X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emca Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna styczniówka zaraz rodzi...o czasie :)

loszcz, Niunia86, justwol lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki:)

U mie dzisiaj brzydki zimny deszczowy dzień

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Loszcz ,dorotka śliczne brzuszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 12:29

loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja schoco bons jem uwielbiam :D i capucino mmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam kciuki za wizyty :) kochane

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jak na Szkocje w Grudniu pogoda jest super ale wieczory zimne .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    Kolejna styczniówka zaraz rodzi...o czasie :)

To styczniówki się spieszą to już będzie 4 dzieciaczek przed terminem

loszcz lubi tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas dziś pięknie słoneczko świeci właśnie mi tyłek zmarzł bo robiłam dekoracje na balkon troche musze popawić bo mi krzywo wyszło miejscami ale nie ma kto z dołu mówić a brzuch mi sie gniecie jak chce sie wychylić

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, ze styczniowka kolejna rodzi :)
    pierwsze dziecko urodzilam 3 tyg przed terminem wiec teraz tez od 7go lutego bede juz gotowa na akcje. Chociaz wolalabym wytrzymac do 1go marca, do terminu.
    mnie dzisiaj znowu cos kluje w srodku. Mloda sie kreci jak dzika i pewnie cos uciska. Czuje jakby mnie kopala nogami po szyjce

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś Ignaś obudził kopniaczkami :) Najpiękniejsza moja pobudka w zyciu <3 po 5 rano chyba mleczka się domagał bo ja co dziennie rano mleko cieple pije i sniadanko jem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 12:52

bella82, Pocahontas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik to rzeczywiście musisz teraz być gotowa wcześniej na poród wiadomo najlepiej urodzić w terminie ale ja bym wolała urodzić tak jak ty te 3 tyg przed terminem niż na przykład przenosić ciąże 2 tygodnie chyba dzisiaj taki dzień bo moja mała od rana się kręci i kopie mie po pęcherzu :)

Madzik82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopniak w pupe by mi się przydal ,bo niechce mi się z wyrka wstawać :D a miszę się ogarnąc bo dzis wizyta u dentysty ale dobrze ze na 15.30 takze się wyrobie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniówki juz zaczynają :) super to juz świateczny prezent jest <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 12:56

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda91 wrote:
    Witam z rana! cukrowe jak tam z rana?? ja 102... a wczoraj zwiększyłam dawkę do 10j.

U mnie na czczo 86:)A po śniadaniu 114 :) Takze jakna razie bez insuliny ;)
    Za pół godziny będę robiła pomiar po zjedzonym obiadku :) Tu pewnie będzie potrzebna insulina :P

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kass powodzenia na wizytach.Daj znac jak będziesz juz po.Niunia za ciebie tez kciuki trzymam.

Niunia86, kasss lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka masz racje. Porod z zaskoczenia jest super bo nawet sie zestresowac nie zdazysz. Tylko trzeba miec torbe spakowana wczesniej hehe
    a 2 dni przed porodem mowilam lekarzowi, ze czuje ze zaraz urodzi. On sie smial ze pewnie przenosze bo szyjka dluga, twarda, nic sie nie dzieje. A 2 dni pozniej ja sie z niego smialam w szpitalu :)

Kumpela przenosila i sie wkurzala bo co chwile ktos dzwonil albo pisal smsy czy to juz... Strasznie ja to wkurzalo. Kiedys w ciagu dnia zrobila sobie drzemke, wyciszyla telefon i po przebudzeniu pelno nieodebranych polaczen bo mysleli ze juz rodzi skoro nie odbiera. Wkurzajace

MamaAdasia, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• limcia Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Ja na wizyty chodzę praktycznie od początku ciąży co 2 tyg, ale spowodowane jest to tym, że ciąża bliźniacza to zawsze ciąża wysokiego ryzyka.

Denerwuję się, bo już 3 dzień boli mnie brzuch na dole i nie ma znaczenia czy chodzę czy leżę.I powiem szczerze, że mogę sobie pozwolić na leżenie więc to robię. Wizytę mam w poniedziałek, więc chciałabym do niej wytrwać, ale zobaczymy.

O świętach jakoś ciężko mi myśleć, bo zrobienie czegokolwiek sprawia mi trudność:( Dopiero jutro mam zamiar wybrać się na jakiekolwiek zakupy. Ehhh

Planuję też zrobić drugi raz to badanie glukozy w piątek, więc zobaczymy co wyjdzie.

Mam do Was pytanie, bo widzę że większość z Was bierze magnez, czy to z jakiegoś konkretnego powodu? Bo mi nic lekarz o tym nie wspominał.

No i sporo z nas w następnym roku kończy 30 lat:) Ja też 18 lutego. Mam nadzieję, że dzieciaki zechcą jeszcze trochę poczekać:)

Krysti, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak to jest tyciem? w ktorym trymestrze tyje sie najwiecej II czy III ?? czy to indiwidualna sprawa?

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia magnez bierze sie na rozluznienie, zeby skurczy nie bylo. Jak mnie brzuch bolal od razu lekarz kazal brac bo czasem od braku tego pierwiastka brzuch boli. Kup sobie np Magne B6, bezpiecznie mozesz brac. Ja biore 2x dziennie. I odcrazu przestalo mnie bolec

Noa moj lekarz mowil ze najwiecej sie tyje miedzy 20 a 30 tygodniem

noa8, limcia, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia wrote:
    Cześć dziewczyny:)

Ja na wizyty chodzę praktycznie od początku ciąży co 2 tyg, ale spowodowane jest to tym, że ciąża bliźniacza to zawsze ciąża wysokiego ryzyka.

Denerwuję się, bo już 3 dzień boli mnie brzuch na dole i nie ma znaczenia czy chodzę czy leżę.I powiem szczerze, że mogę sobie pozwolić na leżenie więc to robię. Wizytę mam w poniedziałek, więc chciałabym do niej wytrwać, ale zobaczymy.

O świętach jakoś ciężko mi myśleć, bo zrobienie czegokolwiek sprawia mi trudność:( Dopiero jutro mam zamiar wybrać się na jakiekolwiek zakupy. Ehhh

Planuję też zrobić drugi raz to badanie glukozy w piątek, więc zobaczymy co wyjdzie.

Mam do Was pytanie, bo widzę że większość z Was bierze magnez, czy to z jakiegoś konkretnego powodu? Bo mi nic lekarz o tym nie wspominał.

No i sporo z nas w następnym roku kończy 30 lat:) Ja też 18 lutego. Mam nadzieję, że dzieciaki zechcą jeszcze trochę poczekać:)
    Magnez dobry jest powinnas sobie brać nie zaszkodzi wrecz pomoze .

limcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze tu duzo nas z rocznika 85 :) dlatego tak jak tu puszę czuje się tą dojrzalosc w was i mnie dobrze tu rownież :)

Madzik82, limcia lubią tę wiadomość

‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ