Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nad morzem to można chociaż nogi w wodzie pochlapać, teraz faktycznie tego mi brakuje, a tak w mieście to człowiek się tylko gotuje
byleby wytrzymać do sierpnia i wtedy w końcu będę mogła pomyśleć o sobie i wakacjachWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 15:16
benitka lubi tę wiadomość
-
też stosuję, ale u mnie na jednym kremie nie jest napisane że od 4 miesiące więc się tym nie przejmuję,a na drugim kremie jest tylko informacja że zwłaszcza od 4 miesiąca co nie wyklucza się że teraz nie można stosować, zresztą teraz zaczyna nam się zmieniać ciało w czwartym miesiącu może już być za późno aby dopiero zacząć stosować kremy a jak się już pojawią rozstępy to ciężko będzie z nimi walczyć więc jestem za tym aby teraz już zapobiegać
-
Ja używam zwykłej oliwki dla dzieci, super nawilża skórę i podobno jest lepsza niż niejeden krem na rozstępy.
Tygrysek, MamaAdasia, Anulka26 lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Hej dziewczyny, a ja sie cały czas zastanawiam czy to nie jest ciąża mnoga ze wzgledu na ta wysoka Bete jutro mamy wizyte, ciekawa jestem czy bedzie juz cos widac?
Wczoraj cały dzien mialam zgage - wstretne uczucie, a dzis łapie mnie sennosc
Ja na rozstepy poki co bede stosowała bio oil, moja siostra całą ciaze uzywała oliwki johnson's i niestety miala okropne rozstepy na całym brzuchu udach i boczkach ale nie wiem czy te rozstepy to taka jej uroda czy kwestia stosowanych kosmetykówWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 15:54
-
welonisia ale fajnie by było jak by były blizniaki też bardzo chciałam ale u mnie w rodzinie nikt nie ma
A ja dzisiaj czuje sie fatalnie wymiotuje non stop ugotowałam sobie krupnik taki delikatny i narazie jest ok bo coś jeśc musze a mama powiedziała ze ja tez tak meczyło do 4 mc z całą nasza trójką ;(
Słodka dobrze że napisałaś o tym poronieniu bo ja się strasznie tego boje nie wyobrażam sobie stracic mojej kruszynki sama siebie opieprzam że tak głupio myśle[/url]
-
Scarlett2014 wrote:Hej u mnie po wizycie ok:) ale zastanawiam sie co mnie podkusiło zeby isc do tej baby który postawiła na nas kreskę na etapie starań o dziecko. Zrobiła mi usg i powiedziała że jest ok. Na pytanie o rozmiary malenstwa powiedziala ze sa takie jak powinny byc w 6 tygodni choc nie widzialam zeby cos mierzyla. Jak zapytal o serce to stwierdzila ze zaczyna bic i zaznaczyla na karcoe ciazy ze jest tętno. W kazdym razie najważniejsze ze jest ok ale więcej do niej nie pojde i zazdroszczę Wam szczegolowych informacji. A przy okazji wizyty zrobilam badania krwi - morfologia etc. Czekam na wyniki.[/url]
-
nick nieaktualnyU nas wypad nad morze dobiega końca jutro jeszcze na jeden dzień na Kaszuby i w niedziele powrót do domu. Objawów nadal brak Jedynie lekkie bóle podbrzusza szczególnie po prawej stronie gdzie był pęcherzyk a mam nadzieje ze juz jest kruszynka z serduszkiem co do mojego ml lekarza wydaje się bardzo ok po jednej wyzycie położna będę miała znajoma prywatna wiec powinno też być okeej oby do 1.08 strasznie mi się dłuży "(
-
wkleje wam co znalazlam:) ale pamietajcie ze to tylko przesady:) niektore smieszne, naprawde:)
Oto najczęściej powtarzane przesądy związane z ciążą i porodem:
W ciąży nie wolno siadać po turecku, bo dziecko będzie miało krzywe nogi.
Jeśli ciężarna się przestraszy i złapie za jakąś część ciała, np. twarz, głowę, rękę, to u noworodka powstanie w tym miejscu myszka - rodzaj znamienia.
Trzeba unikać oblizywania noża, ponieważ grozi to wykształceniem się tzw. zajęczej wargi u dziecka.
W ciąży nie wolno kupować wyprawki niemowlęcej, bo to przynosi pecha.
Ciężarnej kobiecie się nie odmawia, ponieważ tego, kto odmówi, zjedzą myszy.
Nie wolno patrzeć na zwierzęta, bo dziecko będzie pozbawione mądrości.
Jeśli przyswajasz wiedzę w czasie ciąży, np. studiujesz, uczęszczasz na kurs prawa jazdy, twoje maleństwo będzie bardzo mądre.
Farbowanie włosów jest w ciąży zakazane, ponieważ dziecko urodzi się rude. Jeśli ciężarna obetnie włosy, odbierze rozum dziecku. A jeśli przyszła mama pragnie, by jej potomek miał kręcone włosy, powinna pogłaskać lub przytulić barana.
Nie wolno przechodzić pod rozstawioną drabiną, rozwieszonymi sznurami czy chodzić na skróty, bo dziecko owinie się pępowiną.
Owinięcie pępowiną grozi także dzieciom, których matki w czasie ciąży szydełkowały, robiły na drutach, haftowały, szyły albo krzyżowały nogi, np. zakładały nogę na nogę czy mierzyły sobie obwód brzucha.
Z tego samego powodu ciężarna nie powinna nosić na szyi wisiorków, łańcuszków, korali.
Nie wolno spoglądać przez wizjer w drzwiach, ponieważ dziecko będzie miało zeza.
Jeśli ciężarna cierpi na zgagę, oznacza to, że dziecku rosną włosy.
Nie jest wskazane picie wody mineralnej, ponieważ dziecko może mieć wodogłowie.
Nie wolno także patrzeć w ogień, bo maluszek będzie miał znamiona - myszki.
Jeśli kobieta chciałaby zajść w ciążę, musi szybko usiąść na miejscu, w którym siedziała ciężarna.
Podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem.
Ciężarna nie powinna dzielić się jedzeniem, ponieważ po porodzie może mieć zbyt mało pokarmu w piersiach.
Krawcowa nie powinna przypinać nic szpilkami na ubraniu ciężarnej, bo mogą pojawić się problemy z urodzeniem łożyska.
Jeśli kobieta w ciąży zyskuje na urodzie, z całą pewnością urodzi chłopca. Z kolei dziewczynka odbiera urodę przyszłej mamie.
Apetyt na słodkie potrawy wróży urodzenie dziewczynki, a na kwaśne i ostre - chłopca.
W ciąży nie wolno się malować, bo dziecko zejdzie na złą drogę.
Dotknięcie brzucha ciężarnej kobiety przynosi szczęście.
Ciężarna nie może zostać matką chrzestną, ponieważ odbiera ochrzczonemu dziecku szczęście.
W samochodzie lub autobusie nie wolno siadać tyłem do kierunku jazdy, bo dziecko ułoży się pośladkowo i poród zakończy się cesarskim cięciem.anka418 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja jestem po wizycie. zobaczyłam moją kruszynkę ma już 1 cm i zobaczyłam bijące serduszko :) ale się ucieszyłam:) ginekolog powiedziała że to już 7 tydzień (tak jak obliczałam) i termin mam na 8 marca chociaż wpisała mi w karcie ciąży 6 (żeby mnie za długo nie trzymali:)) następna wizyta po wczasach 11 sierpnia i będę miała badania prenatalne. pytanie moje takie gdzie te badania zrobię czy będę musiała jechać do szpitala czy gdzie? i jak one wyglądają? może wiecie. Mówiła że jakbym te badania zrobiła za późno (zalecane 11-12 tydz) to się za nie płaci 500zł... Dostałam luteinę tak dla św spokoju i witaminki
mizzelka lubi tę wiadomość