X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosoaczek mi w pierwszej ciąży nie pojawily sie na brzuchu...ale za to kilka na biodrach i posladkach mimo smarowania.takze jak mamy je miec to bedziemy mialy

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie wkur.....z rana ta zmianq rozkladu jazdy pociągów to jakas kpina....na peronie tłumy jak zawsze i co podjeżdża pojedynczy ktotki sklad gdzie wszystkue miejsca siedzace juz zajęte. ..nawet nie udali mi sir do niego wejść. Kolejny pociąg rowniez zero miejsc siwdzacych ale do tego chociaż udalo mi sie wejść. Aż sie boje powrotu bo godziny odjazdu tez nie wygladaja zbyt ciekawie

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pociagami racja pamietam jak sama dojezdzalam do pracy pociagiem po waszawie i dokladnie to samo tlumy na peronach i pociagi do ktorych nie mozna sie wcisnac. Masakra. Prawie jak w indiach:-)
    Niby o zmianach rozkladow trabia wczesniej duzo ale chyba nie da sie uniknac zamieszania. Dobrze ze nie wchodzi to 24 grudnia bo by sie ludzie pozabijali za wolne miejsce.

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emca super to strescilas ;) zaraz odpisuje... ;)

tylko sie zastanawiam czy nie lepiej kupic kosmetyki z jednej serii? a nie mieszac kazdy kosmetyk z innej firmy??

Rubi lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim

madziutek ja miałam wszystko z nivea płyn do kąpania oliwke chusteczki krem do pupy(tego nie polecam) poza sudocremem oczywiście a czy dobrze czy źle to nie wiem

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tez sie przystawiam do Nivea z tym ze z tego co czytlam Nivea jest od 1 miesiaca zycia dziecka a nie od 1 dnia...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek nie dosc ze mniej pociagow Jezdzi to krotkie sklady

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja wczoraj padłam i nawet nie wiem kiedy. M miał urodziny więc goście... Przy myciu garów myślałam,ze kręgosłup mi pęknie. Jak się położyłam to nie wiedziałam jak się nazywam. Dobrze,ze M był lekko podpity to namówiłam go na masaż plecków i tym sposobem łatwiej mi sie zasnęło :D

Co do proszków,płynów,kremów itd to ja na razie jestem zielona. Na pewno będę miała sudocrem bo był w zestawie z wanienką:) Coś tam z Oilatum mam mieć i na razie tyle. Wiem też,że nie będę używać proszków do prania tylko samego płynu. A z kąpielą to mama mi uż zapowiedziała,że będziemy kąpać w żelu z Colvity. To jest naturalny kolagen,który nawilża i można go używac od urodzenia.

Miłego dnia :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się z Wami.
    Witam się w nowym tygodniu :)
    Dzisiaj mam wizytę o 18 więc trzymajcie kciuki, mam nadzieję że moja szyjka dalej wydłużona i nie mogę się doczekać aż zobaczę mojego synka. Jeżeli chodzi o wagę to w tym miesiącu nie przytyłam ani kg a wręcz przeciwnie chyba schudłam 1 kg...
    Teraz właśnie szwagierka przyjechała od ginekologa i będą mieć synka. U nas na razie sami chłopcy na przyszły rok się zapowiadają a będzie ich na razie 4-ech :P To Oskarek będzie miał z kim rozrabiać- aż się boje :P

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :*

gosiaczek31, madziutek 23, jasmin, Niunia86, slodka100, kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam...już po wizycie....udało mi się dr przycisnąć i podał chociaż obwód główki (280mm) i długość kości udowej (5,2cm) ;) każda taka pierdułka cieszy...a wagi powiedział, że nie podaje bo raz go pacjentka namówiła żeby na tym sprzęcie podał wagę i jakoś tak wyliczył że się kobita potem zastanawiała 2 tygodnie czy ciąża jest prawidłowa...i on woli nie podawać....mówi że dowiem się na ostatnim prenatalmym 12 stycznia mam iść do tego lekarza drugiego...

Aha...dziewczyny pilnujcie na zwolnieniach adresu! żeby Wam wpisywali pobytu a nie z dowodu zameldowania, bo u mnie wypisują kobitki w rejestracji i dziś ta jedna gdybym jej nie powiedziała, to by mi przepisała ten z dowodu....i byłby problem...więc zwracajcie na to uwagę...

co do materaców to ja mam właśnie ten z gryki, był w zestawie ze wszystkim więc już nie kupię drugiego...trudno myślę, że Franek się wyśpi i na nim...

Emca dzięki za streszczenie bloga ;) już sobie przekopiowałam Twojego posta do worda..;)

Mamusie, miłego dnia...dzisiaj ciepło (6 stopni) u mnie i słoneczko więc aż chce się coś porobić dlatego biorę się za dalsze porządki i za obiadek....;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 11:12

jasmin, Niunia86, slodka100, madziutek 23, Emca, Scarlett2014, kaczamila, MamaAdasia, SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)

relg2n0abn31771x.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po wizycie. Nadia w polozeniu miednicowym, wazy 1420gr. Przewidywana waga przy porodzie 3-3,5kg.
    wszystko jest ok :)

slodka100, Emca, Scarlett2014, kasss, Niunia86, MisiaMonisia, kaczamila, MamaAdasia, Rubi, jasmin, Sarah88, loszcz, SunSun, limcia, sylwia85, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzis to spora ta Twoja "kruszynka" ;D ja mam w sobote wizyte... juz nie moge wytrzymac z ciekawosci ile uroslo moje sloneczko... ;)

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Witam sie po wizycie. Nadia w polozeniu miednicowym, wazy 1420gr. Przewidywana waga przy porodzie 3-3,5kg.
    wszystko jest ok :)
    Wow to to ladnie juz waży tyle ze nadal nie wiem gdzie ty to dzieciątko miescisz he he taki brzuch maleńki

Madzik82, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w III już trymestrze ;) ale radocha ;)
    gratuluje pomyslnych wizyt ;) ja swoja mam w piatek i juz sie doczekac nie moge ;)

dzis bylam na glukozie ;) jakos przezylam ;) dodalam cytrynki i nie bylo zle, gorzej pod koniec tam juz totalna slodzizna ale jakos przelecialo te 2h wazne zeby wyniki byly dobre ;) w koncu mam to za soba ;)

a jutro ma przyjsc wozek ;) chcialabym juz go miec ;)

mój maly dzis tak sie wiercil do niedawna, myslalam ze z brzucha wyjdzie, chyba po tej dawce tej glukozy :P

Scarlett2014, kasss, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik ja to mysle ze moj w piatek bedzie wazyl podobnie do twojego dzieciaczka o ile nie wiecej a jestem 2tyg za toba :P

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze zaraz mnie wyprzedzicie. My z mezem wazylismy po 3kg wiec nasze dzieci tez sie takie male rodza. Jezeli Wasze pociechy sa zaorogramowane np. Na 4kg to zaraz kruszyny wystrzela w gore :)

Acha! Ja przytylam tylko 900gr od ostatniej wizyty wiec po drodze wjechaly dwa pączusie hehe

MamaAdasia, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Emca Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś kontrolnie pojechałam na badanie. Niestety szyjka mi się znowu skrociła do 28 mm :( za tydzień muszę skontrolować ponownie. Mały waży 977g. Coś czuję że szybciej zechce wyjść. Oby chociaż do lutego.

Cieszę się z udanych wizyt i trzymam kciuki za resztę :)

MamaAdasia, Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A Ty nie umiesz jej życzyć żeby jej myszy wszystko zjadły łącznie z pościelą i ręczniki, ja na 100% bym tak zrobiła bo jestem " mściwą suką " ;), tak cały czas mowię na około żeby nikt się nie zdziwił jak mu kiedyś odpłacę pięknym odwetem.

Dorka ja juz nie chce sie kłócic, nie chce psuć sobie bardziej nerwów...i tak jestem najgorsza w rodzinie (ze strony męża)...Bo zawsze mówiłam to co myślałam. A teściowa nie lubi takich osób. Teraz staram sie nie denerwować.....chce szczęśliwie donosić ciąże do końca i urodzic zdrowego maluszka. Tylko to jest dla mnie najwazniejsze w tej chwili.

kasss, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    Przestudiowałam trochę polecany blog "sroka o" i wypisałam sobie kilka rzeczy oto one:
    1. Polecane kremy na odparzenia: HiPP lub rossmann, sudokrem stosować gdy odparzenie jest mocne, dużo wietrzyć (ale to dość oczywiste);
    2. chusteczki nawilżające - najlepiej przecierać zwykłą wodą, dla wygody i na wyjścia polecane chusteczki:
    - Tibelly baby Sensitive (dostępne w Netto)
    - Wickies comfort&big sensitive (Kaufland)
    - Real quality baby wet wipes fresh oraz Real TiP Baby wet wipes (marka Real).
    Generalnie polecane chusteczki dyskontowe oraz stosowanie ich od czasu do czasu jako nawilżacz zamiast kremu.
    3. Emolienty (stosować gdy dzidzia ma suchą skórę)
    - krem - polecany Balneum Optiderm krem
    - kąpiel - polecany Atoperal baby (pianka do mycia), floslek for baby.
    4. Balsamy i oliwki (generalnie powinno się stosować gdy dziecko ma suchą skórę) polecane to:
    - balsamy: Pharmaceis baby balsam nawilżający dla dzieci od chwili narodzin; schlecker, AS baby, cream baby oil.
    - oliwki: HiPP baby Sanf z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO; oliwka pielęgnacyjna HiPP Baby Sanft. Na ciemieniuchę polecany olejek arganowy.
    5. Kąpiel - wg blogowiczki najlepiej myć dziecko po prostu samą wodą, ale gdy chcemy poleca:
    -HiPP babySanft pielęgnacyjny płyn do kapieli; floslek for baby emulska do kąpieli dla niemowląt i dzieci; babydream pielęgnacyjny płyn do kapieli (seria niebieska sklep rossmann).
    6. kremy na wietrzna pogodę:
    - HiPP BabySanft krem ochronny;
    - Nivea baby krem na każdą pogodę;
    - babydream wind und wetteecreme (rossmann);
    - Weleda nagietkowy balsam na wiatr i niepogodę;
    - Topfer baby care balsam dla niemowląt do skóry suchej.
    7. proszki do prania:
    - gdy dziecko ma alergię to najlepiej Dzidziuś płatki mydlane;
    - jelp color żel Miocare;
    - bambinex ultra care,
    - bonini baby płyn;
    - concentrio biały jeleń do białego;
    - dzidzius płyn do prania; dzidziuś biel;
    - ludwik baby care;
    - lovela do białego mleczko;
    - jelp color soft, jelp fresh soft.
    generalnie składy wymienionych proszków są zbliżone do siebie najlepiej sugerować się ceną.
    8. ochrona brodawek:
    - babyDream fur mama (rossmann);
    - floslek preparat do pielęgnacji brodawek.

Blogerka sprawdza składy kosmetyków pod względem zawartości szkodliwych substancji i zbędnych konserwantów, generalnie niepotrzebnej chemii. Bardzo ciekawe i rzetelne informacje.
    Poleca też kąpiel w krochmalu i płatkach owsianych jako naturalny nawilżacz skóry niemowląt.

Mam nadzieję, że przydadzą Wam się moje wypociny :)

Cieszę sie ze blog był przydatny ;) Fajnie ze ktos przetestował kosmetyki dla dzieci......CZasem bardzo dobra firma (tak nam sie wydaje) okazuje sie że ma nieciekaawy skład.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ