Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny,
Chcialam tylko doniesc, ze jestem po glukozie. Bylo bardzo dobrze! Z cytryna smakuje jak przeslodzona lemoniada. Gorsze niz samo picie bylo to czekanie, bo pol godziny po wypiciu dopadla mnie taka sennosc, ze ani czytac, ani usiedziec na krzesle nie moglam..ale na prawde - da sie przezyc!
Gratuluje wszystkim kolejnych skonczonych tygodni oraz zakupow wyprawkowych. Ja ciuszkow mam az nadto, wozek, lozeczko, itp po Corci, a kosmetyki bede kupowac dopiero w marcu. Termin mam na sam koniec.
Teraz poluje tylko na koszule dla mnie i jakis lekki szlafrok, bo moj stary juz sie do szpitala nie nadaje, taki z niego wysluzony łach.
I jeszcze pytanie. Czy ktoras z Was bierze ACARD?loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Ja nie wiem jak to jest z tym stawianiem się brzucha. Jak jeszcze dziecko było małe to zdarzyło mi się kilka razy. Gin powiedział, że tak może być, że macica jest 'okopywana' i to normalna reakcja każdego mięśnia. Zalecił brać magnez. Teraz też mi się wydaje, że to Mała się wypycha. Zobaczymy co powie gin na wizycie.
A wczoraj przyszły obrazki, które zamówiliśmy dla Ninki do pokoju. Są urocze
kaczamila, Niunia86, gosiaczek31, flores, noa8, Emrica, anet525, bella82, kasss, Emca, loszcz, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA wg mnie stawianie sie brzucha to nic innego jak skurcze. A lekarka pyta o to pewnie ze wzgl. Na ewentualnosc przedwczesnego porodu bo mocno skrocona szyjka i do tego skurcze to roznie moze byc. Jesli czesto pojawia sie skurcze to i szyjke trzeba skontrolowac czy aby czasem nie jest gotowa na porod. Bo podczas porodu to postepuje jednoczesnie. Tak mi sie wydaje. Ale najlepiej to lekarza zapytac
Madzik82, kaczamila, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Madziulek gratyluje 3 z przodu. Marta obrazki słodkie widzie ze łóżeczko masz białe napewno pokoik bedzie przeslodki. Ja niestety łóżeczko będę miala w sypialni bo nie mam tyle pokoi by dla obu córek urządzić osobny pokój. Starsza ma mniejszy pokój Paula jak sie urodzi bedzie z nami w sypialce dopóki z łóżeczka nie wyrośnie potem zamienimy sie pokojami i dziewczynom daly większy wspólny pokój a my sypialke urządzimy w tym najmniejszym. Poki co corka chce dzielić pokój z siostrzyczką.
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Ja+Laura+11kg
Dzień dobry brzuszki.
Witam się w III trymestrze!Juupiii
Co do wybrania pediatry to nam położna mówiła ,że lepiej podać w szpitalu bo od razu wyślą karte szczepień.A jak nie to trzeba będzie samemu zawieść.
Dziewczyny czy wy już się zastanawiałyście w jakiej pozycji będziecie rodzić?????Ja myślałam ,że taka leżąca (jak na filmach) to stadart a tu się okazuje że TO NAJGORSZA POZYCJA!
anet525, anet525, Emrica, Madzik82, Niunia86, kaczamila, Scarlett2014, bella82, loszcz, Emca, kasss, slodka100, noa8, Rubi, gosiaczek31, MamaAdasia, Krysti, sylwia85, Ewelaa, Pocahontas, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Sun sun 11 kg??? Boże strach sie przyznać moze ze mną jest cos nie tak. Ja przez całą ciążę przytulam 4 kg. Dzidzia po badaniu usg rozwija sie prawidłowo. Tyle ze ja Malo tyję. Mam nadzieje ze to nie szkodzi mojej córeczce
-
Anet, mi lekarka powiedziała że jej moja waga nie interesuje, dla niej jest ważna waga dziecka, i jak dziecko dobrze przybiera to jest ok. Aczkolwiek u mnie też wyszło że mam mało wód płodowych, teraz jak dużo pije to się troszkę unormowało.
anet525, SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Sunsun gratuluje trzeciego trymestru
Co do pozycji to leżącej jako takiej nie ma, bardziej siedząca z odchylonymi do tyłu plecami, generalnie chodzi o to żeby oprócz parcia kobiety na dziecko działała też siła grawitacji, która ma pomóc w porodzie. Ogólnie w SR widziałam inne pozycje do porodu - w kuckach, klęku itd. i wydaje mi się, że jeśli poród trwa długo to jest to strasznie niewygodne. A podobno jak już się jedną pozycje wybierze to nie można jej w trakcie akcji porodowej zmienić.SunSun lubi tę wiadomość
-
Emrica uspokoilas mnie troche. Boże co ja bym bez was dziewczyny zrobila???? Wy potraficie jedna drugą uspokoić i dobrze doradzić. Kochane jesteście.
Sun Sun na kiedy masz termin porodu? Bo mi wg usg wychodzi 26 tydz a teraz policzylam z miesiączki tym kalkulatorem terminu porodu i wyliczylo mi ze jestem w 27 tygodniu nie bardzo to kumam. Chciałam porównać nasze terminy porodu do siebie by ustalić w ktorym w końcu tygodniu jestem. Lub dziewczyny te co jesteście w 26 i 27 tyg podajcie mi swoje terminy. Ja mam na 20 marca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 12:16
-
Gosiaczek masz racje, stawianie sie brzucha to skurcze bo widzialam na ktg w szpitalu miesiac temu.
sunsun extra! Nie wiem gdzie te 11kg bo nic nie widac po Tobie. I chyba fryzurka nowa.
Noa ja tez glukozy nie robieSunSun, noa8, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
anet525 wrote:Emrica uspokoilas mnie troche. Boże co ja bym bez was dziewczyny zrobila???? Wy potraficie jedna drugą uspokoić i dobrze doradzić. Kochane jesteście.
Sun Sun na kiedy masz termin porodu? Bo mi wg usg wychodzi 26 tydz a teraz policzylam z miesiączki tym kalkulatorem terminu porodu i wyliczylo mi ze jestem w 27 tygodniu nie bardzo to kumam. Chciałam porównać nasze terminy porodu do siebie by ustalić w ktorym w końcu tygodniu jestem. Lub dziewczyny te co jesteście w 26 i 27 tyg podajcie mi swoje terminy. Ja mam na 20 marca.
u mnie termin na 22. marcaanet525, loszcz lubią tę wiadomość
-
Anet belly podaje rozpoczety tydzien ciazy. Ale lekarz i w szpitalu licza skonczone tygodnie ciazy i tak sie ppdaje. Ja mam dzis 29t i 2 dni wiec jestem wg kalendarza lekarskiego w 29 tygodniu. Tak tez mam w karcie ciazy u obu moich lekarzy. Zawsze tydzien do tylu niz belly ppkszuje
Waga sie nie martw, tez mam 4kg na plusie i lekarz mowil ze to bez znaczenia. Dziecko i tak tyje swoim tempem, i czy przytyjemy 5 czy 35kg, waga dziecka sie nie zmieniWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 12:32
MamaAdasia, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Madzik82 wrote:Gosiaczek masz racje, stawianie sie brzucha to skurcze bo widzialam na ktg w szpitalu miesiac temu.
sunsun extra! Nie wiem gdzie te 11kg bo nic nie widac po Tobie. I chyba fryzurka nowa.
Noa ja tez glukozy nie robie
Dlaczeo nie? Wydawalo mi sie, ze to jedno z badan obowiazkowo zlecanych przez lekarza? -
No obciełam sobie -spontanicznie
Kurcze choć nie miałam długich to mycie/wysuszenie i ułożenie zajmowało mi masę czasu!I naprawdę źle się czułam w tej długości choć wszyscy uważali że mi bardzo dobrze.No i mam teraz króciótkie i super się czuję choć wiem że większość dziewczyn woli długie:)
Anet ja w ogóle po sobie nie widzę tych 11 kg.Mieszcze się we wszystko sprzed ciąży.Nogi to jeszcze wręcz mi zeszczuplały -nie kumam tego?Tyle że ja mam prawie 180 i to się tak-rozchodzi.
Aha ja mam termin na 17 marca i wg miesiączki i wg usg.MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
justwol wrote:Sunsun gratuluje trzeciego trymestru
Co do pozycji to leżącej jako takiej nie ma, bardziej siedząca z odchylonymi do tyłu plecami, generalnie chodzi o to żeby oprócz parcia kobiety na dziecko działała też siła grawitacji, która ma pomóc w porodzie. Ogólnie w SR widziałam inne pozycje do porodu - w kuckach, klęku itd. i wydaje mi się, że jeśli poród trwa długo to jest to strasznie niewygodne. A podobno jak już się jedną pozycje wybierze to nie można jej w trakcie akcji porodowej zmienić. -
SunSun slicznie wygladasz! ja tez ide w sobote do fryzjera na podciecie i naloze jakis szampon
Dziewczyny "szaleja" Wam hormony? mi sie pare razy zdarzylo ze smiechu przejsc w placz. dzis Maz mi podeslal link do muzyczki by puszczac Juniorowi i sie poplakalam
a co do pozycji w trakcie porodu to sie nad tym nie zastanawialam, a to nie "wyjdzie" naturalnie, w sensie, ze jak zaczniemy rodzic to nie ulozymy sie tak by czuc sie jak najbardziej komfortowo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 12:36
SunSun, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość