X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ciekawe mizzelka bedziesz miala niespodzianke ;) bo ja juz nie mam watpliwosci ;) hihi

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    nie wiem jak dajecie sobie rade w te upały, ale one mnie wykańczają :( jak bardzo bym chciała aby temperatura na dworze nie co spadła...

MamaAdasia lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emily83 ja lubie cieplo i slonko ale faktycznie jest troche za goraco ;/ staram siedziec w domu a na dwor wychodze wieczorem bardziej jak juz no a pojutrze wyjezdzam nad morzem a tam cieplo jest wskazane ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad morzem to można chociaż nogi w wodzie pochlapać, teraz faktycznie tego mi brakuje, a tak w mieście to człowiek się tylko gotuje :(
    byleby wytrzymać do sierpnia i wtedy w końcu będę mogła pomyśleć o sobie i wakacjach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 15:16

benitka lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a co sadzicie o stosowaniu kremow przeciw rozstepom dla kobiet w ciazy juz teraz?? bo ja stosuje ale w sumie z tylu jest napisane ze od 4 mies ciazy i zastanawiam sie czy nie zaszkodzi kruszynce???

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też stosuję, ale u mnie na jednym kremie nie jest napisane że od 4 miesiące więc się tym nie przejmuję,a na drugim kremie jest tylko informacja że zwłaszcza od 4 miesiąca co nie wyklucza się że teraz nie można stosować, zresztą teraz zaczyna nam się zmieniać ciało w czwartym miesiącu może już być za późno aby dopiero zacząć stosować kremy a jak się już pojawią rozstępy to ciężko będzie z nimi walczyć więc jestem za tym aby teraz już zapobiegać

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak mysle Emily ale dzis w sklepie chcialam kupic takie tez serum na cellulit ale mama zaraz ze od 4 mies pisze itp wiec sie wstrzymalam ale to na rpzstepy co mam w domu bede uzywac ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam zwykłej oliwki dla dzieci, super nawilża skórę i podobno jest lepsza niż niejeden krem na rozstępy.

Tygrysek, MamaAdasia, Anulka26 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a ja sie cały czas zastanawiam czy to nie jest ciąża mnoga ze wzgledu na ta wysoka Bete :) jutro mamy wizyte, ciekawa jestem czy bedzie juz cos widac?

Wczoraj cały dzien mialam zgage - wstretne uczucie, a dzis łapie mnie sennosc :)

Ja na rozstepy poki co bede stosowała bio oil, moja siostra całą ciaze uzywała oliwki johnson's i niestety miala okropne rozstepy na całym brzuchu udach i boczkach :/ ale nie wiem czy te rozstepy to taka jej uroda czy kwestia stosowanych kosmetyków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 15:54

p19uskjohisr6juh.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonisia ale fajnie by było jak by były blizniaki też bardzo chciałam ale u mnie w rodzinie nikt nie ma
    A ja dzisiaj czuje sie fatalnie wymiotuje non stop ugotowałam sobie krupnik taki delikatny i narazie jest ok bo coś jeśc musze a mama powiedziała ze ja tez tak meczyło do 4 mc z całą nasza trójką ;(
    Słodka dobrze że napisałaś o tym poronieniu bo ja się strasznie tego boje nie wyobrażam sobie stracic mojej kruszynki sama siebie opieprzam że tak głupio myśle

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Kochana ja dostalam dupka. Konsultowalas swoj wynik z ginem?
    ja ma luteinę...po konsultacji

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Hej u mnie po wizycie ok:) ale zastanawiam sie co mnie podkusiło zeby isc do tej baby który postawiła na nas kreskę na etapie starań o dziecko. Zrobiła mi usg i powiedziała że jest ok. Na pytanie o rozmiary malenstwa powiedziala ze sa takie jak powinny byc w 6 tygodni choc nie widzialam zeby cos mierzyla. Jak zapytal o serce to stwierdzila ze zaczyna bic i zaznaczyla na karcoe ciazy ze jest tętno. W kazdym razie najważniejsze ze jest ok ale więcej do niej nie pojde i zazdroszczę Wam szczegolowych informacji. A przy okazji wizyty zrobilam badania krwi - morfologia etc. Czekam na wyniki.
    scarlet zmnień gin nie męcz się z nia przez całą ciąże a nie dziwiła sie wogóle że udało ci się? skoro was przekreśliła ważne że jest serduszko i wszystko jest dobrze a nią się nie przejmuj nie którzy to wogóle sa obojętni a u mnie w przychodni jest taka fajna położna że jak dowiedziała sie że jestem w ciąży to mnie przytuliła i cieszyła się razem ze mną a nawet mnie nie zna;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    ja ma luteinę...po konsultacji

no i super, bedzie dobrze Kochana <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wypad nad morze dobiega końca :( jutro jeszcze na jeden dzień na Kaszuby i w niedziele powrót do domu. Objawów nadal brak :) Jedynie lekkie bóle podbrzusza szczególnie po prawej stronie gdzie był pęcherzyk a mam nadzieje ze juz jest kruszynka z serduszkiem :) co do mojego ml lekarza wydaje się bardzo ok po jednej wyzycie :) położna będę miała znajoma prywatna wiec powinno też być okeej :) oby do 1.08 strasznie mi się dłuży "(

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wkleje wam co znalazlam:) ale pamietajcie ze to tylko przesady:) niektore smieszne, naprawde:)

Oto najczęściej powtarzane przesądy związane z ciążą i porodem:

W ciąży nie wolno siadać po turecku, bo dziecko będzie miało krzywe nogi.
    Jeśli ciężarna się przestraszy i złapie za jakąś część ciała, np. twarz, głowę, rękę, to u noworodka powstanie w tym miejscu myszka - rodzaj znamienia.
    Trzeba unikać oblizywania noża, ponieważ grozi to wykształceniem się tzw. zajęczej wargi u dziecka.
    W ciąży nie wolno kupować wyprawki niemowlęcej, bo to przynosi pecha.
    Ciężarnej kobiecie się nie odmawia, ponieważ tego, kto odmówi, zjedzą myszy.
    Nie wolno patrzeć na zwierzęta, bo dziecko będzie pozbawione mądrości.
    Jeśli przyswajasz wiedzę w czasie ciąży, np. studiujesz, uczęszczasz na kurs prawa jazdy, twoje maleństwo będzie bardzo mądre.
    Farbowanie włosów jest w ciąży zakazane, ponieważ dziecko urodzi się rude. Jeśli ciężarna obetnie włosy, odbierze rozum dziecku. A jeśli przyszła mama pragnie, by jej potomek miał kręcone włosy, powinna pogłaskać lub przytulić barana.
    Nie wolno przechodzić pod rozstawioną drabiną, rozwieszonymi sznurami czy chodzić na skróty, bo dziecko owinie się pępowiną.
    Owinięcie pępowiną grozi także dzieciom, których matki w czasie ciąży szydełkowały, robiły na drutach, haftowały, szyły albo krzyżowały nogi, np. zakładały nogę na nogę czy mierzyły sobie obwód brzucha.
    Z tego samego powodu ciężarna nie powinna nosić na szyi wisiorków, łańcuszków, korali.
    Nie wolno spoglądać przez wizjer w drzwiach, ponieważ dziecko będzie miało zeza.
    Jeśli ciężarna cierpi na zgagę, oznacza to, że dziecku rosną włosy.
    Nie jest wskazane picie wody mineralnej, ponieważ dziecko może mieć wodogłowie.
    Nie wolno także patrzeć w ogień, bo maluszek będzie miał znamiona - myszki.
    Jeśli kobieta chciałaby zajść w ciążę, musi szybko usiąść na miejscu, w którym siedziała ciężarna.
    Podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem.
    Ciężarna nie powinna dzielić się jedzeniem, ponieważ po porodzie może mieć zbyt mało pokarmu w piersiach.
    Krawcowa nie powinna przypinać nic szpilkami na ubraniu ciężarnej, bo mogą pojawić się problemy z urodzeniem łożyska.
    Jeśli kobieta w ciąży zyskuje na urodzie, z całą pewnością urodzi chłopca. Z kolei dziewczynka odbiera urodę przyszłej mamie.
    Apetyt na słodkie potrawy wróży urodzenie dziewczynki, a na kwaśne i ostre - chłopca.
    W ciąży nie wolno się malować, bo dziecko zejdzie na złą drogę.
    Dotknięcie brzucha ciężarnej kobiety przynosi szczęście.
    Ciężarna nie może zostać matką chrzestną, ponieważ odbiera ochrzczonemu dziecku szczęście.
    W samochodzie lub autobusie nie wolno siadać tyłem do kierunku jazdy, bo dziecko ułoży się pośladkowo i poród zakończy się cesarskim cięciem.

anka418 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och sorry ale dla mnie to jakieś bzdury...

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mowie, ze smieszne:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SŁONECZNA Niektóre podobno się sprawdzają np to że dziewczynka odbiera urode albo o myszach a to o włosach tak smieszne że szok teraz wszyscy włosy farbuja to połowa dzieci by była ruda a że woda powoduje wodogłowie ale sie usmiałam;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie patrze na forum a tu juz marcowe mamusie 2015:) ale ten czas leci!!!

Powodzenia dziewczyny i duzo zdrówka! nim sie obejrzycie bedziecie w II a potem w III trym:D

mizzelka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja jestem po wizycie. zobaczyłam moją kruszynkę ma już 1 cm i zobaczyłam bijące serduszko <3:) ale się ucieszyłam:) ginekolog powiedziała że to już 7 tydzień (tak jak obliczałam) i termin mam na 8 marca chociaż wpisała mi w karcie ciąży 6 (żeby mnie za długo nie trzymali:)) następna wizyta po wczasach 11 sierpnia i będę miała badania prenatalne. pytanie moje takie gdzie te badania zrobię czy będę musiała jechać do szpitala czy gdzie? i jak one wyglądają? może wiecie. Mówiła że jakbym te badania zrobiła za późno (zalecane 11-12 tydz) to się za nie płaci 500zł... Dostałam luteinę tak dla św spokoju i witaminki

mizzelka lubi tę wiadomość

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ