X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczmilla dasz radę. Trzymam za Was kciuki. Dzidzia najważniejsza.
    Spójrz na to tak. Korzystaj z lenistwa i leżenia teraz, bo później nie będziesz miała nawet chwilki ;)

Dorka1979, kaczamila lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dzien dobry msmusie.milego dnia.ja jak zwykle stoje w pociągu. Panowie siedzą i tylko patrzą na stojące kobiety
    Jak by byli prawdziwi faceci to by miejsce ci ustąpili :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Dzień dobry.
    Dziś kolejna wizyta u pani doktor. Jest tak wcześnie, chętnie bym wskoczyła do łózia i pospała. U mnie zaczęło się nocne wstawanie do wc.
    Macie już tak?
    Waga stoi w miejscu... nie wiem czy się cieszyć czy nie. No i juro powtórka z glukozy :/ Najgorsze to czekanie.

Miłego dnia.
    Ja juz cierpie na bezsennosc :) a w dzien nadrabiam :Dbudze się do wc tez

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashs u mnie tez zaczelo sie częstsze oddawanie moczu...w nocy wstaje raz

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski!
    dziewczyny z krotkimi szyjkami trzymam za Was kciuki! na pewno wszystko bedzie dobrze, tylko odpoczywajcie jak najwiecej <3
    Krysti fajnie, ze sie odezwalas bo chwile Cie nie bylo.
    jesli chodzi o siusianie to ja od poczatku ciazy budze sie w nocy, a ostatnimi czasy to potrafie wstawac nawet 3 razy!
    ja mam dzis wizyte w luxmedzie wiec nie bede miala USG ale skonsultuje wyniki glukozy.
    Anastacia szkoda gadac z tymi facetami :-/ ogolnie w L starszna znieczulica:-(

Krysti lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti dokladnie tak jsk piszesz...tyle ze prawdziwych kulturalnych mezczyzn to mozna ze świeczka szukać

Krysti lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :) U mnie nocne wizyty do toalety to juz standard. Dzis mam wizyte, ale u jakiegos innego gina bo moj przez miesiac na urlopie :/ i pewnie nawet usg nie bedzie. (moja mama i siostra caly czas powtarzaja ze przeciez wszystko jest ok, go po co chce mala podgladac i naswietlac co chwil i ze juz dosc usg mialam - a ja nie widzialam małej od 21 tyg. 2 mce!). W dodatku juz nie bylo miejsc i jestem zarejestrowana w godz. 14-18. Chce pojechac wczesniej i spribowac wejsc jako pierwsza. Moze jak wypne bardzo brzuch to mnie nie zlinczuja pozostale kobietki ;)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki ;-)
    Ja dzisiaj zaczynam kolejny tydzień. Po tym jak się dowiedziałam o skracaniu szyjki skończone tygodnie cieszą podwójnie ;-)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)
    Miłego dzionka :-)

gosiaczek31, SunSun, Emca lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Co do nocnej toalety to ja latam w nocy z dwa razy juz od dwóch tyg przez co chodze niewyspana. Jutro mam wizytę u gin wiec sie dowiem jak ze mna jest bo skurcze Bxtez mialam juz kilka razy troche sie zaczynam pękać ale brzuch raczej mi sie nie stawia.
    A co do glukozy to ile razy ja się bada w ciąży?

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaję w nocy na siku od ok 10 tc. Było kilka nocy,że nie wstawałam wcale a ostatnio wstaję raz. Chyba,ze opiję się wody na noc bo coś ostatnio non stop chce mi się pić.
    Anet test obciążenia glukozą sprawdza się raz,chyba,że wyniki są kiepskie to czasami trzeba powtórzyć. Ewentualnie tak jak np. Kasss,która niestety zwymiotowała. Wtedy lekarz daje mniejszą dawkę :)
    A jeśli pytasz o samą glukoze na czczo to ja robie raz na trymestr,bo cukier mam w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 09:06

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie.
    Córcia jest córcią z wagą 1,3 kg. Ułożona miednicowo. Była dziś bardzo ruchliwa, a ja nic nie czułam. No cóż. Za miesiąc kolejna wizyta.
    I zamiast powtórki glukozy mam iść jednak do diabetyka, bo norma to 157, ja mam 163 to niewielka różnica i mam się nie martwić. Dostanę dietę i urządzonko. :o

Zgłupiałam. Jaka w końcu jest norma?

Scarlett2014, madziutek 23, Niunia86, MartaM, gosiaczek31, SunSun, Madzik82, anet525, kasss, Emca, slodka100 lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z oficjalna 3 z przodu ;D

30 tydzien juz brzmi dumnie ;) jeszcze tydzien i 8 miesiac ;))

Niunia86, kaczamila, MartaM, gosiaczek31, SunSun, anet525, Emca, kasss, loszcz, Krysti lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha z tymi normami to chyba wygląda tak, że się zmieniają co jakiś czas. Grunt, że nie jest to jakieś duże odchylenie. Dieta i kontrola powinna w zupełności wystarczyć :)

z nocnym wstawaniem do wc to ja zawsze, nawet przed ciążą, wstawałam co najmniej raz, teraz to czasem i z trzy razy :P

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Czy to oznacza że te spinanie się brzucha skraca szyjkę? Bo ja to mam kilka razy dziennie

A mi się wydaje że stawianie brzucha ma coś wspólnego ze skracaniem szyjki bo tak na chłopski rozum to lekarka by mnie o to nie zapytała. a ona powiedziała, z e zostało bardzo malutko szyjki i mam się jej przyznać ile raz dziennie stawiał mi sie brzuch...

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 20tc miałam spinania bez względu na pozycje w jakiej się znajdowałam. Odkąd biore 3x1 nospe i 3x1 magnez nie czuję takiego spinania chyba,że leże na plecach. Mam więc też cichą nadzieje,że trochę na szyjkę pomaga i jak pojadę w czwartek to jeszcze trochę tej szyjki będzie :) Ale patrząc na mój tryb życia to ciężko to widzę. Nie wiem czy ma to coś wspólnego ale pierwsze pytanie jakie mi lekarz zadał po skróceniu się szyjki było takie, czy chodzę dużo po schodach... Więc teraz staram się schodów unikać co jest trudne bo mieszkam na pierwszym piętrze :/

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek gratuluje i zazdroszczę 3 z przodu :)
    ja zjadłam śniadanko troszkę Was podczytałam, witam się z Wami i uciekam do łóżeczka. i muszę pilnować tego brzucha bo normalnie nie wiem. dostałam skierowanie do szpitala jak by sie stawiał dalej tylko, że ja nie wiem kiedy się stawia. Oskarek ma jeszcze nie do końca rozwinięte płuca i lekarka powiedziała, mamusia musi leżeć bo synek jeszcze nie może wyjść na świat...
    wczoraj wieczorem spać nie mogłam, miałam straszne wyrzuty że to moja wina, że nie dbam o siebie, a najważnniejsze nie dbam o synka... i dzisiaj z takim humorem wstałam...

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Co do glukozy to chyba jako jedyna nie będę robić tego badania.
    Ja każdej nocy wstaje do toalety ok 1-2razy, ale może dlatego , że w nocy popijam wode.
    U mnie waga od 2 tygodni stoi w miejscu czyli +6kg. wizyta dopiero w sylwestra.. ;-) a usg zapewno po 30tygodniu.. Ostatnio pisałam Wam , że niunio się mało rusza i miałyście racje nie było się co martwić od wczoraj daje znać ze zdwojoną siłą...

Madziutek gratuluje:* którego lutego masz termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 10:38

Niunia86 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia to ja ze schodami mam tak samo, mamy pokoje na 1 piętrze a np łazienkę na parterze, więc trochę po tych schodach się chodzi...
    To Ty bierzesz magnez 3x dziennie, bo ja 2 i tak się zastanawiam czy nie zwiększyć dawki, ja mam magnez niby przeciw skurczą, nawet nie wiedziałam że zapobiega też spinaniu brzucha.

• Emrica Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,
    Dziękuje za wczorajsze odpowiedzi za wybór przychodni dla maluszka po porodzie, ja muszę się zastanowić gdzie zapisać maluszka bo u mnie wkoło jest dużo przychodni nfz, i muszę obadać gdzie przyjmuje dobry pediatra. A jak sie wybierze raz to można dopiero za rok zmienić.

Ja też biegam w nocy do toalety ale tak średnio raz góra dwa, no a jak wypije wieczorem dużo wody to nawet co dwie godziny chodzę.

Ja też właśnie chyba jutro wybieram się na glukozę, dużo z was mówiło że spoko, ale ja jestem z tych wrażliwych i już się trochę boję, ale biorę cytrynę.

Co do skracających szyjek, to niestety leżenie to najlepsze lekarstwo, jak byłam dwa tygodnie temu w szpitalu to ze mną na sali leżała dziewczyna właśnie z tym problemem i od 30 tygodnia leży w szpitalu jak ja wychodziłam to była w 35 tygodniu, a lekarze jej mówili że dobrze by było wytrzymać do 37 tygodnia, nie chcieli jej wypuścić bo stwierdzili że to grudzień porządki, święta a ma w domu dziecko to na pewno by nie leżała tak jak w szpitalu.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila to nie jest Twoja wina. Ja mogłabym pomysleć tak samo. wesela,zakupy,spacery... Ale skoro czułyśmy się dobrze i z wizyty na wizytę było dobrze to dlaczego mamy traktować ciążę jak chorobe. Ja czasami mówiłam,ze tu mi ciężko, z tym nie dam rady to słyszałam od co niektórych osób,że ciąża to nie choroba a ja się zachowuję jakbym była jedna na milion w ciąży. A nasze babcie i prababcie do 36 tyg ciąży w polu robiły... Nie ma reguły na to. Jedna może skakać a druga wstanie szybciej i problem. U mnie np moze być to wina łyżeczkowania,które miałam w poprzedniej ciąży...Ale nikt nie wie dlaczego i z jakich powodów szyjki się skracaja. Taki nasz urok i już :) Nie myśl w ten sposób tylko dbaj o siebie skoro już wiesz,ze czas :)
    Mi Lekarz kazał brać Magne B6 3x1 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 10:41

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ