X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja u gin byłam wczoraj ale prosto po wizycie do pracy i nie było kiedy napisać nasze maleństwo ma 4mm i bijące serduszko jestem taka szczęśliwa wg gin termin na 11 marca.dziś juz jestem po badaniach mam nadzieje że wszystkie będą w normie. martwie sie bo mam wysokie ciśnienie zawsze miałam ale myślałam że już jest w normie a tu 160 przed usg i 147 po mam nadzieje że to z nerwów i będzie teraz ok.

bella82, Anulka26, Emily83, slodka100, MamaAdasia, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuski :-)
    ja odebralam wynik i beta wynosi 5584,a progesteron 17,78 (ostatnio jak robilam byl 24,83) ale poziom progesteronu zmienia sie w ciagu dnia prawda?
    tak mi ulzylo jak zobaczylam wynik bety :-) tylko ten progesteron mnie zastanawia, co Wy o tym myslicie?
    milego dnia! <3

Emily83, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella zmienia się i zeby porównać musiałabyś 3 razy zrobić ten poziom w ciągu dnia żeby racjonalnie wyszło :)
    piękna beta :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

kass z nerwów na pewno, ja znów miałam 100/60 ;/ liche, ale bania mnie bolała nieźle.

bella82, slodka100 lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    bella zmienia się i zeby porównać musiałabyś 3 razy zrobić ten poziom w ciągu dnia żeby racjonalnie wyszło :)
    piękna beta :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

kass z nerwów na pewno, ja znów miałam 100/60 ;/ liche, ale bania mnie bolała nieźle.

dziekuje, ze to napisalas bo ja o tym wiem ale sobie nie wierze i zaczelam sobie wkrecac ;-)
    dziekuje <3
    a ja mam wlasnie bardzo niskie cisnienie, zawsze mialam ale od tygodnia w ogole kawy nie pije to juz w ogole jest masakra :-/

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    hej Mamuski :-)
    ja odebralam wynik i beta wynosi 5584,a progesteron 17,78 (ostatnio jak robilam byl 24,83) ale poziom progesteronu zmienia sie w ciagu dnia prawda?
    tak mi ulzylo jak zobaczylam wynik bety :-) tylko ten progesteron mnie zastanawia, co Wy o tym myslicie?
    milego dnia! <3

Też tak miałam, prawie 23 a dwa tygodnie później 19. On podobno jest pulsacyjny.

bella82 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Bella gratuluje wyników ;) Wszystko będzie dobrze. Ja zaraz mam zamiar zaparzyć sobie melisy bo jestem jakaś niespokojna i rozdrażniona. Mam nadzieję, że na urlopie będzie inaczej i trochę się oderwę od myśli. Dzisiaj ostatni dzień w pracy i oczywiście tysiąc rzeczy do zrobienia, ale damy radę ;)
    Super wieści po Waszych wizytach oby jak najwięcej takich ;)

bella82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Joanna0071 a ty na liste nie chcesz sie wpisac?? ;)

Chcę ale nie mogę coś.
    Mam termin na 18.03 , wizytę 21.07.,@11.06 byla,

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    dziekuje, ze to napisalas bo ja o tym wiem ale sobie nie wierze i zaczelam sobie wkrecac ;-)
    dziekuje <3
    a ja mam wlasnie bardzo niskie cisnienie, zawsze mialam ale od tygodnia w ogole kawy nie pije to juz w ogole jest masakra :-/
    to w takim razie moze wypij tą jedną kawę, bo tym niskim cisnieniem można się aby dobić... a tak to sobie podwyższysz.. ja chyba tez zacznę chociaz rozpuszczalna zeby cos sie zdzialalo bo lepsze to nic picie tabletek :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    dziekuje <3
    take it easy od tego jesteśmy :) wiem to jak dziewczyny mierzyły po owulacji i wlaśnie jedna powiedziała że w klinice to na temat progesteronu to właśnie tak powiedzieli że 3 razy w ciągu dnia tak jak i beta moze mieć lekkie zawachania w ciągu dnia ponoć :)

ja nie robilam sobie prog ale chyba jest dobrze skoro maluch jest i zyje :)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    to w takim razie moze wypij tą jedną kawę, bo tym niskim cisnieniem można się aby dobić... a tak to sobie podwyższysz.. ja chyba tez zacznę chociaz rozpuszczalna zeby cos sie zdzialalo bo lepsze to nic picie tabletek :)

chcialabym ale sam zapach doprowadza mnie do mdlosci :-/ od kawy odrzucilo mnie na maxa :-/

• bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    take it easy od tego jesteśmy :) wiem to jak dziewczyny mierzyły po owulacji i wlaśnie jedna powiedziała że w klinice to na temat progesteronu to właśnie tak powiedzieli że 3 razy w ciągu dnia tak jak i beta moze mieć lekkie zawachania w ciągu dnia ponoć :)

ja nie robilam sobie prog ale chyba jest dobrze skoro maluch jest i zyje :)

ja teraz bede kontrolowac ze wzgledu na moje wczesniejsze straty. ale ciesze sie, ze wszystko jest ok :-) az mi na sercu lepiej :-)

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach i to moje szczęście :) :
    2ishw1w.jpg

fao5ef.jpg

mierzenie serduszka:
    vdz9mp.jpg

a tu ciałko żółte/kowe:
    2gx181x.jpg

bella82, Anulka26, Emily83, Tygrysek, slodka100, MamaAdasia, Rubi, Anastazjaaa, anka418, SunSun, alternatywa lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Też tak miałam, prawie 23 a dwa tygodnie później 19. On podobno jest pulsacyjny.

a powtarzalas jeszcze pozniej? czi gin powiedzial, ze jest ok? bierzesz lutke badz dupka?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    chcialabym ale sam zapach doprowadza mnie do mdlosci :-/ od kawy odrzucilo mnie na maxa :-/
    to trzeba coś wymyślić na te cisnienie.. muszę poszukać dobrych sposobów bo alkohol odpada :) mozę jakies owocki podwyzszają :)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka piekne zdjecia Fasolki :-)super :-) ja mam jeszcze ponad tydzien do pierwszego USG :-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    to trzeba coś wymyślić na te cisnienie.. muszę poszukać dobrych sposobów bo alkohol odpada :) mozę jakies owocki podwyzszają :)

sama nie wiem co jeszcze moze podniesc cisnienie :-/ jak cos znajdziesz to sie podziel informacja, ja tez poszukam :-) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sposobów na podniesienie ciśnienia jest sporo, podstawa to nawodnienie organizmu na poziomie 3 l. Jeśli mało pijemy to sprzyja obniżeniu ciśnienia. Regularne posiłki także maja wpływ na ciśnienie, jeść mało a często- będzie z tego jeszcze więcej korzyści bo podkręcicie metabolizm ;) Pomagają letnie i zimne prysznice, oraz odpowiednia pozycja ciała w łóżku ;)Może coś pomoże ;) Natomiast co do kawy rozpuszczalnej mam o niej fatalne zdanie za sprawą kuzynki pracującej w sanepidzie, która twierdzi, że to mega syf, sam odrzut i chemia, ponoć lepiej sięgnąc raz dziennie po słabszą kawę z ziaren niz "rozpuchę"

• bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka26 wrote:
    Sposobów na podniesienie ciśnienia jest sporo, podstawa to nawodnienie organizmu na poziomie 3 l. Jeśli mało pijemy to sprzyja obniżeniu ciśnienia. Regularne posiłki także maja wpływ na ciśnienie, jeść mało a często- będzie z tego jeszcze więcej korzyści bo podkręcicie metabolizm ;) Pomagają letnie i zimne prysznice, oraz odpowiednia pozycja ciała w łóżku ;)Może coś pomoże ;) Natomiast co do kawy rozpuszczalnej mam o niej fatalne zdanie za sprawą kuzynki pracującej w sanepidzie, która twierdzi, że to mega syf, sam odrzut i chemia, ponoć lepiej sięgnąc raz dziennie po słabszą kawę z ziaren niz "rozpuchę"

hmmm, pije ok 1,5l dziennie (wody)plus owoce i herbaty, jem dosc regularnie bo Fasolinka jest glodna :-). z prysznicem nie wiedzialam- na pewno sprobuje :-)
    co do kawy mialam przeczucie ale nie wiedzialam, ze jest az tak zle.
    dziekuje za rady :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 09:01

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    a powtarzalas jeszcze pozniej? czi gin powiedzial, ze jest ok? bierzesz lutke badz dupka?

Nie powtarzałam, dziś będę u gin. Martwiłam się, ale jeśli mieści się w normach, to nie ma co sobie głowę zaprzątać.

Natalka 03.2015 <3
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Nie powtarzałam, dziś będę u gin. Martwiłam się, ale jeśli mieści się w normach, to nie ma co sobie głowę zaprzątać.

ja mam wizyte dopiero 28, ale mi gin powiedziala, ze wszystko miedzy 10 a 30 jest ok :-)

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ