X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ja już też trochę wyluzowałam, bo to nie ma sensu.

Dziś mnie stres oblatuje, czy usłyszę serce. Bo jeśli będzie ok, to znak, ze będzie dobrze i powiem najbliższym i w ogóle... oficjalnie będę w ciąży!
    ja też się stresowałam i co? serce biło jak dzwon! radziłabym ci lepiej się ekscytować i rajcować jaki to jest piękny widok! a zazdroszczę tym co słyszały ale widok.... ehh bez porównania :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Adasia i słoneczna współczuję wymiotów, oby Szybko przeszły

Gratuluję pomyslnych wizyt

Scarlett a jak u ciebie?

MamaAdasia lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Hej u mnie po wizycie ok:) ale zastanawiam sie co mnie podkusiło zeby isc do tej baby który postawiła na nas kreskę na etapie starań o dziecko. Zrobiła mi usg i powiedziała że jest ok. Na pytanie o rozmiary malenstwa powiedziala ze sa takie jak powinny byc w 6 tygodni choc nie widzialam zeby cos mierzyla. Jak zapytal o serce to stwierdzila ze zaczyna bic i zaznaczyla na karcoe ciazy ze jest tętno. W kazdym razie najważniejsze ze jest ok ale więcej do niej nie pojde i zazdroszczę Wam szczegolowych informacji. A przy okazji wizyty zrobilam badania krwi - morfologia etc. Czekam na wyniki.

Aaa juz doczytałam. Zmień lekarza bo wizyty mają być przyjemnascia a nie stresem ze lekarka nie wyjaśni ci wszystkiego

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a juz sie cofnelam i widzialam!!!!
    WIdzisz a tak sie balas!!!!!!!!!!! a ja mowilam ze na pewno to ciaza w macicy a nie kurde owulacja czy co oni Ci tam naopowiadali:)

:)
    dokładnie... ten płyn aby mnie wystraszyl niepotrzebnie i jak gin powiedział taka uroda mojej ciąży :) i teraz jest go o połowę mniej :D tak jak fedra pisała bo też miała że gin kazał jej dużo pić i duzo pilam :D a kolejna za miesiąc dopiero :D
    ale sie kochana męczysz z tymi mdłościami.... mnie tez męczą ale nie wymiotuje i chyba tak będzie dalej... mam nadzieje :( a jadlas krakersy? :D aby dużo pij i jedz zebys mi sie tu aby nie odwodniła :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Cudo taka mala kropka a tyle miłości
    prawda.... takie maleństwo a już kocham najbardziej na świecie... dopiero dotarło do mnie wczoraj jak zobaczyłam serce że to jest moje maleństwo :D

Anastazjaaa, MamaAdasia, alternatywa lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Hej u mnie po wizycie ok:) ale zastanawiam sie co mnie podkusiło zeby isc do tej baby który postawiła na nas kreskę na etapie starań o dziecko. Zrobiła mi usg i powiedziała że jest ok. Na pytanie o rozmiary malenstwa powiedziala ze sa takie jak powinny byc w 6 tygodni choc nie widzialam zeby cos mierzyla. Jak zapytal o serce to stwierdzila ze zaczyna bic i zaznaczyla na karcoe ciazy ze jest tętno. W kazdym razie najważniejsze ze jest ok ale więcej do niej nie pojde i zazdroszczę Wam szczegolowych informacji. A przy okazji wizyty zrobilam badania krwi - morfologia etc. Czekam na wyniki.
    ja pierdziele to u mnie wszystko wymierzył co do joty ;/ szkoda czasu na tą babę.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    prawda.... takie maleństwo a już kocham najbardziej na świecie... dopiero dotarło do mnie wczoraj jak zobaczyłam serce że to jest moje maleństwo :D
    Dlatego tak bardzo nie mogę się doczekać wizyty, jak już zobaczę i usłyszę serducho będę trochę spokojniejsza

MamaAdasia lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Dlatego tak bardzo nie mogę się doczekać wizyty, jak już zobaczę i usłyszę serducho będę trochę spokojniejsza
    już niedługo, szybko zleci :) będzie wszystko dobrze, a ja głupia się stresowałam :D a nie było czym :D

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla niskociśnieniowców :

Przyszła mama może próbować bronić się przed samopoczuciem "muchy w smole" (po konsultacji z lekarzem). Zalecane jest zwłaszcza:

picie przynajmniej 2-3 l płynów na dobę,
    unikanie obfitych posiłków,
    wysypianie się,
    dużo ruchu na świeżym powietrzu, gimnastyka i pływanie.

Należy unikać dusznych, przegrzanych pomieszczeń. Krążenie krwi pobudzi masaż szorstką myjką pod letnim prysznicem, począwszy od stóp w kierunku serca. Porannym spadkom ciśnienia zapobiega spanie z lekko uniesioną górną częścią ciała. A ponieważ nie należy gwałtownie wstawać, warto wykorzystać okazję do... bezkarnego wylegiwania się w łóżku. Od czasu do czasu można sobie pozwolić na małą czarną kawę.

inny artykuł:
    Jak pod­nieść poziom ciśnienia krwi:

pij her­batę ciążową
    pij her­baty ziołowe (unikaj her­baty z szałwi, ponie­waż hamuje prace nerek)
    jedz 7–9 małych posił­ków w ciągu dnia
    jedz dużo warzyw i owoców
    pij sok z mar­chwi (dodaj 5 kropli oleju kukurydzianego, pij pół godziny przed jedzeniem)
    pij sok z czereśni
    dużo pij (2–3 litry dziennie)
    nie zmieniaj gwał­tow­nie pozycji ciała
    uprawiaj gim­nastykę (pływanie, rower)
    spaceruj na świeżym powietrzu
    zastosuj zimny prysz­nic po kąpieli (ewen­tual­nie zmocz same kończyny)
    zastosuj ciepły i zimny prysz­nic na przemian
    zastosuj kąpiel z roz­marynem (wyciąg z zioła albo olejek rozmarynowy)
    zastosuj po kąpieli masaż z olej­kiem roz­marynowym (zawsze w kierunku serca i nie na żylakach)
    jeżeli nic nie pomoże, wypij rano małą filiżankę czar­nej kawy albo 2 filiżanki czar­nej herbaty
    jeżeli nic nie pomoże, skon­sul­tuj się z lekarzem homeopatą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 14:04

bella82 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pic to sobie moge- wczoraj co wypilam to od razu wymitoowlam - nawet wode

zalezy od dnia

dzis troszke lepiej- nei wiem moze to te opaski?

zjadlam nawet pare zelkow:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 14:02

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie umiem wypic 2 litrow wody-

atdcqtkf2affvuei.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey laseczki ja tez juz po wizycie ;) serduszka jeszcze nie bylo bo jest za wczesnie ale to co i tak jestem szczesliwa ;) bo juz wiem ze kropek jest w odpowiednim miejscu ;) i widzialam cialko zolte w pecherzyku ;) (czego niestety nie doswiadczylam w poprzesniej ciazy bo byl tylko pecherzyk) karty ciazy jeszcze nie mam (no i dobrze po co tak wczesnie) dalej mam brac luteine jeszcze przez 2 tyg do zobaczenia serduszka bo nast wizyta za 2tyg ;) 1 sierpnia mam nadzieje ze dostane z mezem cudowny prezent na pierwsza rocznice slubu (3 sierpnia) w postaci serduszka ;) moze wezme nawet meza ze soba zobaczymy ;)
    Z racji tego ze wizyta wypadla pomyslnie w niedziele jedziemy wypoczac nad morze ;) do piatku lub soboty ;) nawet fajnie sie sklada bo dzieki wyjazdowi skroci mi sie oczekiwanie na nast wizyte o tydzien ;)

Gratuluje pomyslnych wizyt pozostalym mamusiom ;)

mizzelka, bella82, Rubi, MamaAdasia lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ja nie umiem wypic 2 litrow wody-
    ja tez! nie potrafię...... dla mnie to katorga :( a moze moze ten pas działa cuda :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż miło się czyta takie wiadomości i będzie już tak dalej! nie ma innej możliwości ach <3 marzec będzie dla nas pięknym miesiącem, a wiecie że mam termin w urodziny mojej jedynej siostry? :D akurat będzie chrzestną :D

slodka100 lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i jeszcze wg wymiarow kruszynki gin stwierdzil ze to 5tydz i 2 dzien wiec zmienilam suwaczek ale data porodu narazie niezmienna 15 marzec ;)
    i mowil zebym teraz przez te 2tyg na siebie uwazala bo dopoki tego serduszka nie uslyszymy to jest jeszcze az 25% ryzyka poronienia a po uslyszeniu serduszka juz jakies ok 2% wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i bedzie w koncu mi dane uslyszec to serduszko wspaniale ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bez problemu wypije 2litry w takie upaly to juz wogole ;) gorzej zima;/ ost na grillu wypilam przez ok 6h ponad 1,5l plus 2 herbaty ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka suoer wiesci

slodka100 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super mizzelka ;)
    jeszcze powiem wam jedna taka rzecz ;)
    jak staralam sie ten ost mies o dzidzie to moja siostra przyniosla mi smoczka slicznego niebieskiego bo znalazla go w miejscu mojej pracy ;) moze to byl znak i udalo nam sie ;) a dzis jak szlam z mama po wizycie na miescie w drodze do biblioteki (wypozyczylam "ciezarowka przez 9 mies") to lezal na ziemi nowy sliniaczek z napisem "Mummy's little dude" ;) hihi taki bialy z zolta obwodka i szarym napisem ;) mama go podniosla i mi dala ;) masakra musi byc teraz juz wszystko dobrze i obstawiam na chlopca ;) znaki mowia same za siebie ;)

mizzelka, bella82, Emily83, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    aha i jeszcze wg wymiarow kruszynki gin stwierdzil ze to 5tydz i 2 dzien wiec zmienilam suwaczek ale data porodu narazie niezmienna 15 marzec ;)
    i mowil zebym teraz przez te 2tyg na siebie uwazala bo dopoki tego serduszka nie uslyszymy to jest jeszcze az 25% ryzyka poronienia a po uslyszeniu serduszka juz jakies ok 2% wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i bedzie w koncu mi dane uslyszec to serduszko wspaniale ;)
    oo to nawet nie wiedziałam :D czyli 2% to strasznie mało ufff :)
    trzymam kciuki za serdeszko i za ten piękny widok, ja chodzę jak zakochana :D

slodka100, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co i u mnie będzie bo lubię i słodkie i słone :D hahah więc u mnie nie wiadomo :D

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ