X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Marcowe Mamusie!
    Z przyjemnością do Was dołączam, jeśli mnie przyjmiecie :)
    Termin porodu mam na 06.03.15 (OM 30.05.14). To moja druga ciąża, z tym, że w pierwszej miałam pusty pęcherzyk i w 10 tyg wywołane poronienie. Tym razem mój pęcherzyk nie jest pusty, widziałam i słyszałam już lokatora, który 15.07 miał 35mm i serduszko biło 130 uderzeń/min :) Bardzo się ucieszyłam, ale niestety nie wszystko jest słodko, bo od 16.07 siedzę na zwolnieniu, ponieważ okazało się, że mam 0,84 cm krwiaka i to grozi poronieniem. Dostałam Luteinę 2x1 i Duphaston 3x1 i leżę... Ale mocno wierzę, że krwiak wchłonie się grzecznie, bo tej ciąży już nie oddam! :)

Niunia86, Emily83, MamaAdasia lubią tę wiadomość

gann3e3k88vy5y5g.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki...witam nowe marcowe mamusie :) i życzę powodzenia jak wszystkim...:)

mnie dzisiaj o 4 obudziły straszne mdłości, aż się bałam wstać i to poruszyć no ale bym nie usnęła, wiec polecałam po herbatniki i morele...i dzięki Bogu mi przeszło, ale myślałam, że zaliczę pierwszy raz kibel...już teraz będę wiedziała, żeby trzymać jedzonko na szafce nocnej :P

Z jedzeniem to u mnie różnie jestem ciągle głodna, ale od rana nie daję rady więcej niż jedną kanapkę...soki mi wchodzą a najlepiej woda...:P

dziewczyny, które zaszłyście pp...wiem, że się boicie, to już zostanie do końca...ale ja sobie tłumaczę, że tym razem los się do mnie uśmiechnął i już mi nie odbierze tego skarbu, który we mnie zagościł...ale obawy są oczywiście są tylko staram się je tłumić...

a jeszcze mi się przypomniało, że miałam dzisiaj jakiś potworny sen że cięłam się z jakimiś ludźmi piłami nożami...bleaaah skąd to się bierze??;/

Bożżżże jeszcze 5 dni i idę na USG...ale przed tym badania podstawowe...i tu PYTANIE:p do badania "mocz badanie ogólne" powinnam kupić taką wąską probówkę tak?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Z tym imbirem to tak z umiarem lepiej

a dlaczego z imbirem trzeba uwazac?

• Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    dziewczynki a co sadzicie o stosowaniu kremow przeciw rozstepom dla kobiet w ciazy juz teraz?? bo ja stosuje ale w sumie z tylu jest napisane ze od 4 mies ciazy i zastanawiam sie czy nie zaszkodzi kruszynce???

Ja znalazłam w Superfarm markę Oillan mama, Multiaktywny balsam przeciwko rozstępom i Aktywnie ujędrniający balsam do ciała i na nich jest napisane, że mozna używać od 8.tygodnia ciąży.

gann3e3k88vy5y5g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Bożżżże jeszcze 5 dni i idę na USG...ale przed tym badania podstawowe...i tu PYTANIE:p do badania "mocz badanie ogólne" powinnam kupić taką wąską probówkę tak?

Mi w aptece dali niski szeroki pojemniczek - i też było ok:)

Gratuluje wszystkim nowym mamą:) robi się nas coraz więcej.

A ja dziś znów czuje się średnio - może to i nawet początek mdłości. Jakoś mi tak ciężko na żołądku i o dziwo nie byłam rano głodna i zjadłam tylko jedną kanapkę.

Teraz muszę ciężko pracować a popołudniu idę zrobić ostatnie badania, które zostały mi do wykonania: cytologie i badanie czystości pochwy.

• flores Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:

dziewczyny, które zaszłyście pp...wiem, że się boicie, to już zostanie do końca...ale ja sobie tłumaczę, że tym razem los się do mnie uśmiechnął i już mi nie odbierze tego skarbu, który we mnie zagościł...ale obawy są oczywiście są tylko staram się je tłumić...

Mnie na razie to przerasta... Mam wrazenie, ze objawy, tak jak wtedy, słabną..W dodatku, mniej więcej od dnia implantacji, mam biegunkę, bóle żołądka. Nie wiem więc czy lekkie mdłości związane są z ciążą czy raczej ogólnym rozstrojem układu pokarmowego. Póki co jestem na diecie lekkostrawnej + probiotyki.
    Na USG zapisałam się na 29/07 - pewnie wcześnie, ale potem jadę na 2 tygodnie na urlop (sama z dzieckiem). Trochę boję się, co będzie, jeśli źle się poczuję...:( W miejscowości wypoczynkowej raczej trudno o ginekologa, sprzęt itp.
    flores

f2w39n735mpdiyvo.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    cześć dziewczyny
    Witam nowe szczęściary krokodylicę i Nnua :):):) ostatnio to mam ochotę tylko na świeżą bułeczkę razową z masełkiem i od czasu do czasu na malinowego pomidora i na razie tylko tyle wystarczy mi do szczęścia :)
    czytasz w moich myślach :D

witam nowe mamy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 13:29

Emily83 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Myślę, że kawałeczek do herbaty nie zaszkodzi. :)
    Nie będę popadać w paranoję. :)
    ja mam imbir kandyzowany, średnio mi pomógł ale za to krakersy i jogurty są super:)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ja dzis od rana panikuje, kurcze oprócz lekkiego zmeczenia to nie mam zadnych objawów ciąży :( nie siusiam co troche, piersi mnie prawie nie bola jestem tylko troche senna. Zaczynam sie martwic, a moze to znowu bedzie puste jajo płodowe? Tak bylo za pierwszym razem - choc mówia ze dwa razy sie to nie zdaza! W sobote byłam u lekarza, mialam usg na którym było widac pęcherzyk ciążowy a w nim ciałko żółte. Kolejna wizyta jutro a dzis ide zrobic bete.

Zaczynam popadać w paranoje!!!!

p19uskjohisr6juh.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie dziwię się, że boicie się o swoje kolejne ciąże. Moja mama poroniła dwa razy zanim udało się utrzymać ciążę z moim bratem. Dlatego jak pierwszy raz dowiedziałam się, że zostanę mamą to serducho mi troszku mocniej zabiło i zrodził się strach...

Moja pierwsza ciąża też nie była lekka i przyjemna - tydzień po pozytywnym teście zachorowałam i dostałam suchego kaszlu. Po nim niestety pojawił się spory krwiak i o mały włos straciłabym moją córkę:(

Ale pomyślałam sobie, że wszystko zależy już tylko od Boga. Usiadłam na łóżku, poryczałam się i za chwilę w duchu powiedziałam sobie, że ta fasolka jest silna i da rade z nami zostać przez 9 miesięcy. I tak też się stało. Do 12 tyg po krwiaku nie było śladu. A dziś mam cudowną, zdrową córkę:)

Grunt to spokój i pozytywne myślenie. Wiem , co piszę.

W marcu będziemy tulić nasze maleństwa!!!!! Wierzę w to mocno.

MamaAdasia, Madziq, Emily83 lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak strasznie pomidory zbrzydły. Jak tylko o nich pomyślę to juz mi niedobrze. A wcześniej moglam kilogramami jeść. I kielbaski z grila i ogólnie smak czegoś z jakiegoś zwierzątka tez mnie odrzuca

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe MAMUSIE ,

Madziq, Nnua - ja też mam termin na 06.03, OM 30.05, wpisujcie się w tabelkę, najwięcej jest nas właśnie 06.03.

Ja rano jak wstałam miałam mdłości obrzydliwe, zjadłam trochę jogurtu i zaliczyłam kibel...

Teraz gotuję rosołek , coś ciepłego mam nadzieję pomoże.

Jutro jadę do pracy zawieźć L4 i powiadomić szefową o ciąży, już widzę jej minę:D

jeśli chodzi o imbir, też słyszałam o jego dobroczynnym działaniu,ale ja nie lubię.

W 1szej ciąży jadłam tabletki na mdłości MAMMARIN, ale też nie pomagały.

Madziq lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi84 wrote:
    Dziewczyny nie dziwię się, że boicie się o swoje kolejne ciąże. Moja mama poroniła dwa razy zanim udało się utrzymać ciążę z moim bratem. Dlatego jak pierwszy raz dowiedziałam się, że zostanę mamą to serducho mi troszku mocniej zabiło i zrodził się strach...

Moja pierwsza ciąża też nie była lekka i przyjemna - tydzień po pozytywnym teście zachorowałam i dostałam suchego kaszlu. Po nim niestety pojawił się spory krwiak i o mały włos straciłabym moją córkę:(

Ale pomyślałam sobie, że wszystko zależy już tylko od Boga. Usiadłam na łóżku, poryczałam się i za chwilę w duchu powiedziałam sobie, że ta fasolka jest silna i da rade z nami zostać przez 9 miesięcy. I tak też się stało. Do 12 tyg po krwiaku nie było śladu. A dziś mam cudowną, zdrową córkę:)

Grunt to spokój i pozytywne myślenie. Wiem , co piszę.

W marcu będziemy tulić nasze maleństwa!!!!! Wierzę w to mocno.

Ja w to wierzyłam juz dwa razy, za trzecim jest cholernie ciężko :( no ale sie staram...

Mmarina - mnie zaczyna odrzucac od kawy :)

p19uskjohisr6juh.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia, nie martw się, ja też czytałam, że puste jajo zdarza się raczej raz i mocno w to wierzyłam. Szczególnie, że moja siostra miała dokładnie taką samą sytuację: pierwsza ciąża - puste jajo, potem 3 ciąże idealne.
    Zobaczysz, będzie lokator! Ja też bardzo się bałam i starałam się nie ekscytować póki nie usłyszę bicia serca. I usłyszałam, i jestem pewna, że reszta chwilowo bojących się mam też usłyszy! :)

MamaAdasia, Emily83 lubią tę wiadomość

gann3e3k88vy5y5g.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie... w ciągu tygodnia wszystko sie wyjasni :) trzeba tylko uzbroic sie w cierpliwośc.

p19uskjohisr6juh.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:

Madziq, Nnua - ja też mam termin na 06.03, OM 30.05, wpisujcie się w tabelkę, najwięcej jest nas właśnie 06.03.

Ja rano jak wstałam miałam mdłości obrzydliwe, zjadłam trochę jogurtu i zaliczyłam kibel...

Teraz gotuję rosołek , coś ciepłego mam nadzieję pomoże.

Jutro jadę do pracy zawieźć L4 i powiadomić szefową o ciąży, już widzę jej minę:D

Już się wpisałam (mam nadzieję, że skutecznie). Widziałam właśnie, że 06-03 to popularna data porodu :) ale coś czuję, że nasze Maleństwa i tak sobie własną wykombinują i tyle będzie z naszych wyliczeń.

Daj znać, jak z szefową pójdzie. A będziesz już na zwolnieniu do końca ciązy, czy jeszcze wracasz? Ja na razie swojej nie mówiłam z jakiej okazji jestem na zwolnieniu (chociaż pierwsze pytanie było "Nie jesteś przypadkiem w ciązy?), ale po tym dostanę kolejne to chyba już będę musiała powiedzieć i coś ustalić.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

gann3e3k88vy5y5g.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Madziq, wiem, że mało który maluch wyskakuje w terminie. Mój pierwszy wyskoczył 2 dni po nim.

Nie wiem,czy do końca będę na zwolnieniu, zobaczę w trakcie jak będę się czuła, ale w tym momencie przy mdłościach i wymiotach nie mam jak pracować.

Wiesz na zwolnieniu jest kod "B" to oznacza ciążę.
    Ja mam też zaświadczenie o ciąży.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy w ciąży można używać globulek macmiror 500? Bo chyba jakaś infekcja mi się przyplątała. Niby zapachowo ok ale wcześniej był śluz kremowy a teraz zrobił sie jakiś żółtawy i nie wiem czy tak powinno być czy na wszelki wypadek zapodać sobie te 3 dni...
    Niunia, śluz/upławy w kolorze ecru są najnormalniejsze w świecie.. ja miałam takie w poprzedniej ciąży i obecnie też mam, ten śluz ma chronić dziecko.. co do leków - nie brałabym na własną rękę, zwłaszcza globulek..

na mdłości super działają migdały - polecam

mizzelka- ale nie ser biały z pomidorem? bo.. to kiepskie połączenie, jedno neutralizuje możliwość wchłaniania składników odżywczych drugiego..poczytaj

miałam właśnie napisać, ze ciaża ma inny kod i każdy w kadrach go zna..więc jeśli lekarz wypisał taki kod to już wiedzą w pracy..

ja się ostro zastanawiam nad l4..usypiam na stojąco, słaba jestem na maxa.. w poprzedniej ciąży pracowałam do 20 tygodnia, aż nie wylądowałam w szpitalu.. ale mogłam spać popołudniami - teraz przy 3-latku to niemożliwe..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 14:20

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka- ja w 1szej ciązy tez do 20 tygodnia pracowałam,aż dostałam silnych skurczy i poszłam na zwolnienie...

Dlatego teraz gdy mam w domu 2latka, męczą mnie mdłosci i wymioty a w pracy stres, dźwiganie, mało osób do pracy postanowiłam się nie męczyć..

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuski,
    a ja dzis sie kiepsko czuje :-/ od samego rana mam straszne mdlosci i niestety na dzien dobry poprzytulalam sie z kibelkiem :-/
    na nic nie mam ochoty, spalam juz 2 razy, troche mi sie kreci w glowie :-/
    mam nadzieje, ze u Was lepiej <3

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ