X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Scarlett, Ewela gratuluję wizyt :)

Ta pogoda mnie dobija, cały dzień pada... nie czuć świąt, tylko chlapa :(

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Hej dziewczyny witam się z rana. Co do cukru to ja jak sobie mierzyłam to najwyższy miałam po dość sporym kawałku tortu. Ale np po dużym prince polo po godzinie miałam 90 cukru. Co mnie najbardziej zdziwiło największy wyrzut miałam po filecie z kurczaka jak był na obiad. Aż mąż był zdziwiony, chociaż później doszliśmy do wniosku, że to co się teraz słyszy o tuczeniu drobiu to może nie powinno to dziwić...
    A filet był w panierce i na oleju? Czy ziemniaczki były do niego?

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cukrzycy to moj tata na nia choruje i patrzy na indeks glikemiczny produktu. To jest wazne, tabelki sa w necie oczywiscie.
    niektore warzywa nawet maja wysoki indeks

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znikam zyczac Wam wszystkiego dobrego. Zdrowia dla Was i maluszkow przede wszystkim. Reszta jskos sie ulozy

kasss, noa8, gosiaczek31, Dorka1979, Emca, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Hej dziewczyny!
    Kasss czy ty ogladalas na żywo camarelo seville w Krakowie?
    hej nie oglądałam jeszcze po nowym roku się wybieramy ale bardziej podoba mi się camarelo carara
    Scarlet Ewela gratuluje udanych wizyt ;-)
    Scarlet ty chyba będziesz pracować do porodu ale skoro wszystko jest dobrze a tobie to sprawia radość to tylko pozazdrościć:-)
    Justyska dobrze ze glukoza w normie ;-)
    A ja dziś zaczynam nowy rydz i zapomniałem nawet o tym;-)

noa8, gosiaczek31, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli fajnie ze sie odezwalas ;* :) pisz czesciej ;)

krysti sliczny Aniolek ;) a Ty ciagle zmieniasz zdejcia w Avatarku ;D

gratuluje udanych wizyt... ;) tez bedziecie miec swieta bez zmartwien o szyjke ;)

ja dzis tak poszalalam ze sprzataniem ze az zapomnialam ze jestem w ciazy... grrr nie lubie...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ja właśnie włożyłam sernik kajmakowy do piekarnika, zobaczymy co to mi z tego wyjdzie ( na zdjęciu wyglądał apetycznie ;) ). Moje dziecko "pomagało" mi piec ciasto ;) tzn. nie lubi dźwięku miksera i wariował jak szalony!

U mnie też pogoda okroooooooooooopna taka depresyjna no ale cóż, nic nie poradzimy :(. Pocieszmy się tym że jak będziemy mieć nasze dzieciątka to będzie prawie wiosna i piękna pogoda na spacerki z maleństwami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 16:35

MamaAdasia lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett super wieści tak trzymaj ;-) dzisiaj miałaś usg i kolejne 7 stycznia?

Juusti a nie mówiłam? podejrzewałam że mało ważyłaś kiedy się urodziłaś, a Twoja córeczka ma szanse Cie przebić ze swoją wagą ;-) głowa do góry!

Dziewczyny Wesołych Świąt Wam życze! ;-)
    odezwe się po świętach...

gosiaczek31, Scarlett2014, SunSun, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A filet był w panierce i na oleju? Czy ziemniaczki były do niego?

oj tak :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż godzinę temu wrócił z zakupów i kupił mi... żywą choinkę :) jednak stanie u nas w pokoiku choinka w tym roku :) kochany mój :):)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, bardzo się cieszę że jest wszystko ok.

Dziewczyny nie wiem kiedy przez święta się tu pokażę więc życzę Wam wszystkim ZDROWYCH, wesołych świat spędzonych w rodzinnym gronie, pamiętajcie o mieszkańcach w Waszych brzuszkach i nie przemęczajcie się i również nie odmawiajcie sobie świątecznych przyjemności :) łamiąc się opłatkiem wspomnijcie o koleżankach z forum bo ja na pewno tak zrobię :* i tak przy okazji cieszę się że jesteście! naprawdę cieszę się bardzo że trafiłam na to forum i zostałam tu na dłużej bo jest to jedna z kilku miłych rzeczy które spotkały mnie podczas ciąży :) gdyby nie ten czas i starania nie poznałabym Was :) buziaki :* i jeszcze raz WESOŁYCH ŚWIĄT!!!

Niunia86, Justyska89, gosiaczek31, madziutek 23, ines31, Scarlett2014, SunSun, kasss, noa8, Dorka1979, Ewelaa, sylwia85, Emca, loszcz, Rubi lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    hej nie oglądałam jeszcze po nowym roku się wybieramy ale bardziej podoba mi się camarelo carara
    Scarlet Ewela gratuluje udanych wizyt ;-)
    Scarlet ty chyba będziesz pracować do porodu ale skoro wszystko jest dobrze a tobie to sprawia radość to tylko pozazdrościć:-)
    Justyska dobrze ze glukoza w normie ;-)
    A ja dziś zaczynam nowy rydz i zapomniałem nawet o tym;-)
    Mi podobają sie oba ale podobno w Krakowie nigdzie ich nie ma:-/ dlatego pytam...

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Scarlett super wieści tak trzymaj ;-) dzisiaj miałaś usg i kolejne 7 stycznia?

Tak. Ale dziś miałam bardzo krótkie usg przez brzuch. Lekarz sprawdził tylko szybciutko mózg, serduszko i kręgosłup. Udało mi się tylko podejrzeć że mały ssał kciuki :) mój lekarz stoi na stanowisku że pomiary powinno się robić na specjalnie przeznaczonym do tego sprzęcie. Mówi że owszem mógłby mi podać dziś dokładne wymiary ale mogłyby one być nieprecyzyjne i zestresować i jego i mnie. Poza tym na tym etapie dzieci rosną na tyle indywidualnie że woli nie sprawdzać tego co wizytę. A 7go mam usg 3 trymestru - dokładne i badając dużo wymiarów. Na innym sprzęcie i z lekarzem który ma specjalny certyfikat. I choć żałuję że nie znam wagi Juniora i lekarz nie podaje mi jej co wizytę to ufam mojemu doktorowi i przyjmuje jego zasady.
    Za to miałam dziś długie i dokładne usg dopochwowe. Lekarz obejrzał mają szyjkę chyba z każdej strony :) tłumacząc mi przy okazji co jest gdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 18:59

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass sun sun ja tez bede raczej kupowac camarelo carera, podoba mi sie ten zielony... ;) aczkolwiek nie widzialam go na zywo... i nie wiem czy u mnie sa dostepne w miescie ale najwyzej zamowie przez allegro... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Mi podobają sie oba ale podobno w Krakowie nigdzie ich nie ma:-/ dlatego pytam...
    Jest sevilla tam niedaleko od ciebie w świecie dziecka to prawda że są podobne i jak sie upre i spodoba mi sie sevilla to moze byc tak ze w ciemno zamowie carere
    Madziutek mi podoba sie granatowo czerwono biały tez moge na allegro zamowić ale wolala bym zobaczyc najpierw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 18:52

SunSun lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek mi sie właśnie bardzo podoba i bardzo bym go chciała .Już obojętne który model ale mąż powiedział że musi go zobaczyć na żywo bo w ciemno nie będzie brał(jest "zakochany" w tako :-)) bo musi zobaczyc jak sie prowadzi itp.Oboje jesteśmy wysocy i też na to patrzymy żebyśmy sie nie garbili itp.

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak jest.A właśnie słyszałam że nie ma w ogóle w Krakowie i tam też..uff;-)

ex2btv738sn49jef.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Czyli jednak jest.A właśnie słyszałam że nie ma w ogóle w Krakowie i tam też..uff;-)
    Ja pisałam e maila do producenta i wysłał mi liste sklepów w których jest na tej liście był jeden sklep ale ważne że był myślałam że pisałam wam o tym

SunSun lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko pewnie w stacjonarnym sklepie bedzie duzo drozszy niz przez allegro...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    tylko pewnie w stacjonarnym sklepie bedzie duzo drozszy niz przez allegro...
    może tak być ale jak juz zobacze i mi sie spodoba to bede szukac gdzie jest tańszy ;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo pisałam do producenta ale niestety nie pofatygowal sie z odpowiedzią;-) przejdę sie do tego świata dziecka i jak nam sie spodoba to zamowie najwyżej przez neta.

ex2btv738sn49jef.png
‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ