X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie glowka jest zawsze najmlodsza a brzuch najstarszy. Ale lejarz mi tlumaczyl ze w polozebiu miednicowym zawsze wymiar glowy jest zanizony bo ciezko zmierzyc.

magda91, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie nadrobiłam pare stron po kilku godzinnej nieobecności i widze troszke zdjęć się posypało ;-)

MamoAdasia uroczy synek rzeczywiście ma coś wtych oczkach że można się zakochać ;-) czy lekarz podał Ci wage Szymka?
    Justi szczesliwa Panna Młoda ;-)
    A Ty Krysti młodo wyglądasz nie powiedziała bym że jesteś rocznik 85'. ;-)
    Madziutek farbowałam 2tyg temu włosy normalna farbą rozjaśniającą .

Gratuluje udanych wizyt ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 21:09

Krysti, MamaAdasia lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    właśnie nadrobiłam pare stron po kilku godzinnej nieobecności i widze troszke zdjęć się posypało ;-)

MamoAdasia uroczy synek rzeczywiście ma coś wtych oczkach że można się zakochać ;-) czy lekarz pidał Ci wage Szymka?
    Justi szczesliwa Panna Młoda ;-)
    A Ty Krysti młodo wyglądasz nie powiedziała bym że jesteś rocznik 85'. ;-)

Gratuluje udanych wizyt ;-)
    Oh dziekuje ci kochana :) no mlodo wygladam bo mlodo się czuje :) juz na przyszly rok w Marcu 13 skącze 30 lat :D

Rubi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgaga mnie męczy dziś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki komplecik Ignasiowi kupiliśmy ostatnio i pare innych rzeczy :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/19b96589a8d4.jpg

noa8, gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki kobietki termometr kupujecie dla swoich maluszków ,ja mysle albo kupię ten do ucha co się przyklada z Braun albo ten co do czoła tez z firmy Braun .I myslę ktory lepszy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 21:16

• noa8 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti na kiedy masz termin? Mnie tez meczy zgaga:( i co wiecej chyba puerwszy raz w tej ciaży. No właśnie co do termometru to też jestem ciekawa jaki polecacie nie wiem jaki kupić

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Krysti na kiedy masz termin? Mnie tez meczy zgaga:( i co wiecej chyba puerwszy raz w tej ciaży. No właśnie co do termometru to też jestem ciekawa jaki polecacie nie wiem jaki kupić
    Ja mam na 8 kwietnia :) Ale ze wzgledu na moje serduszko i cisnienie Maly Urodzi się w Marcu ,w poniedzialek juz mi polozna oznajmila ze bym na cesarke się szykowala ,bo w moim pezypadku naturalnego nie bedzie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś patrzalam na termometry chyba wybiorę ten co do czola się przystawia .Tu w szpitalu tez takich uzywają .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam w domu ten termometr co mierzy się z czoła i daje różne wyniki. na początku ciąży jak byłam chora to temp mierzona dwa razy pod rząd różniła się o cały stopień. raz miałam gorączkę raz niee.. na pewno wygodniejszy jest ale kupię ten zwykły.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti a co ci jest? Jeśli możesz napisać ? Pytam bo ja też mam problemy z sercem i cisnieniem ale dopiero d styczniu zadecyduja co do porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 21:29

ex2btv738sn49jef.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki:
    http://www.ceneo.pl/4551354?se=L-A0oZ8HFKG5Fw4Glw6LR8suYNmaiX-8&gclid=CN77_bK0y8ICFWjItAodDQUAFw

znajomi używali do wszystkiego praktycznie i się sprawdził :)

noa8, Krysti lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś pytałam o poród, czy jest szansa na naturalny to moja gin powiedziała, że nie wie jak to z moja "maciczką" będzie ale raczej nie. teraz sie zastanawiam czy to lepiej bo moja szwagierka jest właśnie po zabiegu usuniecia endometriozy z blizny i jej sie to paskudzi, musi wyciskać z rany to co sie tam zbiera i tak samo znajoma miala a druga znajoma w styczniu też idzie po 7 miesiącach od ostatniego porodu bo jej się narobiło tego od groma. po cesarce moze byc ok a po kilku latach badz miesiącach jakies gówno narośnie na blizne i znów trzeba się męczyć.

• anet525 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    My mamy taki:
    http://www.ceneo.pl/4551354?se=L-A0oZ8HFKG5Fw4Glw6LR8suYNmaiX-8&gclid=CN77_bK0y8ICFWjItAodDQUAFw

znajomi używali do wszystkiego praktycznie i się sprawdził :)

Ten termometr mają tez moi znajomi i jest raczej niezawodny ja go tez mam zamiar kupic.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda są plusy i minusy jak zawsze :-) ja zanim zaszłam w ciążę chciałam TYLKO cesarke.Teraz mi sie zmieniło.Więcej wiem,jestem bardziej 'świadoma'.Ale nie nadstawiam sie ani na to ani na to do stycznia

Madzik82, magda91 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po cesarce i z blizna wszystko ok. Nic sie nie babralo, zostala taka biala kreseczka i tyle.
    ale co sue nacierpialam kilka tygodni po operacji to moje. Boli okropnie, nie moglam chodzic ani wstac w nocy do dziecka. Karmienie tylko na lezaco.
    teraz licze na porod silami natury

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Krysti a co ci jest? Jeśli możesz napisać ? Pytam bo ja też mam problemy z sercem i cisnieniem ale dopiero d styczniu zadecyduja co do porodu
    Ja mam z sercem tak ze szybko bije w spoczynku i przed ciązą leczylam się dwa lata bralam beta blokery na spowolnienie serducha a od serca cisnienie mi wzrastało skakalo raz niskie raz wysokie i tak w kolo tez bralam tabletki na regulacje.A tak wogole wszystko zaczelo się od Palpitacji serca .Wady wrodzonej nie mialam .Teraz holter bede miec na 24 h 23 grudnia mi zakladają i to w swieta :D

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti to cesarke bedziesz miala po porod silami natury moze byc za duzym obciazeniem dla Twojego serca? Czy boja sie, ze Ci cisnienie wczesniej skoczy i lozysko sie odklei?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem chyba kupie ten do ucha jak te do czola nie są takie wiarygodne to zrezygnuje .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Krysti to cesarke bedziesz miala po porod silami natury moze byc za duzym obciazeniem dla Twojego serca? Czy boja sie, ze Ci cisnienie wczesniej skoczy i lozysko sie odklei?
    Zdaje mi się ze to i to wiesz ,ja juz bylam tu z sercem na emergency bo mi bilo jak szalone w nocy i odech mialam bardzo krótki . Mialam juz echo robione serca dwa tyg temu i wyniki bede miec jak hokter mi zalozą.Uwazam na siebie i mam niskie cisnienie teraz duzo odpoczywam i wody pije .Ale aktywna tez jestem .Nie leze w łózku .

‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ