X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia to przykre co piszesz

860isg18r6bpss11.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Wiadomość do kasss!

Blador się do nas na styczniówkach odezwała :)
    U niej już lepiej, poziom wód jej się podniósł z 7 na 10 afi, przenieśli ją z sali przedporodowej na ginekologię! :)

kasss, loszcz lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka91 tak juz wiem ale dzieki wielkie za info;-)
    Misiamonisia przykre ale niestety tak jest szkoda tylko ze później cierpią na tym niewinne dzieci bo babcia np kocha jedno bardziej od drugiego:(

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Dziewczynki co sadzicie o kapieli dziecka w krochmalu słyszałam od wieklu osób i czytałam bardzo pozytywne opinie na ten temat
    Kąpiel w krochmalu świetnie pomaga na wszelkie podrażnienia skóry, wypryski, potówki oraz suchą skórę dziecka. Kąpiele w krochmalu pomagają również na skazę białkową oraz na atopowe zapalenie skóry.

ewka ja kapałam w krochmalu urodziłam w lipcu i mała dostała takich potówek że zeby sie tego pozbyć kapaliśmy ją 2 razy dziennie raz w krochmalu drugi w nadmanganianie potasu czy jakoś tak a szczerze mówiąc nie wiem jak sie robi krochmal bo teściowa robiła

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Jonka91 tak juz wiem ale dzieki wielkie za info;-)
    Misiamonisia przykre ale niestety tak jest szkoda tylko ze później cierpią na tym niewinne dzieci bo babcia np kocha jedno bardziej od drugiego:(

Wiem ze teściowa będzie zawsze bardziej kochała wnuczkę (córke tej właśnie bratowej o której pisałam) bo mieszkają razem. Ale mam to gdzieś. Ja mieszkam z moimi rodzicami i wiem ze krzywdy naszemu Misiowi nie dadzą zrobić i będą Go kochać nad życie :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 20:19

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia przykre to co piszesz...;(

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny was tez tak brzuch swędzi? Bo mbie od 2 dni okropnie smaruje skora sucha niby nie jest

860isg18r6bpss11.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    MisiaMonisia przykre to co piszesz...;(

Przykre....ale niestety prawdziwe.
    Są ludzie i ludziska.Moja szwagierka nalezy do tej drugiej grupy. Nie rozumiem tylko jak można sie cieszyc z ludzkiej krzywdy (mam tu na myśli to moje poronienie). Widzicie...Tydzień po stracie Naszego Maleństwa dostałam od Niej sms-a który brzmiał "To co Ty robisz i jak żyjesz to mnie nie interesuje. Mam ważniejsze rzeczy na głowie".
    Wybaczcie ze sie tak rozpisałam...ale czasami dobrze jest sie komuś wyżalić.

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia monisia przykre ale i u mnie podobnie. Wnuki dla tesciowej licza sie te od corek a od synowej to jakby nic. Tez jest podzial na tych co im sie powodzi lepiej i tych "co nic nie maja" wiec gorsi. Tak jest od strony mojego G. Glupie myslenie

Ewka o krochmalu tez slyszalam z pierwszej reki:-) od mojej mamy. Mnie kapala w krochmalu i rumianku takie mialam potowki i podraznienia. Urodzilam sie w upaly i skora sobie nie radzila. I tylko krochmal pomagal. Jak sie robi nie wiem ale to na bazi maki ziemniaczanej chyba sie gotuje z woda?

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dziewczyny was tez tak brzuch swędzi? Bo mbie od 2 dni okropnie smaruje skora sucha niby nie jest

Mnie strasznie swędzi ale to chyba dlatego że się rozciąga skóra ;)

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Misia monisia przykre ale i u mnie podobnie. Wnuki dla tesciowej licza sie te od corek a od synowej to jakby nic. Tez jest podzial na tych co im sie powodzi lepiej i tych "co nic nie maja" wiec gorsi. Tak jest od strony mojego G. Glupie myslenie

Tak nie powinno byc. Myślę ze w takich sytuacjach dziadkowie właśnie powinni bardziej kochać i pomagać jakoś (nawet finansowo jeśli ich na to stać) tym biedniejszym. Wiadomo ze każdy rodzic chciałby dać swojemu dziecku to co najlepsze, to o czym marzy....ale nie każdego na to stać. I nie kazdy to rozumie . Nigdy nie było sprawiedliwości na tym świecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 20:55

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie swedzi teraz , wczesniej sie zdarzalo. Ale widze ze rozstepy sie powiekszaja niestety. Tzn peka tak jakby dalej linie te stare sie do gory przenosily.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek te rozstępy to masz na brzuchu?

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka w styczniowym numerze dziecka jest artykuł o leczniczych kąpielach m.in. o domowym krochmalu, płatkach owsianych, otrębach pszennych, oleju lnianym, rumianku. W razie potrzeby będę stosować :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Przykre....ale niestety prawdziwe.
    Są ludzie i ludziska.Moja szwagierka nalezy do tej drugiej grupy. Nie rozumiem tylko jak można sie cieszyc z ludzkiej krzywdy (mam tu na myśli to moje poronienie). Widzicie...Tydzień po stracie Naszego Maleństwa dostałam od Niej sms-a który brzmiał "To co Ty robisz i jak żyjesz to mnie nie interesuje. Mam ważniejsze rzeczy na głowie".
    Wybaczcie ze sie tak rozpisałam...ale czasami dobrze jest sie komuś wyżalić.
    A Ty nie umiesz jej życzyć żeby jej myszy wszystko zjadły łącznie z pościelą i ręczniki, ja na 100% bym tak zrobiła bo jestem " mściwą suką " ;), tak cały czas mowię na około żeby nikt się nie zdziwił jak mu kiedyś odpłacę pięknym odwetem.

• Rubi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny...padam...

przeczytałam Was, ale już połowy nie pamiętam...najbardziej mnie uderzyła Twoja wypowiedź MisiaMonisia....co za świnia...dobrze, że nie jesteś chrzestną tego dzieciaka, bo on chyba by na tym najbardziej ucierpiał....ehh...ja wierzę w karmę niestety....i myślę, że takie "miłe" usposobienie wraca do takich wredot...;/

dziś caaaały dzień sprzątania w międzyczasie gotowanie rosołu....mąż złożył łóżeczko u Franka nowiutki świeżutki pokoik...jak dojdzie wózek to tak też go wpitolę i niech stoi :P

zmordowałam się w drugiej części dnia chodząc po ikei i nic nie kupując bo mi nic nie pasowało...a teraz się wykąpałam i czuję się jak flak...

jutro mam wizytę u gina, więc życzcie mi szczęścia żebym była opanowana i się z nim nie pokłóciła (on mi się jeszcze przyda:P) przytyłam od poprzedniej wizyty 2,5kg a ostatnio dostałam opitol za 4 kg więc sama nie wiem czy mogę spać spokojnie :P ehh

miłej- przespanej nocki Wam życzę i gratuluję nowych tygodni...

MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emca Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestudiowałam trochę polecany blog "sroka o" i wypisałam sobie kilka rzeczy oto one:
    1. Polecane kremy na odparzenia: HiPP lub rossmann, sudokrem stosować gdy odparzenie jest mocne, dużo wietrzyć (ale to dość oczywiste);
    2. chusteczki nawilżające - najlepiej przecierać zwykłą wodą, dla wygody i na wyjścia polecane chusteczki:
    - Tibelly baby Sensitive (dostępne w Netto)
    - Wickies comfort&big sensitive (Kaufland)
    - Real quality baby wet wipes fresh oraz Real TiP Baby wet wipes (marka Real).
    Generalnie polecane chusteczki dyskontowe oraz stosowanie ich od czasu do czasu jako nawilżacz zamiast kremu.
    3. Emolienty (stosować gdy dzidzia ma suchą skórę)
    - krem - polecany Balneum Optiderm krem
    - kąpiel - polecany Atoperal baby (pianka do mycia), floslek for baby.
    4. Balsamy i oliwki (generalnie powinno się stosować gdy dziecko ma suchą skórę) polecane to:
    - balsamy: Pharmaceis baby balsam nawilżający dla dzieci od chwili narodzin; schlecker, AS baby, cream baby oil.
    - oliwki: HiPP baby Sanf z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO; oliwka pielęgnacyjna HiPP Baby Sanft. Na ciemieniuchę polecany olejek arganowy.
    5. Kąpiel - wg blogowiczki najlepiej myć dziecko po prostu samą wodą, ale gdy chcemy poleca:
    -HiPP babySanft pielęgnacyjny płyn do kapieli; floslek for baby emulska do kąpieli dla niemowląt i dzieci; babydream pielęgnacyjny płyn do kapieli (seria niebieska sklep rossmann).
    6. kremy na wietrzna pogodę:
    - HiPP BabySanft krem ochronny;
    - Nivea baby krem na każdą pogodę;
    - babydream wind und wetteecreme (rossmann);
    - Weleda nagietkowy balsam na wiatr i niepogodę;
    - Topfer baby care balsam dla niemowląt do skóry suchej.
    7. proszki do prania:
    - gdy dziecko ma alergię to najlepiej Dzidziuś płatki mydlane;
    - jelp color żel Miocare;
    - bambinex ultra care,
    - bonini baby płyn;
    - concentrio biały jeleń do białego;
    - dzidzius płyn do prania; dzidziuś biel;
    - ludwik baby care;
    - lovela do białego mleczko;
    - jelp color soft, jelp fresh soft.
    generalnie składy wymienionych proszków są zbliżone do siebie najlepiej sugerować się ceną.
    8. ochrona brodawek:
    - babyDream fur mama (rossmann);
    - floslek preparat do pielęgnacji brodawek.

Blogerka sprawdza składy kosmetyków pod względem zawartości szkodliwych substancji i zbędnych konserwantów, generalnie niepotrzebnej chemii. Bardzo ciekawe i rzetelne informacje.
    Poleca też kąpiel w krochmalu i płatkach owsianych jako naturalny nawilżacz skóry niemowląt.

Mam nadzieję, że przydadzą Wam się moje wypociny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 23:47

MamaAdasia, gosiaczek31, Dorka1979, madziutek 23, SunSun, Emrica, Madzik82, kasss, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/2014/10/pielegnacja-niemowlecia.html

Dorka1979, madziutek 23 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generlanie chyba ogłoszę konkurs z wygraną kawą we Wrocławiu ile razy w poście o kosmetykach użyłam słowa "generalnie" he he.

Poczytałam też troszkę o materacach i gryka podobno za twarda. Najlepiej kokosowo-lateksowy lub z lateksu samego, lub pianki. Generalnie :) ma być twardy, ale bez przesady lub/i sprężynowy

źrodło Zawitkowski Paweł

Dobranoc.

gosiaczek31, Dorka1979, bella82, kasss, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Gosiaczek te rozstępy to masz na brzuchu?
    Ehh niechcacy wcisnelan lubie to zamiast cytuj. Tak mam na brzuchu jeszcze po poprzedniej ciazy. po obu stronach pepka. Zaczely sie kolo 6-7 mies ciazy mimo smarowania regularnego 2 razy dziennie i juz zostaly, dosc glebokie. Teraz mam 7 mies. I kilka dni temu pojawily sie nowiutkie. Wlasnie takie jakby kontynuacja starych, tylko bardziej w gore powyzej pepka ida. Nieznosze ich szerze mowiac. Ale nic tez nie poradze taka widocznie mam skore.

‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ