Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziutek, chyba jak byłam w szpitalu zgłaszał go w przychodni, ale czy miał jakieś papiery, raczej nie bo wypisu jeszcze nie miałam.
W urzędzie był mąż zgłosić synka, musiał mieć mój i swoj dowod osobisty do sporządzenia aktu urodzenia (czeka się chyba 2-3 tygodnie)i odpis aktu małżeństwa.
A żeby złożyć papiery o becikowe trzeba czekać na odpis aktu urodzenia dziecka, bo tam będzie podany pesel dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:28
-
A to moja OliwkaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:28
MamaAdasia, kasss, Niunia86, SunSun, gosiaczek31, madziutek 23, Emca, Madzik82, MisiaMonisia, jasmin, Scarlett2014, Dorka1979, noa8, anet525, Rubi, slodka100, Pocahontas, loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
hej a u nas przed cesarką pytali do kogo dziecko zapisuje znaczy do lekarza bo u nas przychodnia jedna a czy mąż potem był w przychodni z jakimiś papierami to szczerze nie pamiętam u nas to nawet środowiskowa nie była bo to męża kolegi mama to chyba uznała że nie ma potrzeby
-
Emca wrote:Kiedy masz wizytę? Trzymam mocno kciuki, pozostaje nam leżeć i mieć nadzieję, że będzie dobrze.
A ile mm miałaś poprzednio szyjkę?
Wizyte mam w czwartek. A tak mi się czas wlecze,że maskara. Jak miałam wizyty co 3-4 tyg to szybciej leciało niż teraz te 2 tyg....Dziękuję,na pewno kciuki sie przydadzą chociaż nie oczekuje dobrych wiadomości bo mam taką sytuację,że leżeć non stop nie mogę... Ale mam nadzieję,że tragedii nie będzie. Oszczędzam się tyle,na ile mogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:41
Emca lubi tę wiadomość
-
No właśnie dobrze że piszecie o tym bo jest wiele spraw które trzeba załatwić za raz po porodzie a na które my mamusie nie mamy czasu moze napiszemy sobie tu wszystko i umiescimy na pierwszej stronie tzn
kiedy zapisac dziecko do przychodni
kiedy zglosic w zusie jaki wybieramy macierzyński
zgloszenie dziecka do usc
becikowe
i ile na to wszystko mamy czasu co musimy zrobic osobiscie a w czym moze wyreczyc nas tatuś
hm nie wiem co tam jeszcze moze doswiadczone mamusie cos podpowiedza
Oliwcia śliczna dziewczynka ile ma lat?noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Niunia86 wrote:A ile mm miałaś poprzednio szyjkę?
Wizyte mam w czwartek. A tak mi się czas wlecze,że maskara. Jak miałam wizyty co 3-4 tyg to szybciej leciało niż teraz te 2 tyg....Dziękuję,na pewno kciuki sie przydadzą chociaż nie oczekuje dobrych wiadomości bo mam taką sytuację,że leżeć non stop nie mogę... Ale mam nadzieję,że tragedii nie będzie. Oszczędzam się tyle,na ile mogę
Dwa tygodnie temu 31 mm. Na początku miala 35 mm więc nigdy nie była za długa -
madziutek 23 wrote:no wlasnie po przeczytaniu srokao tez myslalam ze ta linie kupie bo ma dobry sklad.. ale czytalam opinie dziewczyn ktore je uzywalyi narzekaja na konsystencje i wydajnosc tych kosmetykow i ze czesto uczulaja...
ja od paru dni szukam kosmetykow jakie stosowac i jestem glupsza niz bylam
w sumie kazde maja jakas wadejak nie sklad to konsystencja albo uczulaja .... ehh
ziaja podobno tez jest kiepskiej jakosciraczej z tej nizszej polki..
chyba najlepsze te Nivea ale znow od 1 mca malucha...
Ja tam je wypróbujeJak będą uczulały to zmienie na inne
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Anastazja moj maly ma teraz 1,5 roku.
Twoja dziewuszka juz,duza, pomoze mamie przy dzidziusiu.
Przychodni sie w szpitalu nie wybiera. Maz pojechal do przychodbi po porodzie. Jeden papierek sie,wypisuje. Od razu zapisza Was ba wizyte patronazowaMamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Acha! Do poloznej dzwonilam po wyjsciu ze szpitala i przyszla na drugi dzien.
wezcie do szpitala dlugopis. Troche bylo tych papierow a u nas jeden dlugopis na sali i sie musialysmy wymieniac. Tez warto do torby zabrac
Do urzedu pojechal maz z papierkiem ktory sie dostaje,w szpitalu. I to trzeba szybko zalatwic. Dziecko jest z automatu meldowane tam gdzie mieszka mama. Nie trzeba tego robic, urzad sam z siebie melduje. Pesel dziecka odbiera sie po miesiacu.
Becikowe - jest na to rok. W urzedzie dostaje sie stos bezsensownych papierow do wypelbienia. Sklada sie razem z zaswiadczeniem od lekarza prowadzacego ze bylo sie pod opieka lekarza przed 10tym tygodniem ciazy. Po 3 tygodbiach mialam kase na koncie
Po cesarce maz dostaje l4 na opieke nad zona. Warto wziac nip jego zakladu pracy.
Ale luz dziewczyny, w szpitalu mowia wszystko co i jak i papiery do urzedu tez dostaniecieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 16:49
kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Niunia86 wrote:Miejmy nadzieje,że nasze szyjki wytrzymają przynajmniej jeszcze 9tyg
A przynajmniej moja
Też bym sobie tego życzyła. Z drugiej strony możemy też przenosićnigdy nic nie wiadomo. Pewne jest jedno, że od lutego zaczniemy się "rozpakowywać" wszystkie.
Niunia86, gosiaczek31, anet525 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDo Usc chodzil tylko moj maz wiec nie trzeba razem . W szpitalu juz pytaja do ktorej przychodni dziecko bedzie nalezalo i wysylaja papiery, chodzi o karte szczepien glownie. Ja nie podalam bo rodzilam w innym miescie poprzednio i nie mialam wybranego pediatry tam u meza gdzie sie przeprowadzilismy wiec mi wydali wszystkie dokumenty i w ciagu tygodnia mialam sie zdecydowac na jakas i zglosic a przy okazji zrobic kontrole zoltaczki i wagi malej. I tak zrobilismy. I polozna przyjezdzala wlasnie z tej przychodni w ktorej zglosilam mala. Te co my mamy zadeklarowane polozne w swojej karcie to taka do opieki nad nad nami przed ciaza i w ciazy, a dziecko ma oddzielnie swoja:-) glupie ale tak jest.
Becikowe dopiero jak dostanie sie pesel dziecka i da zaswiadczenie ze bylo sie pod opieka lekarza przes 10 tc jakos tak. Wypelnia sie gotowy wniosek i czeka na oficjalne pismo z decyzja.
Gratuluje udnych wizyt dziewczynki:-) fajnie ze maluchy zdrowo nam rosna.
I trzymam kciuki za nastepne wizyty w tym tgodniu! Napewno bedzie wszystko dobrze. I maluchy noe zrobia nam zadnych niespodzianek przed lutym.
Madziutek nivea plyny do mycia sa od 1 mca alr mydelko np mozna od urodzenia, oliwke tez. Krem na pogode chyba tez smarowl zaraz przy wyjsciu ze szpitala bo juz mrozno bylo. Wiec jesli zalezy ci na nivea to mydelkiem myj i zobaczysz czy noe podraznia.
Co do babydreama z rossmana ma dobre opinie raczej ja uzywalam zelu do mycia i byl ok choc zapach moze draznic. Ja na poczatek moze kupie Oilan 2w1 bo byl fajny i nie taki wodnisty jak oilatum, nawet sie pienil troche co ulatwialo mycie wloskow a od 1 mca bede uzywala nivea.
Z jonhsonem jest roznie bo ponoc lubi uczulac... Ale ja uzywam teraz dla oli do wlosow i ciala i nic jej nie jest.
madziutek 23, Madzik82 lubią tę wiadomość
-
Ja kupie jakis emolient na pierwszy miesiac a potem tylko Nivea.
Babydream ma super opinie ale kurcze... Mi jakos nie podchodza. Nie bylam zadowolona.
Nivea a plyn do kapieli i szampon 2w1. Przez pierwsze pol roku za bardzo nie ma co myc na tej glowie hehe. Wystarczy sama woda. Moj synek po trzecim miesiacu dostal wlosow. Teraz co miesiac jestemy u fryzjera tak mu rosna i takie ma geste. Zazdroszcze mu na maxa
dziewczyny trzymam kciuki za Wasze szyjkiEmca, MamaAdasia lubią tę wiadomość
3080 gram szczescia i 53cm radosci!!