Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:Gosiaczek ja polecam żel do mycia ciala i wloskow z Linomag
-
dziewczyny macie sprawdzony przepis na oponki (serowe)? - chodzą za mną od tygodnia i już chyba nie będę się im opierać
nadgoniłam was, ale już nie pamiętam co która pisała, był temat o zusie i macierzyńskim, ale na tym się nie znam to się nie wypowiadam.
co do linii na od pępka to ja mam wyraźną i to w obie strony;P
ruchów ja też nie liczę, ale jak są jakieś dwa dni spokoju, to zaczynam się niepokoić, staram się zjeść albo coś słodkiego, albo kwaśnego i czekam, aż zaczną kopać, albo chociaż brzuszek zafaluje tu i ówdzie:) to troszkę uspokaja.
łóżeczka u nas leżą nierozpakowane, obok materace, pościelki i inne gadżety:P Meble już do nas dotarły przed czasem nawet juhuu (bo np komoda miala być na poniedziałek) więc od poniedziałku szaleństwo z robieniem porządku:)eh no w końcu:)
postanowiłam do 30tc mieć pokoik i wyprawkę na tip top, hmmmm (fajnie, że jeszcze jakoś chodzę i nie leżę plackiem, ale...)chyba mogę się do końca nie wyrobić
a co do ułożenia, to mój zrobił psikusa, jak od początku ciąży był główkowo, tak teraz na usg był stópkowo, a drugi nadal poprzecznie... ale dziewczyny, podobno u mnie mają jeszcze czas i miejsce na przekręcenie się, więc tym bardziej wy się jeszcze tym nie martwcie jak tam sobie wasze bobaski teraz "leżakują"noa8 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Dorka ja mam właśnie dostać zestaw z oilatum od koleżanki bo jej mała miała uczulenie i wszytko jej zostało. Mam nadzieje, ze moja nie będzie miała problemów ze skórą po tym
Anastacia ja właśnie też ostatnio mam problemy ze spaniem na boku. Jak tylkobsie uloze na lewym to Mała od razu zaczyna w ten bok wypychac części ciała,na drugim jest tak samo... A na plecach spać nie mogę bo od razu brzuch się robi twardy i boli..
Mowilyscie dziewczyny, że Was w nocy w brzuch boli... Ja tez od kilku dni jak się w nocy budzę to czuje bóle miesiaczkowe, raz nawet całkiem silne. Jak będziecie wcześniej u gina to zapytajcie i dajcie znać bo ja dopiero w czwartek.
Miłego dzionka. U nas deszcz ☔ -
Anastacia, Niunia - mi lekarz powiedział, że brzuch czasem musi boleć, bo wszystko mamy napuchnięte, poprzemieszczane, porozciągane, do tego dzieciaczki bywają aktywne i rosną! nierzadko kopią nas w jakiś narząd, co nas niestety boli, każda z nas może dlatego różnie ten ból odczuwać, powiedział, aby w takich sytuacjach nie panikować i nie stresować się - tylko wziąć apap(przeciwbólowy) czy no-spę (rozkurczowy) i leżeć, odpoczywać. (ale np natychmiast się zgłosić, gdy bólowi brzucha zacznie towarzyszyć krwawienie, wysoka gorączka czy silne wymioty)
ja dziś tak od 4.00 nie śpię, u mnie Mikuś leży poprzecznie więc jak leżę na którymś boku to mnie bardzo czasem zaczyna kopać, bo pewnie go uciska w główkę lub w nóżki:) a znów na plecach nie poleżę, bo zaczyna mi być niedobrze, kręci się w głowie, drętwieją kończyny itd. Po dzisiajszej nocy jestem bardzo zmęczona, bo się tyle uwierciłam z boku na bok i w żaden sposób mi nie było wygodnie, ale teraz chyba czeka nas to coraz częściej. W końcu ten niby najlepszy dla nas okres, czyli II trymestr nam minąłNiunia86 lubi tę wiadomość
-
Pocahontas masz rację,teraz zacznie się dopiero czas niewygody,narzekania i nieprzespanych nocy bo dzieci już dają o sobie znać. Pocieszające jest to,że jeszcze nie trzeba do nich wstawać ale i tak już spać nie dają
Ja w nocy przekręcam się jakbym miała jajko zamiast brzucha ale i tak ból odczuwam. Być może faktycznie nieświadomie się przez sen źle ułożymy i jak się przebudzamy to ból jest,dlatego zmieniamy pozycje. Dla mnie pocieszeniem jest to,że mimo iż ból odczuwam to czuję też jak malutka się rozpycha więc nie panikuję i spokojnie po chwili zasypiam
Wizyta już w czwartek więc wszystko się wyjaśni. Dla mnie najgorsze będzie mierzenie szyjki... Mam nadzieję,że nadal ma 32mm i już tak zostanie przynajmniej do 34 tc -
dzien dobry mamuski!
witam sie w .... 3cim trymestrze))))))))))))))))))))))) jestem mega dumna i szczesliwa z tego powodu
dzis to "oblewamy" z mezem
mamy miodowego szampana ( bez % oczywiscie!) i dzis sie "napijemy"!
Scarlett widzisz ja tez mam dziwna sytuacje bo jestem chrzestna corki mojego brata, a moj brat nawet nie wie, ze jestem w ciazyniestety nie do konca sie rozumiemy i cierpi na tym moja chrzesnica. ale ja tez sie staralam do czasu gdy na ostatnie jej urodziny dzwonilam i slyszalam jak bratowa mowila jej co ma mi odpowiadac, a pare dni pozniej nie zadzwonili do mnie na moje urodziny!!!!
i tez sie zgadzam, ze przyjaciele sa czasem blizszi niz rodzina, przykre ale tak jest.
ja bede kupowac wiekszosc kosmetykow z hipp-a poniewaz czytalam, ze maja najmniej chemii, a chusteczek nawilzanych bede uzywac tylko poza domem, w domu chce uzywac wody. ale pewnie zycie zweryfikuje
kurcze juz nie pamietam co wiecej ialam napisac!
aaaa materace- ja tez mam z tym problem ale wyczytalam, ze lateksowe sa dosc dobre. ja sie tym strasznie stresuje poniewaz te pierwsze miesiace sa baaardzo wazne bo maluszek najwiecej czasu spedza w lozeczku (teoretycznie!)i wtedy ksztaltuje sie kregoslup.
Podsylam linka moze Wam sie przyda:
http://www.sentozdrowie.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=122&Itemid=586&limitstart=5
Niunia86, gosiaczek31, Madzik82, MamaAdasia, Emca lubią tę wiadomość
-
Hej Mamusie! Nadrabiam Was od rana
Jeżeli chodzi o kosmetyki dla dzieci to polecam poczytać blog http://www.srokao.pl/ -> analizy dla dzieci. Ja korzystałam z tych analiz jeszcze przed ciążą i nigdy się nie zawiodłam. Najczęściej wniosek jest taki, że nie warto wydawać na kosmetyki zbyt dużo pieniędzy. A co podpasuje naszym maluszkom przekonamy się w marcu.
Wybór materaca przez chwilę spędzał mi sen z powiek, szczególnie że stacjonarnie w sklepach dziecięcych, gdy pytałam o materac lateksowy (żeby zobaczyć jego twardość, sprężystość) to patrzyli na mnie jak na kosmitkę. "Ale bez gryki i kokosu?'. NA grykę się na 100% nie zdecyduję, bo macałam i ja na tym spać bym nie chciała. Twarde, szeleszczące, niby ma masować, ale moim zdaniem to względna przyjemność. Kokos też wzbudza we mnie mieszane uczucia, teraz jest na niego szał, tak jak kilkanaście lat temu był na trawę morską, która jak się okazało pyliła i uczulała. A już w ogóle obecność warstwy kokosowej w środku materaca pomiędzy dwoma warstwami pianki/lateksu? Po co?.
A najbardziej wkurzają mnie sprzedawcy, którzy twierdzą, że pracują +10 lat w branży i ich zdanie jest wyrocznią, do tego wciskają klientom kit, że np. poszycie materaca to 100% bawełna, gdzie na metce jest wyraźnie napisane że 40 albo 60%. No ja to się gotuję cała w środku.
Temat wózków. Nie wydaje mi się, żeby nagle z dniem 1 stycznia ceny tych samych wózków poszły w górę. Pewnie to kolejna historia sprzedawców mająca przyspieszyć decyzję rodziców. Z tego co się dowiedzieliśmy to nowe kolekcje wchodzą najczęściej w drugiej połowie lutego. Tylko oczekiwanie może się wydłużyć, bo do połowy stycznia większość (przynajmniej polskich producentów) nie produkuje. Więc standardowy okres oczekiwania 2-3 tygodnie może się przesunąć na początek lutego.
Scarlett niestety relacje między kuzynostwem, mimo wszystkich zażyłości i bliskich relacji z dzieciństwa często w późniejszym czasie się rozluźniają. Ja mam ze swoim znikomy kontakt. Generalnie co się dzieje u nas to dowiadujemy się, gdy spotkamy się 2 razy w roku na jakiś uroczystościach rodzinnych albo jak babcia się wygadaDużo bliżej mi do moich dwóch przyjaciółek, którym mogę ufać bezgranicznie i wiem, że zawsze będą przy mnie. Świadkami na ślubie też była moja przyjaciółka i przyjaciel mojego B. Moja siostra na chrzestnych poprosiła kuzyna i kuzynkę męża to ta nigdy małej nie odwiedziła, ba nawet na komunię nie przyszła.
No to koniec elaboratuMiłej niedzieli
SunSun, noa8, gosiaczek31, madziutek 23 lubią tę wiadomość
-
MartaM odnoszę takie samo wrażenie jak ty odnośnie cen wózków. Chyba po prostu chcą szybko pozbyć się tego co jest w hurtowniach i namawiają na jak najszybszy zakup
My mamy i łóżeczko i materacyk. Przyznam szczerze, że nie wiedziałam jakie jest wypełnienie materacyka, teraz sprawdziłam, że lateks i watolina. Po prostu wzięliśmy z mężem ten, który najbardziej nam pasował.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 11:44
-
Hej mamuśki ja się czuje trochę lepiej za to zaraziłam męża i biedny leży chory z naszych planów nici i znowu zostaje siedzenie w domu:(
Też nie wydaje mi się żeby wózki z starych kolekcji podrożały a dłuższy czas oczekiwania to nie problem do marca sporo czasu pocahontas ty wiesz gdzie który synus siedzi i mówisz do nich po imieniu?
Anastacia a jak twoja Corcia w domu juz jest?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 13:18
[/url]
-
hey dziewczyny...
ZAKOCHALAM SIE... w tym wozku :
http://allegro.pl/raf-pol-wozek-largo-3w1-gleboki-spacer-fotelik-i4842842460.html
ten ze wzoru seledynowy z kwiatuszkami... jest PRZEPIEKNY..
tylko potrzebuje pomocy czy macie jakies opinie na temat takiego modelu???
bo szukalam troche drozszego... na ten jest teraz promocja i kosztuje 949zl i nie wiem czy za taka cene ten wozek bedzie porzadny ...MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Anastacia to dobrze ze w domu i zdrowa chyba przegapiłam jak pisałaś
Madziutek fajny wózek może poczytaj opinie czasem wózek jest tańszy bo firma mniej znana co wcale nie znaczy że jest gorszy od innych;)madziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Witam,
A ja dziś byłam z synkiem po raz pierwszy w Multikinie na poranku dla dzieci, później poszalał w sali zabaw a teraz śpi.
Zajrzałam do Carrefoura i kupiłam płyn do kapieli Bobini, z wyciągiem z owsa i emolientami. Do tego w promocji były płatki kosmetyczne.
Oto mój brzusio :
Madziutek, nie znam tej marki ale wózek wygląda ok moim zdaniem, trochę podobny do TAKO.
Mnie brzuch raczej nie boli,ale jak już pisałam jak chodzę czuję że ciągnie i jest cięzki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 15:02
madziutek 23, kasss, gosiaczek31, SunSun, bella82, Scarlett2014, Emca, Madzik82, Niunia86, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam dziewczynki
Ja dzisiaj w nocy o dziwo się wyspała bo zgaga mi odpuściła może mała zmieniła położenie i zgaga mi przeszła zobaczymy jak to będzie dalej narazie jest w miare dobrze
Co do kosmetyków do pielęgnacji to ja będe używać tych z bambino posiadaja pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka oraz atest PZH wiec powinny być dobrepudru i oliwki też nie zamierzam kupywać
MamaAdasia super brzuszek
bella gratuluje 3 trymestruWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 15:38
MamaAdasia, bella82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczynki co sadzicie o kapieli dziecka w krochmalu słyszałam od wieklu osób i czytałam bardzo pozytywne opinie na ten temat
Kąpiel w krochmalu świetnie pomaga na wszelkie podrażnienia skóry, wypryski, potówki oraz suchą skórę dziecka. Kąpiele w krochmalu pomagają również na skazę białkową oraz na atopowe zapalenie skóry. -
nick nieaktualny
-
Scarlett2014 wrote:Więc może my jesteśmy dziwni ale i dla mnie i mojego męża nasi przyjaciele są ważniejsi niż kuzynki czy kuzyni. I nie będę mieć wyrzutów sumienia z tego powodu.
Scarlet nie jestescie dzwni. Ja też mam lepszy kontakt z przyjaciólmi niz z własna rodziną. Mój brat zawsze mówił żejak będzie miał dziecko to będę chrzestną. Zresztą to chyba normalne, jesteśmy tylko we dwoje. Ale teraz kiedy urodził sie im synek moja bratowa zdecydowała wziąć na chrzestną swoją kuzynke i jej chłopaka. Nie ukrywam jest mi bardzo przykro z tego powoduAle Ona zawsze wybierała sobie "bogatszych"....No mnie niestety nie stać zeby "walić tysiącami".....
Znowu ze strony męża.....jak intruza traktuje mnie jego bratowa. Jaka była zadowlona jak poroniłam w lutym. Bo najlepiej jakby istniała tylko jej córeczka........innych dzieci w rodzinie nie poważa......a jak to kiedys powiedziała "nie lubi chłopaków".....A u NAs będzie przecież chłopiec. Wiem ze Mały jakprzyjdzie na świat to nawet nie przyjda go zobaczyc...No ibędą go traktować tak jak mnie, czyli kolejnego intruza w rodzinie.
Przykre jest to że tak zachowuje sie najbliższa rodzina...Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r.