Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mamuśki Scarlet trzymam kciuki za wizytę
Madziutek gratuluje 8 mc jeszcze jeden 9 i koncoweczka ja to się nie mogę doczekać
Anet ja też nie czuje i nie lubię tej nerwowki przed świętami
Miłego dnia;-)Scarlett2014, madziutek 23, anet525 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Hej mamusie
Dziękuje Wam za wszystkie odpowiedzi i słowa otuchy. Znalazłam swoją książeczke zdrowia, przy porodzie wazyłam 2440
także może faktycznie Niunia wdała się we mnie, jak myślicie dobije do takiej wagi skoro mam termin na 11 marca?
Ja dziś w lepszym humorze bo przyszło łóżeczko razem z kompletem pościeli i rożkiem. Będe miała materac GRYKA-PIANKA. Więc podziele się z Wami moją opinią jak już zostanie wypakowane i złożone, a ja w Wigilie zaczynam 30tc. Bliżej już niż dalejŻyczę Wam spokojnych Świąt, spędzonych w gronie rodzinnym. Abyście odpoczeły i wszystkie smutki zeszły na bok ! :*
kaczamila, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
ja też dziś już 8 z przodu
belly pokazuje
Jesteś w 31 tygodniu ciąży
(30 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 8
Trymestr: 3
Wiek płodu: 28 tydzień
Data porodu:
3 marca 2015
(pozostało 70 dni)MamaAdasia, Scarlett2014, kaczamila, kasss, Niunia86, anet525, gosiaczek31, Dorka1979, Emca lubią tę wiadomość
-
u mnie jest różnica wg belly termin mam na 3 marca wg mojej gin na 2 ciekawe kiedy naprawdę mnie rozetną mogliby trzeciego byłaby fajna data 03,03,2015
z mojej każdy sie śmiał że utrafiłam bo ja mam 05,05,1985
a wogule to witam wszystkie
jak tak was czytam to ja nic nie robię w domu nas nie ma na święta to porządki robie jak co dzień a większe typu firanki itd planuje na luty zanim małą przywieziemy do domu żeby było wysprzątane
mam tylko zrobić 3 bita i sałatkę na święta i śledzie zrobię dla siebie bo teściowa robi z solonych a ja wole te z zalewy grapefruitowej ale to jutro żeby było świeże wszystkogosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadziutek 23 wrote:kaczamila a gdzie Ty kupujesz w6prawke...? bo ja Bielsko pod tym katem kiepsko znam.. raczej Zywiec i te strony
podrzuc pare adresow gdzie tanio
w sumie najbard-iej in5eresuje mnie czy mozna gdzies obejrzec wozki Camarelo...??
Wyprawke. Kochana łóżeczko kupiłam używane na olx, wózek ze sklepu w tarnowskich górach, zobacz na stronę dudusia mają bardzo duży wybór wózków i wieeeele ich na sklepie ale jeżeli chodzi o porady to na nich się wogóle nie skupiaj bo pan który nas tam oprowadzał i prezentował wózki miał wszystko naj i oczywiście prezentował wszystko z najwyższej półki cenowej "ale przecież chcemy bezpiecznych rzeczy dla dziecka".madziutek 23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jak Was czytam to mi głupio bo nic nie robię na święta bo leżę, mąż mnie opieprzył jak małe dziecko bo chciałam pomóc przy sałatce, on ma dzisiaj wolne pojechał z listą na zakupy, do apteki po leki dla mnie, do tartaku zapytać o naszą więźbe bo miała być przed świętami, za rybami oczywiście bo zapomnieliśmy o rybach w tym roku
miałam do wypróbowania kilka nowych przepisów na ciasta a tu dooopa, ale co się odwlecze to nie uciecze będą na chrzciny
mamuśka wystrzeli z nowymi pomysłami
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny jeśli lekarz nie powie mi nic złego to te Święta będą moje! Od ostatniej wizyty nic nie przytyłam a więc ciasta, ciasteczka etc. wszystko będzie moje
od początku ciazy mam 9 kg na plusie ale on jakiegoś miesięca waga cudownie stoi w miejscu.
Kaczamila oczywiście mam plan powrotu do pracy na 29-31grudnia:) ale potem będą miała wolne do 7 albo i 8 styczniapo prostu pod koniec roku muszę być w pracy i tylko gdyby coś działo się z Juniorem to tylko to mogłoby mnie zatrzymać w domu.
A taj w ogóle to czekam pod gabinetem.madziutek 23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny ja właśnie odebrałam wyniki glukozy i akurat był mój lekarz i powiedział ze są idealne i pocałował kartkę z wynikami śmieszny on jest
na czczo mam 77 po godz 131 po 2 godz 81 skoro powiedział ze idealnie ufam mu i z mojej strony koniec tematu juz o krzywej cukrowejDorka1979, kasss, Scarlett2014 lubią tę wiadomość
-
Kaczamila u mnie to samo, nic nie robię na święta
miałam niby jakieś ambicje żeby krokiety zrobić, ale w nawale innych rzeczy, które wyskoczyły nagle, darowałam sobie. Ogólnie u nas świątecznej atmosfery brak - ani domu nie przybraliśmy żadnymi światełkami, nie kupujemy też choinki, bombki leżą na strychu. Mieliśmy zrobić wigilie u siebie, ale teściowa przeforsowała swoje. Mąż się wkurzył i stwierdził, że palcem nie kiwnie. Natomiast w drugie święto wyjeżdżamy to i stwierdziliśmy, że szkoda kupować żywą choinkę żeby tylko zwiędła a nic nią oczu nie nacieszymy.
-
nick nieaktualnyScarlet czyli jak dzisiaj będą dobre wieści (a będą na pewno) to wracasz jeszcze w styczniu do pracy?? Naprawdę podziwiam ale i troszkę zazdroszczę
jeszcze raz powodzenia, ja się dawno nie ważyłam ale śmieję się że jak byłam aktywna zawodowo to waga leciała w górę a odkąd leże to normalnie prawie stoi w miejscu, a miał to być okres największego przyrostu
Justyśka cieszę się że glukoza wyszła bardzo dobrze
Ja muszę zadzwonić do mojej gin i zastanawiam się czy się umówić na 29 żeby podejrzeć szyjkę, następna wizyta dopiero 15 stycznia. 29 również mam to 3 USG, aż się doczekać nie mogę aż zobaczę buźkę mojego synka bo nie miałam jeszcze okazjiJustyska89, Scarlett2014 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanet to chyba często tak jest mój ojciec tez zawsze przed świętami naburmuszony mój mąż jeszcze naburmuszenia nie zdążył pokazać ale z tego co wiem faceci tak reagują na gorączkę świąteczna
justi do 11 marca jeszcze 2.5 mies wiec twoja malutka napewno nadgoni bedzie dobrze
krysti śliczny aniołek
Scarlett trzymam kciukianet525, Krysti, Scarlett2014 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustwol to tak jak ja miałam w planie krokiety zrobić chociaż. Wczoraj byliśmy w Tesco po prezenty dla dzieciaków od brata męża to mój S zniknął na stoisku z dekoracjami świątecznymi jak go znalazłam to już miał opcję na okno w naszym pokoju pełne aniołków, choinek świecących, lampek i mikołajów
powiedziałam żeby dał spokój to normalnie jak małe dziecko zrobił podkówkę i powiedział to co nie będziemy mieć nic świątecznego w pokoju
W domu też atmosfera nijaka jedyne co to karpie w wannie pływają... teściowa olała wszystko jak zawsze... powiem Wam że nie mogę sobie wyobrazić jak tutaj w domu wyglądały święta jak nie było nas synowych (nie żebym sobie słodziła) ale odkąd mieszkamy tutaj to lista zakupów czy potraw na święta jest na naszej głowie, my to mamy zrobione już prawie 2 tyg wcześniej a ona sie dzisiaj obudziła i każdemu synowi zadymę robi że nic nie ma kupionego, a w spiżarce wszystkie zakupy się wysypują z półek... na dodatek ja i szwagierka obie w ciąży i można powiedzieć że obie zagrożone a gonimy jak głupie żeby było wszystko dopięte na ostatni guzik... -
nick nieaktualnyFaktycznie lekarz miał dla mnie dobre wiadomości
standardowo nie podał mi wagi ani wymiarów - te informacje dostanę 7 stycznia na usg 3 trymestru ale powiedział że nie widzi absolutnie żadnych sygnałów do niepokoju. Szyjka jest twarda i zamknięta i nadal ma ponad 3 cm. Oczywiście lekarz wprost mi powiedział że nie da mi gwarancji że wszystko będzie dobrze bo nikt nie może mi jej dać ale i wprost powiedział mu że mam nie szukać u siebie złych objawów (powiedziałam mu o stracie mojej przyjaciółki). Powiedział że naprawdę jestem w doskonałej formie i że nawet to po mnie widać
poczucie ciężkiego brzucha to objaw fizjologiczny i grawitacja plus dodatkowe kilogramy. Oczywiściejjeśli cokolwiek będzie się działo mam przyjść to sprawdzić ale jeśli będę czuła się tak jak obecnie to mogę przyjść nawt za miesiąc. I mogę nadal pracować. Lekarz powiedział nawet że działa to na mnie lepiej niż najlepsze witaminy i jak patrzy na mnie to ma ochotę zapisać to innym pacjentkom. Mam więc ambitny plan - nie panikowac
i z uśmiechem kompletować wyprawkę
Dziękuję z a wszystkie kciukiEwelaa, madziutek 23, SunSun, Justyska89, MamaAdasia, Dorka1979, kasss, kaczamila, Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyby gratuluje wizyt!
justynka mi tez u jednego lekarza,wyszla waga 1050 a po czterech dniach na prywatnej wizycie juz 1400... Wiec wiedzialam, ze ten pierwszy lekarz zle zmierzyl. Bo przeciez w 4 dni by tyle mala nie przytyla.
mojej siostrze przed pprodem podali wage 2800 wiec sie cieszyla ze bedzie latwy pprod,a tu wyszedl klops 3600!! Wiec sama widzisz....
w szpitalu lezala dziewczyna zaplakana bo jej dziecko od 3 tyg nic nie przybralo. Przeplakala noc w szpitalu a na drugi dzien mialo 1kg wiecej niz ppprzedniego dnia i zamiast dobrze od razu zmierzyc to dziewczyne nastraszyli...
MamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyMisiaMonisia wrote:Każda kobieta która w ciąży przyjmuje insuline.....potwierdzi że mimo stosowanej przez nas diety cukry są wysokie. JA np. zjadłam dziś na śniadanie chleb razowy (2 kromki) z wędliną drobiową i pomidora......I cukier 144. Takze to jest dowód że każde jedzenie może podwyzszyc poziom cukru.
I nie mam zamiaru tu nikogo straszyc, tylko próbuje uswiadomić kilka rzeczy....Przede wszystkim żeby nie fałszować wyników no i NIE BAĆ SIĘ CUKRZYCY CIĄZOWEJ! Bo to nic strasznego. To nie to samo co zwykła cukrzyca.
Witam!
zgadzam się z tym w zupełności!! nawet nie jem już chleba razowego bo po dwóch mini mini kanapeczkach z samym pomidorem mialam ponad 140! teraz jem pszenny chleb i jestem w normie. na czczo różnie bywa ale nie zapeszajac (tfu tfu) od dwóch dni po zwiększeniu poraz kolejny dawki insuliny do 12jednostek mam cukier w normie z rana. wiem juz mniej wiecej po czym bedzie skok a po czym nie w ciagu dnia choc dzieki tej insulinie widze, ze moge sobie na wiecej pozwolic i jest ok. jedno co mnie niepokoi to to ze schudłam już prawie 2kg przez tą diete. waże 62kg a waga przed ciążą 59kg.