X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali trzymaj się ciepło, słodka odpocznij.

Ja drugą naturą c z rzędu budzę się w środku nocy i nie mogę spać. Pobolewa mnie też brzuch od wczoraj ale w sumie dość łagodnie i bez plamień. Powinnam się niepokoic?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie kochana. macica się rozciąga i więzadła które ją podtrzymują :)
    u mnie to znow ze stresu skurcze, złapałam się z mężem i zaraz dziecko dało znać o sobie, ale uspokoiłam się i już było Ok :P

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    Jak się trzymacie dzisiaj? Ja wczorajszy dzień praktycznie cały przespałam, to przez te upały ... ah jak marzy mi się temp. tylko 20 stopni, tak aby móc normalnie funkcjonować... po za tym jestem praktycznie co 2-3 godziny głodna czy to normalne na tak wczesnym etapie?

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    norma że ssie :D organizm ma tyle wysiłku ze musisz się dokarmić ale lepiej częściej a mało, przy okazji mdłości przy takim spozywaniu są lepsze do przeżycia :)
    co do spania? caly czas bym mogła, poloze sie o 22 spie do 6 wstaje na 3 godzinki i spie do 13 ;/

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też dużo śpię, jem mało i często, ale szybko się robię głodna, jakoś nie mogę się do tego przyzwyczaić, do tej pory przed ciążą wszystko wyglądało inaczej, a tak ciągle coś podjadam bo inaczej jak pusto mam w żołądku to mdli mnie...

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo. Zjem,pochodze chwile,coś porobie i już w brzuchu jeździ. Ja dojadam owocami bo najwyraźniej moje Dziecie jeszcze nie określiło sie w jadłospisie bo na nic nie man ochoty. Gdyby nie to,ze tez mdli mnie z glodu to moglabym w ogole nie jeść.
    A katar to mam tak straszny,że już sił brak. To co mi pomagało zabronione w ciąży :/

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to normalne ale też ciągle jestem głodna i jem. Częściej i więcej niż zwykle:) i coś czuję że mija ciężko wywalczona figura pójdzie szybko w zapomnienie. Ale tym akurat mam zamiar martwić się za kilka miesięcy:) a i po mdłościach u mnie dalej ani śladu. A ponieważ mój mąż papla nie wytrzymał i powiedziała wczoraj swojemu najlepszemu przyjacielowi o coąży rozważam opcje powiedzenia rodzicom za tydzień - akurat mam urodziny. Ale muszę to jeszcze przemyśleć:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zaczynam podejrzewać że mój kot też coś wyczuwa... ciągle kładzenie mi pyszczek na brzuch:)

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Lali pomysl o acardzie ja mam w nim nadzieję jestem w pierwszym m-cu pp i modle się aby ten fakt ze tak szybko nie zaszkodził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 10:06

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie moze w nocy uczucie w stopach takiego goraca jakby płoneły? Musiałam mokrym ręcznikiem otulać spać nie mogłam.

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Lali <3 tulę mocno

co do upałów to mi też nie sprzyjają, cały czas kręci mi się w głowie :/

a co do głodu to hmmm ja mam odwrotnie - nie mogę patrzeć na jedzenie, zmuszam się do zjedzenia jednej kromki aby mieć siły normalnie funkcjonować i wspomagam się owocami. Myślę że ten spadek apetytu to trochę też przez upał.

Joanna ja mam problem z krążeniem od zawsze i nie miałam takiego problemu a wręcz odwrotnie śpię w skarpetach bo mi w stopy zimno - nawet w takie upały.

a mam do was pytanie, czy wy też takie rozkojarzone jesteście?
    U mnie masakra nie mogę się skupić na niczym

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miałam zawsze nogi jak lody dlatego mnie to zaniepokoiło

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki slodka będzie dobrze odpoczniesz nad morzem wrucisz wypoczęta.lali strasznie mi przykro oby szybciutko wam się udało na nowo zafasolkowac. A ja mam takie mdlosci od początku 6 tyg owoców nie mogę bo za raz w toalecie jestem soków tak samo a do tej pory uwielbiałam. Juz maz interweniował u kruszynki żeby nie meczyla tak mamusi;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Ja też tak miałam zawsze nogi jak lody dlatego mnie to zaniepokoiło
    to co ty masz z nogami ja mam z piersiami czasem są takie gorące że tylko okład działa, może to jakieś hormony w nas buzują

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u was upał, a u mnie dziś deszczowo..

Emily- mam to samo z mdłosciami, jak zjem to mnie nie mdli , a jak nie zjem to zaraz mam ssanie w żołądku i mdłości MEGA..

Lali- trzymam kciuki za to, aby szybko się znów udało :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna- od zawsze rece i stopy mialam zimne jak lod, natomiast caly zeszly tydzien plonely !!! Co chwile chlodzilam je zimnym prysznicem czy balsamem z eukaliptusem. Po 5 min bylo to samo. Uczucie nie do zniesienia, ale po kilku dniach na szczescie minelo. :-) I stopy znow zimne jak lod :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 16:14

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM- Ty masz termin na 6 marca tak jak ja ?
    Ja OM miałam 30.05.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 16:23

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Hej, u was upał, a u mnie dziś deszczowo..

Emily- mam to samo z mdłosciami, jak zjem to mnie nie mdli , a jak nie zjem to zaraz mam ssanie w żołądku i mdłości MEGA.. :)
    ja mam tak samo a nie mam apetytu i musze jeść na siłe przegryzam paluszki jak mnie ssie a zasypiem z mentosami bo przed snem też mnie mdli troche pomaga

MamaAdasia lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, i mnie ssie w żołądku co 2h..nie idzie tego za chiny przetrzymać, bo wchodzą mdłosci i wtedy już zupełnie..dzis do objawów doszła zgaga ;/

brzuch mi odstaje na maxa, mam doła, bo rok walczyłam o mięśnie na nim, a tu dopiero 2-gi miesiąc i brzuch, jak na 4 miesiąc..

u mnie też pada..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy z wakacji :) oczywiście lodówka pusta wiec zamówiliśmy pizze :) omniomniom ;) objawów nadal brak jedynie czasami od mocno dokuczający ból? Skurcz? Ciągnięcie brzucha. Brzuszek wyrzuca mi w zależności od pory dnia i tego co zjem ;) czujemy się wyśmienicie czekamy na 1.08 ;)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ