X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizza, mniam ja też chcę :)

Ja na razie brzucha nie mam, może jak to teściowa stwierdziła znów w biodrach się poszerzę, u mnie ciążowy brzuszek zaczął byc widoczny w 6 m-cu dopiero z synkiem :) Teraz może być inaczej ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 19:42

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka nie martw się jak będziemy bawić maluszki to waga sama zejdzie, nad brzuszkiem znów trochę popracujesz i będzie super

konwalianka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy w ciąży można używać globulek macmiror 500? Bo chyba jakaś infekcja mi się przyplątała. Niby zapachowo ok ale wcześniej był śluz kremowy a teraz zrobił sie jakiś żółtawy i nie wiem czy tak powinno być czy na wszelki wypadek zapodać sobie te 3 dni...

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy w ciąży można używać globulek macmiror 500? Bo chyba jakaś infekcja mi się przyplątała. Niby zapachowo ok ale wcześniej był śluz kremowy a teraz zrobił sie jakiś żółtawy i nie wiem czy tak powinno być czy na wszelki wypadek zapodać sobie te 3 dni...
    Niunia podobno infekcje są częste w ciąży i same ustępują ja bym zapytała gin lepiej nic nie brać na własną rękę

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może ten biały po prostu wysechl? Wtedy może być lekko żółtawy ;)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, a ja caly weekend spedzilam z mezem :-) wczoraj nad woda a dzis na dzialce :-)wczoraj czulam sie w miare ok, ale dzis to mialam mega mdlosci :-/ przez caly dzien.
    powiedzcie co podjadacie jak Was mdli? bo ja mam z tym wielki problem, bo na nic nie mam ochoty :-/

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Przewidywany termin porodu 31 marca 2015 więc łapię się na sam koniec miesiąca. :)

anka418, mizzelka, MamaAdasia, Emily83, alternatywa lubią tę wiadomość

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :-) i gratulujemy :-)
    Trochę mi ulżyło, że z tymi stopwmi nie tylko ja tak mam może to hormony ale i tak zapytam jutro gina i wam napisze co mówił.
    Ja przegryzam jabłka papieruwki :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leków to nie pomogę bo mie wiem ale poszukaj wnecie ulotki do tego leku.

Na mulenie polecam wafle ryżowe, są neutralne w smaku i pomagają.
    Krokodylica witaj ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    ja tez mialam ale polecam ci Muli-gyn activgel na bakteryjne i drozdzaki i przynosi ulgę i jest OK w ciąży, gin potwierdził że mogę brać spokojnie na tak wczesnym etapie ;)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Witam się :)

Przewidywany termin porodu 31 marca 2015 więc łapię się na sam koniec miesiąca. :)

Gratulacje i witamy w klubie :-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Co do leków to nie pomogę bo mie wiem ale poszukaj wnecie ulotki do tego leku.

Na mulenie polecam wafle ryżowe, są neutralne w smaku i pomagają.
    Krokodylica witaj ;)

na pewno sprobuje, dzieki!

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    hej dziewczyny, a ja caly weekend spedzilam z mezem :-) wczoraj nad woda a dzis na dzialce :-)wczoraj czulam sie w miare ok, ale dzis to mialam mega mdlosci :-/ przez caly dzien.
    powiedzcie co podjadacie jak Was mdli? bo ja mam z tym wielki problem, bo na nic nie mam ochoty :-/
    ja wcinam krakersy, paluszki, jadlam wczesniej płatki ale tam nic mi nie dawały i rozcieńczony sok pomaranczowy. jakoś sobie radzę :) jutro akurat pyknie i zacznie się 8 tydzien :D mam andzieje ze bd panowac nad sytuacja do konca.

u mnie powoli odzywa się macica... coś zakuje coś pociągnie... czasami ból miesiączkowy ale nie w podbrzuszu ale w kręgosłupie na dole. ale chwila i mija.. może źle siadam i nie wygodnie..
    Pojechałam do mamy bo spałam tylkko do 11... i oczywiscie co? drzemka i znow na 2 godzinki odlecialam i jeszcze chcialam ;/
    ja na jedzenie tez nie moge patrzec, ale trzeba coś jeść bo zdechne ;/
    i smaki mi się zmienily, nienawidziłam mleka i sera... a teraz to bym ciagle jadła płatki owsiane z mlekiem albo kasze manną albo kanapki z serem i pomidorem <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica Gratuluję raz jeszcze <3

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam o ten macmiror bo pamietam,że chyba w pierwszej ciąży mi przepisała jak miała infekcje ale nie jestem w 100% pewna. Do wizyty jeszcze 4 dni... Zobacze jutro jak sie sytuacja ma.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nasiadówka z rumianku ?

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica gratuluję :-) ciesze się, że Wam się udało :-)
    Z tym ssaniem co 2 godziny to myślałam że tylko ja tak mam hehe a widzę ze to normalne. Ja to zajadam owocami albo jogurtami. Wafle ryżowe w sumie też :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja wcinam krakersy, paluszki, jadlam wczesniej płatki ale tam nic mi nie dawały i rozcieńczony sok pomaranczowy. jakoś sobie radzę :) jutro akurat pyknie i zacznie się 8 tydzien :D mam andzieje ze bd panowac nad sytuacja do konca.

u mnie powoli odzywa się macica... coś zakuje coś pociągnie... czasami ból miesiączkowy ale nie w podbrzuszu ale w kręgosłupie na dole. ale chwila i mija.. może źle siadam i nie wygodnie..
    Pojechałam do mamy bo spałam tylkko do 11... i oczywiscie co? drzemka i znow na 2 godzinki odlecialam i jeszcze chcialam ;/
    ja na jedzenie tez nie moge patrzec, ale trzeba coś jeść bo zdechne ;/
    i smaki mi się zmienily, nienawidziłam mleka i sera... a teraz to bym ciagle jadła płatki owsiane z mlekiem albo kasze manną albo kanapki z serem i pomidorem <3

wlasnie w ostatniej ciazy chyba za duzo jadlam krakersow i paluszkow bo mi bokiem wychodza ;-) ale soki jak najbardziej :-) czasem to mnie nawet zemdli po suchej kromce chleba! bede szukac dalej :-)
    Fajnie Ci, ze masz na cos ochote bo mnie nic nie rusza;-)
    a co do spania to u mnie podobnie, tez moglabym co chwile spac :-)

mizzelka lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Krokodylica gratuluję :-) ciesze się, że Wam się udało :-)
    Z tym ssaniem co 2 godziny to myślałam że tylko ja tak mam hehe a widzę ze to normalne. Ja to zajadam owocami albo jogurtami. Wafle ryżowe w sumie też :-)

a wszystkie jogurty sa ok w ciazy? mi owoce tez "wchodza" ale czasem tylko na chwile oszukuja glod ;-)

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w kefirze gustuję jest chłodniej jak go piję

bella82 lubi tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ