X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale drogie beda pewnie te wozki z nowych kolekcji. A starsze wg mnie poprzeceniaja.

jasmin, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U mnie noc była koszmarem :( . Chyba 1 taka odkąd jestem w ciąży. Brzuch mnie bolał jak na miesiączkę i twardniał, bałam się że zaczne rodzić :(. Też wam się zdarza takie coś? Teraz na szczęście lepiej ale co to było?

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki moja noc też koszmarna rozłożyło mnie na dobre nawet goraczke mialam co mi sie nie zdaza bo zazwyczaj obnizona tem mam jak jestem przeziebiona gardlotak boli ze sliny przełknąć nie moge i kaszlałam cala noc co konczyło sie wymiotami właśnie wróciłam od lekarza nic mi nie dal powiedzial ze syrop czy tabletki na kaszel juz nie pomoga a antybiotyk da mi za dwa dni jak sie pogorszy
    A czy doula różni się czymś od położnej?
    ines ja tak nie mialam to nie pomoge dobrze ze ci przeszło
    Ja wózek też kupie po nowym roku nie ma sensu by stal 3 mies tez nie mam miejsca

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej coś pustki dzisiaj

a ja wybuchne zaraz tak mi nerwy od rana chodzą że nie moge sobie poradzić mała zaczeła teściowa poprawiła ech ciężki dzień przede mną

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Witam. U mnie noc była koszmarem :( . Chyba 1 taka odkąd jestem w ciąży. Brzuch mnie bolał jak na miesiączkę i twardniał, bałam się że zaczne rodzić :(. Też wam się zdarza takie coś? Teraz na szczęście lepiej ale co to było?

ines mnie tez zazwyczaj brzuch boli w nocy jak na miesiaczke a jak wstaje to caly dzien super...
    myslalam ze to moze przez to ze w nocy gdzies nieswiadomie sie zle uloze
    choc raczej nie mam mocnego snu i podswiadomie kontroluje pozycje podczas snu...

a twadnienia bardzo latwo pomylic z wypychajacym sie maluchem bo juz jest duzy i ma malo miejsca... ;*

ines31 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Ale drogie beda pewnie te wozki z nowych kolekcji. A starsze wg mnie poprzeceniaja.
    no niestety podobno to tak nie działa...chyba, że te z wystawy, a jak ja zobaczyłam co ludzie robią z tymi wózkami to podziękowałam za taki...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja robie babke czekoladowa z kawalkami czekolady ;D wyglada pysznie ;)

Emartea, Niunia86, gosiaczek31, Rubi lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    no niestety podobno to tak nie działa...chyba, że te z wystawy, a jak ja zobaczyłam co ludzie robią z tymi wózkami to podziękowałam za taki...

no to wlasnie te z wystawy beda niezle przetestowane ;) i jak sie trzymaja kupy to nic tylko brac bo to znaczy ze juz wszystko przetrwaja ;P haha

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja słyszałam o douli i uważam, że to nawet fajne a już na pewno pomocne. W szczególności dla dziewczyn, które nie mają doświadczenia z dziećmi. Jak na taką osobę zdecyduje się wcześniej to jest czas żeby ją poznać. Wydaje mi się to lepsze niż trafić na całkiem obcą położną na porodówce. Tej też musimy zaufać a wiadomo jak niektóre podchodzą do swojej pracy. No i później do bobka też przychodzi jakaś Pani i jej wskazówkom też musimy zaufać bo przecież nie mamy jeszcze pojęci jak pielęgnować dziecko itd. Niestety doule są drogie.

A my dzisiaj bedziemy składać nowe meble do salonu. Może być ciężko bo nam zawsze tak wychodzi, że w zestawie brakuje jakiś części lub śrubek, albo M nie ma takiego klucza, który by pasował itd. Zawsze w trakcie jest wyprawa do Castoramy (na szczęście mamy blisko).

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    A czy doula różni się czymś od położnej?

Z tego co czytałam to doula nie ma przygotowania medycznego. Jest tylko jako wsparcie psychiczne podczas porodu...

• kasss Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Z tego co czytałam to doula nie ma przygotowania medycznego. Jest tylko jako wsparcie psychiczne podczas porodu...
    aha to już wole opłacić sobie położna która w razie jakich kolwiek problemów wie co robić bo zna szpital i lekarzy a dla mnie to najważniejsze

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie koniecznie poprzeceniaja wózki bo np ten co ja chce kilka dni temu poszedł 100zł w górę a wcale nie jest nowy... Może nie wszystkie akurat podrozeja... A co do kupowania teraz to ja też nie zabrałam od razu do domu tylko zamówilam, wpłaciłam zaliczkę a odebrać mogę kiedy chce -nawet w marcu. Także ani nie zagraca mieszkania ani się nie kurzy :-)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia to fajnie że miałaś taką możliwość wózek masz z głowy a w mieszkaniu miejsce;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss zdrowka, lepiej byloby bez antybiotyku sle jesli trzeba to nie zastanawiaj sie. Chyba lepiej tak niz zeby przyplatala sie jakas powazniejsza choroba albo powiklania po nieleczonych infekcjach.
    Z wozkami to nie wiem. Tak mi sie poprostu wydawalo ze stare ktore stoja rok przecenia. A nowe beda mialy wyzsze ceny. Ja kupowalam uzywany wiec nie orientuje sie w tych sklepowych zasadach z wozkami. Choc wczesniej zanim kupilam uzywany w sklepie oblukalam Tako wiec wiedzialam na co sie decyduje.
    Ines dobrze ze lepiej z brzuszkiem. Mi wieczorem czesto tak twardnieje i boli. Jak poleze to zwykle przechodzi. Nospe bierz jak sie powtorzy.

kasss, ines31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass zdrowiej i nie bój się antybiotyku. Oczywiście lepiej żebyś nie musiała go brać ale mi też lekarz kiedyś powiedział że przy poważnej chorobie antybiotyk to najlepsze rozwiązanie.

Madziutek podaj proszę przepis na tą babkę :) pewnie jutro coś będę piekła.

Jeśli chodzi o twardnienia brzucha to ja mogę tylko napisać że u mnie regularnie brany magnez działa cuda i nie czuję ani bólu brzucha ani twardnienia prawie w ogóle.

Niunia my z wózkiem chcemy zrobić podobnie tzn. zamówić teraz w grudniu bo nam też sprzedawca powiedział że w styczniu ceny mogą pójść do góry a odebrać później. Chce po prostu być spokojna i wiedzieć że mamy już wybrany i zamówiony wózek. Ponieważ mam plan pracy jeszcze w styczniu po Nowym Roku raczej wolnego czasu mi nie przybędzie. Póki co mamy łóżeczko z wyposażeniem i trochę drobiazgów. Kilka ubranek, kocyki i naprawdę piedułki typu grzebyk.

Niunia86, gosiaczek31, kasss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra mam pytanie z serii: to hormony i przesadzam czy mam racje? Dwa tygodnie temu umowiłam się z moją kuzynką i matką mojego chrześniaka że przyjdziemy do nich dziś (w domyśle z prezentem mikolajkowym i urodzinowym dla chrzesniaka). Ona dzwoni do mnie wczoraj (po tym jak napisałam jej smsa o której możemy przyjść i czy to nadal aktualne) i pyta czy damy radę pojawić się jednak w niedzielę. Ja mówię że co prawda mamy inne plany ale jeśli im jest tak wygodniej to się dopasujemy sie tylko będziemy koło 12stej. No i ok. Tylko dziś dowiaduje się że ona dziś organizuje imprezę urodzinową dla mojego chrzesniaka. No i się wkurzyłam. Może nie jest idealną matką chrzestną to zawsze pamiętam o dniu dziecka, Mikołaju etc. I zawsze to ja do nich dzwonię i pytam czy mogę przyjść i przynieś prezenty. Przez 3 lata ani raz nie byłam zaproszona na urodziny mojego chrzesniaka ani w ogóle oni sami nie zaprosili nas np. do domu jak się wprowadzili. I mówię dość. Jesli tak bardzo boją się że pojawię się na tych urodzinach to w ogóle się nie pojawie. Zostawie prezenty dla dzieciaków u jej mamy a mojej chrzestnej i wrócę wcześniej do Krakowa. Bądź co bądź jestem w 7 mieisącu ciąży i mogę chcieć sobie odpocząć. I tysiąc razy bardziej wolę iść w tej sytuacji do mojej ukochanej przyjaciółki i jej synka którzy bardziej mnie teraz potrzebują i u których zawsze czuj się miłym gościem.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett do powiem Ci, że nie są w porządku wobec Ciebie... nie fajnie się zachowali. Masz całkowitą rację zostawiając prezenty u jej mamy...

ines31 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski :-)
    Scarlett to jakas masakra, to po co chcieli bys byla chrzestna? nie rozumiem :-/
    my (a w zasadzie moj maz) mamy dzis dzien na kanapie- wczoraj moj M mial impreze swiateczna w pracy i jest dzis w kiepskim stanie ;-) przez te 2,5 roku zycia w PL jeszcze sie nie nauczyl, ze z Polakami trzeba umiec pic ;-) nigdy nie zapomne jego miny jak sie dowiedzial, ze w PL pije sie czysta wodke z kieliszka :-D Szkoda mi go strasznie ale kurde caly dzien do kitu!

gosiaczek31, noa8 lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ale żeście się rozpisały :)

Sylwia, mnie też dziś wszystko wkurza najpierw mały wyrzucił zakupy z koszyka bo nie chciałam mu kupić klocków, później okazało się, że nie to mięso kupiłam na mielone...EHH...

Kasss, dużo zdrowka :)

Jasmin, gratki z okazji nowego tygodnia.

Ja nie mam ani nigdy nie słyszałam o karcie ruchów płodu, narazie nie liczę.
    Mój też nie kopie, tylko się rozpycha, szczególnie rączkami po bokach brzucha.

Madzik jak czytam o Twoim wstawaniu to mi się przypomniało karmienie synka, on potrafił budzić się co godzinę, dwie. Też spał ze mną w łożku, zresztą nawet teraz często padam razem z nim i zamiast iść spać do męża do drugiego pokoju- zostaję z małym.

Mam dziś aktywny dzień, posprzatałam, byłam z małym na spacerze, umyłam i poodkurzałam samochód, zrobiłam pranie.

Ja też nie kupuję oliwek i zasypek, bo zatykają skórę. Kupię płyn do kapieli Nivea, krem zamówiłam Linomag, Sudocrem mam, plus może krem na dwór.

Miłego weekendu.

jasmin, noa8, Madzik82, sylwia85 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mojegotowanie.pl/wielkanoc/szybka_babka_czekoladowa_z_kawalkami_czekolady

scarlett prosze ;) jest przepyszne !!!! ;)

gosiaczek31, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ