X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje pomyślnych wizyt i wyników. Ja właśnie czekam w poczekalni więc trzymajcie proszę kciuki:) a i dopisuje się do klubu niskiego ciśnienia.

MamaAdasia, kasss, Anastazjaaa, mizzelka lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Gratulacje pomyślnych wizyt i wyników. Ja właśnie czekam w poczekalni więc trzymajcie proszę kciuki:) a i dopisuje się do klubu niskiego ciśnienia.

trzymam kciuki bardzo mocno :-)
    ja zapisalam sie na konsultacje u ginekologa na dzis na 13, troche sie stresuje tym progesteronem :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja zapisalam sie na konsultacje u ginekologa na dzis na 13, troche sie stresuje tym progesteronem :-/
    Bella spokojnie wrzuć troszkę na luz ;) Masz dobry ten progesteron, a niestety minus jest taki, że nigdy nie sprawdzisz jego poziomu dokładnie. Jest OK ;) Nie zamartwiaj się na zapas i spokojnie czekaj do 28 ;) Ja też nie mogę się doczekać, ale obiecałam sobie, że pomimo tysiąca moich wątpliwości wytrzymam i nie będę stresować maluszka ;)

bella82 lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też trochę wyluzowałam, bo to nie ma sensu.

Dziś mnie stres oblatuje, czy usłyszę serce. Bo jeśli będzie ok, to znak, ze będzie dobrze i powiem najbliższym i w ogóle... oficjalnie będę w ciąży!

Anastazjaaa, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Agaawa Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Ale produkujecie, trudno nadążyć. :)

Gratuluje wszystkim szczesciarom, które serduszka juz ujrzały. Super widok. Teraz tylko mniej stresów i do kolejnej wizyty.

U mnie dwa dni temu zaczęły sie mdlosci. Tez mam bardzo niskie ciśnienie. I dlatego chodze taka osłabiona. Pracować mi sie nie chce nic a nic, pogoda nie sprzyja:))

Sciskam Was serdecznie!

https://www.maluchy.pl/li-70452.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    zobacz na moim wykresie mój progesteron...;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poszlam do mojego prywatnego ginekologa i dal mi dupka, doustnie 3x1 tabl, zrobil USG i Fasolka ma odpowiednie rozmiary na swoj wiek, plus jest tam gdzie byc powinna. Serduszka nie bylo jeszcze ale lekarz powiedzial, ze za szybko <3

MamaAdasia, Anastazjaaa, mizzelka lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    zobacz na moim wykresie mój progesteron...;/

Kochana ja dostalam dupka. Konsultowalas swoj wynik z ginem?

• kasss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie cieszyłam że nie mam mdłości ale wiedziałam że mnie nie ominą dziś wymiotuje od samego rana już mam dość okropinie sie czuje i nie lepiej wyglądam;(
    dziewczyny a w jakim celu bada się progesteron bo mi gin nie zaznaczył a widze że wszystkie robicie?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    A ja sie cieszyłam że nie mam mdłości ale wiedziałam że mnie nie ominą dziś wymiotuje od samego rana już mam dość okropinie sie czuje i nie lepiej wyglądam;(
    dziewczyny a w jakim celu bada się progesteron bo mi gin nie zaznaczył a widze że wszystkie robicie?

Kochana to znalazlam na necie :
    Progesteron, żeński hormon płciowy, jest niezwykle istotny dla rozwoju ciąży, zwłaszcza w pierwszych tygodniach jej trwania. Jego niedobór może spowodować poronienie lub zakłócić prawidłowy przebieg ciąży. Dlatego progesteron jest niezbędny w diecie przyszłych mam, które mogą mieć problem z donoszeniem ciąży, po to, by zapewnić bezpieczny rozwój ciąży oraz zapobiegania poronieniu.

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie,

U mnie straszne mdłości i wymioty - powtórka z rozrywki ...

Bella, Kasss- gratuluję wizyt, Bella nie martw się, u mnie dopiero wczoraj serduszko się pokazało. Będzie dobrze :)

Tygrysku, Scarlett- trzymam kciukasy za udane wizyty, czekam na wieści ;)

Agawa, Kasss ja tez czuję się do niczego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 12:48

bella82 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik wygląda na to że będziesz zaczynała nasze porody :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;)
    A ja już po wczasach niestety :( Tylko 4 dni udało się poleżeć na plaży. Dzisiaj już do pracy ale za to weekend wolny :) Odliczam już dni do mojego <3 ... Wizyta w czwartek :D

Gratuluje wszystkim Nowym serduszkom :)

MamaAdasia, slodka100 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Witam;)
    A ja już po wczasach niestety :( Tylko 4 dni udało się poleżeć na plaży. Dzisiaj już do pracy ale za to weekend wolny :) Odliczam już dni do mojego <3 ... Wizyta w czwartek :D

Gratuluje wszystkim Nowym serduszkom :)
    Niunia dobre i 4 dni już nie długo będziemy miały duzo wolnego na l4 choć j w pracy lepiej się czuje niż jak siedzę w domu

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie wymioty i mdlosci jeszcze sa. juz 4 tyg.

wczoraj maz mi kupil opaski sea bands- nei wiem czy pomagaja- dzis jakby mniej mnie mdli chociaz rano zwymiotowalam.

jedna dziewczyna kupila i u nas w lutowkach polecala - to podobno u niej swietnie dziala

opaski sea bands- poczytajcie- moze ktorejs ulatwia funkcjonowanie

slodka100 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, kiedy U Ciebie wizyta?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a juz sie cofnelam i widzialam!!!!
    WIdzisz a tak sie balas!!!!!!!!!!! a ja mowilam ze na pewno to ciaza w macicy a nie kurde owulacja czy co oni Ci tam naopowiadali:)

:)

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Dziękuję Anastazja,a Ty jak się czujesz?
    Nienajgorzej kręci mi się w głowie i cyce bolo, czasem brzuch pobolewa jak na @ i to mnie martwi. Ale ogólnie jest dobrze, upał nie pomaga ;)

A wy jak się czujecie

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ach i to moje szczęście :) :
    Cudo taka mala kropka a tyle miłości

mizzelka, Tygrysek lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie po wizycie ok:) ale zastanawiam sie co mnie podkusiło zeby isc do tej baby który postawiła na nas kreskę na etapie starań o dziecko. Zrobiła mi usg i powiedziała że jest ok. Na pytanie o rozmiary malenstwa powiedziala ze sa takie jak powinny byc w 6 tygodni choc nie widzialam zeby cos mierzyla. Jak zapytal o serce to stwierdzila ze zaczyna bic i zaznaczyla na karcoe ciazy ze jest tętno. W kazdym razie najważniejsze ze jest ok ale więcej do niej nie pojde i zazdroszczę Wam szczegolowych informacji. A przy okazji wizyty zrobilam badania krwi - morfologia etc. Czekam na wyniki.

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ