X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje pomyślnych wizyt i wyników. Ja właśnie czekam w poczekalni więc trzymajcie proszę kciuki:) a i dopisuje się do klubu niskiego ciśnienia.

MamaAdasia, kasss, Anastazjaaa, mizzelka lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Gratulacje pomyślnych wizyt i wyników. Ja właśnie czekam w poczekalni więc trzymajcie proszę kciuki:) a i dopisuje się do klubu niskiego ciśnienia.

trzymam kciuki bardzo mocno :-)
    ja zapisalam sie na konsultacje u ginekologa na dzis na 13, troche sie stresuje tym progesteronem :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja zapisalam sie na konsultacje u ginekologa na dzis na 13, troche sie stresuje tym progesteronem :-/
    Bella spokojnie wrzuć troszkę na luz ;) Masz dobry ten progesteron, a niestety minus jest taki, że nigdy nie sprawdzisz jego poziomu dokładnie. Jest OK ;) Nie zamartwiaj się na zapas i spokojnie czekaj do 28 ;) Ja też nie mogę się doczekać, ale obiecałam sobie, że pomimo tysiąca moich wątpliwości wytrzymam i nie będę stresować maluszka ;)

bella82 lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też trochę wyluzowałam, bo to nie ma sensu.

Dziś mnie stres oblatuje, czy usłyszę serce. Bo jeśli będzie ok, to znak, ze będzie dobrze i powiem najbliższym i w ogóle... oficjalnie będę w ciąży!

Anastazjaaa, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Agaawa Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Ale produkujecie, trudno nadążyć. :)

Gratuluje wszystkim szczesciarom, które serduszka juz ujrzały. Super widok. Teraz tylko mniej stresów i do kolejnej wizyty.

U mnie dwa dni temu zaczęły sie mdlosci. Tez mam bardzo niskie ciśnienie. I dlatego chodze taka osłabiona. Pracować mi sie nie chce nic a nic, pogoda nie sprzyja:))

Sciskam Was serdecznie!

https://www.maluchy.pl/li-70452.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    zobacz na moim wykresie mój progesteron...;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poszlam do mojego prywatnego ginekologa i dal mi dupka, doustnie 3x1 tabl, zrobil USG i Fasolka ma odpowiednie rozmiary na swoj wiek, plus jest tam gdzie byc powinna. Serduszka nie bylo jeszcze ale lekarz powiedzial, ze za szybko <3

MamaAdasia, Anastazjaaa, mizzelka lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    zobacz na moim wykresie mój progesteron...;/

Kochana ja dostalam dupka. Konsultowalas swoj wynik z ginem?

• kasss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie cieszyłam że nie mam mdłości ale wiedziałam że mnie nie ominą dziś wymiotuje od samego rana już mam dość okropinie sie czuje i nie lepiej wyglądam;(
    dziewczyny a w jakim celu bada się progesteron bo mi gin nie zaznaczył a widze że wszystkie robicie?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    A ja sie cieszyłam że nie mam mdłości ale wiedziałam że mnie nie ominą dziś wymiotuje od samego rana już mam dość okropinie sie czuje i nie lepiej wyglądam;(
    dziewczyny a w jakim celu bada się progesteron bo mi gin nie zaznaczył a widze że wszystkie robicie?

Kochana to znalazlam na necie :
    Progesteron, żeński hormon płciowy, jest niezwykle istotny dla rozwoju ciąży, zwłaszcza w pierwszych tygodniach jej trwania. Jego niedobór może spowodować poronienie lub zakłócić prawidłowy przebieg ciąży. Dlatego progesteron jest niezbędny w diecie przyszłych mam, które mogą mieć problem z donoszeniem ciąży, po to, by zapewnić bezpieczny rozwój ciąży oraz zapobiegania poronieniu.

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie,

U mnie straszne mdłości i wymioty - powtórka z rozrywki ...

Bella, Kasss- gratuluję wizyt, Bella nie martw się, u mnie dopiero wczoraj serduszko się pokazało. Będzie dobrze :)

Tygrysku, Scarlett- trzymam kciukasy za udane wizyty, czekam na wieści ;)

Agawa, Kasss ja tez czuję się do niczego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 12:48

bella82 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik wygląda na to że będziesz zaczynała nasze porody :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;)
    A ja już po wczasach niestety :( Tylko 4 dni udało się poleżeć na plaży. Dzisiaj już do pracy ale za to weekend wolny :) Odliczam już dni do mojego <3 ... Wizyta w czwartek :D

Gratuluje wszystkim Nowym serduszkom :)

MamaAdasia, slodka100 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Witam;)
    A ja już po wczasach niestety :( Tylko 4 dni udało się poleżeć na plaży. Dzisiaj już do pracy ale za to weekend wolny :) Odliczam już dni do mojego <3 ... Wizyta w czwartek :D

Gratuluje wszystkim Nowym serduszkom :)
    Niunia dobre i 4 dni już nie długo będziemy miały duzo wolnego na l4 choć j w pracy lepiej się czuje niż jak siedzę w domu

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie wymioty i mdlosci jeszcze sa. juz 4 tyg.

wczoraj maz mi kupil opaski sea bands- nei wiem czy pomagaja- dzis jakby mniej mnie mdli chociaz rano zwymiotowalam.

jedna dziewczyna kupila i u nas w lutowkach polecala - to podobno u niej swietnie dziala

opaski sea bands- poczytajcie- moze ktorejs ulatwia funkcjonowanie

slodka100 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, kiedy U Ciebie wizyta?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a juz sie cofnelam i widzialam!!!!
    WIdzisz a tak sie balas!!!!!!!!!!! a ja mowilam ze na pewno to ciaza w macicy a nie kurde owulacja czy co oni Ci tam naopowiadali:)

:)

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Dziękuję Anastazja,a Ty jak się czujesz?
    Nienajgorzej kręci mi się w głowie i cyce bolo, czasem brzuch pobolewa jak na @ i to mnie martwi. Ale ogólnie jest dobrze, upał nie pomaga ;)

A wy jak się czujecie

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ach i to moje szczęście :) :
    Cudo taka mala kropka a tyle miłości

mizzelka, Tygrysek lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie po wizycie ok:) ale zastanawiam sie co mnie podkusiło zeby isc do tej baby który postawiła na nas kreskę na etapie starań o dziecko. Zrobiła mi usg i powiedziała że jest ok. Na pytanie o rozmiary malenstwa powiedziala ze sa takie jak powinny byc w 6 tygodni choc nie widzialam zeby cos mierzyla. Jak zapytal o serce to stwierdzila ze zaczyna bic i zaznaczyla na karcoe ciazy ze jest tętno. W kazdym razie najważniejsze ze jest ok ale więcej do niej nie pojde i zazdroszczę Wam szczegolowych informacji. A przy okazji wizyty zrobilam badania krwi - morfologia etc. Czekam na wyniki.

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ