Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki
Dziś od rana musiałam się użerać z wścipską sąsiadką która wtyka nos w nie swoje sprawy a ja nie mam obowiązku się jej spowiadać ze swojego życia więc trochę mie wkurzyła i tak staram się jej unikać alke niezawsze niestety się da
kasha co do zakupów to ja mam kupione wszystkie ciuszki dla małej 3 kocyki pieluszki bawełniane i flanelowe , 2 pościele do łóżeczka , rożek , kombinezon a dla siebie mam kupione koszule do szpitala, szlafrok i podkłady ale itak spororzeczy zostało do kupienia -
bella82 wrote:hej mamuski
Scarlett to jakas masakra, to po co chcieli bys byla chrzestna? nie rozumiem
my (a w zasadzie moj maz) mamy dzis dzien na kanapie- wczoraj moj M mial impreze swiateczna w pracy i jest dzis w kiepskim stanieprzez te 2,5 roku zycia w PL jeszcze sie nie nauczyl, ze z Polakami trzeba umiec pic
nigdy nie zapomne jego miny jak sie dowiedzial, ze w PL pije sie czysta wodke z kieliszka
Szkoda mi go strasznie ale kurde caly dzien do kitu!
he he mamy dziś to samo -
Noa, tak albo Bambino musze zobaczyć ale bambino na pewno jest od 1.dnia.
LINOMAG
Krem przeznaczony jest do codziennej pielęgnacji skóry całego ciała dzieci i niemowląt od pierwszych dni życia, a także szczególnie do wrażliwej, suchej.
Delikatnie natłuszcza i wygładza skórę, nie powodując uczucia lepkości.
Z serii Linomag są jeszcze płyn, olejek do kąpieli, krem na okolice pieluszkowe i inne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 17:47
noa8 lubi tę wiadomość
-
moj tez wczoraj doprawil nieziemsko bo bylismy na kreglach ze znajomymi z jego pracy (ja standardowo kibic) ale dzis robi poprawke bo przyjezdzaja moi rodzice, siostra z mezem i synkiem i nasi przyjaciele...
jutro pewnie caly dzien bedzie spac (ale to zadna nowosc on w niedziele wstaje tylko dwa razy : do kibelka rano i wieczor)...
-
My dzisiaj grzecznie w domu. Umieram juz z nudów... Za to jutro M ma urodziny wiec na 15 przychodzą goście. Wreszcie coś się będzie działo i czas szybciej do wizyty zleci bo ten tydzień był masakra długi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 18:35
-
Scarlet twoja kuzynka bardzo nie ładnie was potraktowała zwłaszcza że jestes matką chrzestną dziecka jak by nie zalezalo jej na waszej obecnosci w takiej sytuacji chyba w ogóle bym nie pojechała.
Niunia nas też czeka sobota w domu okropnie sie czuje ale z drugiej strony mam juz dość siedzenia mąż obiecał że jutro mnie gdzieś zabierze bo robi sobie wagary mam nadzieje ze wszystkie domowe sbosoby mi pomoga i lepiej sie poczuje siedząć w domu można zwariować!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 20:33
Niunia86, noa8 lubią tę wiadomość
[/url]
-
sylwia85 wrote:do tej pory choć teraz śpi w swoim pokoju słysze jak nieraz płacze albo woła w nocy bo coś jej sie przyśni albo jak chora a mąż rzadko chyba że strasznie wyła
nieraz mnie wkurzał rano z tekstem ze "dziś ładnie całą noc przespała" a ja wściekła bo wstawałam kilka razy a on nie słyszałsylwia85 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Widzę,że nie jestem sama jeśli chodzi o twardy sen naszych mężczyzn... Po moim to można chodzić i nawet nie drgnie a co dopiero kwękanie czy płacz dziecka... Budzika kolo ucha nie usłyszy nawet a jego dźwięk umarlego by obudził
Także nocki zostają dla mnie
Rubi lubi tę wiadomość
-
Ja się witam na wieczór...u nas kończy się remont....jest pięknie
teraz pozostaje mozolne sprzątanie, ale po tym będę już szczęśliwa...
my słyszeliśmy w trzech sklepach że ceny wózków po nowym roku na pewno nie stanieją, więc nie czekaliśmy już tylko zamówiliśmy tydzień temu i Pani powiedziała, że może dojść nawet na początku lutego...wolałam nie ryzykować po nowym roku...
Scarlett...nawet przez chwilę pomyślałam, że kuzynka mogła po prostu powiedzieć sory mam dużo gości nie pomieścimy się czy tam coś...czy moglibyście wpaść w niedzielę to się jakoś lepiej to rozłoży....ale otrzeźwiałam bo kurde przecież jesteś chrzestną...czy to nie jedna z najważniejszych osób dla malucha???!!!!! więc nie ogarniam..
MamaAdasia a jaki dobry kremik na dwór dla niemowlaczka?
Kass jaki ładny avatarekszybkiego powrotu do zdrowia
gosiaczek31, kasss lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Tak jak myślałam, składanie mebli bez wizyty w Castoramie się nie obeszło. Jakichś kołków brakowało. Jutro składania ciąg dalszy.
Dziewczyny a jakie kupiłyście materace do łóżeczka lub jakie polecacie i dlaczego? Właśnie jutro zamierzamy kupić materacyk i nie mam pojęcia co wybrać. -
nick nieaktualnyI u mnie tak samo. Maz spi jak kamien i nie reaguj na nic. Placzu dziecka tez nie slyszy i rano zdziwiony: jak to sie budzila i plakala, ja nie slyszalem.
Ostatnio jak zostal z Olka na noc sam to ponoc obudzila sie pewnie plakala tak dlugo az sama wstala i zaczela chodzic po pokoju i dobudzac tatusia. Dopiero wtedy zareagowal. Ale ona juz wieksza i potafi szarpac i gadac obudz sie:-) takiego malenstwa wogole nie uslyszy. Za to chrapanie mojego mezusia zagluszy wszystko. Ja nawet telewizora nie moge poogladac w sypialni:-)
Scarlet dziwie sie zachowaniu kuzynki Nieladnie sie zachowala. I tez bym zostawila prezenty i tyle. Ja staram sie tez zawsze pamietac o urodzinach i okazjach. Nie mam chrzesniakow w swoich stronach tylko kawal drogi ale nigdy mnie rodzice dzieciakow nie odprawili w ten sposob i zapraszaja nawet i bez okazji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 19:58
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadziutek 23 wrote:ines mnie tez zazwyczaj brzuch boli w nocy jak na miesiaczke a jak wstaje to caly dzien super...
myslalam ze to moze przez to ze w nocy gdzies nieswiadomie sie zle uloze
choc raczej nie mam mocnego snu i podswiadomie kontroluje pozycje podczas snu...
a twadnienia bardzo latwo pomylic z wypychajacym sie maluchem bo juz jest duzy i ma malo miejsca... ;*
właśnie mam to samo. budzę się w nocy i nieraz mam silne bóle i napięcia brzucha, pozniej z rana i przez caly dzien juz nie... jeszcze na dodatek mam bóle krocza od dwóch dni... we wtorek wizyta ciekawe co gin powie o tym.
-
Ja do swojej chrześnicy zawsze wpraszałam się dokładnie w dzień jej urodzin. Pytałam tylko czy będą w domu. Ona jak już coś organizowała to przychodziło mnóstwo dzieci z rodzicami i ani z chrześnicą czasu się nie dało spędzić ani z kuzynką za bardzo pogadać, więc nawet wolałam jak ten dzień wypadał w tygodniu. Tyle, że one mieszkają całkiem niedaleko mnie, więc spokojnie po pracy mogłam podejść. Z tego co zrozumiałam Scarlet to ty masz chyba spory kawałek do chrześniaka? Tym bardziej nie rozumiem zachowania twojej kuzynki. W dodatku napomknęłaś, że musiałabyś zmienić plany.
-
nick nieaktualnyA pudru i oliwki tez nie kupuje. Nie uzywalam i stala niepotrzebna. Ja na wyrawke przy poprzedniej ciazy tez kupilam wszstko z nivea. Ale tak jak mowie puder, oliwa nie potrzebna, krem na odparzenia skuteczny ale strasznie " twardy w konsystencji" i i ciezko go nawet bylo zmyc woda. Wiec tez cala tuba stala i sie marnowala bo uzywalam bepanthenu. A plyn super ale ten normalny jest chyba od 1 miesca. Ale ten sensitiv bialy jest chyba od urodzenia. Ja jeszcze nie wiem co tym razem bede uzywala. Moze tez nivea. Krem na dwor tez z nivea uzywalam. Podobnie jak ten na odparzenia ciezko sie smaruje bo ma gesta konsystencje. Plusem nivea jest napewno to ze bardzo sporadycznie uczula.
Bambino jest ok ale mnie jakos zapach tego troche drazni.MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do materaca mialam problem z wyborem poprzednio. Spory wybor jest teraz. Pan w hurtowni dlugo mi referowal ktory co, jak i pamietam ze gryke mi odradzal bo niby jest od 6 miesiaca dopiero. Ale nie wiem czy to prawda. Bo mocno mni zdziwil:-) Wtedy chcialam taki jak polecali na forum wlasnie pianka gryka kokos a w rezultacie po doradztwie w sklepie z takiego zrezygnowalam. Wzielam ten ktory polecil mi sprzedawca chyba pianka (lub lateks) i kokos. Nie pamietam juz nawet. Jest gruby bo chyba 12 cm i dosyc twardy. Dalismy chyba 100 zl co wydalo mi sie drogo... Ale nadal jest jak nowka bo mloda malo spala w lozeczku. Wiec tylko zdejme pokrowiec i wypiore zeby odswierzyc. Z ta gryka to nie wiem czy nie jest tak ze materac kupuje sie dwustronny i ta strona po ktorej jest gryka uklada sie na spod a po pol roku dopiero na wierzch. Nie wiem czemu moze ze wzgl na alergie? Nie mam poecia musze sie doszkolic na google:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 21:00