X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może zmieńmy temat w końcu..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska
    ja nie wyraziłam "boleśnie własnego zdania" tylko napisałam co moze sie stać w przypadku nieleczonej cukrzycy ciążowej.
    Sorry mogłam po prostu napisać "poczytaj sobie o komplikacjach przy nieleczonej cukrzycy"? Lepiej to i tak by nie brzmiało.

I wyrodną matką nie jestes...zresztą zyczę Ci abys cukier miała normie...

Spadam stad na inne forum, tam przynajmniej piszemy z dziewczynami o wszystkim i nikt się nie obraza na nikogo.

Na odchodne....

Życzę kazdej z Was Wesołych Świąt,
    wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym Roku,
    a takze szybkich i szczęśliwych rozwiązań oraz pociechy z Maluszków.

Powodzenia dziewczyny.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 16:11

Krysti lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ja byłam pprawie od początku i kojarzę kilka sytuacji z tobą zwiazanych. dobra mniejsza z tym koniec tematu nie ma co hi piany czy dobrze zrobiłam czy nie. z moim dzieckiem napewno wszystko będzie dobrze. i nie ma sensu się klucic tutaj

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    przestancie w koncu bo to nie jest fajne, ja tez jak jeszcze was tu nie bylo wyrazilam nie raz co mysle a potem jazdy po mnie byly,robta co chceta z wlasnym przekonaniem,ja nie uwazam zeby ktoras z was cos zle powiedziala! widze ze jak wszystkie sobie słodza to jest super a jak zaczyna ktoras mowic inaczej co nie kazdemu sie podoba to zaraz zmiana nastawienia!!!

o tym własnie mówię....
    Ja chyba pojawiłam sie tu jako ostatnia.....wszystkie się już wcześniej znałyscie...i JAk widać co niektórzy nie lubia nowych osób.

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiamonisia tylko zastanawiam się o co ci w tym momencie dokładnie chodzi ja na poczatku spokojnie przyjęłam to co nspisalas tylko trochę przykro mi się zrobilo. nie obraziłam się. w tym momencie ty unosisz się i obrażasz.

• MartaM Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Witam się z 3 z przodu. A do daty porodu zostało... 67 dni.

Kaczamila u mnie też ostatnio pojawiło się pulsowania. W pierwszym momencie troszkę się przestraszyłam. I tak jak Sarah uwielbiam ruchy małej, ale czasami są one coraz mniej przyjemne i bolesne.

Moje spojenie łonowe mnie wykończy. Nie mogę normalnie chodzić (chyba, że jak kaczka ;)), siedzieć, leżeć, przewracać z boku na bok. Jak to ma trwać jeszcze dwa miesiące, to nie wiem jak to wytrzymam. Na początku stycznia chyba jednak wybiorę się do lekarza po zwolnienie.

Kasss ja mam to samo z napadami gorąca w nocy. Nie każdej nocy jest tak samo, ale piżama to max 2 dni i do prania!

W sobotę do nocy zeszło mi z pieczeniem pierników, ale wyszły przepyszne, na dziś zostały moje babeczki z gwiazdką. Kupiłam litr whisky, więc reszta będzie dla męża :P A wczorajszy dzień upłynął nam na porządkach i przywieźli zamówiony fotel do pokoju Ninki.

Od piątku mam samochód zastępczy vw jetta, w ten bagażnik to zmieściłby się każdy wózek z gondolą i jeszcze zakupy świąteczne by weszły. Nie to co do mojej polówki. A szał zakupów ogarnął już wszystkich. Ludzie dziczeją, dziś jak wyjeżdżałam spod galerii to dwie kobiety się prawie pobiły o moje miejsce bo wyskoczyły z samochodów, żeby je zająć i czekały na mężów. A spod tesco wyjeżdżałam 40 min. Do świąt już nie odwiedzę żadnego sklepu. Na szczęście prezenty już mamy, a z mężem w tym roku ustaliliśmy, ze rezygnujemy z prezentów. Urządzamy pokój Ninki, a to co potrzebne kupujemy i tak na bieżąco.

A i kupiłam dziś książkę "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy". Będę czytać w święta.

No i znów powstał elaborat ;) A na glukozie niby lepiej wody nie pić, ale jak robi się słabo to mały łyczek zimnej wody bardzo pomaga i mi w laboratorium kazały się w ten sposób ratować.

Niunia86, kasss, Scarlett2014, MamaAdasia, gosiaczek31, loszcz, kaczamila lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

witam sie po weekendzie nie dałam rady nadrobić wszystkiego ale widze że hormony szaleją

a co do hormonów to mojemu też sie wczoraj oberwało i dziecku też jakoś lewą nogą wstałam i chodziłam nadąsana i czepiałam sie wszystkiego
    albo ostatnio czytałam małej dziewczynke z zapałkami i normalnie sie poryczałam nie dałam rady doczytać do końca a później sie sama z siebie śmiałam

my z teściową nalepiłyśmy przez weekend pierogów i uszek i z miesem i wigilijne łącznie 6 godz siedziałyśmy we dwie i lepiłyśmy

SunSun, MamaAdasia, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM to spojenie to tez moja zmora heh a jak buty mam zdjąć z to już całkiem masakra heh cały czas stekam mężowi o tym bólu a on ze ja to już do trumny się nadaje heh. w nocy przekrecanie się na drugi bok z tym bólem jest straszne

a co do wody to faktycznie gdyby nie dwa lyki to bym zemdlala tam dzisiaj bo zrobiło mi się tak gorąco najpierw a później zimno ze szok

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    No i znów powstał elaborat ;) A na glukozie niby lepiej wody nie pić, ale jak robi się słabo to mały łyczek zimnej wody bardzo pomaga i mi w laboratorium kazały się w ten sposób ratować.

nie chce sie mieszać ale mi po 2 godz jak krew pobierali to mówie że dobrze że już mineło bo chyba dłużej nie wytrzymam a pielęgniarka z tekstem że trzeba było sie wody troche napić to chyba można

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    misiamonisia tylko zastanawiam się o co ci w tym momencie dokładnie chodzi ja na poczatku spokojnie przyjęłam to co nspisalas tylko trochę przykro mi się zrobilo. nie obraziłam się. w tym momencie ty unosisz się i obrażasz.

Ja sie nie obrazam....tylko wole zniknąć.....po co maja kolejne osoby odbierać moje posty jako coś złego.

Trzeba po prostu umieć czytać ze zrozumieniem. Nie życzyłam Ci niczego złego...a kilka osób odebrało to inaczej łącznie z Tobą.......Niestety :/ .
    Wolicie tu po prostu pisać o "doopie Maryni" niż o wazniejszych sprawach,,typu "co moze sie stać jeśli...." . Teraz juz to rozumiem.
    Ja wolę wiedzieć o takich rzeczach. I na innym forum z dziewczynami wymieniamy sie takimi informacjami. Tam znalazłam wsparcie też po poronieniu... I za to jestem Im wdzieczna....
    Wracam skad przyszłam.....

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do prezentu ja mojemu kupiła słuchawki bezprzewodowe bo już marzy o nich z rok czasu miałam mu na urodziny kupić ale w końcu dostał składkowe akwarium bo to większy koszt
    a ja widziałam meila i wylukałam że dostane koszule do karmienia ale sie nie przyznałam że wiem przyda sie na pewno

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozwoliłam mojemu kupić sobie tel jego wymarzony który przekraczał nasze możliwości finansowe a ze sobie odłożył na niego i ja mu trochę dołożylam bo juz od 2 mies o nim slyszę.ja tez wiem co dostane heh torebkę ja uwielbiam torebki i mój mąż ma uproszczone zadanie :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM gdzie kupilas ta ksiazke? w empiku ja dostane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 16:40

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie umiałam skonkretyzować swoich marzeń pod choinkę...:P dlatego mąż się radził swojej siostry..zobaczymy co razem wyczarują:P

co do glukozy, to mnie też pozwolono pic małymi łyczkami wodę...ale tak jak piszecie każdy mówi co innego..tak jak że można chodzić między badaniem i nie można chodzić...zgłupieć można..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    ja nie umiałam skonkretyzować swoich marzeń pod choinkę...:P dlatego mąż się radził swojej siostry..zobaczymy co razem wyczarują:P

co do glukozy, to mnie też pozwolono pic małymi łyczkami wodę...ale tak jak piszecie każdy mówi co innego..tak jak że można chodzić między badaniem i nie można chodzić...zgłupieć można..

i bądź tu madry każdy inaczej mówi i inne zdanie ma . mi dzisiaj pozwolila chodzić heh a ostatnio nie nawet do ubikacji ostatnio nie mogłam iść heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 16:50

• kasss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co się kłócić a tym bardziej obrażać każda chce jak najlepiej dla dziecka i wszystkie byśmy chciały jak najmniej komplikacji ja mam np nadciśnienie i wiem jakie skutki tego mogą być ale nie czytam o tym bo wiem że to nic nie da a po co się denerwować dodatkowo kończe temat...
    to widze że nie jestem sama z tymi napadami gorąca haha moj sie smiał ze jak podczas menopauzy
    Ja właśnie miałam piec biszkopty i wypadła mi glowica do ubijania bialek próbowałam naprawic ale coś mi nie wychodzi musze na M zaczekać jak na złość my nie robimy sobie prezentów

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMonisia a ja uważam ,że nie napisałaś nic złego.NIe odebrałam tego ani jako strasznie ani nic...wyraziłaś swoje zdanie-sama masz cukrzyce -więc właściwie moim zdaniem chciałaś po prostu pomóc.A już broń boże ŻE ŻYCZYSZ KOMUŚ ŹLE....

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    MysiaMonisia a ja uważam ,że nie napisałaś nic złego.NIe odebrałam tego ani jako strasznie ani nic...wyraziłaś swoje zdanie-sama masz cukrzyce -więc właściwie moim zdaniem chciałaś po prostu pomóc.A już broń boże ŻE ŻYCZYSZ KOMUŚ ŹLE....
    dokładnie, bo nikt tak nie powiedział- absolutnie...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    MartaM gdzie kupilas ta ksiazke? w empiku ja dostane?

tak w empiku, ale warto sprawdzić wcześniej w internecie czy jest dostępna, a jak nie to zamówić :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMonisia też uwazam ze nie napisalas nic złego, musimy się trzymać na dobre i na złe

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ