X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja po glukozie chyba za mało mi cukru było jak zobaczyłam w sklepie sernik to aż się nie mogłam powstrzymać i sobie go kupiłam i jeden kawałeczek zjadłam a teraz myślę że może za dużo cukru na ten moment

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z Wami w skończonym 30 tyg :)
    wpisuje się trochę nadrobię zaległości weekendowe i kładę się spać. Moja kochana teściowa wzięła się w końcu za porządki tylko szkoda że od 23 do rana. a że mamy pokój przy salonie i kuchni to z dzisiejszej nocy nie wiem nic, nie dość że śniły mi się straszne głupoty to tak naprawdę nie wiem co było jawą a co snem. masakra. w ogóle to miałam kolejną sprzeczkę z teściową w weekend i powiem Wam ze tak mną emocje szargały że wyrzuciłam jej wszystko i na dodatek co było nie planowane popłakałam się przy niej odwróciłam się na pięcie i wyszłam. myślałam że będzie obraza majestatu ale ona chodzi i się podlizuje, chyba boi się że mój mąż się dowie że beczałam przez nią i jest miłą... masakra...

Scarlett2014, kasss, gosiaczek31, noa8, SunSun, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Na mnie i tak rozmiarowki nie ma z tych firm:-) ale z zazdroscia patrze na to co oferuja teraz dla karmiacych mam. Kiedys to biustonosze takie szkaradne byly a teraz niczym sie nie roznia od normalnych, seksowne, eleganckie, nie wstyd sie w nich pokazac:-) i wygodnie do karmienia.

Gosiaczek to widzę, że mamy te same problemy... :/

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• justwol Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i na ostatniej prostej, tj w 3 trymestrze ;)
    kass mam to samo z nocnym poceniem się, niby w pokoju nie jest gorąco, a ja się budzę upocona jak koń po westernie, na szczęście nie jest to codziennie tylko co któraś noc, bo nie nadążyła bym z praniem piżam i pościeli ;P
    kaczamila nie dziwię się, że nie wytrzymałaś i teściowej powiedziałaś co myślisz, nie raz też mam na to ochotę, ale się hamuję, jednak gdybyśmy mieszkali razem to nie wiem czy bym wkońcu odpaliła ;)

kaczamila, loszcz, gosiaczek31, MamaAdasia, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa tez jest ze tak powiem dziwna ostatnio pierwszy raz była u nas na mieszkaniu bo obiecała ze po remoncie okna umyje. mnie przy tym nie było ale ponoć się czepila ze w kuchni nie mamy kratki wentylacyjej masakra u mnie w mieszkaniu nigdy nie było i żyjemy o teraz tam też nie ma a ona niby godz przeżywała to

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam jeszcze Was pytać, przez weekend troche za dużo pochodziłam po domu, w sobotę wieczorem czułam takie ciągnięcie w dole brzucha w niedziele wieczorem powtórka z rozrywki a dzisiaj nad ranem się obudziłam i normalnie czułam że mi wszystko tam na dole pulsuje... przeraziłam się że to skurcze albo rozwarcie się robi... masakra, dlatego dzisiaj leżę jak kłoda. jadę tylko do lab po wyniki bo muszę sprawdzić czy to CRP mi opadło i do łóżka.
    miała tak któraś??

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki i bez antybiotyku sie nie obejdzie... CRP mi się znowu podwyższyło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) witam się w nowym 31 tyg jeszcze tylko 9 tyg do terminu porodu ależ ten czas zleciał ;)

U mie też brzydka pogoda od rana pada deszcz a do tego boli mie żołądek :( zjadłam tylko na obiad suchą bagietke i wypiłam miętową herbatę

Rubi dziękuję za życzenia tobie też życzę RADOSNYCH SPOKOJNYCH ZDROWYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA SPĘDZONYCH W GRONIE RODZINY

bella super żeczy dla małego

kaczamila ja jak dużo chodziłam albo dzwigałam to miałam takie ciągnięcie w dole brzucha i coraz częściej mi się powtarzają te napięcia brzucha jak np idę do sklepu albo po schodach i też coraz częściej mam skurcze przepowiadające

Gratuluję nowych tygodni dziewczynki i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 13:44

Rubi, gosiaczek31, MamaAdasia, Dorka1979, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!

Rubi wzajemnie i również życzę Ci zdrowych i spokojnych świąt! ;-)
    Wczoraj na forum były pustki jak nigdy..wszystkie pewnie byłyście zalatane i robiłyście coś w domu na święta...

U mnie choinka stoi już tydzień , zawsze chcę jak najdłużej być w tym klimacie świątecznym choć faktycznie pogoda wszystko psuje , jest identyczna jak rok temu w Londynie kiedy spędzałam święta..

Jestem po ostatnich zakupach supermarkecie , specjalnie wybraliśmy się rano żeby uniknąć tłumów a tam skąd! Cały parking prawie zajęty! I nie obyło się bez spotkania kogoś znajomego.. ;-)

Mój nastrój jest bardzo pozytywny. tak się cieszę na te święta , są dla mnie wyjątkowe wymarzone z dużym z okrągłym brzuszkiem ... ;-)

Zabieram się za pieczenie ciasta i za śledzia po cygańsku.. sprzątanie zostawiam na jutro czyli na sam koniec ;-)

Miłego dniaa!

Rubi, gosiaczek31, MamaAdasia, Krysti lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella super te ubranka , kocyki są the best ;-) powodzenia na wizycie! ;-)

Gratulacje z okazji nowych tygodni i wkroczenia w 3 trymestr Justwol ;-)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    odebrałam wyniki i bez antybiotyku sie nie obejdzie... CRP mi się znowu podwyższyło...
    kaczamila zdrówka ci życzę odpoczywaj i wracaj szybko do zdrowia

kaczamila lubi tę wiadomość

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    mi powiedziała ze 3 lyki mogę więc wierze jej i wziełam 3 małe lyki ale od soboty zrobiłam sobie post i jadłam wszystko mało cukrowe chleb orkiszowy i z kiełbasa drobiowa i sama wodę i herbatę i mam nadzieje ze ten post coś dał i mam ładne wyniki ale teraz mam ochotę na 7up. w tym momencie mi w brzuchu burzy heh pod żebrami heh w dziwnych miejscach mam teraz odglosy

Justyśka nie bądź zła ale....
    jeśli miałabys mieć problemy z cukrzycą to praktycznie każdy posiłek moze Ci podwyzszyc cukier. A taki post to nie wiem czy coś dobrego.....to bardziej "oszukanie samego siebie"....Mi kazano jeść normalnie zanim poszłam na glukoze ponieważ jeśli ma wykazać cukrzyce to niech wykaże. Lepiej później byc na diecie i brać nawet insuline byleby Maluszek był zdrowy. Bo przecież to On jest w tej chwili najwazniejszy.
    A tak to co z tego ze ja oszukam wyniki....a w rzeczywistości później cukier będzie wysoki. Przez takie coś MAluch moze mieć wiele schorzeń...nie mówie tylko o wrodzonej cukrzycy...ale też moze mieć rozszczep kregosłupa, przerost miesnia sercowego, nadmierna masa płodu, przedwczesny poród bądź nawet zgon wewnątrzmaciczny.

SunSun lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia, ja również uważam to za błąd- dieta przed badaniem, ale mogłaś darować sobie to ostatnie zdanie i po prostu napisać że według Ciebie może zaszkodzić dziecku i tyle...ale zgon? rozszczep? teraz co najwyżej do Juśtyśka może mieć poród przedwczesny po tym co napisałaś

kasss, Ewelaa, SunSun lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi zgadzam się z Tobą nikt przecież nie chce zrobić krzywdy własnemu dziecku a straszenie na pewno w niczym nie pomoże a wręcz zaszkodzi a poza tym każdy ma internet i moze sobie sprawdzic jakie sa skutki np ckkrzycy

Rubi, SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja,

Ja dziś byłam na farbowaniu, teraz nałożyłam sobie hennę, mąż został wysłany na zakupy a maly był na sali zabaw.Mąż ma wolne, więc niech się ogarnia :)

U mnie choinkę wczoraj ubraliśmy :)

Niunia, mój mąż mi kupił jak zwykle biżuterię, złote kolczyki ;)

Ja nie czuję magii Świąt, nie ta pogoda chyba.

Mały usnął a ja odpoczywam.

Kaczamila, ja czuję to ciągnięcie kilka razy dziennie, jak chodze, czy stoję, a jak poleżę to jest lepiej.

Rubi, Niunia86, noa8, Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym sprzątałam w sobotę ale efektu nie ma, niestety jak to przy dwóch facetach, także skupiam się na odpoczynku, tylko poodkurzam ;)

noa8 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia, odpoczywaj kobieto, i tak zasuwasz na codzień !

Justwol, gratuluję 3 trymestru.

Bella, super ciuszki, trzymam kciuki za wizytę :)

noa8 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nawet nie przestraszyło mnie to ciągnięcie ale dzisiaj rano to pulsowanie... pierwszy raz miałam coś takiego...

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila, ja czasem czuję ruchy dokładnie jakby w pochwie, strasznie nisko, mocno czuje jak mały tam szaleje, ale jak pytałam kiedyś gin mówiła że moze rączką tam rusza, bo on jest ułożony głowkowo. Ja to pulsowanie tez mam.

Niunia86 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas tez leje.. Nastrój czołga się po podłodze :/ spakowani jesteśmy, na tyle sobie pozwoliłam z ruchu, lekarz zezwolił na podroz, wiec jedziemy jutro.. Tymek w domu szaleje.. Ciężko go ogarnąć ale jest po chorobie i nie chciałam go dawać na te dwa dni do przedszkola, aby czegoś nie złapał..

U mnie glukoza wyszła 122 po godz. I 121 po 2 h.

Takie pulsowsnie, ba nawet zywy ból w kroczy także mam, nie powoduje u mnie niczego złego, poza samopoczuciem.. Ciągle boli mnie pod zebrami, tylko z lewej.. Od kilku dni, codziennie..

Kochane, dlatego że nie wiem czy dam radę i jak to będzie w swieta juz teraz życzę wam.. Pięknych chwil w gronie rodzinnym, żadnych zmartwień i bóli, żadnych trosk i konfliktów. Dobrych relacji z rodziną i radości z przyszłych chwil w większym gronie, z maluszkiem.
    WESOŁYCH ŚWIĄT!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 15:04

MamaAdasia, Niunia86, noa8, Scarlett2014, SunSun, gosiaczek31, Krysti, kaczamila lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ