X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczynam spokojniej myśleć wcześniej bałam się wierzyć i cieszyć :-) kurcze tym razem musi być dobrze :-)

bella82, MamaAdasia, Anastazjaaa, Emily83 lubią tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Dziś zaczynam spokojniej myśleć wcześniej bałam się wierzyć i cieszyć :-) kurcze tym razem musi być dobrze :-)

musi i bedzie :-)

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Krokodylica :)

Joanna musi być dobrze ;)

Ja spadam usypiać małego,

Dobrej nocki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 21:35

Krokodylica lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uciekam do jutra ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Krokodylica Gratuluję raz jeszcze <3

Dziękuję i proszę o wpisanie na Waszą piękną listę. :)

Co do mdłości, ja już wcześniej słyszałam że imbir pomaga. Piję herbatę z imbirem i pani w aptece zaproponowała mi witaminy prenatalne na początek ciąży z imbirem właśnie, mają niby zmniejszać mdłości.

mizzelka lubi tę wiadomość

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym imbirem to tak z umiarem lepiej

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że kawałeczek do herbaty nie zaszkodzi. :)
    Nie będę popadać w paranoję. :)

• Nnua Nowa

Wysłany: 21 lipca 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Mój termin według OM to 06.03.2015, a więc witam się z Wami. Pora mojego postu adekwatna do objawu utrzymującego się od początku-bezsenność !
    Fasolka będzie moim drugim bobasem. Mam już 21miesięczną córeczkę :)
    Już w czwartek czeka mnie usg i liczę na sedrulko, bo 10 dni temu był tylko pęcherzyk :)
    Z suwaczkiem i kalendarzykiem ciąży wolę poczekać do usg.
    Miło Was poznać :) w pierwszej ciąży rowniez nalezalam do podobnej grupy i kontakt utrzymujemy do chwili obecnej :) mam nadzieje, ze rowniez w tej grupie nawiaza sie rownie mocne wiezi :)

Emily83, anka418, mizzelka, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dziękuję i proszę o wpisanie na Waszą piękną listę. :)

Co do mdłości, ja już wcześniej słyszałam że imbir pomaga. Piję herbatę z imbirem i pani w aptece zaproponowała mi witaminy prenatalne na początek ciąży z imbirem właśnie, mają niby zmniejszać mdłości.
    A jaka jest nazwa tych tabletek , bo mdłości to mnie męczą okropnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nnua

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nnua wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Mój termin według OM to 06.03.2015, a więc witam się z Wami. Pora mojego postu adekwatna do objawu utrzymującego się od początku-bezsenność !
    Fasolka będzie moim drugim bobasem. Mam już 21miesięczną córeczkę :)
    Już w czwartek czeka mnie usg i liczę na sedrulko, bo 10 dni temu był tylko pęcherzyk :)
    Z suwaczkiem i kalendarzykiem ciąży wolę poczekać do usg.
    Miło Was poznać :) w pierwszej ciąży rowniez nalezalam do podobnej grupy i kontakt utrzymujemy do chwili obecnej :) mam nadzieje, ze rowniez w tej grupie nawiaza sie rownie mocne wiezi :)

Witaj serdecznie :) Ja też w czwartek idę na wizytę z nadzieją usłyszenia serduszka. Mam nadzieje,że obie doswiadczymy tego pięknego momentu. Pozdrawiam :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już drugą noc z rzędu budze sie w nocy na siusiu i jak wracam do łóżka to zasnąć nie moge :/ Śniło mi się dzisiaj w nocy,że urodziłam Synka :) Ciekawe czy to sen proroczy czy będzie na odwrót...

Miłego dzionka wszystkim życze. U nas dzisiaj bo gwałtownej burzy słoneczko ;)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :-)
    Witam nową koleżankę :-)
    Dziś idę do lekarza chciał mnie widzieć za 4 m-ce a zobaczy po jednym:-) powiem, że strasznie tęskniłam to może żły nie będzie że zaszłam w pierwszym pp

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja jak nigdy nie moglam zasnąć a jak zamklam oczy miałam przed nimi śliczna dziewczynkę w różowej sukieneczce z niebieskimi oczkami po mężu. Zobaczymy moze to jakiś znak;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    Witam nowe szczęściary krokodylicę i Nnua :):):) ostatnio to mam ochotę tylko na świeżą bułeczkę razową z masełkiem i od czasu do czasu na malinowego pomidora i na razie tylko tyle wystarczy mi do szczęścia :)

mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,

w marcu tego roku poroniłam (8/9 tydzien), a w minioną sobotę zobaczyłam dwie kreski na teście!
    jestem pełna obaw, bo beta niska (43,8) więc drżę, żeby nie skończyło się tak, jak poprzednim razem.
    Jestem mamą 4-letniej Córeńki, o którą staraliśmy się długo, ale ciąża przebiegała bez komplikacji. O rodzeństwo walczymy już ponad rok, teraz udało się błyskawicznie (mówią, że po poronieniu jest łatwiej...) - oby udało się donosić do Marca 2015.
    Póki co łykam Duphaston, Acard (bo miałam krwiaka przy poprzedniej próbie) i kwas foliowy w dużej dawce.
    Waham się, czy robić ponownie betę i denerwować się, czy poczekać już do USG..
    Trzymam kciuki za nas wszystkie.
    Flores.

0d1y9n73yy7cip74.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 09:03

f2w39n735mpdiyvo.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Ja mam tak samo. Zjem,pochodze chwile,coś porobie i już w brzuchu jeździ. Ja dojadam owocami bo najwyraźniej moje Dziecie jeszcze nie określiło sie w jadłospisie bo na nic nie man ochoty. Gdyby nie to,ze tez mdli mnie z glodu to moglabym w ogole nie jeść.
    A katar to mam tak straszny,że już sił brak. To co mi pomagało zabronione w ciąży :/

i ja dołączę, co chwila dopada mnie straszny głód, a najgorzej rano, budzę się czasami nawet o 5 rano z głodu, ale muszę wziąć lek na tarczycę popić wodą i potem mam nic przez pół godz nie jeść, eh przed ciążą brałam go regularnie co do minuty, a teraz to jak mnie głód obudzi:P

dodatkowo bardzo często dokucza mi czkawka, którą wcześniej miałam może ze 2 razy do roku:)

Niunia86 lubi tę wiadomość

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was nowe Mamuśki!

Minął weekend i kolejny tydzień przed nami - u mnie już 7 tydz. i 2-gi dzień:)

Od wczoraj męczą mnie mdłości i czasami mam wrażenie, że zaraz wszystko zwrócę:/

Poza tym brzuch u mnie widać jak w 4-ym miesiącu. Tak samo było przy córce - w 5 tyg mnie wywaliło:) ja nie dałabym rady ukryć ciąży w pracy.

Trochę mam dosyć tych upałów.... Przydałby się jakiś chłodniejszy dzień!!!!!

Ściskam Was mooocniutko!!!!

atdc2n0ae5za2r0h.png

• muszka27 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczął się 9 tydzień :) i póki co... objawów brak! zero mdłości i wymiotów, no może większa wrażliwość na zapachy, ale to tyle. I zastanawiam się czy to ... normalne ;P W czwartek również czeka mnie USG, żeby zobaczyć fasolinkę :*

anka418 lubi tę wiadomość

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alternatywa ja też tak mam. Budze sie rano tak strasznie głodna,że aż mi niedobrze i ślinotoku dostaje ale najpierw eutyrox. I robie tak,że biore rano na czczo i staram sie zasnac jeszcze na godz jak sie uda-wtedy lepiej sie czuje. Wstaje i od razu do kuchni. I trzec dzien z rzędu na śniadanie zupka pomodorowa. mniam :D

alternatywa lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ