Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
anet525 wrote:Emrica uspokoilas mnie troche. Boże co ja bym bez was dziewczyny zrobila???? Wy potraficie jedna drugą uspokoić i dobrze doradzić. Kochane jesteście.
Sun Sun na kiedy masz termin porodu? Bo mi wg usg wychodzi 26 tydz a teraz policzylam z miesiączki tym kalkulatorem terminu porodu i wyliczylo mi ze jestem w 27 tygodniu nie bardzo to kumam. Chciałam porównać nasze terminy porodu do siebie by ustalić w ktorym w końcu tygodniu jestem. Lub dziewczyny te co jesteście w 26 i 27 tyg podajcie mi swoje terminy. Ja mam na 20 marca.
Ja wg belly mam na 20 marca, jestem w 26 t i 5 d, a wg OM i usg termin mam na 19 marca. -
bella82 wrote:SunSun slicznie wygladasz! ja tez ide w sobote do fryzjera na podciecie i naloze jakis szampon
Dziewczyny "szaleja" Wam hormony? mi sie pare razy zdarzylo ze smiechu przejsc w placz. dzis Maz mi podeslal link do muzyczki by puszczac Juniorowi i sie poplakalam
a co do pozycji w trakcie porodu to sie nad tym nie zastanawialam, a to nie "wyjdzie" naturalnie, w sensie, ze jak zaczniemy rodzic to nie ulozymy sie tak by czuc sie jak najbardziej komfortowo?
Wczoraj w ogóle do mnie "doszło" ŻE TO CORAZ BLIŻEJ!A ja nic nie wiem itpnoa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
SunSun nie rozważam nawet pozycji w kucki bo zdaje sobie sprawę, że bym w niej nie wytrzymała. Raczej skłaniam się przy najbardziej popularnej pozycji przy fotelu, która preferowana jest w większości szpitali ponieważ przy niej lekarz i położna mają najlepszy dostęp do pacjentki.
Rozważałam możliwość porodu w wodzie, ale jak się okazuje w Poznaniu tej opcji nie ma.SunSun lubi tę wiadomość
-
Hej mamuśki też zaczynam nowy tydz moze to głupie myślenie ale teraz juz czuje się spokojniejsza wiem ze dla dziecka jest jeszcze za wcześnie ale też wiem ze juz ma duże szanse na przeżycie jak by przyszło wcześniej rodzic
Kaczamila trzymam kciuki za twoja szyjkę odpoczywaj dużo Oskarem jest juz duzy;-)
Niunia twoja szyjka nie była dużo skrocona to nie nastawiaj się zle jak oszczedzalas się od ostatniej wizyty to na pewno będzie dobrze a po sobie wiem ze jak zle się na coś nastawiam to jest odwrotnie oby u ciebie też tak było
Sunsun ślicznie wyglądasz w życiu bym nie powiedziała ze masz 11 kg ale jesteś wysoką i pewnie dla tego nie widać kg
Ja zdjęć na facebooka nie wstawiam nie widzę w tym nic złego choc dziwnie patrzę na zdjecia z usg to brzuszek to co innego zwłaszcza pod koniec ciazy;-)
Marta M śliczne te obrazki ja oglądałam takie tylko z sowkami
Bella jak z twoim lezaczkiem?
Madziutek gratuluje 30tc ciekawe ile twój synus wazy?
Scarlet chyba zapracowana bo coś nic nie piszeSunSun, Niunia86, Madzik82, noa8, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Co do gkukozy - lekarz mi tlumaczyl, ze jezeli wywiad nie obciaza mbie cukrzyca, dziecko prawidlowo przybiera na wadze a ja mam zawsze cukier ponizej normy to nie ma wskazan do wykonabia tego badania. Jezeli cukier bym miala w gornej granicy normy to by mnie wyslal ale skoro juz druga ciaze mam ponizej to nie musze robic. I nie zrobie.
Drugi lekarz z nfz mowi, ze nie ma u mnie szans na cukrzyce ciazowa ale wysyla wszystkich wiec mam isc. Ale nie pojde.
Co do pozycji. Kolezanka pplecala zeby jak najdluzej stac, opierajac siebo cos albo siedziec na pilce. W pionie szybciej idzie rozwarcie i dziecko schodzi w dol. Na same bole parte polecala juz isc na fotelSunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
kasss wrote:Hej mamuśki też zaczynam nowy tydz moze to głupie myślenie ale teraz juz czuje się spokojniejsza wiem ze dla dziecka jest jeszcze za wcześnie ale też wiem ze juz ma duże szanse na przeżycie jak by przyszło wcześniej rodzic
Kaczamila trzymam kciuki za twoja szyjkę odpoczywaj dużo Oskarem jest juz duzy;-)
Niunia twoja szyjka nie była dużo skrocona to nie nastawiaj się zle jak oszczedzalas się od ostatniej wizyty to na pewno będzie dobrze a po sobie wiem ze jak zle się na coś nastawiam to jest odwrotnie oby u ciebie też tak było
Sunsun ślicznie wyglądasz w życiu bym nie powiedziała ze masz 11 kg ale jesteś wysoką i pewnie dla tego nie widać kg
Ja zdjęć na facebooka nie wstawiam nie widzę w tym nic złego choc dziwnie patrzę na zdjecia z usg to brzuszek to co innego zwłaszcza pod koniec ciazy;-)
Marta M śliczne te obrazki ja oglądałam takie tylko z sowkami
Bella jak z twoim lezaczkiem?
Madziutek gratuluje 30tc ciekawe ile twój synus wazy?
Scarlet chyba zapracowana bo coś nic nie pisze -
Ines tak na luzie od 28tc ale juz wczesniej ma szanse. W 28tc szanse sa liczone na 97%. A w 26tc na 85%
Im pozniej tym dziecko ma wieksze szanse na zdrowy rozwoj. Ponad polowa dzueci urodzona przed 28tc jest uposledzona niestety
czytalam gdzies o tym ciekawy artykulWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 12:59
ines31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Madzik82 wrote:Co do gkukozy - lekarz mi tlumaczyl, ze jezeli wywiad nie obciaza mbie cukrzyca, dziecko prawidlowo przybiera na wadze a ja mam zawsze cukier ponizej normy to nie ma wskazan do wykonabia tego badania. Jezeli cukier bym miala w gornej granicy normy to by mnie wyslal ale skoro juz druga ciaze mam ponizej to nie musze robic. I nie zrobie.
Drugi lekarz z nfz mowi, ze nie ma u mnie szans na cukrzyce ciazowa ale wysyla wszystkich wiec mam isc. Ale nie pojde.
-
Sunsun no ta Karola misla szczescie, naprawde! Niesamowite ze im sie udalo, super!
W polsce ppdejmuje sie probe jak dziecko ma 500gr lub skonczony 24tydzien. Ale to jest niesamowite ze takie dzieci daja radejustwol, Rubi, SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość
anet525 wrote:Chciałam porównać nasze terminy porodu do siebie by ustalić w ktorym w końcu tygodniu jestem. Lub dziewczyny te co jesteście w 26 i 27 tyg podajcie mi swoje terminy. Ja mam na 20 marca.
U mnie 21 marca
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
hey laseczki
dzis odebralam wyniki glukozy i sa okna czczo 95 a po 2h 128
wiec ciesze sie
bola mnie jedynie lydki po porannym buszowaniu w lumkpuupolowalam pare tuniczek i ciuszkow dla Stasia
troche sie uzbieralo bo wydalam az 123zl wiec byl to chyba juz moj ost wypad do lumpka prze porodem
tez chce zrobic plan porodu, nie zeby przesadzac ale niektore podpunkty sie przydadza a by je zaznaczycz położna bede go dopracowywac
caly czas czekam bo do 14.00 ma przyjsc wozekDHL-em, nie wiecie czy dzwonia wczesniej zanim przyjada?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 13:24
Niunia86, MamaAdasia, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość
-
o właśnie dzwonil kurier ze za ok 20min bedzie
hihi nie moge sie doczekac
mam nadzieje ze wszystko bedzie zgodne z opisem
moj termin porodu wg ost @ to 15 marcaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 13:23
flores, loszcz, madziutek 23 lubią tę wiadomość