X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, wzajemnie zdrowych i wesołych Świąt :)

Mi nic nie leci, z Adasiem tez nie miałam siary.

anet525 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski,
    wpadam ekspresowo pochwalic sie, ze Junior wazy 1300gr :-) i rosnie z Niego iezly uparciuch bo na poczatku badania zakryl sie raczka a chwile pozniej zalozyl sobie nozki na glowe :-) i na nic sie zdaly prosby i proby poruszenia Go :-) wiec zdjec do albumu rodzinnego nie mamy :-) ale najwazniejsze, ze caly i zdrowy :-)

anet525, MamaAdasia, kasss, kaczamila, Krysti, Emca, Niunia86, Endi84, gosiaczek31, SunSun, Scarlett2014, slodka100, Ewelaa lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to super gratuluje udanej wizyty i takiego sprytnego synka

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    ja mysle ze kazdy tu pisze co chce... kazda z nas pochodzi z innych srodowisk i ma swoje zdanie na kazdy temat..

a pozatym mysle ze nie odrzucamy nowych dziewczyn... ;/

bylam przedtem na forum gdzie naprawde byly ostre spiecia i uwazam ze to forum jest extra spokojne i zgrane ;D

a ze czasem piszemy o tzw "dupie Marynie" to normalne bo jestesmy normalnymi kobietami ktore oprocz ciazy zyja tez swietami i innymi przezyciami i chcemy sie dzielic z innymi... ;)

MisiaMonisia ja nie mam cukrzycy ale mysle ze dla dziewczyn ktore ja maja Twoje wypowiedzi sa bardzo pomocne...

Krysti co to za Aniolek?? ;)
    jutro pokaze :) Aniolka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, nadrobiłam dzisiejsze wpisy, dziewczyny bez nerwów. Każdy ma prawo na swoje zdanie i po to to forum jest i musimy się również nastawić na to, że nasze wpisy mogą być skomentowane. Uważam ze ani Monia ani inne dziewczyny nikogo nie obraziły. Troszkę przykre jest to, że zostało napisane ze piszemy "o dupie Marynie"- mozesz tak uważać to Twoje zdanie. Jednak jeżeli o mnie chodzi to dla mnie są to ważne rzeczy a najbardziej mnie cieszą rady doświadczonych mam. Każda dowiaduje się różnych rzeczy i fajnie ze jest forum na którym tymi informacjami czy doświadczeniami sie wymieniamy. Ale każda z nas jest inna, każda ciąże przechodzi inaczej, każda w ciązy ma inne dolegliwości- taki nasz indywidualny urok :) uważam że każda jest tu fajnie traktowana i naprawdę jeżeli o mnie chodzi to za każdą z tego forum trzymam kciuki, raz za jedną raz za drugą. Dla mnie fajne jest to, ze w jednym miejscu są kobietki, które przechodzą to samo co ja. i nieraz naprawdę cieszy mnie to że mogę się podzielić z Wami moimi obawami a Wy napiszecie jak jest u Was i jak co wygląda. Teraz np szyjka normalnie coś się nie może wydłużyć, ale wiem że jest więcej dziewczyn z tym problemem, tak samo to ciągnięcie brzucha jest was więcej i dobrze to wiedzieć że ktoś tez tak ma. i nie chodzi o to że ktoś "cierpi" tak jak ja tylko że mogę czasem tu ponażekać i jest ktoś kto narzeka razem ze mną i jest obyty z danym tematem. mam nadzieje że rozumiecie :) na mojego męża mogę liczyć bardzo ale jak już któraś napisała postękam więcej to powie że do grobu sie nadaję i tyle :)

jasmin, Endi84, SunSun, loszcz, Rubi, sylwia85, Emrica, Ewelaa lubią tę wiadomość

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Faktycznie coś dzisiaj jest gorąco na forum pomimo jesiennej aury za oknem.
    Kobitki wyluzujcie trochę. Nie ma powodu do kłótni. Starajmy sie słuchać nawzajem. Wszak piszemy po to żeby się wspierać:)
    Ja dziś upieklam szarlotke i piernika. Nawet ciacha wyszły smaczne.
    Jutro lecę na wigilię do pracy. Później czeka mnie pakowanie na wigilię do moich rodziców.
    Korzystając z okazji życzę Wam spokojnych świat w rodzinnej atmosferze, duuzo ciepła i miłości.

MamaAdasia, Scarlett2014, loszcz lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A przy jakim wyniku po zwykłym posiłku po godzinie trzeba brać insulinę, bo dziś zjadłam bułkę słodką i wyszło mi 157

Ja zjadam jakikolwiek posiłek, czekam godzine i mierze cukier....jeśli mam wysoki np. powyżej 120 to wstrzykuje sobie 1 jednostkę insuliny, jeśli powyzej 135 to 2 jednostki. Czekam kolejną godzinę i znowu mierze cukier.........jeśli spadnie to jest ok.....jeśli nie spadnie lub wzrośnie (co juz nie raz sie zdazyło) to znaczy ze insulina się nie wstrzyknęła i wstrzykuje ponownie. I czekam kolejną godzinę na pomiar cukru.
    Ja na insulinie jestem dopiero 1,5 tygodnia....i mam stosować jak na razie nie więcej niż 2 jednostki. A później zobaczymy.
    Ja też czasami pozwole sobie na cos słodkiego bo wiem ze insulina mi zbije cukier.
    Zauwazylam u siebie że moge zjesc rządek gorzkiej czekolady i cukier mi nie wzrasta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 23:23

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Ja zjadam jakikolwiek posiłek, czekam godzine i mierze cukier....jeśli mam wysoki np. powyżej 120 to wstrzykuje sobie 1 jednostkę insuliny, jeśli powyzej 135 to 2 jednostki. Czekam kolejną godzinę i znowu mierze cukier.........jeśli spadnie to jest ok.....jeśli nie spadnie lub wzrośnie (co juz nie raz sie zdazyło) to znaczy ze insulina się nie wstrzyknęła i wstrzykuje ponownie. I czekam kolejną godzinę na pomiar cukru.
    Ja na insulinie jestem dopiero 1,5 tygodnia....i mam stosować jak na razie nie więcej niż 2 jednostki. A później zobaczymy.
    Ja też czasami pozwole sobie na cos słodkiego bo wiem ze insulina mi zbije cukier.
    Zauwazylam u siebie że moge zjesc rządek gorzkiej czekolady i cukier mi nie wzrasta :)
    Też po czekoladowych słodyczach cukier mi nie skacze tylko po mącznych rzeczach

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Też po czekoladowych słodyczach cukier mi nie skacze tylko po mącznych rzeczach

Dlatego należy unikać mąki pszennej.
    Lepiej jest zjeść kawałek czekolady niż kawałek ciasta ;)
    Choć nie ukrywam ze teraz w Święta na pewno sobie troche pozwolę i ciasta nie przepuszcze :P

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z rana. Co do cukru to ja jak sobie mierzyłam to najwyższy miałam po dość sporym kawałku tortu. Ale np po dużym prince polo po godzinie miałam 90 cukru. Co mnie najbardziej zdziwiło największy wyrzut miałam po filecie z kurczaka jak był na obiad. Aż mąż był zdziwiony, chociaż później doszliśmy do wniosku, że to co się teraz słyszy o tuczeniu drobiu to może nie powinno to dziwić...

• oli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, odzywam się rzadko, bo rzadko mam coś mądrego do powiedzenia :D ale z chęcią Was podczytuję :)

pozdrawiam Was wszystkie, trzymam kciuki za leżące i słodkie Mamy i jednoczę się z pracującymi

co do wagi dziecka - na tym etapie jest ok 150 g odchylenia - zatem bym się nie martwiła jakoś strasznie - spokój jest bardzo ważny! - ale faktycznie warto dla zupełnego uspokojenia sprawdzić za te dwa tygodnie

na pocieszenie powiem, że nasz doktor tradycyjnie nie domierza głowy i wychodzi mniejsza w stosunku do reszty, która u naszej małej koszykareczki jest 1,5 tygodnia do przodu :D

dziś po jakimś zatruciu zbieram się do roboty i na ostatnie świąteczne zakupy - do mięsnego sklepu i chyba będę musiała tam brzuch zaprezentować, bo kolejki są tam straszne

co do prezentów - wczoraj z mężem pakowaliśmy, była tego masa i kupa śmiechu w trakcie
    kupiłam dla synka przyjaciółki dwa prezenty - bo jeden był tak śliczny i różowy, że obydwoje zadecydowaliśmy, że ląduje pod choinką z napisem Pola :) Będzie dla
    naszej córeczki :)

madziutek 23, noa8, gosiaczek31, Niunia86, MamaAdasia, Scarlett2014, Emca lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila a gdzie Ty kupujesz w6prawke...? bo ja Bielsko pod tym katem kiepsko znam.. raczej Zywiec i te strony ;)
    podrzuc pare adresow gdzie tanio ;)

w sumie najbard-iej in5eresuje mnie czy mozna gdzies obejrzec wozki Camarelo...??

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) witam się z Wami tego pięknego dnia... dziś pracujemy po raz ostatni przed Świętami i sporo osób coś przyniosło. Pije więc kawę i próbuję: pierniczków, ciasteczek orzechowych etc. :) Sprawia to, że ten dzień zapowiada się cudownie choć wejście na wagę za 5 godzin mnie przeraża.

O 13.40 mam wizytę i jak zawsze poproszę o kciuki - liczę, że lekarz będzie miał dla mnie same dobre wiadomości na Święta :) a potem ostatnie, drobne zakupy i zaczynam pieczenie, dekorowanie etc. Plan jest taki, że w tym roku wszyscy mają dostać ode mnie ciasteczka - w ślicznych słoiczkach.

MartaM ja mam materac gryka-kokos więc nie pomogę. Wybrałam taki bo taki był polecany na SR i taki też poleciła mi przyjaciółka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 08:30

gosiaczek31, Niunia86, Rubi, anet525, MamaAdasia, kaczamila lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA!! I dzis zaczynam nowy tydzien ;D

a wedlug belly nowy 8 miesiac ;)

choc ja licze tydzien pozniej niz belly...

;) w kazdym badz razie jeszcze ok 2 miesiace i powoli bedziemy miec swoje skarby w ramionach... ;)

Scarlett2014, noa8, gosiaczek31, Niunia86, Rubi, kasss, MamaAdasia, Emca lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki ;-)
    Madziutek gratuluję tej osemeczki ;-)
    Scarlett trzymam kciuki za pomyslna wizytę i dobre wieści ;-)
    Mnie po wczorajszych zakupach strasznie bolał brzuch. W nocy z reszta też :-( Jak tak dalej będzie mnie bolał to pojadę wcześniej na wizytę chyba. Niby kilka dni temu byłam i lekarz powiedział, że wszystko ok ale...
    A może po prostu teraz szybciej wszystko rośnie stąd ten dyskomfort.. Oby!
    Ja dzisiaj kończę sprzątać, zapakuje ostatnie prezenty i z niecierpliwością czekam na pierogi babci i ciasto :-D
    Miłego dnia życzę ;-)
    Ps. Ostatni tydzień z 2 z przodu. Za 7dni trojeczka :-D :-D :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 09:26

Scarlett2014, madziutek 23 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Kochane ,Życzę milego dnia :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sucho w buzi mam strasznie ! Pije wode bez przerwy ,nawilzacz powietrza trza bedzie kupic .

• Rubi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry..udanych wizyt i zakupów:)
    My dziś jedziemy po choinki :) dla teściów, moich rodziców no i dla nas ;) a na 14 do fryzjera na farbę..
    Miłego dnia wszystkim :)

Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Scarlett ja tez kupiłam taki materac jak ty.
    Ja juz wyjechałam do rodziców na święta. Ale cos magii swiat nie czuje. Spięta atmosfera w domu a mąż jest naburmuszony nie wiadomo o co. Chwilami mam ochotę zniknąć. Mam nadzieje ze u was lepsza atmosfera

Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Dziewczyny, ktore zdecydowaly sie na lateksowy materac. Macie juz kupiony/upatrzony konkretnej firmt? Ja mysle nad hevea i vitmat. Czytalan opinie i nie moge sie zdecydowac.

Mamy materacyk lateks-watolina, kupiliśmy go w ikei tak jak łóżeczko. Wybraliśmy ten bo wydawał się najlepszy z dostępnych w tym sklepie, a z innych firm nie porównywaliśmy. Do tanich jednak nie należał bo zapłaciliśmy prawie 300 zł za sam materacyk. Mam jednak nadzieję, że będzie długo służył Helence i może później jej rodzeństwu ;)

Co do czekolady to głównie dostarcza kalorii z tłuszczu nie z węglowodanów, może dlatego nie podnosi cukru w takim stopniu jak ciastka, drożdżówki czy inne cukiernicze wynalazki. Jednak zaskakujące jest to, że filet z kurczaka może tak cukier podbić!

kaczamila lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ