X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah to tylko lekarz moze pomoc. obys sie dostala jak najszybciej do jakiegos

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• bella82 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGA PROSBA DO DZIEWCZYN KTORE DZISIAJ WIZYTUJA:
    mamuski zapytajcie sie prosze swoich lekarzy co mozna brac na zimno/opryszczke na ustach w ciazy- cos czuje, ze mi wychodzi :-/ i czy jest grozne na tym etapie- opryszczke mialam juz tysiac razy ale nie w ciazy :-(

• Emartea Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass śliczna ta kołyska, ale my mamy niestety małe mieszkanko i nie mam miejsca żeby w dwóch pokojach srały tak duże meble. Dlatego w sypialni będzie zwykłe łóżeczko i zamierzam kupić coś takiego, żeby mała mogła być przy mnie w kuchni czy w salonie
    http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-lozeczko-tiny-love-3w1-budka-kur-i4819913578.html

Bella ja też ciągle mam opryszczkę. Cholerstwo. W ciąży mialam już dwa razy. Czytałam trochę na ten temat i wygląda na to, że tylko zarażenie się/nabycie wirusa w ciąży (czyli pierwszy raz) może być niebezpieczne. Jeśli więc nie jest to twoja pierwsza tzn, że nic dziecku nie grozi. Wypróbowałam chyba tysiąc sposobów na to, ale u mnie najlepiej skutuje wysuszanie spirytusem salicylowym. Przykładam co jakiś czas nasączony wacik albo bagietkę do ucha do miejsca swędzenia. Tylko broń boże nie pocierać! Kilka razy nawet w ten sposób udało mi się uniknąć opryszczki jak odpowiednio szybko zareagowałam.

4e3f84b95f.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea dziekuje Ci bardzo. troche mnie uspokoilas :-*

• bella82 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea ten lezaczek bujaczek my wlasnie kupilismy i to ten bujaczek zepsul sie przy skladaniu. Jesli nie zamowilas jeszcze to chyba w smyku sa teraz na nie promocja i kosztuja 300zl.

http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1052156769,swiat-niemowlaka-p to jest chyba to samo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 12:14

• Emartea Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widziałam i się zastanawiam czy nie zamówić.

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widziałam też na OLX używany za 170 zł i mam dylemat. Waham się bo jakoś nie jestem przekonana do kupna używanych rzeczy.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to juz Twoja decyzja, ja uzywanych rzeczy tez nie kupuje. Uzywane bede miala po siostrze i bratowej- w sensie ich dzieciaczkach :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja ja też się boje a najbardziej to się boje porodu 3 miesiące wydaje się że to jeszcze dużo ale szybko zleci

sarah trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku

emartea co do kupywania używanych rzeczy to ja na OLX kupiłam wózek używany dla małej i jest w idealnym stanie jak nowy zadnych rys ani uszkodzeń więc ja jestem zadowolona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 12:58

MamaAdasia, czekaja lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea świetny ten leżaczek. Widziałam na tronie smyka promocje, tylko zastanawiam się, czy zamówić z budką czy bez. Różnica jest 30 zł, czyli tyle co nic, a np. na tarasie by się budka przydała. Tylko ciekawe czy można ją odpiąć.

Pakaże wieczorem mężowi i chyba zamówię.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś byłam na badaniu krwi, jutro wizyta u lekarki prowadzącej.
    Leżę w łóżku i zapijam się wodą :) bo niestety wskazana jest jak najmniejsza aktywność fizyczna.
    Wczoraj zrobiłam pierwsze zakupy w smyku przez internet dużo taniej niż w sklepie stacjonarnym, skupiłam się na wyprzedażach i za 8 body, 2 półśpiochy, 2 pary rajtuz i 3 pary rękawiczek zapłaciłam 80 zł :).

Sarah jak najszybciej do lekarza, to może być nawet internista.
    Ja też zmierzyłam brzuch 106 cm i 5,5 kg na plusie.

Jeśli chodzi o majtki poporodowe to w szpitalu w tym co byłam teraz to nie pozwalają nosić po porodzie w szpitalu, bo skóra musi miec powietrze i każą nosić tylko podkłady, więc za dużo nie ma co kupować tych majtek.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emrica jak za tyle rzeczy co kupiłaś to naprawde mało zapłaciłaś

A mój brzuszek ma 108 cm i przytyłam już 10 kg :/

• Emrica Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka polowałam na te przeceny -70% a i tak chciałam więcej ale chyba dużo osób kupowało bo niektóre rzeczy za chwile już były niedostępne.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Hej, ja dziś byłam na badaniu krwi, jutro wizyta u lekarki prowadzącej.
    Leżę w łóżku i zapijam się wodą :) bo niestety wskazana jest jak najmniejsza aktywność fizyczna.
    Wczoraj zrobiłam pierwsze zakupy w smyku przez internet dużo taniej niż w sklepie stacjonarnym, skupiłam się na wyprzedażach i za 8 body, 2 półśpiochy, 2 pary rajtuz i 3 pary rękawiczek zapłaciłam 80 zł :).

Sarah jak najszybciej do lekarza, to może być nawet internista.
    Ja też zmierzyłam brzuch 106 cm i 5,5 kg na plusie.

Jeśli chodzi o majtki poporodowe to w szpitalu w tym co byłam teraz to nie pozwalają nosić po porodzie w szpitalu, bo skóra musi miec powietrze i każą nosić tylko podkłady, więc za dużo nie ma co kupować tych majtek.
    Emrica a te podkłady na czym sie trzymają?

1usa3e5edaup0yxb.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM ja też właśnie się nad budką zastanawiałam. 30 zł to żadna różnica przy takiej kwocie, a właśnie na słońce przydatna. Fajnie by było gdyby można było ją odpiąć. Myślę, że jeżeli leżaczek składa się od zera samemu to trzeba ją najpierw jakoś tam zamontować, więc pewnie można też odmontować. Trzeba zapytać w jakimś sklepie. Bella a ty kupiłaś z budką?

4e3f84b95f.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryśka no właśnie i tu jest paradoks, trzymasz je pomiedzy nogami i tyle, ale dziewczyny mi mówiły że nie jest najgorzej bo są bardzo duże i długie, a jak wiedziały że lekarzy nie ma to zakładały jednorazówki, lekarze mówili im że dla szybszego gojenia się lepiej nosić tylko podkład.

MamaAdasia, patryśka83, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kuilam z budka, nie bylo opcji kupna bez :-/

• Emartea Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można tą budkę ściągnąć, a potem prosto założyć?

4e3f84b95f.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Ja dziś byłam rano na pobraniu krwi jakieś próby wątrobowe.

Jeśli chodzi o kołyskę to dziecko szybko z niej wyrasta, tzn jak tylko zaczyna się przekręcać , przerwacać itp to jest ona niebezpieczna, także niedługo posłuży, owszem sąsiadka ma śliczną nową, ale mała była w niej moze z 2-3 m-ce. Bardziej praktyczny jest leżaczek bujaczek, ja mam ten z Fisher price,http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-3w1-wibracje-dzwieki-od-0-18kg-i4773916780.html dostałam używany , jest ok, jak dziecko jeszcze nie siedzi, moze tam sobie poleżeć, dobry do karmienia np 4-5 m-cznego bobaska :)

U mnie dziś na obiad fasolowa na wędzonych żeberkach.

Kasss, trzymam kciuki za wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 13:15

czekaja lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi majtkami tak jak Emrica pisze, lekarze u mnie też zabraniają, żeby szybciej sie goiło, ale jak obchodu nie było ja zakładałam siateczkowe, te wielorazowe. Bez nich w samych podkładach to chodzi się jak ,,kaczka''

Madzik82 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ