ola- spokojnie niczym to nie grozi:-) moze byc gorszy obraz usg albo slabiej czuje sie ruchy, poza tym nic sie nie dzieje.
    Ja pralam poczatkowo pralan w loveli i jelpie ale ze wzgl na ceny zaczelam prac w bobini, kokosalu sensitiv i z czasen przeszlam na normalne i tez nie bylo uczulen:-) a mam dla Was taka ciekawostke w zwiazku z praniem dzieciecych ubranek:-) podobno skutecznym sposobem na plamy np po kupie bo i takie sie zdarzaja na bodziakach, spiochach, rajstopkach itp jest plyn do higieny intymnej:-) wystarczy zaprac nim ciuszek i ladnie schodzi:-)
    O, dzięki za informację bardzo przydatną.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila to bardzo dobrze ze doszlyscie ze szwagierka do porozumienia. W sumie taka dziwna sytuacja wkoncu razem mieszkancie. Dzieciaki was polaczyly:-) to dobry znak;-) fajnie bo wasze pociechy beda z tego samego rocznika i na miejscu beda mialy sie z kim bawic.

Dorka1979, kaczamila lubią tę wiadomość

• Memory Koleżanka

Wysłany: 18 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałat córce ciuszki w proszku fairy non bio,bardzo ładnie pachniało.I prałam je do ok pół roku a później już w normalnym razem z naszymi.
    Teraz też będę praca oddzielnie przez jakiś czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie rady :)
    Buziaki :*

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsk sobie dzis was czytam....dopiero teraz jak mi zlosc przeszla to moge pisac...mama mnie zdenerwowala...jyz setny raz slyszalam jej poglad na temat konkubinatow...ja nie jestem po ślubie i nawet go nie planuje, na chwile obecną nie czuje takiej potrzeby, zreszta zawsze tak bylo. A mama dzis stwierdzila ze jest jej mnie żal i cala rodzina tak twierdzi...eh tyle ze tego jak ja to widze to nikt nie bierze pod uwage, liczy sie tylko to ze nie zyje wedlug utartego schematu

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych badań! Cudowne wiadomości!

Mmarina fajnie że piszesz o Ujasteku - dzięki! Wczoraj rozmawiałam jeszcze z koleżanką z pracy ktora rodziła tam w styczniu 2013 i coraz bliżej mi do decyzji zey właśnie tam chce rodzić.

Anastacia mogę tylko napisać że Ci współczuje...niestety wiem jak upierdliwa potrafi być rodzina. Nie raz slychałam pytań "kiedy dziecko" a teraz okazuje się że wszyscy już się martwili że "kariera" mi w głowie pomieszała....Niestety czasem nawet najbliżsi nie potrafią zrozumieć Twoich wyborów. Łatwo napisać nie przejmuj się tylko że w praktyce to trudne :/ ja wierzę że najważniejsze jest to czego chcemy ja i mój B.... choć kocham moich rodziców to w pewnym momencie trzeba umieć podejmować własne decyzje.

A ja dziś mam kiepski dzień.... snuje się po domu i myślę o głupotach. To mój typowy stan przed wizytą :/ do tego pogoda mi nie pomaga... pół dnia spędziłam w łóżku z książką. Rano zresztą źle sie czułam - coś mnie kuło i stwierdziłam że nigdzie nie idę.

• Emartea Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Tsk sobie dzis was czytam....dopiero teraz jak mi zlosc przeszla to moge pisac...mama mnie zdenerwowala...jyz setny raz slyszalam jej poglad na temat konkubinatow...ja nie jestem po ślubie i nawet go nie planuje, na chwile obecną nie czuje takiej potrzeby, zreszta zawsze tak bylo. A mama dzis stwierdzila ze jest jej mnie żal i cala rodzina tak twierdzi...eh tyle ze tego jak ja to widze to nikt nie bierze pod uwage, liczy sie tylko to ze nie zyje wedlug utartego schematu

My też nie planujemy ślubu i na początku (czyli jakieś 7 lat temu) moi rodzice przeciwni byli tzw "konkubinatom" (nienawidzę tego słowa). Kiedyś nawet moja mama opowiadała mi o znajomych, którzy wzieli właśnie ślub i na moje pytanie co ich na starość na ślub wzięło odpowiedziała, że chcą żyć jak normalni ludzie - po bożemu. Wyszło na to, że ja jestem nienormalna. Wiem, że mama nie chciała zrobić mi przykrości i wiem jakie ma na ten temat poglądy, więc obie się zaczęłyśmy śmiać. Od tamtej pory już nie życzą mi przy każdej okazji męża i chyba się przyzwyczaili i uszanowali nasz wybór.

Anastacia33, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos konkubinatów. Jak jeszcze nie mieliśmy ślubu podawłam gdzieś dane mojego B. jako osoby która może otrzymywać informacje na mój temat. Pani zapytała mnie o nasz stopień pokrewieństwa na co ja zgodnie z prawdą odpowiedziałam "konkubent". Pani oczywiście się zmieszała, pomyslała chwilę i mówi "wiem Pani co to tak brzydko brzmi, ja wpisze inny" :) dziś mnie to śmieszy ale to też pokazuje gotowość części naszego społeczeństwa na pary które nie chcą brać ślubu.

• Emartea Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię że to jest mój "nie mąż" i przeważnie ludzie reagują uśmiechem. A w poważniejszych sytuacjach po prostu partner i nie spotkałam się jeszcze z dziwnymi spojrzeniami.

SunSun, Dorka1979, Emca lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea moja mama to wspimina o tym kiedy sie da bo jej to przeszkadza, ze jak to wygląda itp a ja nie przejmuje sie opiniami innych bo wiem ze jakkolwiek bym sie starala to i tak ktos mi tylek obsmaruje

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet moja mama nie akceptuje moich wyborów nigdy nie akceptowala...bo zawsze mam inny pogląd zawsze dobry lepszy.krytykuje na kazdym kroku....a ja mam taki charakter ze nie potrafie przytakiwac tak mamusiu masz racje

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bardzo dobrze, że się nie przejmujesz. Nie da się zadowolić wszystkich. Ja nawet kiedyś miałam wyrzuty sumienia, że rozczarowałam rodziców bo wychowywali mnie inaczej i chcieli dla mnie innego życia, ale pewnego razu tak się coś we mnie zagotowało i powiedziałam dość! Najważniejsze jesteśmy my i nasze szczęście.

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea nie można żyć dla innych tylko dla siebie.

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mimo ze żyję po swojemu i dobrze mi z tym to moja mama potrafi mnie wytracic z równowagi

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie

4e3f84b95f.png
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ