Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale sie wkur.....z rana ta zmianq rozkladu jazdy pociągów to jakas kpina....na peronie tłumy jak zawsze i co podjeżdża pojedynczy ktotki sklad gdzie wszystkue miejsca siedzace juz zajęte. ..nawet nie udali mi sir do niego wejść. Kolejny pociąg rowniez zero miejsc siwdzacych ale do tego chociaż udalo mi sie wejść. Aż sie boje powrotu bo godziny odjazdu tez nie wygladaja zbyt ciekawie
-
nick nieaktualnyZ pociagami racja pamietam jak sama dojezdzalam do pracy pociagiem po waszawie i dokladnie to samo tlumy na peronach i pociagi do ktorych nie mozna sie wcisnac. Masakra. Prawie jak w indiach:-)
Niby o zmianach rozkladow trabia wczesniej duzo ale chyba nie da sie uniknac zamieszania. Dobrze ze nie wchodzi to 24 grudnia bo by sie ludzie pozabijali za wolne miejsce.
-
Dzień dobry
Ja wczoraj padłam i nawet nie wiem kiedy. M miał urodziny więc goście... Przy myciu garów myślałam,ze kręgosłup mi pęknie. Jak się położyłam to nie wiedziałam jak się nazywam. Dobrze,ze M był lekko podpity to namówiłam go na masaż plecków i tym sposobem łatwiej mi sie zasnęło
Co do proszków,płynów,kremów itd to ja na razie jestem zielona. Na pewno będę miała sudocrem bo był w zestawie z wanienkąCoś tam z Oilatum mam mieć i na razie tyle. Wiem też,że nie będę używać proszków do prania tylko samego płynu. A z kąpielą to mama mi uż zapowiedziała,że będziemy kąpać w żelu z Colvity. To jest naturalny kolagen,który nawilża i można go używac od urodzenia.
Miłego dnia -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, witam się z Wami.
Witam się w nowym tygodniu
Dzisiaj mam wizytę o 18 więc trzymajcie kciuki, mam nadzieję że moja szyjka dalej wydłużona i nie mogę się doczekać aż zobaczę mojego synka. Jeżeli chodzi o wagę to w tym miesiącu nie przytyłam ani kg a wręcz przeciwnie chyba schudłam 1 kg...
Teraz właśnie szwagierka przyjechała od ginekologa i będą mieć synka. U nas na razie sami chłopcy na przyszły rok się zapowiadają a będzie ich na razie 4-echTo Oskarek będzie miał z kim rozrabiać- aż się boje
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :*gosiaczek31, madziutek 23, jasmin, Niunia86, slodka100, kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
I ja się witam...już po wizycie....udało mi się dr przycisnąć i podał chociaż obwód główki (280mm) i długość kości udowej (5,2cm)
każda taka pierdułka cieszy...a wagi powiedział, że nie podaje bo raz go pacjentka namówiła żeby na tym sprzęcie podał wagę i jakoś tak wyliczył że się kobita potem zastanawiała 2 tygodnie czy ciąża jest prawidłowa...i on woli nie podawać....mówi że dowiem się na ostatnim prenatalmym 12 stycznia mam iść do tego lekarza drugiego...
Aha...dziewczyny pilnujcie na zwolnieniach adresu! żeby Wam wpisywali pobytu a nie z dowodu zameldowania, bo u mnie wypisują kobitki w rejestracji i dziś ta jedna gdybym jej nie powiedziała, to by mi przepisała ten z dowodu....i byłby problem...więc zwracajcie na to uwagę...
co do materaców to ja mam właśnie ten z gryki, był w zestawie ze wszystkim więc już nie kupię drugiego...trudno myślę, że Franek się wyśpi i na nim...
Emca dzięki za streszczenie blogajuż sobie przekopiowałam Twojego posta do worda..
Mamusie, miłego dnia...dzisiaj ciepło (6 stopni) u mnie i słoneczko więc aż chce się coś porobić dlatego biorę się za dalsze porządki i za obiadek....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 11:12
jasmin, Niunia86, slodka100, madziutek 23, Emca, Scarlett2014, kaczamila, MamaAdasia, SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Witam sie po wizycie. Nadia w polozeniu miednicowym, wazy 1420gr. Przewidywana waga przy porodzie 3-3,5kg.
wszystko jest okslodka100, Emca, Scarlett2014, kasss, Niunia86, MisiaMonisia, kaczamila, MamaAdasia, Rubi, jasmin, Sarah88, loszcz, SunSun, limcia, sylwia85, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Madzik82 wrote:Witam sie po wizycie. Nadia w polozeniu miednicowym, wazy 1420gr. Przewidywana waga przy porodzie 3-3,5kg.
wszystko jest okMadzik82, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja w III już trymestrze
ale radocha
gratuluje pomyslnych wizytja swoja mam w piatek i juz sie doczekac nie moge
dzis bylam na glukoziejakos przezylam
dodalam cytrynki i nie bylo zle, gorzej pod koniec tam juz totalna slodzizna ale jakos przelecialo te 2h wazne zeby wyniki byly dobre
w koncu mam to za soba
a jutro ma przyjsc wozekchcialabym juz go miec
mój maly dzis tak sie wiercil do niedawna, myslalam ze z brzucha wyjdzie, chyba po tej dawce tej glukozyScarlett2014, kasss, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Mysle, ze zaraz mnie wyprzedzicie. My z mezem wazylismy po 3kg wiec nasze dzieci tez sie takie male rodza. Jezeli Wasze pociechy sa zaorogramowane np. Na 4kg to zaraz kruszyny wystrzela w gore
Acha! Ja przytylam tylko 900gr od ostatniej wizyty wiec po drodze wjechaly dwa pączusie heheMamaAdasia, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Ja też dziś kontrolnie pojechałam na badanie. Niestety szyjka mi się znowu skrociła do 28 mm
za tydzień muszę skontrolować ponownie. Mały waży 977g. Coś czuję że szybciej zechce wyjść. Oby chociaż do lutego.
Cieszę się z udanych wizyt i trzymam kciuki za resztęMamaAdasia, Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Dorka1979 wrote:A Ty nie umiesz jej życzyć żeby jej myszy wszystko zjadły łącznie z pościelą i ręczniki, ja na 100% bym tak zrobiła bo jestem " mściwą suką "
, tak cały czas mowię na około żeby nikt się nie zdziwił jak mu kiedyś odpłacę pięknym odwetem.
Dorka ja juz nie chce sie kłócic, nie chce psuć sobie bardziej nerwów...i tak jestem najgorsza w rodzinie (ze strony męża)...Bo zawsze mówiłam to co myślałam. A teściowa nie lubi takich osób. Teraz staram sie nie denerwować.....chce szczęśliwie donosić ciąże do końca i urodzic zdrowego maluszka. Tylko to jest dla mnie najwazniejsze w tej chwili.kasss, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Emca wrote:Przestudiowałam trochę polecany blog "sroka o" i wypisałam sobie kilka rzeczy oto one:
1. Polecane kremy na odparzenia: HiPP lub rossmann, sudokrem stosować gdy odparzenie jest mocne, dużo wietrzyć (ale to dość oczywiste);
2. chusteczki nawilżające - najlepiej przecierać zwykłą wodą, dla wygody i na wyjścia polecane chusteczki:
- Tibelly baby Sensitive (dostępne w Netto)
- Wickies comfort&big sensitive (Kaufland)
- Real quality baby wet wipes fresh oraz Real TiP Baby wet wipes (marka Real).
Generalnie polecane chusteczki dyskontowe oraz stosowanie ich od czasu do czasu jako nawilżacz zamiast kremu.
3. Emolienty (stosować gdy dzidzia ma suchą skórę)
- krem - polecany Balneum Optiderm krem
- kąpiel - polecany Atoperal baby (pianka do mycia), floslek for baby.
4. Balsamy i oliwki (generalnie powinno się stosować gdy dziecko ma suchą skórę) polecane to:
- balsamy: Pharmaceis baby balsam nawilżający dla dzieci od chwili narodzin; schlecker, AS baby, cream baby oil.
- oliwki: HiPP baby Sanf z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO; oliwka pielęgnacyjna HiPP Baby Sanft. Na ciemieniuchę polecany olejek arganowy.
5. Kąpiel - wg blogowiczki najlepiej myć dziecko po prostu samą wodą, ale gdy chcemy poleca:
-HiPP babySanft pielęgnacyjny płyn do kapieli; floslek for baby emulska do kąpieli dla niemowląt i dzieci; babydream pielęgnacyjny płyn do kapieli (seria niebieska sklep rossmann).
6. kremy na wietrzna pogodę:
- HiPP BabySanft krem ochronny;
- Nivea baby krem na każdą pogodę;
- babydream wind und wetteecreme (rossmann);
- Weleda nagietkowy balsam na wiatr i niepogodę;
- Topfer baby care balsam dla niemowląt do skóry suchej.
7. proszki do prania:
- gdy dziecko ma alergię to najlepiej Dzidziuś płatki mydlane;
- jelp color żel Miocare;
- bambinex ultra care,
- bonini baby płyn;
- concentrio biały jeleń do białego;
- dzidzius płyn do prania; dzidziuś biel;
- ludwik baby care;
- lovela do białego mleczko;
- jelp color soft, jelp fresh soft.
generalnie składy wymienionych proszków są zbliżone do siebie najlepiej sugerować się ceną.
8. ochrona brodawek:
- babyDream fur mama (rossmann);
- floslek preparat do pielęgnacji brodawek.
Blogerka sprawdza składy kosmetyków pod względem zawartości szkodliwych substancji i zbędnych konserwantów, generalnie niepotrzebnej chemii. Bardzo ciekawe i rzetelne informacje.
Poleca też kąpiel w krochmalu i płatkach owsianych jako naturalny nawilżacz skóry niemowląt.
Mam nadzieję, że przydadzą Wam się moje wypociny
Cieszę sie ze blog był przydatnyFajnie ze ktos przetestował kosmetyki dla dzieci......CZasem bardzo dobra firma (tak nam sie wydaje) okazuje sie że ma nieciekaawy skład.
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r.