Marcowe Mamusie 2015
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Dziś zaczynam spokojniej myśleć wcześniej bałam się wierzyć i cieszyć kurcze tym razem musi być dobrze kurcze tym razem musi być dobrze   bella82, MamaAdasia, Anastazjaaa, Emily83 lubią tę wiadomość bella82, MamaAdasia, Anastazjaaa, Emily83 lubią tę wiadomość
- 

mizzelka wrote:Krokodylica Gratuluję raz jeszcze 
 Dziękuję i proszę o wpisanie na Waszą piękną listę. 

Co do mdłości, ja już wcześniej słyszałam że imbir pomaga. Piję herbatę z imbirem i pani w aptece zaproponowała mi witaminy prenatalne na początek ciąży z imbirem właśnie, mają niby zmniejszać mdłości. mizzelka lubi tę wiadomość mizzelka lubi tę wiadomość
- 

Cześć dziewczyny,
 Mój termin według OM to 06.03.2015, a więc witam się z Wami. Pora mojego postu adekwatna do objawu utrzymującego się od początku-bezsenność !
 Fasolka będzie moim drugim bobasem. Mam już 21miesięczną córeczkę 
 Już w czwartek czeka mnie usg i liczę na sedrulko, bo 10 dni temu był tylko pęcherzyk 
 Z suwaczkiem i kalendarzykiem ciąży wolę poczekać do usg.
 Miło Was poznać w pierwszej ciąży rowniez nalezalam do podobnej grupy i kontakt utrzymujemy do chwili obecnej w pierwszej ciąży rowniez nalezalam do podobnej grupy i kontakt utrzymujemy do chwili obecnej mam nadzieje, ze rowniez w tej grupie nawiaza sie rownie mocne wiezi mam nadzieje, ze rowniez w tej grupie nawiaza sie rownie mocne wiezi   Emily83, anka418, mizzelka, MamaAdasia lubią tę wiadomość Emily83, anka418, mizzelka, MamaAdasia lubią tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualnyA jaka jest nazwa tych tabletek , bo mdłości to mnie męczą okropnieKrokodylica wrote:Dziękuję i proszę o wpisanie na Waszą piękną listę. 

Co do mdłości, ja już wcześniej słyszałam że imbir pomaga. Piję herbatę z imbirem i pani w aptece zaproponowała mi witaminy prenatalne na początek ciąży z imbirem właśnie, mają niby zmniejszać mdłości.
- 
                        nick nieaktualny
- 

Nnua wrote:Cześć dziewczyny,
 Mój termin według OM to 06.03.2015, a więc witam się z Wami. Pora mojego postu adekwatna do objawu utrzymującego się od początku-bezsenność !
 Fasolka będzie moim drugim bobasem. Mam już 21miesięczną córeczkę 
 Już w czwartek czeka mnie usg i liczę na sedrulko, bo 10 dni temu był tylko pęcherzyk 
 Z suwaczkiem i kalendarzykiem ciąży wolę poczekać do usg.
 Miło Was poznać w pierwszej ciąży rowniez nalezalam do podobnej grupy i kontakt utrzymujemy do chwili obecnej w pierwszej ciąży rowniez nalezalam do podobnej grupy i kontakt utrzymujemy do chwili obecnej mam nadzieje, ze rowniez w tej grupie nawiaza sie rownie mocne wiezi mam nadzieje, ze rowniez w tej grupie nawiaza sie rownie mocne wiezi 
 Witaj serdecznie Ja też w czwartek idę na wizytę z nadzieją usłyszenia serduszka. Mam nadzieje,że obie doswiadczymy tego pięknego momentu. Pozdrawiam Ja też w czwartek idę na wizytę z nadzieją usłyszenia serduszka. Mam nadzieje,że obie doswiadczymy tego pięknego momentu. Pozdrawiam 

- 

A ja już drugą noc z rzędu budze sie w nocy na siusiu i jak wracam do łóżka to zasnąć nie moge Śniło mi się dzisiaj w nocy,że urodziłam Synka Śniło mi się dzisiaj w nocy,że urodziłam Synka Ciekawe czy to sen proroczy czy będzie na odwrót... Ciekawe czy to sen proroczy czy będzie na odwrót...

Miłego dzionka wszystkim życze. U nas dzisiaj bo gwałtownej burzy słoneczko  
- 

Miłego dnia 
 Witam nową koleżankę 
 Dziś idę do lekarza chciał mnie widzieć za 4 m-ce a zobaczy po jednym:-) powiem, że strasznie tęskniłam to może żły nie będzie że zaszłam w pierwszym pp
- 

cześć dziewczyny
 Witam nowe szczęściary krokodylicę i Nnua   ostatnio to mam ochotę tylko na świeżą bułeczkę razową z masełkiem i od czasu do czasu na malinowego pomidora i na razie tylko tyle wystarczy mi do szczęścia ostatnio to mam ochotę tylko na świeżą bułeczkę razową z masełkiem i od czasu do czasu na malinowego pomidora i na razie tylko tyle wystarczy mi do szczęścia   mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość
- 

witajcie,

w marcu tego roku poroniłam (8/9 tydzien), a w minioną sobotę zobaczyłam dwie kreski na teście!
 jestem pełna obaw, bo beta niska (43, więc drżę, żeby nie skończyło się tak, jak poprzednim razem. więc drżę, żeby nie skończyło się tak, jak poprzednim razem.
 Jestem mamą 4-letniej Córeńki, o którą staraliśmy się długo, ale ciąża przebiegała bez komplikacji. O rodzeństwo walczymy już ponad rok, teraz udało się błyskawicznie (mówią, że po poronieniu jest łatwiej...) - oby udało się donosić do Marca 2015.
 Póki co łykam Duphaston, Acard (bo miałam krwiaka przy poprzedniej próbie) i kwas foliowy w dużej dawce.
 Waham się, czy robić ponownie betę i denerwować się, czy poczekać już do USG..
 Trzymam kciuki za nas wszystkie.
 Flores.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 09:03 
- 

Niunia86 wrote:Ja mam tak samo. Zjem,pochodze chwile,coś porobie i już w brzuchu jeździ. Ja dojadam owocami bo najwyraźniej moje Dziecie jeszcze nie określiło sie w jadłospisie bo na nic nie man ochoty. Gdyby nie to,ze tez mdli mnie z glodu to moglabym w ogole nie jeść.
 A katar to mam tak straszny,że już sił brak. To co mi pomagało zabronione w ciąży 
 i ja dołączę, co chwila dopada mnie straszny głód, a najgorzej rano, budzę się czasami nawet o 5 rano z głodu, ale muszę wziąć lek na tarczycę popić wodą i potem mam nic przez pół godz nie jeść, eh przed ciążą brałam go regularnie co do minuty, a teraz to jak mnie głód obudzi:P

dodatkowo bardzo często dokucza mi czkawka, którą wcześniej miałam może ze 2 razy do roku:) Niunia86 lubi tę wiadomość Niunia86 lubi tę wiadomość
- 

Witam Was nowe Mamuśki!

Minął weekend i kolejny tydzień przed nami - u mnie już 7 tydz. i 2-gi dzień 

Od wczoraj męczą mnie mdłości i czasami mam wrażenie, że zaraz wszystko zwrócę 

Poza tym brzuch u mnie widać jak w 4-ym miesiącu. Tak samo było przy córce - w 5 tyg mnie wywaliło:) ja nie dałabym rady ukryć ciąży w pracy.

Trochę mam dosyć tych upałów.... Przydałby się jakiś chłodniejszy dzień!!!!!

Ściskam Was mooocniutko!!!!
- 

U mnie zaczął się 9 tydzień i póki co... objawów brak! zero mdłości i wymiotów, no może większa wrażliwość na zapachy, ale to tyle. I zastanawiam się czy to ... normalne ;P W czwartek również czeka mnie USG, żeby zobaczyć fasolinkę :* i póki co... objawów brak! zero mdłości i wymiotów, no może większa wrażliwość na zapachy, ale to tyle. I zastanawiam się czy to ... normalne ;P W czwartek również czeka mnie USG, żeby zobaczyć fasolinkę :* anka418 lubi tę wiadomość anka418 lubi tę wiadomość
- 

Alternatywa ja też tak mam. Budze sie rano tak strasznie głodna,że aż mi niedobrze i ślinotoku dostaje ale najpierw eutyrox. I robie tak,że biore rano na czczo i staram sie zasnac jeszcze na godz jak sie uda-wtedy lepiej sie czuje. Wstaje i od razu do kuchni. I trzec dzien z rzędu na śniadanie zupka pomodorowa. mniam   alternatywa lubi tę wiadomość alternatywa lubi tę wiadomość

[/url]
[/url]