X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczynam spokojniej myśleć wcześniej bałam się wierzyć i cieszyć :-) kurcze tym razem musi być dobrze :-)

bella82, MamaAdasia, Anastazjaaa, Emily83 lubią tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Dziś zaczynam spokojniej myśleć wcześniej bałam się wierzyć i cieszyć :-) kurcze tym razem musi być dobrze :-)

musi i bedzie :-)

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Krokodylica :)

Joanna musi być dobrze ;)

Ja spadam usypiać małego,

Dobrej nocki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 21:35

Krokodylica lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uciekam do jutra ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Krokodylica Gratuluję raz jeszcze <3

Dziękuję i proszę o wpisanie na Waszą piękną listę. :)

Co do mdłości, ja już wcześniej słyszałam że imbir pomaga. Piję herbatę z imbirem i pani w aptece zaproponowała mi witaminy prenatalne na początek ciąży z imbirem właśnie, mają niby zmniejszać mdłości.

mizzelka lubi tę wiadomość

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym imbirem to tak z umiarem lepiej

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że kawałeczek do herbaty nie zaszkodzi. :)
    Nie będę popadać w paranoję. :)

• Nnua Nowa

Wysłany: 21 lipca 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Mój termin według OM to 06.03.2015, a więc witam się z Wami. Pora mojego postu adekwatna do objawu utrzymującego się od początku-bezsenność !
    Fasolka będzie moim drugim bobasem. Mam już 21miesięczną córeczkę :)
    Już w czwartek czeka mnie usg i liczę na sedrulko, bo 10 dni temu był tylko pęcherzyk :)
    Z suwaczkiem i kalendarzykiem ciąży wolę poczekać do usg.
    Miło Was poznać :) w pierwszej ciąży rowniez nalezalam do podobnej grupy i kontakt utrzymujemy do chwili obecnej :) mam nadzieje, ze rowniez w tej grupie nawiaza sie rownie mocne wiezi :)

Emily83, anka418, mizzelka, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dziękuję i proszę o wpisanie na Waszą piękną listę. :)

Co do mdłości, ja już wcześniej słyszałam że imbir pomaga. Piję herbatę z imbirem i pani w aptece zaproponowała mi witaminy prenatalne na początek ciąży z imbirem właśnie, mają niby zmniejszać mdłości.
    A jaka jest nazwa tych tabletek , bo mdłości to mnie męczą okropnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nnua

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nnua wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Mój termin według OM to 06.03.2015, a więc witam się z Wami. Pora mojego postu adekwatna do objawu utrzymującego się od początku-bezsenność !
    Fasolka będzie moim drugim bobasem. Mam już 21miesięczną córeczkę :)
    Już w czwartek czeka mnie usg i liczę na sedrulko, bo 10 dni temu był tylko pęcherzyk :)
    Z suwaczkiem i kalendarzykiem ciąży wolę poczekać do usg.
    Miło Was poznać :) w pierwszej ciąży rowniez nalezalam do podobnej grupy i kontakt utrzymujemy do chwili obecnej :) mam nadzieje, ze rowniez w tej grupie nawiaza sie rownie mocne wiezi :)

Witaj serdecznie :) Ja też w czwartek idę na wizytę z nadzieją usłyszenia serduszka. Mam nadzieje,że obie doswiadczymy tego pięknego momentu. Pozdrawiam :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już drugą noc z rzędu budze sie w nocy na siusiu i jak wracam do łóżka to zasnąć nie moge :/ Śniło mi się dzisiaj w nocy,że urodziłam Synka :) Ciekawe czy to sen proroczy czy będzie na odwrót...

Miłego dzionka wszystkim życze. U nas dzisiaj bo gwałtownej burzy słoneczko ;)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :-)
    Witam nową koleżankę :-)
    Dziś idę do lekarza chciał mnie widzieć za 4 m-ce a zobaczy po jednym:-) powiem, że strasznie tęskniłam to może żły nie będzie że zaszłam w pierwszym pp

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja jak nigdy nie moglam zasnąć a jak zamklam oczy miałam przed nimi śliczna dziewczynkę w różowej sukieneczce z niebieskimi oczkami po mężu. Zobaczymy moze to jakiś znak;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    Witam nowe szczęściary krokodylicę i Nnua :):):) ostatnio to mam ochotę tylko na świeżą bułeczkę razową z masełkiem i od czasu do czasu na malinowego pomidora i na razie tylko tyle wystarczy mi do szczęścia :)

mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,

w marcu tego roku poroniłam (8/9 tydzien), a w minioną sobotę zobaczyłam dwie kreski na teście!
    jestem pełna obaw, bo beta niska (43,8) więc drżę, żeby nie skończyło się tak, jak poprzednim razem.
    Jestem mamą 4-letniej Córeńki, o którą staraliśmy się długo, ale ciąża przebiegała bez komplikacji. O rodzeństwo walczymy już ponad rok, teraz udało się błyskawicznie (mówią, że po poronieniu jest łatwiej...) - oby udało się donosić do Marca 2015.
    Póki co łykam Duphaston, Acard (bo miałam krwiaka przy poprzedniej próbie) i kwas foliowy w dużej dawce.
    Waham się, czy robić ponownie betę i denerwować się, czy poczekać już do USG..
    Trzymam kciuki za nas wszystkie.
    Flores.

0d1y9n73yy7cip74.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 09:03

f2w39n735mpdiyvo.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Ja mam tak samo. Zjem,pochodze chwile,coś porobie i już w brzuchu jeździ. Ja dojadam owocami bo najwyraźniej moje Dziecie jeszcze nie określiło sie w jadłospisie bo na nic nie man ochoty. Gdyby nie to,ze tez mdli mnie z glodu to moglabym w ogole nie jeść.
    A katar to mam tak straszny,że już sił brak. To co mi pomagało zabronione w ciąży :/

i ja dołączę, co chwila dopada mnie straszny głód, a najgorzej rano, budzę się czasami nawet o 5 rano z głodu, ale muszę wziąć lek na tarczycę popić wodą i potem mam nic przez pół godz nie jeść, eh przed ciążą brałam go regularnie co do minuty, a teraz to jak mnie głód obudzi:P

dodatkowo bardzo często dokucza mi czkawka, którą wcześniej miałam może ze 2 razy do roku:)

Niunia86 lubi tę wiadomość

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was nowe Mamuśki!

Minął weekend i kolejny tydzień przed nami - u mnie już 7 tydz. i 2-gi dzień:)

Od wczoraj męczą mnie mdłości i czasami mam wrażenie, że zaraz wszystko zwrócę:/

Poza tym brzuch u mnie widać jak w 4-ym miesiącu. Tak samo było przy córce - w 5 tyg mnie wywaliło:) ja nie dałabym rady ukryć ciąży w pracy.

Trochę mam dosyć tych upałów.... Przydałby się jakiś chłodniejszy dzień!!!!!

Ściskam Was mooocniutko!!!!

atdc2n0ae5za2r0h.png

• muszka27 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczął się 9 tydzień :) i póki co... objawów brak! zero mdłości i wymiotów, no może większa wrażliwość na zapachy, ale to tyle. I zastanawiam się czy to ... normalne ;P W czwartek również czeka mnie USG, żeby zobaczyć fasolinkę :*

anka418 lubi tę wiadomość

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alternatywa ja też tak mam. Budze sie rano tak strasznie głodna,że aż mi niedobrze i ślinotoku dostaje ale najpierw eutyrox. I robie tak,że biore rano na czczo i staram sie zasnac jeszcze na godz jak sie uda-wtedy lepiej sie czuje. Wstaje i od razu do kuchni. I trzec dzien z rzędu na śniadanie zupka pomodorowa. mniam :D

alternatywa lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ