X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Czyli jednak jest.A właśnie słyszałam że nie ma w ogóle w Krakowie i tam też..uff;-)
    Camarelo same w sobie sa dość wysokie jedne z wyższych wózków

860isg18r6bpss11.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!Kurcze gdyby nie mąż już bym zdecydowala :-D

kasss lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    oj tak :P
    No to problem rozwiązany, to nie filet z kurczaka Ci podbił cukier tylko albo panierka z tłuszczem albo ziemniaki bo w filecie nie ma nic co by mogło tak działać, ani tłuszczu ani węglowodanów ( mówię o dużych ilościach, bo w małych to się coś zmajdzie)

kaczamila lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Ja tak samo pisałam do producenta ale niestety nie pofatygowal sie z odpowiedzią;-) przejdę sie do tego świata dziecka i jak nam sie spodoba to zamowie najwyżej przez neta.
    to daj znać jak bedziesz moj mąż to mi mowi zeby w ciemno zamowic jak tak mi sie podoba bo i tak wie że kupimy ten ktory ja zdecyduje myslimy tez nad jedo fyn ale na spokojnie po nowym roku bedziemy szukać;)

SunSun lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam drogie Panie.

Chciałabym złożyć Wam życzenia: aby te Święta były spokojne,rodzinne oraz radosne. :)

Gratuluję udanych wizyt.

Moja też udana,synek ma 1277g, wszystko rozwija się prawidłowo. Nadal w położeniu główkowym. Ja od początku ciąży przytyłam 10kg. Następna wizyta 21 styczeń.
    Zrobiłam dziś małe zakupy:wanienka,stojak,przewijak,smoczki oraz pieluchy tetrowe.
    Przetestowałam kilka wózków.Zastanawiam się nad graco evo xt. Mam święta na przemyślenie wyboru ;).

Pozdrawiam ciepło.

ps: maluch jest starszy o 3 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 20:46

kasss, Scarlett2014, SunSun, gosiaczek31, Niunia86, Emrica, loszcz, MamaAdasia, anet525, Krysti, kaczamila lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jutro jeszcze tu zajrzę ale jak by mnie nie było to chciałam Życzyć Wam Wesołych Świąt, spędzonych w miłej, rodzinnej atmosferze.Zdrówka dla Was i waszych maluszków, żeby prawidłowo się rozwijały i urodziły zdrowe, śliczne i o czasie oraz porodów bezbolesnych i bez kopmlikacji zeby czas do Marca szybko zleciał cieszmy sie ostatnimi chwilami w dwupaku buziaki;)
    2yvucyd.jpg

Scarlett2014, jasmin, SunSun, noa8, gosiaczek31, sylwia85, Niunia86, Madzik82, madziutek 23, Justyska89, MisiaMonisia, Emrica, Emca, Rubi, Ewelaa, MamaAdasia, anet525, Krysti, slodka100, kaczamila lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja być może jutro się pojawię ale już dziś chciałabym Wam życzyć wszystkiego najlepszego na te Święta. Dużo radości ale przede wszystkim spokoju, zdrowia i dobrego samopoczucia. Niech to będą nasze ostatnie Święta bez tych zdrwoych i na pewno ślicznych maluchów które rosną teraz w naszych brzuchach.

Dziękuje za wszystkie Wasze zyczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 20:55

jasmin, noa8, SunSun, kasss, gosiaczek31, Niunia86, Madzik82, madziutek 23, Justyska89, Emrica, Rubi, MamaAdasia, Krysti, kaczamila lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Kasss dam ci znać :-)
    Ja też życzę wam wszystkim zdrowych i wesołych świat :-)
    ps.Ja już zakupiłam espumisan max w ramach przygotowan do świąt;-)

Scarlett2014, kasss, gosiaczek31, Niunia86, Madzik82, jasmin, loszcz, Rubi, Ewelaa, anet525, MamaAdasia, Krysti lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Scarlet ty chyba będziesz pracować do porodu

Bardzo możliwe :) przestałam zaprzeczać że może tak być i ustalać terminy mojego przejścia na l4. Za to moi szefowie i mój mąż zrobili sobie z tego główny temat do żartów. Codziennie słyszę doczepki o tym jak zawiozą mnie z pracy na porodówkę albo jak jeszcze z porodówki będę wysłać maile :) każde spotkanie zaczyna się od ustalenia kto w razie W jedzie ze mną do szpitala :) ale naprawdę wolę to niż ciągle pytania do kiedy planuje pracować. Myślę że na początku ludzie naprawdę nie wierzyli że zmierzam pracować ile się da. A teraz przyzwyczaili się do tej myśli i w większości się z tego cieszą. Dziś jak się zegnaliśmy w pracy to nikt już nie pytał czy będę po Świętach tylko mówili "do poniedziałku" albo "tylko nie próbuj nie przyjść" :) i strasznie to było miłe. Jak sobie pomyślę ile czasu straciłam na martwienie się że jestem wygodną matką bo chcę pracować to dochodzę do wniosku że jestem kretynką. Nie wiem czy uda mi się pracować do porodu ale przynajmniej nie mam już wyrzutów sumienia z tego powodu że chcę spróbować. A największa w tym zasługa mojego męża, lekarza i szefów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 21:32

kasss, gosiaczek31, SunSun, kaczamila lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Takie dobre wiadomości przed Świętami aż miło poczytać :) I głowy spokojniejsze i niestrawność mniejsza bo bez nerwów :)
    Ja nie mogłam się doczekać kiedy nasze Maluchy przekroczą 1kg i nareszcie ten czas nadszedł:) Jestem mega szczęśliwa,że wszystkie mamy juz tak duże pociechy i tylko patrzeć jak zaczną się wpisy,która pierwsza "rozpakowana' :D

Dziękuję wszystkim za przemiłe życzenia :)
    Mam nadzieję,ze po Świętach dobre wiadomości nas nie opuszczą i aż do połowy lutego każda będzie się cieszyć ostatnimi chwilami z dzidziusiem w brzuszku:)
    Dobranoc :)

jasmin, gosiaczek31, Emrica, loszcz, Scarlett2014, Ewelaa, SunSun, MamaAdasia, kasss lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski chcialabym Wam zyczyc rodzinnych, spokonjych i pelnych milosci Swiat. Spedzajcie jak najwiecej czasu w gronie najblizszych, cieszcie sie atmosfera swiateczna, uwazajcie na siebie i objedzcie sie dobrymi potrawami bo za rok bedziemy karmily piersia wiec moze byc roznie ;-)

jasmin, gosiaczek31, SunSun, Niunia86, Emrica, Emca, loszcz, Scarlett2014, madziutek 23, Justyska89, Ewelaa, kasss lubią tę wiadomość

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda91 wrote:
    Witam!

zgadzam się z tym w zupełności!! nawet nie jem już chleba razowego bo po dwóch mini mini kanapeczkach z samym pomidorem mialam ponad 140! teraz jem pszenny chleb i jestem w normie. na czczo różnie bywa ale nie zapeszajac (tfu tfu) od dwóch dni po zwiększeniu poraz kolejny dawki insuliny do 12jednostek mam cukier w normie z rana. wiem juz mniej wiecej po czym bedzie skok a po czym nie w ciagu dnia choc dzieki tej insulinie widze, ze moge sobie na wiecej pozwolic i jest ok. jedno co mnie niepokoi to to ze schudłam już prawie 2kg przez tą diete. waże 62kg a waga przed ciążą 59kg.

Magda ja dzis miałam wizyte u mojej gin.......i jak się okazało to też schudłam 2 kg (w 3 tygodnie) ...ale mówi ze mam się tym nie przejmować, bo dzidzia na pewno rośnie.
    Takze u mnie jest 29 tc a ja na plusie w chwili obecnej mam 7,400 kg :)

Niunia86, magda91, SunSun, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    NA ŚWIĘTA życzę WAM

Nadziei – by nie opuszczała,
    radości – by rozweselała,
    miłości – by obrodziła,
    dobroci – by zawsze była – …

WSZYSTKIEGO DOBREGO NA ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA :)

p.s. Cieszę się z Waszych udanych wizyt, wszystko będzie dobrze, i pewnie przez święta przybędzie Nam kilogramów :) słodkich kilogramów :)

gosiaczek31, jasmin, Niunia86, SunSun, loszcz, Scarlett2014, Justyska89, Ewelaa, MamaAdasia, anet525, ines31, kasss, Krysti, slodka100 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Magda ja dzis miałam wizyte u mojej gin.......i jak się okazało to też schudłam 2 kg (w 3 tygodnie) ...ale mówi ze mam się tym nie przejmować, bo dzidzia na pewno rośnie.
    Takze u mnie jest 29 tc a ja na plusie w chwili obecnej mam 7,400 kg :)

no właśnie najważniejsze że dzidziusie rosną :)

Niunia86, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta to najbardziej rodzinny i magiczny czas w roku, gdy składamy sobie życzenia, zasiadamy przy wspólnym stole, na chwilę zapominamy o problemach i waśniach. Dlatego na czas Bożego Narodzenia życzyę Wam mamusie i Waszym bliskim zdrowia i pogody ducha, byście mogli w pełni cieszyć się tym niezwykłym klimatem. 

* * * WESOŁYCH ŚWIĄT * * *

gosiaczek31, Scarlett2014, Justyska89, Ewelaa, noa8, SunSun, MamaAdasia, jasmin, Niunia86, ines31, kasss, Krysti lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt kobitki :)
    My też po wizycie - szyjka taka sama jak ostatnio, maluszek 1130g około.
    Cieszę się, że wizyty udane. Do "usłyszenia" po Świętach.

gosiaczek31, loszcz, Scarlett2014, Madzik82, Ewelaa, noa8, SunSun, Niunia86, kasss, Krysti, kaczamila lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak już wszystkie składacie sobie życzenia to pewnie wielu z was już nie będzie ja pewnie jserce zajze ale składam wam też już życzenia
    zdrowych radosnych Świąt żeby wszystko było dobrze do marca bez żadnych komplikacji i każda z nas rozwiązała się w swoim terminie :) napewno przy stole wspomnę o koleżankach forumowych :)

Ewelaa, madziutek 23, noa8, gosiaczek31, jasmin, Niunia86, ines31, kasss, Scarlett2014, Dorka1979, Krysti lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie wszystkim Wam Życzę Zdrowych Wesolych Świąt Bożego Narodzenia pełnych spokoju i miłości.

SunSun, madziutek 23, MamaAdasia, gosiaczek31, anet525, jasmin, Niunia86, kasss, ines31, Ewelaa, noa8, Scarlett2014, Justyska89, Krysti, kaczamila lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WESOŁYCH ŚWIĄT !

gosiaczek31, anet525, jasmin, Niunia86, kasss, ines31, Ewelaa, noa8, Scarlett2014, SunSun, Justyska89, Krysti, kaczamila lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie ja tez wam życzę Gwiazdki najjaśniejszej, choinki najpiękniejszej, prezentów wymarzonych, świąt mile spędzonych, karnawału szalonego, roku bardzo udanego.

jasmin, Niunia86, kasss, ines31, Ewelaa, MamaAdasia, noa8, Scarlett2014, SunSun, gosiaczek31, Justyska89, Krysti, kaczamila lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ