X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co dziewczynki im bliżej porodu tym staję się bardziej przewrażliwiona

Co do wyprawki to ja całą skompletowaną bede miała pod koniec stycznia

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    A jak się nie jest małżeństwem to trzeba iść razem zarejestrować dzidziusia?
    My nie jesteśmy małżeństwem i do urzędu chodziliśmy razem

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły dziś te body co Wam pokazywałam że kupiłam pierwszą rzecz dla małej. Są super gatunkowo mięciutkie, na pewno dużo u niego zamowię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po wizycie i jestem załamana. W ciagu dwóch tygodni szyjka znowu mi się skróciła i jest jej bardzo mało. mam zakaz wychodzenia z łóżka... Na świeta nic nie porobię ani pieczenie ani gotowanie definitywny zakaz inaczej szpital :( wszystko było ok przy rozmowie a jak lekarka zaczęła sprawdzać szyjkę to powiedziała: "Dobrze to teraz proszę mi się przyznać ile razy dziennie stawia się pani brzuch?" mnie zatkało. powiedziałam że nie wiem i może to głupie ale naprawdę nic nie czuję, ona mi tłumaczyła że to takie twardnienie brzucha i puszczanie ale ja nic takiego nie czułam!! i k...a nie wiem czy coś ze mną jest nie tak, wyszło jakbym się w ogóle ciążą nie interesowała...
    Jedyny plus to u Oskara wszystko dobrze mierzy ok 36 cm i waży uwaga.... 1,7 kg, z pomiarów wynika że jest dwa tygodnie starszy....
    po dzisiejszej wizycie już jestem przekonana że w lutym mogę zbierać się na porodówkę.

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Kaczmila... Czyli jestes lezaca od dzisiaj :( ale juz blizej niz dalej!
    z tym stawianiem sie macicy doskonsle Ci rozmumiem. W pierwszej ciazy bylam w szoku bo tez nic nie czulam. Dopiero lekarz w szpitalu przy porodzie mowi ze mi sie macica stawia. A ja wtedy czulam tylko jakby synek mi sie wypinal, jakby plecki wystawial. Okazalo sie, ze to jest to stawianie

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila wspolczuje Ci takich stresow ale nie obwiniaj sie.. Sluchaj zalecen lekarza i sie wyleguj a moze sie wydluzy.. Bedzie dobrze! Duzego i dzielnego synka masz juz ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 21:04

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila to faktycznie duży jest twój syn. Ale nie przerażaj sie wszystko będzie dobrze. Na kiedy masz termin?
    Ja tez juz zakupilam łóżeczko z posciela plus pościel do wózka. Wszystko ma przyjść przed świętami moze w piąte juz bedzie bo poście mi szyje babeczka na moje zamówienie bo nic mi nie pasowało.
    W styczniu zacznę kupować wyprawke dla siebie.
    Co do pampersów kupujecie rozm 1 czy 2? Jak jedynka to ile paczek?

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, mam pytanie czy wstawianie zdjęć na fejsie z moim brzuszkiem to cos złego? Bo mąż zrobil mi fajna sesje i kilka fotek wstawiłam. Oczywiscie komentarze byly pozytywne ale za moimi plecami doszly do mnie słowa krytyki że jak ktoś powiedzial cytuje: " nie wypada sie lansowac tak z brzuchem". Zastanawiam sie czy nie usunąć zdjęć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 21:09

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    O kurcze Kaczmila... Czyli jestes lezaca od dzisiaj :( ale juz blizej niz dalej!
    z tym stawianiem sie macicy doskonsle Ci rozmumiem. W pierwszej ciazy bylam w szoku bo tez nic nie czulam. Dopiero lekarz w szpitalu przy porodzie mowi ze mi sie macica stawia. A ja wtedy czulam tylko jakby synek mi sie wypinal, jakby plecki wystawial. Okazalo sie, ze to jest to stawianie

Madzik teraz jak piszesz o tych pleckach to coś mogło być ale ja to czułam kilka razy w ciągu tych dwóch tygodni a nie codziennie po kilka razy...

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila współczuję ale na pocieszenie dodam, że jestem nastawiona na to samo w czwartek. Tez się miałam oszczędzać ze względu na szyjkę ale jakoś nie potrafię się położyć i leżeć... Także od czwartku będziemy dwie leżące. Chyba,że uda mi się namówić lekarza na pessar bo zamierzałam zaśpiewac jeszcze na sylwestrze i dwóch studniowkach w styczniu... Może to trochę lekkomyslne i pomyślcie, że zespół ważniejszy od dziecka ale jeżeli będzie możliwość zaspiewania to zaspiewam. Jeśli lekarza definitywnie zabroni to zostane w domu.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet termin mam na 8 marca ale tak jak mówię od dawna mam przeczucia ze pójdę w połowie lutego i teraz chyba mnie to jeszcze bardziej w tym uświadamia, jak w ciągu miesiaca szyjka mi sie skróciła i zmiękła, wydłużyła i stwardniała a teraz znowu skróciła...

i nie przejmuj się głupimi komentarzami, dla nas to wspaniały czas i powinnyśmy sie chwalić pięknymi brzuszkami :) a tym bardziej, ze nosisz tam w środku nowe życie :)

anet525 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet ja wstawiłam jedno zdjęcie z brzuszkiem jak zaczynałam trzeci trymestr. Oczywiście brzuszek zakryty ale jest i nie widzę w tym nic zlwgo-wrecz przeciwnie. Dostałam ponad 100 polubien i mnóstwo miłych komentarzy,które sprawiły,że poczułam się rewelacyjnie :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka mi proponowała pojechać do szpitala i tam podłączą mi kroplówkę. po niej podobno na miesiąc będzie spokój ze stawianiem się brzucha. powiedziała że chyba sie boję ze mnie na święta nie puszczą. Kuzynka jest w 21 tyg ciąży i dzwoniła do swojej położnej to ona z kolei jej powiedziała że jak pojedzie do szpitala to do porodu już tam zostanie... więc ja na razie leżę w domu :(

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet szczerze to ja tez jestem przeciw ... dopiero jak ciaza sie zakonczy pomyslnie to po jakims czasie dodam zdjecia maluszka...

bo znam przypadki dzi3wczyn ktore sie wychwalaly i ciagle wstawialy zdjecia (w tym takze z usg) a pozniej niestety jak to bywa w naszych czasach , nie udalo sie a wszyscy dalej wypisywali jak sie czuje, czy kopie itd i przez to jej bylo ciezej dojsc do siebie...

absolutnie zycze Ci szczesliwego rozwiazania w terminie ;*

aczkolwiek ja jestem przeciwniczka udzielania tego typu informacji na portalach spol.

Rubi lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila to leż, odpoczywaj i się nie zamartwiaj..

moja szyjka cały czas 2cm od początku...dziś zapytałam dla pewności czy nie za krótka, więc dostałam objaśnienie z rysunkiem i już ogarnęłam że mam się nie martwić...jeśli będziecie zainteresowane to przerysuje to,zrobię zdjęcie i Wam objaśnię :P

fajne macie dzieciaczki..:)

u mnie zapanował porządek..wspaniały widok..:)

na jutro ugotowała kapustkę i będą mielone bo dawno nie jadłam..
    a jak u Was porządki przedświąteczne...przyznać się, która już ma choinkę??:)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Madzik powiedz mi jeszcze czy przez to stawianie przy porodzie miałaś jakieś problemy z samym porodem??

• anet525 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kaczmila podtrzymalas mnie na duchu chyba za bardzo się przejmuje. Wiesz mojej koleżance tez sie brzuch stawial i urodziła 3 tyg wczesniej wiec u ciebie tez tak moze być. Najważniejsze bys sie teraz oszczedzala i dużo leż. Powinnaś wziasc luteine dopochwowo 2 tabletki dwa razy dziennie na podtrzymanie. Bynajmniej mi tak lekarz radzil gdyby brzuch sie stawial.

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam choinkę mieszkanie posprzątane na szczęście świąteczne prezenty tez juz zrobione wiec teraz tylko czekam na swieta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 21:23

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam luteine podjezykową i biorę 3 razy dziennie

• anet525 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze. Uawazaj na siebie teraz tym bardziej ze szyjka sie skraca. Ja trzymam oczywiscie kciuki za ciebie i dzidzie

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ