Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaAdasia dzięki za podpowiedź. Że też ja na biżuterię nie wpadłam.a ze jestem uczulona na metale i mogę nosić tylko czyste srebro i złoto to jest okazja coś droższego sobie zazyczyc
Dziewczyny gratuluję kolejnych skończonych tygodni. Coraz bliżej do ujrzenia Maluszków
Ja również życzę Wam ciepłych, rodzinnych i magicznych Świąt a szczególnie spokoju w brzyszkowych sprawach. Oby każda z nas spędziła święta z miękkimi, niebolacymi brzuszkami jedząc pysznościWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 15:10
MamaAdasia, gosiaczek31, Krysti lubią tę wiadomość
-
Rubi wrote:MisiaMonisia, ja również uważam to za błąd- dieta przed badaniem, ale mogłaś darować sobie to ostatnie zdanie i po prostu napisać że według Ciebie może zaszkodzić dziecku i tyle...ale zgon? rozszczep? teraz co najwyżej do Juśtyśka może mieć poród przedwczesny po tym co napisałaś
Napisałam tylko informacje które podał mi lekarz.
Ale pierwsze moje zdanie brzmiało ze "każdy posiłek moze podwyzszyc cukier". Czyli momo że stosowała ta niby dietę (bo raczej prawdziwa dieta to nie była) to poziom cukru gdyby miał być wysoki to i tak to wykaże. Takze spokojnie.
Justyśka kiedy otrzymasz wyniki?
Każda kobieta która w ciąży przyjmuje insuline.....potwierdzi że mimo stosowanej przez nas diety cukry są wysokie. JA np. zjadłam dziś na śniadanie chleb razowy (2 kromki) z wędliną drobiową i pomidora......I cukier 144. Takze to jest dowód że każde jedzenie może podwyzszyc poziom cukru.
I nie mam zamiaru tu nikogo straszyc, tylko próbuje uswiadomić kilka rzeczy....Przede wszystkim żeby nie fałszować wyników no i NIE BAĆ SIĘ CUKRZYCY CIĄZOWEJ! Bo to nic strasznego. To nie to samo co zwykła cukrzyca.gosiaczek31 lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Ja też życzę wszystkim Wesołych, rodzinnych Świąt, dobrego jedzenia , spokoju i zatrzymania się na chwilę w tej gonitwie codzienności
Niunia, ja nie mówiłam mojemu co chcę, ale sam mi kupiłNie powiem, lubię kolczyki
Niunia86, SunSun, gosiaczek31, Krysti lubią tę wiadomość
-
kurde...wiem, że nie powinnam narzekać, ale moj maly jest juz na tyle silny, ze te prawie całodobowe intenstywne ruchy mnie wykańczają, męczą! jakbym ćwiczyła normalnie...tak się wypycha i kręci, że każdy widzi gołymi oczami te górki, szkoda, że dla mnie ten maraton nie jest już tak przyjemny...dziś mnie wykańcza ile wlezie, też tak któras ma?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 15:16
-
kasss wrote:Rubi zgadzam się z Tobą nikt przecież nie chce zrobić krzywdy własnemu dziecku a straszenie na pewno w niczym nie pomoże a wręcz zaszkodzi a poza tym każdy ma internet i moze sobie sprawdzic jakie sa skutki np ckkrzycy
Dziewczyny widzę ze nie rozumiecie.....ja nikogo nie straszę!!!
Napisałam to co wiem na ten temat. Chyba każda z Nas myśli tylko o jednym....zeby Maluszek był zdrowy. I skoro same mozemy w jakis sposób zrobic tak zeby tak było, to tak robimy.
Więc nie wiem po co ten najazd.Dorka1979 lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
MisiaMonisia wrote:Dziewczyny widzę ze nie rozumiecie.....ja nikogo nie straszę!!!
Napisałam to co wiem na ten temat. Chyba każda z Nas myśli tylko o jednym....zeby Maluszek był zdrowy. I skoro same mozemy w jakis sposób zrobic tak zeby tak było, to tak robimy.
Więc nie wiem po co ten najazd.Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyMisiaMonisia wrote:Justyśka nie bądź zła ale....
jeśli miałabys mieć problemy z cukrzycą to praktycznie każdy posiłek moze Ci podwyzszyc cukier. A taki post to nie wiem czy coś dobrego.....to bardziej "oszukanie samego siebie"....Mi kazano jeść normalnie zanim poszłam na glukoze ponieważ jeśli ma wykazać cukrzyce to niech wykaże. Lepiej później byc na diecie i brać nawet insuline byleby Maluszek był zdrowy. Bo przecież to On jest w tej chwili najwazniejszy.
A tak to co z tego ze ja oszukam wyniki....a w rzeczywistości później cukier będzie wysoki. Przez takie coś MAluch moze mieć wiele schorzeń...nie mówie tylko o wrodzonej cukrzycy...ale też moze mieć rozszczep kregosłupa, przerost miesnia sercowego, nadmierna masa płodu, przedwczesny poród bądź nawet zgon wewnątrzmaciczny.
nie jestem zła to w sumie nie był post tak całkiem bo jadłam normalnie tylko ograniczyłam słodkie napoje i słodycze bo ostatnio przesadzam z tym i tez badanie bylo by nie miarodajne bo nigdy tyle slodkiego nie jadlam obiady normalne jadłam tylko chleb razowy. po prostu to było delikatne odcukszenie
-
Rubi wrote:Spokojnie nikt na nikogo nie najeżdża..to tylko zwrócenie uwagi i moje osobiste zdanie, że nie potrzebnie piszesz tak dosłownie o powikłaniach, skończmy temat zanim zrobi się nieprzyjemnie... i cieszmy się nadchodzącymi śwętami
Tylko jak dla mnie powikłania są bardzo ważne...wolałam wiedzieć co może sie stać przez nieleczoną cukrzyce....
Ale nigdy bym nie napisała ze zyczę komuś chorego dzieciatkaBo to najgorsza krzywda jaka może spotkać rodziców.....
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Justyska89 wrote:nie jestem zła to w sumie nie był post tak całkiem bo jadłam normalnie tylko ograniczyłam słodkie napoje i słodycze bo ostatnio przesadzam z tym i tez badanie bylo by nie miarodajne bo nigdy tyle slodkiego nie jadlam obiady normalne jadłam tylko chleb razowy. po prostu to było delikatne odcukszenie
-
nick nieaktualny
-
Mama Adasia widze robisz sie na " bóstwo" na święta
koloryzacja, henna
Ja na prezent zasugerowałam mężowi żeby kupił mi palete z cieniami ok 20 kolorów ( delikatne kolory) ale to ze względu na to że lubie ładny makijażjak ktoś nie lubi to taki prezent może być nie wypał. Ogólnie nie robiliśmy sobie dużych prezentów bo dopiero zafundowaliśmy sobie drugi telewizor do sypialni ... tak wiec skromnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 15:42
MamaAdasia lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualnya tak wogóle to jeszcze jedna rzecz szczeze to niewiem czy to badanie jest miarodajne zauważcie ze każdy gin i każdy diabetolog mają inne normy np niektore z qas pisaly ze po 2 godz norma to 140 a niektóre tak jak mi gin mówił ze zmienione są normy i po 2 godz od 2 mies jest 154 tak wiec ośmielił się powiedzieć ze lekarze ami niewiedza od kiedy stwierdzić cukrzycę. pewne jest tylko to ze kolo 200 to jest cukrzyca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 15:42
-
Witam serdecznie! Widzę że już świąteczna atmosfera na forum zagościła
. Oto moje życzenia dla Nas Wszystkich brzuchatki
Nasza dzielna przyszła mamo,
Trochę czasu Ci zostało,
Ale finał jest już bliski
I zaraz będzie po wszystkim.
I na świecie, po tej stronie
Przywitamy szczęście Twoje,
Co jak promyk słońca mały
Rozpromieni dom Twój cały,
Stając się sensem istnienia
Źródłem ciepła i spełnienia.
Bądź więc dzielna i cierpliwa,
Niech uśmiechu nie ubywa.
Dla nas jesteś wciąż ta sama,
Choć z nowym imieniem MAMA
9 miesięcy oczekiwania,
Wylegiwania i objadania.
Kilka miesięcy dolegliwości,
Wzruszeń, radości, napadów złości.
Wiele tygodni przygotowania
Ćwiczeń oddechów i przewijania,
Malutkich ciuszków kompletowania
pieluch, butelek, smoczków do ssania.
To wszystko po coś, ten chaos cały
Ciąża jest magią, cel jest wspaniały.
Bo po tych wielu miesiącach tycia
Czeka nagroda za rolę życia.
Bądź w niej więc taka, jaką być pragniesz,
a szybko serce maluszka skradniesz,
który nagrodzi wszystkie trudności,
dając Ci w zamian morze miłości.
Bycie mamą potrafi być prawdziwym cudem,
Magią, która zmienia życia twego sens
Chociaż macierzyństwo bywa również trudem,
Tajemnicą szczęścia – każda chwila jest.
Dziś gdy jesteś blisko najpiękniejszej z nich,
Gdy wkrótce doświadczysz wielkiego spełnienia,
Życzę Ci tego z całych sił,
By prawda się stała wcieleniem marzenia.
Miej siłę, energię do podboju świata,
Niech dziecko najlepszym będzie przyjacielem,
Wychowuj je czule i wspieraj przez lata,
Niech nic Was nie dzieli, za to łączy wiele.
Bądź taką, co budzi się rano z uśmiechem,
Taką, co zasypia pełna szczęśliwości,
Rozkwita, gdy „mamo” odbija się echem,
Ma wielkie poczucie matczynej wartości.
Wesołych Świąt!noa8, madziutek 23, Ewelaa, Niunia86, SunSun, kasss, gosiaczek31, MamaAdasia, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynoa widzisz i tez moglby ktoś powiedzieć ze przez to możesz doprowadzić do czegoś złego bo w ciąży wszystko się zmienia tak samo cukier. ale uważam że gin wie co robi w sumie każdy gin co innego mówi i co innego zleca. tak samo mój w szpitalu mowil mi taki stary lekarz ze powinien mój gin badać mnie palcem ale mój tego nie robi i nie będę przecież wpiepszac się w jego doświadczenie bo z tego co wiem to bardzo dobra opinie mój lekarz ma i nie będę uczyła go co ma robić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 15:56
noa8 lubi tę wiadomość
-
Justyśka zostań.
Ja znikam stąd. Bo widzę ze człowiek nie może tu wyrazić własnego zdania.
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
nick nieaktualny
-
przestancie w koncu bo to nie jest fajne, ja tez jak jeszcze was tu nie bylo wyrazilam nie raz co mysle a potem jazdy po mnie byly,robta co chceta z wlasnym przekonaniem,ja nie uwazam zeby ktoras z was cos zle powiedziala! widze ze jak wszystkie sobie słodza to jest super a jak zaczyna ktoras mowic inaczej co nie kazdemu sie podoba to zaraz zmiana nastawienia!!!
MisiaMonisia, Emrica, SunSun, gosiaczek31, jasmin, MamaAdasia lubią tę wiadomość