Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś zaczynam spokojniej myśleć wcześniej bałam się wierzyć i cieszyć kurcze tym razem musi być dobrze
bella82, MamaAdasia, Anastazjaaa, Emily83 lubią tę wiadomość
-
mizzelka wrote:Krokodylica Gratuluję raz jeszcze
Dziękuję i proszę o wpisanie na Waszą piękną listę.
Co do mdłości, ja już wcześniej słyszałam że imbir pomaga. Piję herbatę z imbirem i pani w aptece zaproponowała mi witaminy prenatalne na początek ciąży z imbirem właśnie, mają niby zmniejszać mdłości.mizzelka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Mój termin według OM to 06.03.2015, a więc witam się z Wami. Pora mojego postu adekwatna do objawu utrzymującego się od początku-bezsenność !
Fasolka będzie moim drugim bobasem. Mam już 21miesięczną córeczkę
Już w czwartek czeka mnie usg i liczę na sedrulko, bo 10 dni temu był tylko pęcherzyk
Z suwaczkiem i kalendarzykiem ciąży wolę poczekać do usg.
Miło Was poznać w pierwszej ciąży rowniez nalezalam do podobnej grupy i kontakt utrzymujemy do chwili obecnej mam nadzieje, ze rowniez w tej grupie nawiaza sie rownie mocne wieziEmily83, anka418, mizzelka, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrokodylica wrote:Dziękuję i proszę o wpisanie na Waszą piękną listę.
Co do mdłości, ja już wcześniej słyszałam że imbir pomaga. Piję herbatę z imbirem i pani w aptece zaproponowała mi witaminy prenatalne na początek ciąży z imbirem właśnie, mają niby zmniejszać mdłości. -
nick nieaktualny
-
Nnua wrote:Cześć dziewczyny,
Mój termin według OM to 06.03.2015, a więc witam się z Wami. Pora mojego postu adekwatna do objawu utrzymującego się od początku-bezsenność !
Fasolka będzie moim drugim bobasem. Mam już 21miesięczną córeczkę
Już w czwartek czeka mnie usg i liczę na sedrulko, bo 10 dni temu był tylko pęcherzyk
Z suwaczkiem i kalendarzykiem ciąży wolę poczekać do usg.
Miło Was poznać w pierwszej ciąży rowniez nalezalam do podobnej grupy i kontakt utrzymujemy do chwili obecnej mam nadzieje, ze rowniez w tej grupie nawiaza sie rownie mocne wiezi
Witaj serdecznie Ja też w czwartek idę na wizytę z nadzieją usłyszenia serduszka. Mam nadzieje,że obie doswiadczymy tego pięknego momentu. Pozdrawiam
-
A ja już drugą noc z rzędu budze sie w nocy na siusiu i jak wracam do łóżka to zasnąć nie moge Śniło mi się dzisiaj w nocy,że urodziłam Synka Ciekawe czy to sen proroczy czy będzie na odwrót...
Miłego dzionka wszystkim życze. U nas dzisiaj bo gwałtownej burzy słoneczko -
Miłego dnia
Witam nową koleżankę
Dziś idę do lekarza chciał mnie widzieć za 4 m-ce a zobaczy po jednym:-) powiem, że strasznie tęskniłam to może żły nie będzie że zaszłam w pierwszym pp -
cześć dziewczyny
Witam nowe szczęściary krokodylicę i Nnua ostatnio to mam ochotę tylko na świeżą bułeczkę razową z masełkiem i od czasu do czasu na malinowego pomidora i na razie tylko tyle wystarczy mi do szczęściamizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
witajcie,
w marcu tego roku poroniłam (8/9 tydzien), a w minioną sobotę zobaczyłam dwie kreski na teście!
jestem pełna obaw, bo beta niska (43, więc drżę, żeby nie skończyło się tak, jak poprzednim razem.
Jestem mamą 4-letniej Córeńki, o którą staraliśmy się długo, ale ciąża przebiegała bez komplikacji. O rodzeństwo walczymy już ponad rok, teraz udało się błyskawicznie (mówią, że po poronieniu jest łatwiej...) - oby udało się donosić do Marca 2015.
Póki co łykam Duphaston, Acard (bo miałam krwiaka przy poprzedniej próbie) i kwas foliowy w dużej dawce.
Waham się, czy robić ponownie betę i denerwować się, czy poczekać już do USG..
Trzymam kciuki za nas wszystkie.
Flores.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 09:03
-
Niunia86 wrote:Ja mam tak samo. Zjem,pochodze chwile,coś porobie i już w brzuchu jeździ. Ja dojadam owocami bo najwyraźniej moje Dziecie jeszcze nie określiło sie w jadłospisie bo na nic nie man ochoty. Gdyby nie to,ze tez mdli mnie z glodu to moglabym w ogole nie jeść.
A katar to mam tak straszny,że już sił brak. To co mi pomagało zabronione w ciąży
i ja dołączę, co chwila dopada mnie straszny głód, a najgorzej rano, budzę się czasami nawet o 5 rano z głodu, ale muszę wziąć lek na tarczycę popić wodą i potem mam nic przez pół godz nie jeść, eh przed ciążą brałam go regularnie co do minuty, a teraz to jak mnie głód obudzi:P
dodatkowo bardzo często dokucza mi czkawka, którą wcześniej miałam może ze 2 razy do roku:)Niunia86 lubi tę wiadomość
-
Witam Was nowe Mamuśki!
Minął weekend i kolejny tydzień przed nami - u mnie już 7 tydz. i 2-gi dzień
Od wczoraj męczą mnie mdłości i czasami mam wrażenie, że zaraz wszystko zwrócę
Poza tym brzuch u mnie widać jak w 4-ym miesiącu. Tak samo było przy córce - w 5 tyg mnie wywaliło:) ja nie dałabym rady ukryć ciąży w pracy.
Trochę mam dosyć tych upałów.... Przydałby się jakiś chłodniejszy dzień!!!!!
Ściskam Was mooocniutko!!!! -
U mnie zaczął się 9 tydzień i póki co... objawów brak! zero mdłości i wymiotów, no może większa wrażliwość na zapachy, ale to tyle. I zastanawiam się czy to ... normalne ;P W czwartek również czeka mnie USG, żeby zobaczyć fasolinkę :*
anka418 lubi tę wiadomość
-
Alternatywa ja też tak mam. Budze sie rano tak strasznie głodna,że aż mi niedobrze i ślinotoku dostaje ale najpierw eutyrox. I robie tak,że biore rano na czczo i staram sie zasnac jeszcze na godz jak sie uda-wtedy lepiej sie czuje. Wstaje i od razu do kuchni. I trzec dzien z rzędu na śniadanie zupka pomodorowa. mniam
alternatywa lubi tę wiadomość