X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizza, mniam ja też chcę :)

Ja na razie brzucha nie mam, może jak to teściowa stwierdziła znów w biodrach się poszerzę, u mnie ciążowy brzuszek zaczął byc widoczny w 6 m-cu dopiero z synkiem :) Teraz może być inaczej ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 19:42

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka nie martw się jak będziemy bawić maluszki to waga sama zejdzie, nad brzuszkiem znów trochę popracujesz i będzie super

konwalianka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy w ciąży można używać globulek macmiror 500? Bo chyba jakaś infekcja mi się przyplątała. Niby zapachowo ok ale wcześniej był śluz kremowy a teraz zrobił sie jakiś żółtawy i nie wiem czy tak powinno być czy na wszelki wypadek zapodać sobie te 3 dni...

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy w ciąży można używać globulek macmiror 500? Bo chyba jakaś infekcja mi się przyplątała. Niby zapachowo ok ale wcześniej był śluz kremowy a teraz zrobił sie jakiś żółtawy i nie wiem czy tak powinno być czy na wszelki wypadek zapodać sobie te 3 dni...
    Niunia podobno infekcje są częste w ciąży i same ustępują ja bym zapytała gin lepiej nic nie brać na własną rękę

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może ten biały po prostu wysechl? Wtedy może być lekko żółtawy ;)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, a ja caly weekend spedzilam z mezem :-) wczoraj nad woda a dzis na dzialce :-)wczoraj czulam sie w miare ok, ale dzis to mialam mega mdlosci :-/ przez caly dzien.
    powiedzcie co podjadacie jak Was mdli? bo ja mam z tym wielki problem, bo na nic nie mam ochoty :-/

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Przewidywany termin porodu 31 marca 2015 więc łapię się na sam koniec miesiąca. :)

anka418, mizzelka, MamaAdasia, Emily83, alternatywa lubią tę wiadomość

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :-) i gratulujemy :-)
    Trochę mi ulżyło, że z tymi stopwmi nie tylko ja tak mam może to hormony ale i tak zapytam jutro gina i wam napisze co mówił.
    Ja przegryzam jabłka papieruwki :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leków to nie pomogę bo mie wiem ale poszukaj wnecie ulotki do tego leku.

Na mulenie polecam wafle ryżowe, są neutralne w smaku i pomagają.
    Krokodylica witaj ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    ja tez mialam ale polecam ci Muli-gyn activgel na bakteryjne i drozdzaki i przynosi ulgę i jest OK w ciąży, gin potwierdził że mogę brać spokojnie na tak wczesnym etapie ;)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Witam się :)

Przewidywany termin porodu 31 marca 2015 więc łapię się na sam koniec miesiąca. :)

Gratulacje i witamy w klubie :-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Co do leków to nie pomogę bo mie wiem ale poszukaj wnecie ulotki do tego leku.

Na mulenie polecam wafle ryżowe, są neutralne w smaku i pomagają.
    Krokodylica witaj ;)

na pewno sprobuje, dzieki!

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    hej dziewczyny, a ja caly weekend spedzilam z mezem :-) wczoraj nad woda a dzis na dzialce :-)wczoraj czulam sie w miare ok, ale dzis to mialam mega mdlosci :-/ przez caly dzien.
    powiedzcie co podjadacie jak Was mdli? bo ja mam z tym wielki problem, bo na nic nie mam ochoty :-/
    ja wcinam krakersy, paluszki, jadlam wczesniej płatki ale tam nic mi nie dawały i rozcieńczony sok pomaranczowy. jakoś sobie radzę :) jutro akurat pyknie i zacznie się 8 tydzien :D mam andzieje ze bd panowac nad sytuacja do konca.

u mnie powoli odzywa się macica... coś zakuje coś pociągnie... czasami ból miesiączkowy ale nie w podbrzuszu ale w kręgosłupie na dole. ale chwila i mija.. może źle siadam i nie wygodnie..
    Pojechałam do mamy bo spałam tylkko do 11... i oczywiscie co? drzemka i znow na 2 godzinki odlecialam i jeszcze chcialam ;/
    ja na jedzenie tez nie moge patrzec, ale trzeba coś jeść bo zdechne ;/
    i smaki mi się zmienily, nienawidziłam mleka i sera... a teraz to bym ciagle jadła płatki owsiane z mlekiem albo kasze manną albo kanapki z serem i pomidorem <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica Gratuluję raz jeszcze <3

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam o ten macmiror bo pamietam,że chyba w pierwszej ciąży mi przepisała jak miała infekcje ale nie jestem w 100% pewna. Do wizyty jeszcze 4 dni... Zobacze jutro jak sie sytuacja ma.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nasiadówka z rumianku ?

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica gratuluję :-) ciesze się, że Wam się udało :-)
    Z tym ssaniem co 2 godziny to myślałam że tylko ja tak mam hehe a widzę ze to normalne. Ja to zajadam owocami albo jogurtami. Wafle ryżowe w sumie też :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja wcinam krakersy, paluszki, jadlam wczesniej płatki ale tam nic mi nie dawały i rozcieńczony sok pomaranczowy. jakoś sobie radzę :) jutro akurat pyknie i zacznie się 8 tydzien :D mam andzieje ze bd panowac nad sytuacja do konca.

u mnie powoli odzywa się macica... coś zakuje coś pociągnie... czasami ból miesiączkowy ale nie w podbrzuszu ale w kręgosłupie na dole. ale chwila i mija.. może źle siadam i nie wygodnie..
    Pojechałam do mamy bo spałam tylkko do 11... i oczywiscie co? drzemka i znow na 2 godzinki odlecialam i jeszcze chcialam ;/
    ja na jedzenie tez nie moge patrzec, ale trzeba coś jeść bo zdechne ;/
    i smaki mi się zmienily, nienawidziłam mleka i sera... a teraz to bym ciagle jadła płatki owsiane z mlekiem albo kasze manną albo kanapki z serem i pomidorem <3

wlasnie w ostatniej ciazy chyba za duzo jadlam krakersow i paluszkow bo mi bokiem wychodza ;-) ale soki jak najbardziej :-) czasem to mnie nawet zemdli po suchej kromce chleba! bede szukac dalej :-)
    Fajnie Ci, ze masz na cos ochote bo mnie nic nie rusza;-)
    a co do spania to u mnie podobnie, tez moglabym co chwile spac :-)

mizzelka lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Krokodylica gratuluję :-) ciesze się, że Wam się udało :-)
    Z tym ssaniem co 2 godziny to myślałam że tylko ja tak mam hehe a widzę ze to normalne. Ja to zajadam owocami albo jogurtami. Wafle ryżowe w sumie też :-)

a wszystkie jogurty sa ok w ciazy? mi owoce tez "wchodza" ale czasem tylko na chwile oszukuja glod ;-)

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w kefirze gustuję jest chłodniej jak go piję

bella82 lubi tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ