X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila lez tak jak lekarka mowi. Wstawaj tylko na siku i zjesc. I jakos przetrzymasz do lutego chociaz, kazdy tydzien jest wazny dla dzidziusia. Wazne ze Oskarek duzy juz jest i zdrowy:-) nie zalamuj sie i wszystko bedzie dobrze. Rozwiazniem jest tez tak jak niunia pisze - pesar. Nie wiem czemu lekarka ci nie proponowala ,moze jest jeszcze szansa ze sie wydluzy dzieki lezeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 21:31

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczmila ja to czulam tylko jak lezalam i obserwowalam ruchy. Cieszylo mnie to, zexwystawia plecki czy dupke. Nie,wiedzialam ze to stawianie. Pod koniec ciazy musialam sie oszczedzac i polegiwac bo maly mi na szyjke napieral.
    porod extra. W 37tc pekniecie pecherza. Po poltorej godziby mialam juz 5cm rozwarcia i podobno bardzo silne skurcze ktorych nie czulam tyljo ktg pokazalo. Ale porod zakonczony cc bo polozenie miednicowe.
    jak sie macica stawia to wtedy na ktg widzialam, ze to skurcze bo na wykresie roslo. A nie zadne wypinanie

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik to miałaś znieczulenie ze skurczy nie czułaś??? Bo ja to sie darlam przy skurczach z moja starsza córką

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie czulam i nie bylo znieczulenia. Nieswiadomie lezalam pod ktg i nie czulam ani skurczy ani rizwarcia 5cm. Jak wparowal lekarz to w 5 min bylam na,sali operacyjnej bo polozenie miednicowe i zaraz by nozki wyszly. Nic nie czulam
    4:30 zaczely mi odchodzic wody, 5:30 parkowalam pod szpitalem, 6:32 mialam juz synka. I to 3 tygodnie przed terminem wiec zaskok totalny taka szybka akcja

kaczamila lubi tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ci zazdroszczę. Ja 6 godz porodu w bólach. Dlatego teraz sie tak boje. Na myśl o porodzie to łzy mi leca tak sie panicznie boję....

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi to lekarz dzis powiedzial: kobieta ta sama a kazda ciaza i porod inne...
    moze tym razem bedzie lepiej u Ciebie!
    ja sie nastawiam na porod silami natury tym razem i tez mam stresa. Jezeli sie przekreci glowa w dol bo synek tego nie,zrobil i cora tezbod poczatku glowa do gory. Ciekawe czy taka man budowe macicy ze mi sie dzieci nie przekrecaja czy moze jednak sie corka zdecyduje

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/zus-kontroluje-kobiety-w-ciazy-jak,152614.html

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas choinka od 6 grudnia ubrana a wczoraj dekorowałyśmy piernicki pieczone w sobote

co do facebooka ja nie wstawiałam ale też mnie korci już ale jak madziutek pisała lepiej nieraz sie wstrzymać i wstawić po porodzie maluszka chociaż teraz w III trymestrze to ok ale pierwszego usg w życiu bym nie wstawiła bo rożnie bywa

Anastazja mamy córeczki w tym samym wieku moja ma 4 lata i 5 miesięcy

co do wyprawki dla siebie zakupiłam dziś kapciuchy z biedronki do szpitala i na razie tylko tyle mam nie licząc starych koszul ciążowych tylko musze je odnaleźć u teściowej na strychy ale to po nowym roku dopiero

Anastacia33 lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie wstawiałam zdjęć z usg tylko teraz z brzuszkiem w 26 tyg i nie są ordynarne tak mi się wydaje. Jedno mam jak ukladam z rąk serce na brzuchu jest ono czarno białe i zamazane lekko a kilka z córcią jak mi brzuch wymalowała. Ale zastanawiam sie czy jednak tego nie usunąć...
    Dla siebie z wyprawki mam tylko kapcie koszule 3 szt i szlafrok. Zostali mi popaski podklady i tego typu rzeczy.

Co do tego link z zusu to jest juz kpina. Nie maja juz kogo sie doczepić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 22:43

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik a ja słyszałam coś że odstep po cesarce do następnego porodu powinien trwać dwa lata??

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Hej dziewczyny ja po wizycie i jestem załamana. W ciagu dwóch tygodni szyjka znowu mi się skróciła i jest jej bardzo mało. mam zakaz wychodzenia z łóżka... Na świeta nic nie porobię ani pieczenie ani gotowanie definitywny zakaz inaczej szpital :( wszystko było ok przy rozmowie a jak lekarka zaczęła sprawdzać szyjkę to powiedziała: "Dobrze to teraz proszę mi się przyznać ile razy dziennie stawia się pani brzuch?" mnie zatkało. powiedziałam że nie wiem i może to głupie ale naprawdę nic nie czuję, ona mi tłumaczyła że to takie twardnienie brzucha i puszczanie ale ja nic takiego nie czułam!! i k...a nie wiem czy coś ze mną jest nie tak, wyszło jakbym się w ogóle ciążą nie interesowała...
    Jedyny plus to u Oskara wszystko dobrze mierzy ok 36 cm i waży uwaga.... 1,7 kg, z pomiarów wynika że jest dwa tygodnie starszy....
    po dzisiejszej wizycie już jestem przekonana że w lutym mogę zbierać się na porodówkę.
    Czy to oznacza że te spinanie się brzucha skraca szyjkę? Bo ja to mam kilka razy dziennie

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet ja bym teraz nie usuwała zresztą sama jak pisałam mam chęć dodać tylko mi akurat nie ma kto zrobic zdjęcia to ja zawsze latam z aparatem a jak już mąż jakies łaskawie zrobi to pstryknie jedno góra dwa i nie ma z czego wybrać śmieje sie że jakby mu kliszy szkoda było

rubi po cesarce powinno być rok odstępu
    moja koleżanka co 7 lat sie starali chcą od razu drugie póki sie to wszystko "odblokowało" pytała lekarza o antykoncepcje na ten rok to jej ze śmiechem odmówił że on nie wie o co chodzi tzn dał jej do zrozumienia że jak zajdzie wcześniej to tragedii nie będzie

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    to sie zmartwiłam że ja tak słabo czuję ruchy mojej małej :( oby wszystko było w porządku z nią oby okazała się tylko leniuszkiem jutro mam wizytę powiem ginekologowi że słabo małą czuję mam nadzieję że wszystko bedzie dobrze
    Nic się nie martw ,a łożysko jak masz bo jak na przedniej ścianie brUcha możesz mniej odczuwać ruchy .

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Czy to oznacza że te spinanie się brzucha skraca szyjkę? Bo ja to mam kilka razy dziennie
    Macica ci się stawia jak brzuch się spina albo masz skurcze BX .jak by ci się szyjka skracała to by cię kulo w pochwie albo bolało .magnez bierz dopuszczana dawka dzienna od 350 do 400 mg ja pije magnez rozpuszczalny w tabletkach musujących jedna dziennie , i spinanie przejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 01:17

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja zaszlam w ciaze rowno rok po cesarce, bede miala drugi porod po 21 miesiacach. Niby ten czas jest ok i niby nawet pozwola silami natury.
    To wszystko zalezy od stopnia wygojenia blizny. Im wiekszy odstep tym lepiej bo mniejsze ryzyko pekniecia macicy

Rubi lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry msmusie.milego dnia.ja jak zwykle stoje w pociągu. Panowie siedzą i tylko patrzą na stojące kobiety

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :) Kobietki

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Macica ci się stawia jak brzuch się spina albo masz skurcze BX .jak by ci się szyjka skracała to by cię kulo w pochwie albo bolało .magnez bierz dopuszczana dawka dzienna od 350 do 400 mg ja pije magnez rozpuszczalny w tabletkach musujących jedna dziennie , i spinanie przejdzie.
    Nie,bóli żadnych raczej nie mam, więc będzie tak jak myślałam przez cały czas, że to skurcze BX. Dzięki Krysti. Magnez też biorę codziennie na noc

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dzien dobry msmusie.milego dnia.ja jak zwykle stoje w pociągu. Panowie siedzą i tylko patrzą na stojące kobiety
    No tak polska rzeczywistość

Krysti lubi tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dziś kolejna wizyta u pani doktor. Jest tak wcześnie, chętnie bym wskoczyła do łózia i pospała. U mnie zaczęło się nocne wstawanie do wc.
    Macie już tak?
    Waga stoi w miejscu... nie wiem czy się cieszyć czy nie. No i juro powtórka z glukozy :/ Najgorsze to czekanie.

Miłego dnia.

Dorka1979, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ