Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Tygrysek wrote:Ja już też trochę wyluzowałam, bo to nie ma sensu.
Dziś mnie stres oblatuje, czy usłyszę serce. Bo jeśli będzie ok, to znak, ze będzie dobrze i powiem najbliższym i w ogóle... oficjalnie będę w ciąży!Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:Hej u mnie po wizycie ok:) ale zastanawiam sie co mnie podkusiło zeby isc do tej baby który postawiła na nas kreskę na etapie starań o dziecko. Zrobiła mi usg i powiedziała że jest ok. Na pytanie o rozmiary malenstwa powiedziala ze sa takie jak powinny byc w 6 tygodni choc nie widzialam zeby cos mierzyla. Jak zapytal o serce to stwierdzila ze zaczyna bic i zaznaczyla na karcoe ciazy ze jest tętno. W kazdym razie najważniejsze ze jest ok ale więcej do niej nie pojde i zazdroszczę Wam szczegolowych informacji. A przy okazji wizyty zrobilam badania krwi - morfologia etc. Czekam na wyniki.
Aaa juz doczytałam. Zmień lekarza bo wizyty mają być przyjemnascia a nie stresem ze lekarka nie wyjaśni ci wszystkiego -
słoneczna 85 wrote:a juz sie cofnelam i widzialam!!!!
WIdzisz a tak sie balas!!!!!!!!!!! a ja mowilam ze na pewno to ciaza w macicy a nie kurde owulacja czy co oni Ci tam naopowiadali:)
ale sie kochana męczysz z tymi mdłościami.... mnie tez męczą ale nie wymiotuje i chyba tak będzie dalej... mam nadzieje a jadlas krakersy? aby dużo pij i jedz zebys mi sie tu aby nie odwodniła -
Anastazjaaa wrote:Cudo taka mala kropka a tyle miłości
Anastazjaaa, MamaAdasia, alternatywa lubią tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:Hej u mnie po wizycie ok:) ale zastanawiam sie co mnie podkusiło zeby isc do tej baby który postawiła na nas kreskę na etapie starań o dziecko. Zrobiła mi usg i powiedziała że jest ok. Na pytanie o rozmiary malenstwa powiedziala ze sa takie jak powinny byc w 6 tygodni choc nie widzialam zeby cos mierzyla. Jak zapytal o serce to stwierdzila ze zaczyna bic i zaznaczyla na karcoe ciazy ze jest tętno. W kazdym razie najważniejsze ze jest ok ale więcej do niej nie pojde i zazdroszczę Wam szczegolowych informacji. A przy okazji wizyty zrobilam badania krwi - morfologia etc. Czekam na wyniki.
-
mizzelka wrote:prawda.... takie maleństwo a już kocham najbardziej na świecie... dopiero dotarło do mnie wczoraj jak zobaczyłam serce że to jest moje maleństwo
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Anastazjaaa wrote:Dlatego tak bardzo nie mogę się doczekać wizyty, jak już zobaczę i usłyszę serducho będę trochę spokojniejsza
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
dla niskociśnieniowców :
Przyszła mama może próbować bronić się przed samopoczuciem "muchy w smole" (po konsultacji z lekarzem). Zalecane jest zwłaszcza:
picie przynajmniej 2-3 l płynów na dobę,
unikanie obfitych posiłków,
wysypianie się,
dużo ruchu na świeżym powietrzu, gimnastyka i pływanie.
Należy unikać dusznych, przegrzanych pomieszczeń. Krążenie krwi pobudzi masaż szorstką myjką pod letnim prysznicem, począwszy od stóp w kierunku serca. Porannym spadkom ciśnienia zapobiega spanie z lekko uniesioną górną częścią ciała. A ponieważ nie należy gwałtownie wstawać, warto wykorzystać okazję do... bezkarnego wylegiwania się w łóżku. Od czasu do czasu można sobie pozwolić na małą czarną kawę.
inny artykuł:
Jak podnieść poziom ciśnienia krwi:
pij herbatę ciążową
pij herbaty ziołowe (unikaj herbaty z szałwi, ponieważ hamuje prace nerek)
jedz 7–9 małych posiłków w ciągu dnia
jedz dużo warzyw i owoców
pij sok z marchwi (dodaj 5 kropli oleju kukurydzianego, pij pół godziny przed jedzeniem)
pij sok z czereśni
dużo pij (2–3 litry dziennie)
nie zmieniaj gwałtownie pozycji ciała
uprawiaj gimnastykę (pływanie, rower)
spaceruj na świeżym powietrzu
zastosuj zimny prysznic po kąpieli (ewentualnie zmocz same kończyny)
zastosuj ciepły i zimny prysznic na przemian
zastosuj kąpiel z rozmarynem (wyciąg z zioła albo olejek rozmarynowy)
zastosuj po kąpieli masaż z olejkiem rozmarynowym (zawsze w kierunku serca i nie na żylakach)
jeżeli nic nie pomoże, wypij rano małą filiżankę czarnej kawy albo 2 filiżanki czarnej herbaty
jeżeli nic nie pomoże, skonsultuj się z lekarzem homeopatą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 14:04
bella82 lubi tę wiadomość
-
hey laseczki ja tez juz po wizycie serduszka jeszcze nie bylo bo jest za wczesnie ale to co i tak jestem szczesliwa bo juz wiem ze kropek jest w odpowiednim miejscu i widzialam cialko zolte w pecherzyku (czego niestety nie doswiadczylam w poprzesniej ciazy bo byl tylko pecherzyk) karty ciazy jeszcze nie mam (no i dobrze po co tak wczesnie) dalej mam brac luteine jeszcze przez 2 tyg do zobaczenia serduszka bo nast wizyta za 2tyg 1 sierpnia mam nadzieje ze dostane z mezem cudowny prezent na pierwsza rocznice slubu (3 sierpnia) w postaci serduszka moze wezme nawet meza ze soba zobaczymy
Z racji tego ze wizyta wypadla pomyslnie w niedziele jedziemy wypoczac nad morze do piatku lub soboty nawet fajnie sie sklada bo dzieki wyjazdowi skroci mi sie oczekiwanie na nast wizyte o tydzien
Gratuluje pomyslnych wizyt pozostalym mamusiommizzelka, bella82, Rubi, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
aha i jeszcze wg wymiarow kruszynki gin stwierdzil ze to 5tydz i 2 dzien wiec zmienilam suwaczek ale data porodu narazie niezmienna 15 marzec
i mowil zebym teraz przez te 2tyg na siebie uwazala bo dopoki tego serduszka nie uslyszymy to jest jeszcze az 25% ryzyka poronienia a po uslyszeniu serduszka juz jakies ok 2% wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i bedzie w koncu mi dane uslyszec to serduszko wspanialemizzelka lubi tę wiadomość
-
to super mizzelka
jeszcze powiem wam jedna taka rzecz
jak staralam sie ten ost mies o dzidzie to moja siostra przyniosla mi smoczka slicznego niebieskiego bo znalazla go w miejscu mojej pracy moze to byl znak i udalo nam sie a dzis jak szlam z mama po wizycie na miescie w drodze do biblioteki (wypozyczylam "ciezarowka przez 9 mies") to lezal na ziemi nowy sliniaczek z napisem "Mummy's little dude" hihi taki bialy z zolta obwodka i szarym napisem mama go podniosla i mi dala masakra musi byc teraz juz wszystko dobrze i obstawiam na chlopca znaki mowia same za siebiemizzelka, bella82, Emily83, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
slodka100 wrote:aha i jeszcze wg wymiarow kruszynki gin stwierdzil ze to 5tydz i 2 dzien wiec zmienilam suwaczek ale data porodu narazie niezmienna 15 marzec
i mowil zebym teraz przez te 2tyg na siebie uwazala bo dopoki tego serduszka nie uslyszymy to jest jeszcze az 25% ryzyka poronienia a po uslyszeniu serduszka juz jakies ok 2% wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i bedzie w koncu mi dane uslyszec to serduszko wspaniale
trzymam kciuki za serdeszko i za ten piękny widok, ja chodzę jak zakochanaslodka100, MamaAdasia lubią tę wiadomość