X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines, Ewa, ja w 1szej ciązy przytyłam 15 kg, teraz też przytyję pewnie tyle.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka współczuję cukrzycy ale najważniejsze ze z dzidzia wszystko ok :-)

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh ile ja rzeczy sobie obiecywałam :-D teraz to cieszę sie ze nie jem 3 drozdzowek na śniadanie;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 17:14

ines31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia, Anastazja ja cos czuje ze bym bardziej odpoczela w biurze niz w domu z 1,5 rocznym synkiem... Ciagle chce "na apa". Boje sie go dzwigac. A musze go wsadzic do lozeczka, krzeselka, wozka... :/
    moj maz ma jeszcze 39dni zaleglego urlopu a od stycznie dojdzie mu kolejbe 26! Mam ochote go zabic. Ale sam przyznaje, ze w pracy odpoczywa a w domu przy malym wiadomo...

gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie zawsze my mamy wpływ na to ile tyjemy w ciąży. Ja nie jem dużo więcej niż przed ciążą no i co ;( Ale trzeba przyznać że odczuwam te dodatkowe kilogramy. No cóż czas na diete będzie po porodzie :)

SunSun, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Krysti dokladnie tak jsk piszesz...tyle ze prawdziwych kulturalnych mezczyzn to mozna ze świeczka szukać
    Oh tak kochana :) żebyś wiedziała mało takich a jak są to ich nie widać .

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines ja tez czuje Te kg

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    hej mamuski!
    dziewczyny z krotkimi szyjkami trzymam za Was kciuki! na pewno wszystko bedzie dobrze, tylko odpoczywajcie jak najwiecej <3
    Krysti fajnie, ze sie odezwalas bo chwile Cie nie bylo.
    jesli chodzi o siusianie to ja od poczatku ciazy budze sie w nocy, a ostatnimi czasy to potrafie wstawac nawet 3 razy!
    ja mam dzis wizyte w luxmedzie wiec nie bede miala USG ale skonsultuje wyniki glukozy.
    Anastacia szkoda gadac z tymi facetami :-/ ogolnie w L starszna znieczulica:-(
    Bella stęsknilas się za mną :) sorki ze rzadko tu bywam ale święta i sprzątanie duzo tego :) buziaczyska śle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 17:22

bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunsun ,niunia po insulinie cukier mi sie unormuje i cukrzyca nie bedzie zagrażać zdrowiu małej pocieszam sie że z moją Wiktorią wszystko jest w porządku bo to jest najwarzniejsze

ines ja też nie jem dużo a kilogramów przybyło

MamaAdasia ja też pewnie dojde do około plus 15 kg na plusie tak czuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 17:26

Niunia86, SunSun, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na plusie mam też pewnie już około 10 kg. Pojęcia nie wiem skąd i jak bo jestem mocno aktywna i poza epizodami weekendowymi jem zdrowo i prawie w ogóle bez słodyczy. To muszą być geny albo coś :) coraz więcej ludzi zwraca też uwagę mój brzuch twierdząc że jest już bardzo duży. Na twarzy zmian u mniej nie widzą albo tak mówią :)

Ja farbowałam włosy normalną farbą ale nakładam ją tylko na wybrane pasemka które chcę delikatnie rozjaśnić więc tak naprawdę farba nie ma u mnie kontaktu ze skórą.

Madzik mój lekarz twierdzi że tak długo jak mam siłę i dobre wyniki badań a nie dzieje się nic niepokojącego mogę pracować. Decyzję co dalej podejmujemy z wizyty na wizytę. Mimo iż mój lekarz nie widzi takiej potrzeby będę teraz do niego chodziła częściej czyli co 2 tygodnie. Właśnie dlatego że jeśli coś się będzie działo żeby szybko to wychwycić i dla mojego czystego sumienia. Pracuje ile dam radę ale dbam o siebie maksymalnie. Żadnego przesadzania ze sprzątaniem czy innymi obowiazami domowymi.

An pochwale się że zarezerwowałam wczoraj wózek :) do końca roku musimy za niego zapłacić. Tako Junama Impulse. Spodobał nam się od początku i więcej nie chcemy szukać.

Pisałyście wcześniej o Facebooku. Ja mam profil ale mam na nim może 1 zdjęcia. Nie dodałam żadnych zdjęć ze ślubu ani w ciąży. Nie zamierzam też dodawać żadnych zdjęć Juniora i poproszę rodzinę żeby też tego nie robili. To kwestia indywidualna ale ja chcę żeby mich zdjęć w internecie było jak najmniej a zdjęć małego w internecie nie chcę w ogóle. Wkurza mnie jeśli ktoś bez mojej wiedzy wrzuca moje zdjęcia na Facebooku i jeszcze dodaje oznaczniki z moim nazwiskiem.

Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• flores Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Ja w warszawie prowadze ciaze:-) wiec wizyty i usg badania zawsze jestem w tam.
    A mozesz polecic jaks zajecia dla ciezarnych? Joga, pilki...? Ciagle szukam...

f2w39n735mpdiyvo.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Madzik ja mam tak samo codzienne ciągnięcie i klucie wizyte mam 30tego.na ostatniej bylo wszystko ok.
    Dziewczyny ja mam podobnie klucie i ciagniecie a jak za dużo chodzę to mam wrażenie ze lozysko się mi obniża. Podobnie jak wy w poprzedniej ciąży nic takiego nie odczuwalam. Ehh.
    Tez was podziwiam te które jeszcze pracują. Ja się czuje jak staruszka ciężko mi sie oddycha ciągle bym siusiała i szybko się mecze. Mimo ze przytyłam niewiele ale dzidzia jest spora wiec często mnie uciska i czuje dyskomfort

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 17:28

MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupiłam piłkę gumową 65cm zamierzam ćwiczyć tylko sypialnie skończymy i bede miec miejsce do popisu w salonie :) a ćwiczenia mozna fajne w necie znaleźć dla ciężarnych .

• Rubi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    W ogóle czy was też tak wszyscy wypytuja ILE PRZYTYLYSCIE?? To chore jest ze najpierw sie mnie o to pytają a dopiero później o mała;-)
    takkkkk;/

SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu ja no i moja psinka na fote się zlapala :D http://naforum.zapodaj.net/thumbs/13309bf46598.jpg

Niunia86, Rubi, madziutek 23, Scarlett2014, kasss, gosiaczek31, SunSun, MamaAdasia, slodka100, Emca, Madzik82, Pocahontas, Dorka1979, kaczamila, loszcz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjera wnet trza bedzie odwiedzić ale wlosy na naturalne zapuszczam ,koniec z farbowaniami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 17:39

• Rubi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ja na plusie mam też pewnie już około 10 kg. Pojęcia nie wiem skąd i jak bo jestem mocno aktywna i poza epizodami weekendowymi jem zdrowo i prawie w ogóle bez słodyczy. To muszą być geny albo coś :) coraz więcej ludzi zwraca też uwagę mój brzuch twierdząc że jest już bardzo duży. Na twarzy zmian u mniej nie widzą albo tak mówią :)

Ja farbowałam włosy normalną farbą ale nakładam ją tylko na wybrane pasemka które chcę delikatnie rozjaśnić więc tak naprawdę farba nie ma u mnie kontaktu ze skórą.

Madzik mój lekarz twierdzi że tak długo jak mam siłę i dobre wyniki badań a nie dzieje się nic niepokojącego mogę pracować. Decyzję co dalej podejmujemy z wizyty na wizytę. Mimo iż mój lekarz nie widzi takiej potrzeby będę teraz do niego chodziła częściej czyli co 2 tygodnie. Właśnie dlatego że jeśli coś się będzie działo żeby szybko to wychwycić i dla mojego czystego sumienia. Pracuje ile dam radę ale dbam o siebie maksymalnie. Żadnego przesadzania ze sprzątaniem czy innymi obowiazami domowymi.

An pochwale się że zarezerwowałam wczoraj wózek :) do końca roku musimy za niego zapłacić. Tako Junama Impulse. Spodobał nam się od początku i więcej nie chcemy szukać.

Pisałyście wcześniej o Facebooku. Ja mam profil ale mam na nim może 1 zdjęcia. Nie dodałam żadnych zdjęć ze ślubu ani w ciąży. Nie zamierzam też dodawać żadnych zdjęć Juniora i poproszę rodzinę żeby też tego nie robili. To kwestia indywidualna ale ja chcę żeby mich zdjęć w internecie było jak najmniej a zdjęć małego w internecie nie chcę w ogóle. Wkurza mnie jeśli ktoś bez mojej wiedzy wrzuca moje zdjęcia na Facebooku i jeszcze dodaje oznaczniki z moim nazwiskiem.

ja też poprosiłam tych co wiedzą o ciąży o nie komentowanie, ani sugerowanie poprzez komentarze, że w niej jestem....raz wrzucone zdjęcie do internetu już nigdy z niego nie zniknie...ja to ja, ale mojego dziecka nie zamierzam reklamować...pewnie pochwale się jednym zdjęciem malucha jak się urodzi i już :)

Krysti, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    ja też poprosiłam tych co wiedzą o ciąży o nie komentowanie, ani sugerowanie poprzez komentarze, że w niej jestem....raz wrzucone zdjęcie do internetu już nigdy z niego nie zniknie...ja to ja, ale mojego dziecka nie zamierzam reklamować...pewnie pochwale się jednym zdjęciem malucha jak się urodzi i już :)
    Racja dzieci są nasze nie na pokaz .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 17:47

Rubi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet ja wogule nie mam facebooka i jestem z tego powodu szczęśliwa ;)

Krysti, Scarlett2014, SunSun, noa8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam F ale dezaktywowanego a o ciazy w mojej mieścinie nikt niewie chyba ! Ja w Szkocji mieszkam . Nie oglaszalam nikomu , kogo to interesuje to moje szczescie mam spokój i harmonię i rodzina ważne ze wie i jesteśmy wszyscy szczęśliwi resztę mam w dupie szeroko pojadę do pl z dzieckiem to zobaczą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 17:52

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ