WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pytań Dorki.
    Nigdy nie zgodzę się na obecność studentów. Będą się patrzyć jak ja będę rodzić i cierpieć, męczyć się. Nie, nie, nie. Na szczęście w szpitalu, który wybrałam nie ma studentów. A jak się okaże że będą to wrócę do domu rodzić :)

Dorka1979, Krysti lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja mam F ale dezaktywowanego a o ciazy w mojej mieścinie nikt niewie chyba ! Ja w Szkocji mieszkam . Nie oglaszalam nikomu , kogo to interesuje to moje szczescie mam spokój i harmonię i rodzina ważne ze wie i jesteśmy wszyscy szczęśliwi resztę mam w dupie szeroko pojadę do pl z dzieckiem to zobaczą :)
    Ja z moim M należymy do tych osób co lubią własny kąt w domu, najlepiej żeby nikt nie chciał nas odwiedzać i my za często nikogo nie odwiedzamy, od kąd teściu zginął to przestaliśmy jeździć co niedzielę do teściowej na obiady, tzn. Mój M jest tam codziennie bo praca jest z tym związana, ale ja nie jeżdżę, dzieci też przestały i jak wyjdę z domu do sklepu to coniektórzy szoku dostają jak mnie widzą. Wczoraj znajoma w sklepie zapytała co mi się stało bo nie wierzyła że jestem w ciąży, choć brzuch jest duży, śmiałam się z niej aż do łez tym bardziej że brzuch jest typową ciążową piłeczką a nie roztyłej kobiety to nie mogła uwierzyć.

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Oh dziekuje ci kochana :) no mlodo wygladam bo mlodo się czuje :) juz na przyszly rok w Marcu 13 skącze 30 lat :D
    No to moja bratowa dzień wcześniej skończy 30 lat

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Jaki kobietki termometr kupujecie dla swoich maluszków ,ja mysle albo kupię ten do ucha co się przyklada z Braun albo ten co do czoła tez z firmy Braun .I myslę ktory lepszy .
    Ja mam ten bezdotykowy i zastanawiam się czy dobry bo za każdym razem w innych miejscach mierzenia pokazuje całkiem różne temperatury czasami to nawet 2 stopnie różnicy

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak zwykle po nocy nadrabiam Was i sama ze sobą gadam

Krysti, madziutek 23, bella82, noa8, Rubi lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamuśki,ja też was nadrobiłam(podczytuje codziennie ale nie mam czasu sobie spokojnie siąść i popisać).Brzuszek rośnie jak na drożdżach i maleństwo wciąż się wierci z czego się bardzo cieszę.Czytałam o tych waszych szyjkach i stawianiu się macicy i muszę przyznać ,że pierwszy raz się z tym pojęciem spotkałam.Pamiętacie jak wam pisałam kilka tyg temu o strasznie twardym brzuchu i bólach?czy to mogłobyć właśnie to stawianie się?Zmartwiłam się trochę bo niestety moja opieka medyczna praktycznie nie istnieje :-( więc nikt mi nawet między nogi tu w Szkocji nie zajrzał a ja nie mam pojęcia jak moja szyjka wygląda i takie różne pojawiające się i znikające bóle to normalne bo dzidzia rośnie czy może już objaw którym powinnam się niepokoić?
    Ciężko och ciężko...
    Ja następną wizyte mam za miesiąc(czytaj pomiar ciśnienia i brzucha miarą i do domku),pobrań krwi ani USG do końca ciąży już nie będzie.Glukozy tez nie było i nie będzie.Zastanawiam się czy nie iść prywatnie na USG 4D w styczniu bo już mały będzie wyglądał jak bobas a nie jak poszłam w 18 tyg i mini kosmita mnie przywitał na ekranie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 12:41

gosiaczek31, Krysti, Dorka1979, Emca lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę te zbliżające się święta dają mi się we znaki.Nie przygotowuje świąt w domu ale mimo wszystko muszę posprzątać i kupić prezenty a wszędzie korki,kilometrowe kolejki do kas i wielkie zamieszanie.Dziele sobie zakupy na raty bo bym chyba oszalała wszystko w jeden dzień zrobić a jeszcze pracy dużo i do stycznia raczej się to nie zmieni.Chciałaym już wiedzieć kiedy pojde na macierzyńskie ale niestety to nie takie proste i dopóki w miarę dobrze się czuję to muszę pracować. Ponarzekałam sobie i już mi lepiej.Czasem jedyne co człowiekowi trzeba to pomarudzić ;-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila trzymam kciuki kochana aby ci się szyjka wydłużyła i ciąża była dłuuuga i nudna jak flaki z olejem

Dorka1979, kaczamila lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze zapomiałam o facebooku napisać.Więc co kto gdzie z kim i kiedy pisze to moim zdaniem prywatna sprawa.Ja dodałam kilka zdjęć z brzuszkiem bo jestem super szczęśliwa,że udało mi się w ciąże zajść a ze mieszkam daleko to znajomi i rodzina nie widzą ciążowych "postępów" więc się chwale a co.
    Nie dodałam zdjęcia nowego samochodu ani fotek z wakacji,nie przechwalam się ciuchami jak niektóre dziewczyny ale ciążą tak i nie wstydzę się tego.To jest jak wygrana w totolotka :-) ze szczęścia mam ochotę wybiec na ulice i krzyczeć UDAŁO SIĘ!!!Dlatego dodałam kilka zdjęć i na pewno będzie ich więcej.Z tego samego powodu dodaje fotki tutaj.A propo czas na nową fotografię skoro mamy nowy tydzień co nie?

Dorka1979, magda91, SunSun, anet525, kaczamila lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ymneu.jpg
    5kfrqg.jpg
    8yx47m.jpg
    Przepraszam za brak makijażu i byle jakie ubranie ale to zdjęcia zrobione tak " po domowemu" byle by było wygodnie :-)

gosiaczek31, Krysti, Dorka1979, Madzik82, magda91, bella82, Niunia86, SunSun, Scarlett2014, anet525, kaczamila, Emca, kasss, limcia, MisiaMonisia, MamaAdasia, Emrica, Pocahontas lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra kobietki pospamowałam wam trochę i czas iść spać.Dobranoc wszystkim :-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pytab Rubi do położnej. ..to z tego co wiem porad odnosnie laktacji udxiela sie w każdym szpitalu...ja nie moglsm jeść ani pic dopiero po porodzie.absolutnie masz prawo nie życzyć sobie obecności studentów, na ich obecnosc ty mudisz wyrazic zgode

Dorka1979, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka no wlasnie zauważyłam ze ty zawsze wpisy robisz w nocy w sumie prawie nad ranem....z ciebie to chyba nocny marek

Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz no i piękny brzusio...biorac pod uwage ile kobiet mz dzis problem z zajsciem w ciążę to faktycznie my mamy powód do dumy

Dorka1979, magda91, anet525, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    cześć mamuśki,ja też was nadrobiłam(podczytuje codziennie ale nie mam czasu sobie spokojnie siąść i popisać).Brzuszek rośnie jak na drożdżach i maleństwo wciąż się wierci z czego się bardzo cieszę.Czytałam o tych waszych szyjkach i stawianiu się macicy i muszę przyznać ,że pierwszy raz się z tym pojęciem spotkałam.Pamiętacie jak wam pisałam kilka tyg temu o strasznie twardym brzuchu i bólach?czy to mogłobyć właśnie to stawianie się?Zmartwiłam się trochę bo niestety moja opieka medyczna praktycznie nie istnieje :-( więc nikt mi nawet między nogi tu w Szkocji nie zajrzał a ja nie mam pojęcia jak moja szyjka wygląda i takie różne pojawiające się i znikające bóle to normalne bo dzidzia rośnie czy może już objaw którym powinnam się niepokoić?
    Ciężko och ciężko...
    Ja następną wizyte mam za miesiąc(czytaj pomiar ciśnienia i brzucha miarą i do domku),pobrań krwi ani USG do końca ciąży już nie będzie.Glukozy tez nie było i nie będzie.Zastanawiam się czy nie iść prywatnie na USG 4D w styczniu bo już mały będzie wyglądał jak babas a nie jak poszłam w 18 tyg i mini kosmita mnie przywitał na ekranie ;-)
    Nic się nie martw macica się stawia więzadla rozciągają skurcze BX dochodzą wiec mysle ze jest normalnie u ciebie ,magnez bierz on jest rozluzniający .Ja dlugosci szujki tez nie wiem ile mam ale na usg by powiedzieli jak by zle bylo cos .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz brxuszek to ty juz masz spory :) ładniutki jest ciązowy .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dorka no wlasnie zauważyłam ze ty zawsze wpisy robisz w nocy w sumie prawie nad ranem....z ciebie to chyba nocny marek
    Bo jak kładę się do łóżka, wszyscy w domu już śpią i ja wtedy telefon w rękach i jechane z czytaniem całej dniówki, a zanim doczytam to już po północy czasem nawet później i wychodzi jak wychodzi że kilka postów pod rząd jest moich bo Wy już śpicie :-)

Krysti, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda91 pytalas o wizyty. Ja mam co 3 tygodnie u prywatbego lekarza. A na nfz co 4 tygodnie

magda91, anet525 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik ja u prywatnego mam co 4 tygodnie...moja gin nie widzi potrzeby czestszych wizyt

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz prywatny każde przychodzić co miesiąc, ale ponieważ cały czas pracuje i jestem mocno aktywna chcę zacząć chodzić od stycznia co 2,35/3 tygodnie - żeby mieć większe poczucie kontroli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 08:50

magda91 lubi tę wiadomość

‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ