X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Acha, Mizelka Twoja dzidzia ma wzorowe tętno, w 6 tygodniu :

W szóstym tygodniu można zwykle zaobserwować bicie serca zarodka, charakteryzujące się tętnem (FHR) w granicach 100-140 uderzeń na minutę. Ten wzrost częstości pracy serca wiąże się zwykle z rozpoczęciem cyrkulacji krwi w organizmie dziecka. Na tym etapie, z punktu widzenia diagnostycznego, ważny jest już nie tylko sam fakt zaobserwowania pracy serca, ale i wartość tętna. Wartości poniżej 100 zwykle oznaczają problemy na tym etapie ciąży i zagrożenie poronieniem.

a dopiero w 7 tygodniu :

Na tym etapie tętno płodu (FHR) powinno już wzrosnąć do wartości pomiędzy 130 a 160. Ewentualne niższe wartości mogą wskazywać na wady rozwojowe i wiążą się z wysokim ryzykiem poronienia.
    po skonczonym tygodniu tak? :) no bo wtedy byl akurat 6t+3d :D dzięki za info.
    a słodką zczaiłam :D ale chcialam sie dowiedziec co przeczuwa :D ja nie wiem szczerze mówiąc, ciekawe kiedy się dowiem... moze za miesiąc? siostra męza poszla w 11 tyg na 1 wizytę i od razu powiedziala jej ze bd syn :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy bylam przekonana na 100 procent ze bedzie dziewczynka. A tu nagle.... CHLOPAK!
    Nie moglam sie odnalezc przez pierwsze dni.
    Teraz bym chciala drugiego chlopca ale juz sie na nic nie nastawiam.
    Byle bylo zdrowe :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    po skonczonym tygodniu tak? :) no bo wtedy byl akurat 6t+3d :D dzięki za info.
    a słodką zczaiłam :D ale chcialam sie dowiedziec co przeczuwa :D ja nie wiem szczerze mówiąc, ciekawe kiedy się dowiem... moze za miesiąc? siostra męza poszla w 11 tyg na 1 wizytę i od razu powiedziala jej ze bd syn :)

mi sie zdaje ze jak jest chlopiec to przewaznie (o ile maluszek ladne sie ustawi) szybko mozna sie dowiedziec o tej plci no bo cos juz wystaje na dole :P a jak dziewczynka to sie dluzej czeka bo jeszcze moze cos wyrosnac :P a tej goraczki tez mam juz dosyc :/ bo nic mi sie nie chce ale juz jestem prawie spakowana na wyjazd ;) jutro rano jedziemy ;) będe za wami tesknic bo tam raczej nie ma neta ale na wszelki wypadek wezme chociaz tableta :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 12:50

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde to u mnie bd niespodzianka :D chociaz czytalam o takich przypadkach ze pępowina zmyliła gina mial byc synuś a jest córcia :O
    albo znajoma męza sis do 8 miesiąca miala mieć córcię a czuła chłopca i w 9 miesiącu chlopiec :D ale kupila uniwersalne kolorki i chociaz ztym nie miala problemu :) ja tez tak bd robic bo nigdy nic nie wiadomo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 13:11

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak dzisiaj gorąco! Marzy mi się jakiś mały deszczyk dla ochłody albo delikatna burza tylko jakoś się nie zapowiada bo niebo czyste :/ Najchętniej poszłabym spać i chyba tak zrobię :D

Co do ubranek tez jest za kupowaniem uniwersalnych rzeczy.. troszke mi się już przejadło patrzenie na róż i niebieski obowiązkowy. Lubie wszystkie kolory i moje Dziecie będzie miało wszystkiego po trochu - bez względu na płeć :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laseczki pomocy wlasnie zauwazylam duzo brazowej wydzieliny na wkladce moj lekarz nie odbiera co mam robic?? boje sie

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade do szpitala

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się musi być wszystko dobrze.

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jeny słodka i jak? co tam? wszystko ok? najwazniejsze że nie żywa krew tylko brązowe.. trzymaj sie

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:

Co do ubranek tez jest za kupowaniem uniwersalnych rzeczy.. troszke mi się już przejadło patrzenie na róż i niebieski obowiązkowy. Lubie wszystkie kolory i moje Dziecie będzie miało wszystkiego po trochu - bez względu na płeć :)
    ja uwielbiam beże, są delikatne i uniwersalne :D

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja w końcu odpoczywam po bardzo stresującym wczorajszym dniu. Moja córeczkę ugryzl jakiś obcy pies w wargę i pól dnia spędziliśmy w szpitalach. Zakladanie szwów, jazda za szczepionka aż 60km bo w okolicy nigdzie nie ma. Potem stres jak będzie jadla, jaka będzie noc itp. Na szczęście jest dzielna bardziej niż ja. Pies juz na obserwacji w schronisku i tam już zostanie.

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie jakiś sposób na stan podgorączkowy...łeb mi pęka i czuję, że coś mnie bierze....

Słodka trzymaj się będzie dobrze!!

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Dołączam do Was :)

mizzelka, MamaAdasia, Tygrysek, Niunia86, Joanna0071 lubią tę wiadomość

relganli06k8eu81.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

widzę, że sporo się tu dzieje.

Wszystkim mamom, które widziały serducha swoich fasolek gratuluję.

Słodka- 3maj się, będzie dobrze!!!

Lali - co u Ciebie????

Ja dziś miałam ciężki dzień. Mój mąż zrobił sobie męski wypad na weekend a ja zostałam sama z moją córką. Pod koniec dnia myślałam, że zwariuję. Dzięki Bogu zlitowała się nade mną i poszła spać po 19.00:)
    Już się zastanawiam jak to będzie przy dwójce dzieci:/ i trochę jestem przerażona.

Czy Wy też jesteście ciągle głodne????? Ja od 7.00 nie mogłam spać:) i pierwszy raz dopadły mnie mdłości.

Życzę Wam spokojnego wieczoru i nocki:+++++

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    dziewczyny macie jakiś sposób na stan podgorączkowy...łeb mi pęka i czuję, że coś mnie bierze....

Słodka trzymaj się będzie dobrze!!

Nie ma za dużego wyboru. Jeśli cię dopadnie temperatura to możesz wziąć tabletkę paracetamolu (nie jest p/wskazany w ciąży) chociaż do 13 tyg powinno się unikać leków.

No ale z drugiej strony czymś trzeba się wspomóc jeśli nie ma wyjścia.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec tak w szpitalu powiedzieli ze narazie za wczesna ciaza aby cokolwiek stwierdzic wiec nie ma co sie martwic, dostalam duphaston 2x/dzien i pytalam lekarza ze szpitala o wyjazd i mi go odradzil ale powiedzial ze zrobie co chce. Udalo mi sie skontaktowac z moim ginem i powiedzial ze ta wydzielina mogla byc przez badanie wczorajsze (mam nadzieje ze to przez to), oprocz jednorazowego duzego brazowego sluzu na wkladce do tej pory mam czysto ;) wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, moze mnie zbiczujecie za to co powiem ale jade nad morze jutro z rana tak postanowilam z rodzicami i z mezem (choc on za bardzo za tym nie byl) stwierdzilismy ze jak wiecej nie plamie to sprobujemy wyjechac bo tu na miejscu bedzie mi tylko gorzej bo sa upaly wieksze niz nad morzem i bede co chwila sie tym wszystkim zamartwiac a na wakacjach sobie odpoczne, powdycham jodu i nie bede sie az tak martwic ;) na nast wizyte ide w piatek albo w nast poniedzialek bo 2tygodnie to troche za dlugo. Dlatego 3majcie kciuki za moja kruszynke zeby zdrowo sie cvhowala ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie niestety skończyło się nim na dobre się zaczęło, ale nie poddajemy się i może będę mamusią kwietniową. Życzę Wam spokojnych już 8 miesięcy i cudownych zdrowych bobasów!

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi chłodny prysznic, powinien pomóc.

Lali strasznie mi przykro...

Słodka oczywiscie twój wybór i jak się czujesz na siłach, jeżeli nie masz skurczów ani bólów podbrzusza to mozna spokojnie jechac :) mam nadzieje ze nie bd miec choroby lokomocyjnej.

a u mnie mdłości sobie żarty ze mnie robią... tak sie dobrze czułam do teraz....
    matko jak mi nie dobrze... wczoraj wieczorem tak samo.. chyba dzis sobie też miskę przyniosę w razie co.
    z jednej strony tego nienawidzę ale z drugiej wiem że dziecko rośnie prawidlowo... cel wymaga poświęceń :)

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali - głowa do góry, będzie dobrze!!!!!! Jestem przekonana, że uda Wam się następnym razem.

Słodka - rozumiem, co przechodzisz. W sumie chyba bym tak samo zrobiła. Ja wychodzę z założenia, że co ma być to będzie.

Miłej nocki. Pędzę przytulić się do córki do łóżeczka:)

atdc2n0ae5za2r0h.png

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi tez bym chciala sie przytulić do dziecka :) ehh :) miłej nocki :)
    mam nadzieje że nie rzygnę ;D

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ