X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne pociechy macie:-) madzik u ciebie nie duza roznica ale chlopak wyglada na rezolutnego wiec tez troche pomoze, przyniesie pieluszke, czy kremik dla siostrzyczki:-) a Oliwka to juz pannica i napewno bedzie juz z niej prawa reka mamusi. Pewnie bedzie chciala na raczkach nosic maluszka.

A ja dzis po fryzjerze:-) mam z glowy do lutego. Przy okazji drobne zakupy, chrzesniakowi i jego bratu zestaw do uni hokeja udalo mi sie dostac a ostatnio maja bzika na tym punkcie wiec beda sie cieszyc. Do tego gra na PS i z gotowe prezenty gwiazdowe. Oli golfik, spodniczka i kombinezon narciarski bo nie mielismy w razie sniegu, na ktory chyba szybko sie nie zapowiada:-) ale ze po przecenie wiec wzialam.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek moj to pewnie siostrze oko wydlubie albo paluszki polamie bo to smieszek i lobuz jest straszny. Nie nudze sie z nim.
    oliwka juz duza, na pewno pomoze.
    teraz w Smyku jest promocja na zabawki, minus 20 procent. Przez 2 dni chyba. Tak a propo prezentow

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass mojej oliwce wiecej lat dają niż ma na żywo

kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    A jak się nie jest małżeństwem to trzeba iść razem zarejestrować dzidziusia?
    Tak jeśli nie jest sie małżeństwem ttotata i mama musi pojawic sir w urzedzie sby złożyć podpis

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik no ja wlasnie podawalsm nazwe i adres przychodni w szpitalu przy urodzeniu Oliwki i dokumenty automatycznie zostaly przeslane do przychodni.nie musieliśmy specjalnie jechac do przychodni i załatwiać

Madzik82 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki śliczne te wasze dzieciaczki są :)

Myślę że nasze szyjki wytrzymają do lutego i że naszym maleństwom nie bedzie sie predzej spieszyło na swiat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 17:52

Emca, Niunia86, Madzik82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy wy też tak macie że czujecie mniej ruchy waszych dzieciaczków bo ja nie czuje jakichś mocnych kopniaków od 28 tyg tylko czasami czuje jak mała sie rusza ale też rzadko :(

• kasss Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam paczkę od rodzyneczki i powiem wam ze jak zobaczyłam te podkłady to jestem przerażona ten aspirator do noska też mnie przeraza trochę moze później jakoś się przekonam
    Madzik moze nie będzie tak zle fajnie jak nie ma dużej różnicy miedzy dziećmi bo razem się wychowują ;-)

gosiaczek31, Madzik82 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass te podklafy tylko tak strasznie wyglądają ale wierz mi sa najlepsze

gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuje ruchy wlasciwie caly dzien i to bardzo intensywne. rzadko sie zdaza ze przez wiecej niz 5 minut nie czuje kompletnie nic... jak stoje to tez czuje i w nocy jak sie przebudze...

ogolnie moje baby jest bardzo aktywne juz od poczatku gdy zaczelam czuc ruchy... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chłopak tez niezle sie przepycha...czije go nsjbardzirj rano jsk wstaje do pracy i wieczorem jak leze juz w łóżku

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie ostatnio czuje duzo intensywniej ruchy niz wczesniej. Teraz to tak konkretniej stuka i rozpycha sie. I tez duzo czesciej niz wczesniej.
    Madzik moja olka urodzila sie juz z dlugimi wlosami wiec od poczatku musialam jej myc normalnie. A po urodzeniu to miala normalnie kluski we wlosach powklejane. Tz te blony plodowe po porodzie jej sie poprzyklejaly i ciezko bylo zmyc pierwszego dnia:-) do tej pory ma dlugie jak na swoj wiek a juz kilkanascie razy obcinane miala.

Madzik82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podklady faktycznie na pierwszy rzut oka przerazaja ale sprawdzaja sie. I do noszenia tych olbrzymow tez mozna sie przyzwyczaic:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 18:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sie zmartwiłam że ja tak słabo czuję ruchy mojej małej :( oby wszystko było w porządku z nią oby okazała się tylko leniuszkiem jutro mam wizytę powiem ginekologowi że słabo małą czuję mam nadzieję że wszystko bedzie dobrze

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no juz na tym etapie mysle ze ulozenie nie jest tak bardzo istotne bo dzieciatko juz jest duze...

spytaj go ... choc moze masz leniwa ta corunie ;*

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka nie martw się ja też słabo czuje czasem bardziej czasem mniej ale takich typowych kopniakow jak dziewczyny opisują nie czuje na pewno wszystko jest dobrze;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie fajne dzieciaczki dziewczyny :)

Co do ruchów ja przez ostatnie dwa dni słabo czułam synka,za to od wczoraj rozpycha się i kopie jak szalony :)

Przyszło dziś łóżeczko z kompletem pościeli i materacem. Jestem zadowolona :)

gosiaczek31, slodka100 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin a gdzie zamawialas?

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    jasmin a gdzie zamawialas?
    Na allegro.Łóżeczko zwykle,jasne,drewniane . Pasuje mi do mebelków :)

relg2n0abn31771x.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz tez mam wybrane lozeczko i wozek tez... ;) moze w przyszlym tygodniu zamowie... ;)

a po styczniowej wyplacie jedziemy po cala wyprawke i bede gotowa w polowie stycznia ;)

Niunia86, jasmin, Rubi lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ