X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Gratuluje noeym mamuskom! Krokodylica pamietam Cie z ovu :)
    Dzisiaj BellyBF pokazal mi, ze kestem juz w trzecim miesiacu ciazy!!
    Ciaza zleci szybciej niz nam sie wydaje!

Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze, mnie czas wlecze się niemiłosiernie a te 8 miesiecy bedzie trwało chyba ze 100 lat :D

p19uskjohisr6juh.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka widzę,że jesteśmy na tym samym etapie ciąży - ja też 6t 6d :)
    Co do śluzu to podejrzewam,że to też troche przez luteine bo zaniam zaczęłam ja stosować było ok. Później zaczęły mi wychodzić jakieś grudki i zmieniony śluz na żółtawy, momentami zielonkawy nawet. Dzisiaj jest ok. Jeszcze 3 dni do wizyty. Nie będę nic brała dopóki nic więcej się nie dzieje :)

Pierwszy raz na mdłości wypróbowałam krakersy i już po drugim mi się poprawiło :D Także nie rozstaję się z nimi i leżą wiernie przy łóżku :)

I mi tę czas się ciągnie niemiłosiernie.... Normalnie mam wrażenie,ze doba trwa 48h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 15:17

Welonisia lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo najgorzej jest jak na coś czekasz, no ale nie sposób przez te 9 miesiecy nie oczekiwac - tak sie nie da :D

Niunia86 lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie mi też czas wlecze się niemiłosiernie:) a jak sobie pomyślę, że zamiast po pracy iść prosto do łóżka to muszę jechać na badania to już czuje się zmęczona.

Welonisia lubi tę wiadomość

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mój pęcherzyk jest w wielkości 5+1 za 4 tygodnie mam być na kolejnej kontroli oby wszystko byko dobrze

Welonisia, mizzelka, MamaAdasia lubią tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bierzecie luteine?

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore duphaston 2x1

p19uskjohisr6juh.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luteine 2tabl na noc dopochwowo.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wpadłam się tylko przywitać, jestem po pracy trochę boli brzuszek więc poleżę :)

bella82 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore duphaston, 3x1.
    a dziewczyny jak sie czujecie po dupku?

• bella82 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Hej mój pęcherzyk jest w wielkości 5+1 za 4 tygodnie mam być na kolejnej kontroli oby wszystko byko dobrze

wszystko bedzie dobrze :-)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czas leci baaardzo szybko. Przy rocznym dziecku ma sie rece pelne roboty i nawet nie wiem kiedy ucieka dzien. Czasem nawet zapominam, ze jestem w ciazy.
    Pytacie o samopoczucie po dupku. W ostatniej ciaxy bralam ogromne ilosci dupka i luteiny. Strasznie tluscily mi sie wlosy, twarz tez tlusta i mnostwo pryszczy. Wszystko sie unormowalo jak odstawilam

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie biorę chyba jek się nic nie dzieje to lekarz nie przepisuje dobrze myślę?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a propos zwolnienia. Na moim zwolnieniu kod choroby nie odbił się na części dostarczanej do firmy.
    Zdziwiłam się i zadzwoniłam do lekarza, o co chodzi. Powiedział mi, że kod jest na części dostarczanej do ZUS, a nie do firmy, na części zielonej są w tym miejscu różowe pola. To po to, by pracodawca nie dowiedział się ze zwolnienia przed wystawieniem zaświadczenia o ciąży.

gann3e3k88vy5y5g.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z innej beczki :) Czy te z Was, które jeszcze nie powiedziały oficjalnie o ciąży nie mają problemu z ukrywaniem się?? Ja już trzeci tydz ściemniam i już mi się pomysły kończą. Albo mówie,że jestem kierowca i chłopak pije, albo mówie,że wczoraj przesadziłam z drinkowaniem i dzisiaj odpoczywam..Pierwszy tydz mówiłam,że antybiotyk biorę :) A teraz szwagier ze szwagierką zaproponowali zimne piwko w upał a ja oczywiście,że nie dziękuję nie piję - "a dlaczego?? Przecież samochód zabrał M. a Ty siedzisz w domu? No dawaj,tylko jedno piwko..." Mam wrażenie,ze wszyscy po kolei prędzej się domyślą niż im powiemy bo wcześniej rzadko kiedy odmawiałam bo drineczek z lodem czy zimne piwko w upał bajeczka...
    Może macie jakieś pomysły co jeszcze mozna mówić?

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq wrote:
    Dziewczyny, a propos zwolnienia. Na moim zwolnieniu kod choroby nie odbił się na części dostarczanej do firmy.
    Zdziwiłam się i zadzwoniłam do lekarza, o co chodzi. Powiedział mi, że kod jest na części dostarczanej do ZUS, a nie do firmy, na części zielonej są w tym miejscu różowe pola. To po to, by pracodawca nie dowiedział się ze zwolnienia przed wystawieniem zaświadczenia o ciąży.

Pierwszy raz o czymś takim słyszę. Jak pracodaca ma Ci wypłacić 100% wynagrodzenia jak nie wie że jesteś w ciąży? Musu mieć kod B żeby to wiedzieć. Moim zdaniem nawet jak jest L4 bez kodu B i zaświadczenie o ciąży to i tak powinnaś dostać 80%

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    A ja tak z innej beczki :) Czy te z Was, które jeszcze nie powiedziały oficjalnie o ciąży nie mają problemu z ukrywaniem się?? Ja już trzeci tydz ściemniam i już mi się pomysły kończą. Albo mówie,że jestem kierowca i chłopak pije, albo mówie,że wczoraj przesadziłam z drinkowaniem i dzisiaj odpoczywam..Pierwszy tydz mówiłam,że antybiotyk biorę :) A teraz szwagier ze szwagierką zaproponowali zimne piwko w upał a ja oczywiście,że nie dziękuję nie piję - "a dlaczego?? Przecież samochód zabrał M. a Ty siedzisz w domu? No dawaj,tylko jedno piwko..." Mam wrażenie,ze wszyscy po kolei prędzej się domyślą niż im powiemy bo wcześniej rzadko kiedy odmawiałam bo drineczek z lodem czy zimne piwko w upał bajeczka...
    Może macie jakieś pomysły co jeszcze mozna mówić?

no ja wlasnie tez tak miałam. Zawsze przy grillu jakieś piwko, a ze grille u nas co tydzień to w jednym tyg nikt nie pytam a w drugim szwagierka co chwile czemu nie i w ogóle i ze pewnie w ciąży jestem, bo mówiliśmy ze myślimy o powiększeniu rodziny, aż w końcu nie wytrzymalismy i powiedzieliśmy. Stwierdzilam ze co ma być to będzie

Niunia86 lubi tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście jak powiedzieliśmy jej to trochę się obrazila ze jak pytala wcześniej to zaprzeczylam

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam chęć powiedzieć ale obiecała mojemu kochanemu,że powiemy wspólnie. Zwłaszcza,że ja już się koleżance wygadałam a On jeszcze nikomu nie powiedział. Nie chce ,żeby wyszło,że proszę go o dyskrecje a sama jak ta papla na lewo i prawo każdemu.
    O Boziuniu jeszcze chociaż 3 dni wytrzymać. Później zaczniemy powoli mówić,bo ja już nie mam siły kłamać. Nawet brat prosił o przypilnowanie chrześniaka bo ospe ma ale mama powiedziała,że dopóki ma świeże krostki to lepiej,żebym sie do niego za bardzo nie zbliżała. I tak mi głupio było :(

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ