X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik ja to juz przyzwyczajona do tego szybkiego bicia serca :/ no ale w ciazy nie wolno bagatelizować takich rzeczy i wole jezdzic do szpitala i sprawdzic co jest opieke mam 24h w szpitalu tu w Szkocji jest dobra opieka bynajmiej tu gdzie ja mieszkam nie narzekam .

Madzik82 lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp Krysti.Ja już miałam holtera i w styczniu znowu mi zakładają.Mam też wysoki puls gdy jestem w spoczynku ale bardzo niskie cisnienie.No zobaczymy :-)

Krysti lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Dzięki za odp Krysti.Ja już miałam holtera i w styczniu znowu mi zakładają.Mam też wysoki puls gdy jestem w spoczynku ale bardzo niskie cisnienie.No zobaczymy :-)
    Oh jej to wspolczuje ci ,to razem mamy coś ,bedzie dobrze najwazniejsze ze jest opieka i ze nie bagatelizujemy sprawy to najwazniejsze jest :)

• SunSun Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny plus ze nie mogę sie denerwować ani nie można mnie denerowac bo puls mialam nawet 160 wtedy straszne duszności i omdlenia.Maz chodzi na paluszkach hehe

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Jedyny plus ze nie mogę sie denerwować ani nie można mnie denerowac bo puls mialam nawet 160 wtedy straszne duszności i omdlenia.Maz chodzi na paluszkach hehe
    Wiesz ja to tak się zastanawiam czy ja tez nie mam na tle nerwowym tego .Choc odpukac nie mam zadnych dokegliwosci teraz serce powoli bije .Moze i ja mam to bo czasem duzo mam na glowie i się przejmuje to firma to mieszkanie pies zakupy obiady wszystko na mojej glowie .Moj ciezko pracuje i sie martwie o zdrowie jego tez i tak w kolo .:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 23:15

• SunSun Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe.U mnie sie to ujawniło w ciąży.Kardio mówi ze sie to unormuje ale co jakiś czas kontrola i zero papieroskow ;-)

Krysti lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun sun dbaj o siebie i nie denerwuj się ,ja tez bede uwage zwracac na to by byc spokojna choc jestem ale czasem czlowiek tak jak siedxi i mysli to organizm robi swoje .

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Mozliwe.U mnie sie to ujawniło w ciąży.Kardio mówi ze sie to unormuje ale co jakiś czas kontrola i zero papieroskow ;-)
    No kontrolować trzeba ja tez sprawdzam bo wole spac spokojnie :)

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Życzę kobietki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a chciałam się jeszcze zapytać co ile tyg macie wizyty??

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w tym tyg z moją polozną ,teraz 23 mam w szpitalu ,potem mam 15 stycznia z polozną ,19 stycznia usg w 28!tyg i od 30'tyg co tydzien mam wizyty w szpitalu do samego porodu i bodajże dwa razy krew jeszcze w tym i mocz to mam co wizytę .No i szkoła rodzenia od stycZnia tez w szpitalu spotkania . Trochę jest tego u mnie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 23:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide spac bo padam . D noc

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores wrote:
    Czesc dziewczyny,
    Chcialam tylko doniesc, ze jestem po glukozie. Bylo bardzo dobrze! Z cytryna smakuje jak przeslodzona lemoniada. Gorsze niz samo picie bylo to czekanie, bo pol godziny po wypiciu dopadla mnie taka sennosc, ze ani czytac, ani usiedziec na krzesle nie moglam..:-) ale na prawde - da sie przezyc!

Gratuluje wszystkim kolejnych skonczonych tygodni oraz zakupow wyprawkowych. Ja ciuszkow mam az nadto, wozek, lozeczko, itp po Corci, a kosmetyki bede kupowac dopiero w marcu. Termin mam na sam koniec.

Teraz poluje tylko na koszule dla mnie i jakis lekki szlafrok, bo moj stary juz sie do szpitala nie nadaje, taki z niego wysluzony łach.

I jeszcze pytanie. Czy ktoras z Was bierze ACARD?
    Ja biorę ACARD do 35 tc mam brać

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    28qwvap.jpg
    Ja+Laura+11kg
    Dzień dobry brzuszki.
    Witam się w III trymestrze!Juupiii
    Co do wybrania pediatry to nam położna mówiła ,że lepiej podać w szpitalu bo od razu wyślą karte szczepień.A jak nie to trzeba będzie samemu zawieść.
    Dziewczyny czy wy już się zastanawiałyście w jakiej pozycji będziecie rodzić?????Ja myślałam ,że taka leżąca (jak na filmach) to stadart a tu się okazuje że TO NAJGORSZA POZYCJA!
    Zgadza się, ta leżąca to najgorsza ale niestety tak każą przynajmniej w moim szpitalu, ale ile będę mogła tylko będę chodziła, żeby grawitacja mi pomogła, w ostatniej chwili wskoczę na łóżko

loszcz, gosiaczek31, Emrica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Sun sun 11 kg??? Boże strach sie przyznać moze ze mną jest cos nie tak. Ja przez całą ciążę przytulam 4 kg. Dzidzia po badaniu usg rozwija sie prawidłowo. Tyle ze ja Malo tyję. Mam nadzieje ze to nie szkodzi mojej córeczce
    Mogę Ci oddać trochę z tych moich 11 kg.
    Wczoraj mierzyłam obwód brzucha i 118 cm mi stuknęło

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Czytam Was dziewczyny cały czas :) i cieszę się wszystkimi dobrymi wieściami. Trzymam kciuki za wszystkie szyjki i jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze :) Ale po pierwsze faktycznie mam mnóstwo pracy a coraz mocniej czuje zmęczenie i po pracy na niewiele mam już siłe a po drugie ta sytuacja z moją przyjaciółką trochę się na mnie odbiła i nie chcę tu siać pesymizmu :/

Ale ogółem u mnie spoko tzn. jestem maksymalnie zmęczona ale fizycznie (poza zmęczeniem) czuje się doskonale. Żadnych bóli brzucha, żadnego twardnienia czy kłucia. Mam nadzieję, że to dobry znak. Wizyta za tydzień. Bardzo wierzę, że będzie udana bo gdyby coś było nie tak to przecież mój organizm chyba dałby mi jakiś znak?

Pomyślicie, że jestem kopnięta ale postanowiłam nie wyznaczać sobie terminu przejścia na L4. Zdecydowałam, że będę pracować tak długo jak pozwoli mi lekarz. Może się więc okazać, że będę w pracy do stycznia a może się też okazać, że wytrzymam do marca (bardzo bym tego chciała ale tylko jeśli nie będzie to groźne dla Juniora). Po pracy ogarniam więc powoli temat wyprawki bo nie liczę, że czasu wolnego nagle mi przybędzie - muszę więc jakoś racjonalnie to rozłożyć :)
    A czemu miałybyśmy twierdzić że jesteś kopnięta? Skoro masz siły i dobrze się czujesz to w dzień porodu możesz iść do pracy nie spodziewając się nawet że wieczorem urodzisz. W końcu ciąża to nie choroba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Dziewczyny ile bierzecie magnezu i jakie tabletki polecil Wam lekarz?
    Ja biorę "slow mag" bez wit.B6 3 tabletki przed snem. Na początku lekarka kazała mi brać dwie rano i trzy przed snem ale po jakimś czasie sama przeszłam na tylko trzy na noc

Madzik82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Scarlett a jak się trzyma Twoja przyjaciółka? nie trafiła do szpitala w związku z utratą ciąży?

MamaAdasia ale masz słodziaka...jakie niebieskie oczy....będziesz mogła przebierać w synowych bo pewnie trochę się ich będzie kręciło:P

mnie coś dzisiaj boli brzuch chyba mi wychodzą ostatnie dni remontu i sprzątania..

ja mam usg 12.01 i wtedy też umówię się z położną na wizytę na porodówce i podpytam ją o jakieś indywidualne ze 2, 3 spotkania, bo do szkoły rodzenia nie idę..aaa to pytania, które znalazłam na stronce i zamierzam je zadać Pani położnej :P mam nadzieję, że mnie nie zagryzie:

1. Czy możesz obejrzeć sale porodowe?
    2. Czy w szpitalu zrezygnowano z lewatywy i golenia krocza?
    3. Czy twój poród będzie prowadziła położna?
    4. Czy w szpitalu stosuje się niefarmakologiczne metody łagodzenia bólu ( kąpiel, masaż, muzykoterapia)?
    5. Czy środki przyspieszające poród podaje się tylko w uzasadnionych medycznie przypadkach?
    6. Czy będziesz pod opieką tej samej położnej, nawet jeśli w trakcie porodu wypadnie zmiana dyżurów?
    7. Czy personel pozwoli ci chodzić i wybierać pozycje, w których poród boli mniej?
    8. Czy będzie ci wolno jeść i pić?
    9. Czy możesz sama wybrać pozycję w czasie parcia?
    10. Czy część ważnych badań noworodka personel przeprowadzi, nie zabierając dziecka z twojego brzucha?
    11. Czy narodzone maleństwo będzie stale z mamą?
    12. Czy mąż może cię odwiedzać bez ograniczeń (określone dni, godziny)?
    13. Czy możesz nie zgodzić się na obecność studentów na sali porodowej?
    14. Czy w szpitalu jest poradnia laktacyjna?
    Muszę sobie te pytania spisać bo większość z nich chciałam zadać mojej gince. Dzięki Rubi.

Rubi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    a ja mam pytanie do dziewczyn ktore farbowaly wlosy w salonie.... czy farbowalyscie zwykla farba czy taka specjalna bez amoniaku?? bo ja jeszcze nie farbowalam jak jestem w ciazy i jutro jade do fryzjeza farbowac zebyna swieta i ewentualnie po porodzie wygladac jak czlowiek. i oni maja tylko zwykle farby...

myslicie ze moge zwykla farbowac i nie zaszkodze mojemu dziecku??
    Mi rozjaśniała fryzjerka tymi samymi co zawsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Oh tak kochana :) żebyś wiedziała mało takich a jak są to ich nie widać .
    No to dziś się uśmiałam, bo pojechałam na zebranie rodziców i jak wchodziliśmy do klasy to znajomy szedł przede mną ale tuż przed drzwiami zatrzymał się i mnie przepuścił, a ja do niego z takim tekstem, wiesz co jesteś chyba pierwszą osobą, pomijając mojego M, która zwróciła uwagę na to że skoro jestem w ciąży to trzeba mnie przepuścić i że miałam przypadek stojąc w długiej kolejce w biedronce, że gosciu wlazł przede mną, a gdy powiedziałam do niego że ja w tej kolejce stoję to on, mi na to że on też i mnie olał, więc rzuciłam mu tekst: a żeby ci myszy wszystkie ciuchy wyżarły. I od razu mi ułożyło.

Krysti lubi tę wiadomość

‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ