X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ja już też trochę wyluzowałam, bo to nie ma sensu.

Dziś mnie stres oblatuje, czy usłyszę serce. Bo jeśli będzie ok, to znak, ze będzie dobrze i powiem najbliższym i w ogóle... oficjalnie będę w ciąży!
    ja też się stresowałam i co? serce biło jak dzwon! radziłabym ci lepiej się ekscytować i rajcować jaki to jest piękny widok! a zazdroszczę tym co słyszały ale widok.... ehh bez porównania :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Adasia i słoneczna współczuję wymiotów, oby Szybko przeszły

Gratuluję pomyslnych wizyt

Scarlett a jak u ciebie?

MamaAdasia lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Hej u mnie po wizycie ok:) ale zastanawiam sie co mnie podkusiło zeby isc do tej baby który postawiła na nas kreskę na etapie starań o dziecko. Zrobiła mi usg i powiedziała że jest ok. Na pytanie o rozmiary malenstwa powiedziala ze sa takie jak powinny byc w 6 tygodni choc nie widzialam zeby cos mierzyla. Jak zapytal o serce to stwierdzila ze zaczyna bic i zaznaczyla na karcoe ciazy ze jest tętno. W kazdym razie najważniejsze ze jest ok ale więcej do niej nie pojde i zazdroszczę Wam szczegolowych informacji. A przy okazji wizyty zrobilam badania krwi - morfologia etc. Czekam na wyniki.

Aaa juz doczytałam. Zmień lekarza bo wizyty mają być przyjemnascia a nie stresem ze lekarka nie wyjaśni ci wszystkiego

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a juz sie cofnelam i widzialam!!!!
    WIdzisz a tak sie balas!!!!!!!!!!! a ja mowilam ze na pewno to ciaza w macicy a nie kurde owulacja czy co oni Ci tam naopowiadali:)

:)
    dokładnie... ten płyn aby mnie wystraszyl niepotrzebnie i jak gin powiedział taka uroda mojej ciąży :) i teraz jest go o połowę mniej :D tak jak fedra pisała bo też miała że gin kazał jej dużo pić i duzo pilam :D a kolejna za miesiąc dopiero :D
    ale sie kochana męczysz z tymi mdłościami.... mnie tez męczą ale nie wymiotuje i chyba tak będzie dalej... mam nadzieje :( a jadlas krakersy? :D aby dużo pij i jedz zebys mi sie tu aby nie odwodniła :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Cudo taka mala kropka a tyle miłości
    prawda.... takie maleństwo a już kocham najbardziej na świecie... dopiero dotarło do mnie wczoraj jak zobaczyłam serce że to jest moje maleństwo :D

Anastazjaaa, MamaAdasia, alternatywa lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Hej u mnie po wizycie ok:) ale zastanawiam sie co mnie podkusiło zeby isc do tej baby który postawiła na nas kreskę na etapie starań o dziecko. Zrobiła mi usg i powiedziała że jest ok. Na pytanie o rozmiary malenstwa powiedziala ze sa takie jak powinny byc w 6 tygodni choc nie widzialam zeby cos mierzyla. Jak zapytal o serce to stwierdzila ze zaczyna bic i zaznaczyla na karcoe ciazy ze jest tętno. W kazdym razie najważniejsze ze jest ok ale więcej do niej nie pojde i zazdroszczę Wam szczegolowych informacji. A przy okazji wizyty zrobilam badania krwi - morfologia etc. Czekam na wyniki.
    ja pierdziele to u mnie wszystko wymierzył co do joty ;/ szkoda czasu na tą babę.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    prawda.... takie maleństwo a już kocham najbardziej na świecie... dopiero dotarło do mnie wczoraj jak zobaczyłam serce że to jest moje maleństwo :D
    Dlatego tak bardzo nie mogę się doczekać wizyty, jak już zobaczę i usłyszę serducho będę trochę spokojniejsza

MamaAdasia lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Dlatego tak bardzo nie mogę się doczekać wizyty, jak już zobaczę i usłyszę serducho będę trochę spokojniejsza
    już niedługo, szybko zleci :) będzie wszystko dobrze, a ja głupia się stresowałam :D a nie było czym :D

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla niskociśnieniowców :

Przyszła mama może próbować bronić się przed samopoczuciem "muchy w smole" (po konsultacji z lekarzem). Zalecane jest zwłaszcza:

picie przynajmniej 2-3 l płynów na dobę,
    unikanie obfitych posiłków,
    wysypianie się,
    dużo ruchu na świeżym powietrzu, gimnastyka i pływanie.

Należy unikać dusznych, przegrzanych pomieszczeń. Krążenie krwi pobudzi masaż szorstką myjką pod letnim prysznicem, począwszy od stóp w kierunku serca. Porannym spadkom ciśnienia zapobiega spanie z lekko uniesioną górną częścią ciała. A ponieważ nie należy gwałtownie wstawać, warto wykorzystać okazję do... bezkarnego wylegiwania się w łóżku. Od czasu do czasu można sobie pozwolić na małą czarną kawę.

inny artykuł:
    Jak pod­nieść poziom ciśnienia krwi:

pij her­batę ciążową
    pij her­baty ziołowe (unikaj her­baty z szałwi, ponie­waż hamuje prace nerek)
    jedz 7–9 małych posił­ków w ciągu dnia
    jedz dużo warzyw i owoców
    pij sok z mar­chwi (dodaj 5 kropli oleju kukurydzianego, pij pół godziny przed jedzeniem)
    pij sok z czereśni
    dużo pij (2–3 litry dziennie)
    nie zmieniaj gwał­tow­nie pozycji ciała
    uprawiaj gim­nastykę (pływanie, rower)
    spaceruj na świeżym powietrzu
    zastosuj zimny prysz­nic po kąpieli (ewen­tual­nie zmocz same kończyny)
    zastosuj ciepły i zimny prysz­nic na przemian
    zastosuj kąpiel z roz­marynem (wyciąg z zioła albo olejek rozmarynowy)
    zastosuj po kąpieli masaż z olej­kiem roz­marynowym (zawsze w kierunku serca i nie na żylakach)
    jeżeli nic nie pomoże, wypij rano małą filiżankę czar­nej kawy albo 2 filiżanki czar­nej herbaty
    jeżeli nic nie pomoże, skon­sul­tuj się z lekarzem homeopatą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 14:04

bella82 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pic to sobie moge- wczoraj co wypilam to od razu wymitoowlam - nawet wode

zalezy od dnia

dzis troszke lepiej- nei wiem moze to te opaski?

zjadlam nawet pare zelkow:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 14:02

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie umiem wypic 2 litrow wody-

atdcqtkf2affvuei.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey laseczki ja tez juz po wizycie ;) serduszka jeszcze nie bylo bo jest za wczesnie ale to co i tak jestem szczesliwa ;) bo juz wiem ze kropek jest w odpowiednim miejscu ;) i widzialam cialko zolte w pecherzyku ;) (czego niestety nie doswiadczylam w poprzesniej ciazy bo byl tylko pecherzyk) karty ciazy jeszcze nie mam (no i dobrze po co tak wczesnie) dalej mam brac luteine jeszcze przez 2 tyg do zobaczenia serduszka bo nast wizyta za 2tyg ;) 1 sierpnia mam nadzieje ze dostane z mezem cudowny prezent na pierwsza rocznice slubu (3 sierpnia) w postaci serduszka ;) moze wezme nawet meza ze soba zobaczymy ;)
    Z racji tego ze wizyta wypadla pomyslnie w niedziele jedziemy wypoczac nad morze ;) do piatku lub soboty ;) nawet fajnie sie sklada bo dzieki wyjazdowi skroci mi sie oczekiwanie na nast wizyte o tydzien ;)

Gratuluje pomyslnych wizyt pozostalym mamusiom ;)

mizzelka, bella82, Rubi, MamaAdasia lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ja nie umiem wypic 2 litrow wody-
    ja tez! nie potrafię...... dla mnie to katorga :( a moze moze ten pas działa cuda :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż miło się czyta takie wiadomości i będzie już tak dalej! nie ma innej możliwości ach <3 marzec będzie dla nas pięknym miesiącem, a wiecie że mam termin w urodziny mojej jedynej siostry? :D akurat będzie chrzestną :D

slodka100 lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i jeszcze wg wymiarow kruszynki gin stwierdzil ze to 5tydz i 2 dzien wiec zmienilam suwaczek ale data porodu narazie niezmienna 15 marzec ;)
    i mowil zebym teraz przez te 2tyg na siebie uwazala bo dopoki tego serduszka nie uslyszymy to jest jeszcze az 25% ryzyka poronienia a po uslyszeniu serduszka juz jakies ok 2% wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i bedzie w koncu mi dane uslyszec to serduszko wspaniale ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bez problemu wypije 2litry w takie upaly to juz wogole ;) gorzej zima;/ ost na grillu wypilam przez ok 6h ponad 1,5l plus 2 herbaty ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka suoer wiesci

slodka100 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super mizzelka ;)
    jeszcze powiem wam jedna taka rzecz ;)
    jak staralam sie ten ost mies o dzidzie to moja siostra przyniosla mi smoczka slicznego niebieskiego bo znalazla go w miejscu mojej pracy ;) moze to byl znak i udalo nam sie ;) a dzis jak szlam z mama po wizycie na miescie w drodze do biblioteki (wypozyczylam "ciezarowka przez 9 mies") to lezal na ziemi nowy sliniaczek z napisem "Mummy's little dude" ;) hihi taki bialy z zolta obwodka i szarym napisem ;) mama go podniosla i mi dala ;) masakra musi byc teraz juz wszystko dobrze i obstawiam na chlopca ;) znaki mowia same za siebie ;)

mizzelka, bella82, Emily83, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    aha i jeszcze wg wymiarow kruszynki gin stwierdzil ze to 5tydz i 2 dzien wiec zmienilam suwaczek ale data porodu narazie niezmienna 15 marzec ;)
    i mowil zebym teraz przez te 2tyg na siebie uwazala bo dopoki tego serduszka nie uslyszymy to jest jeszcze az 25% ryzyka poronienia a po uslyszeniu serduszka juz jakies ok 2% wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i bedzie w koncu mi dane uslyszec to serduszko wspaniale ;)
    oo to nawet nie wiedziałam :D czyli 2% to strasznie mało ufff :)
    trzymam kciuki za serdeszko i za ten piękny widok, ja chodzę jak zakochana :D

slodka100, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co i u mnie będzie bo lubię i słodkie i słone :D hahah więc u mnie nie wiadomo :D

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ