Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzieciaki ubrały choinkę http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc5fb45503af.jpg
MartaM, Rubi, SunSun, Scarlett2014, noa8, Emrica, Ewelaa, MamaAdasia, kasss, madziutek 23, gosiaczek31, Krysti, Anastacia33, anet525, loszcz, kaczamila, Endi84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaM koniecznie daj znać jak ta książka. Wiele o niej słyszałam ale bardzo różnych opinii. I ogółem gdybyście czytały coś fajnego to rownież dajcie proszę znać - ja mam Pierwszy rok życia dziecka i wydaje mi się bardzo sensowny ale póki co tylko ją przkartkowałam. Mam też w Paryżu dzieci nie grymaszą ale też przeczytałam tylko kawałek. Ogółem lepiej idzie mi ostatnio czytanie kryminałów
Poza tym dziewczyny może nie ma sensu się kłócić jeśli nikt nie ma złych interncjimamy i pewnie jeszcze nie raz będziemy miały różne opinie w różnych tematach i nic strasznego w tym nie ma. Ja sama nie raz napisała coś mało popularnego np. o l4 w ciąży i nikt mnie za to nie zjadł. Ja też się na nikogo nie obraziłam że myśli inaczej i jakoś to funkcjonuje. Szkoda nerwów na konflikty i kłótnie
Ja życzeń jeszcze Wam nie składam. Odezwę się jeszcze na pewno jutro przed i po wizycie
MartaM co to za gwiazdki świąteczne o których piszesz? Ja ciągle szukam inspiracji na ciasteczka albo babeczki świąteczne
noa8, Ewelaa, MamaAdasia, kaczamila lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny30 dag mąki 10 dag cukru pudru 20 dag masła 2 zoltka i przyprawa korzenne ja dodałam 2 lyzki.
mąkę cukier przesiac dodać pokrojone masło i przyprawę i zoltka i ugnieść ciasto później rozwalkowac powycinac ciasteczka i piec w temp 180 stopni ok 15 -20 min
ja jutro robie z 2 porcji bo z jedniej wyszło mi 36 ciasteczekWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 17:57
Scarlett2014, gosiaczek31, anet525 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMisiaMonisia wrote:Napisałam tylko informacje które podał mi lekarz.
Ale pierwsze moje zdanie brzmiało ze "każdy posiłek moze podwyzszyc cukier". Czyli momo że stosowała ta niby dietę (bo raczej prawdziwa dieta to nie była) to poziom cukru gdyby miał być wysoki to i tak to wykaże. Takze spokojnie.
Justyśka kiedy otrzymasz wyniki?
Każda kobieta która w ciąży przyjmuje insuline.....potwierdzi że mimo stosowanej przez nas diety cukry są wysokie. JA np. zjadłam dziś na śniadanie chleb razowy (2 kromki) z wędliną drobiową i pomidora......I cukier 144. Takze to jest dowód że każde jedzenie może podwyzszyc poziom cukru.
I nie mam zamiaru tu nikogo straszyc, tylko próbuje uswiadomić kilka rzeczy....Przede wszystkim żeby nie fałszować wyników no i NIE BAĆ SIĘ CUKRZYCY CIĄZOWEJ! Bo to nic strasznego. To nie to samo co zwykła cukrzyca. -
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0cd338010a8.jpg . Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę pokoju Chrystusowego, zdrowia i błogosławieństwa Bożego. Niech nadchodzący Nowy Rok ... przyniesie Wam wiele łask Bożych, życzę Wam również; byście kochane doświadczyły Bożej mocy co dnia i by nasz Pan Jezus Chrystus zawsze był przy Nas
happy Christmas
madziutek 23, Niunia86, SunSun, gosiaczek31, anet525, loszcz, Endi84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisiaMonisia wrote:Justyska
ja nie wyraziłam "boleśnie własnego zdania" tylko napisałam co moze sie stać w przypadku nieleczonej cukrzycy ciążowej.
Sorry mogłam po prostu napisać "poczytaj sobie o komplikacjach przy nieleczonej cukrzycy"? Lepiej to i tak by nie brzmiało.
I wyrodną matką nie jestes...zresztą zyczę Ci abys cukier miała normie...
Spadam stad na inne forum, tam przynajmniej piszemy z dziewczynami o wszystkim i nikt się nie obraza na nikogo.
Na odchodne....
Życzę kazdej z Was Wesołych Świąt,
wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym Roku,
a takze szybkich i szczęśliwych rozwiązań oraz pociechy z Maluszków.
Powodzenia dziewczyny..... -
nick nieaktualny
-
ja mysle ze kazdy tu pisze co chce... kazda z nas pochodzi z innych srodowisk i ma swoje zdanie na kazdy temat..
a pozatym mysle ze nie odrzucamy nowych dziewczyn... ;/
bylam przedtem na forum gdzie naprawde byly ostre spiecia i uwazam ze to forum jest extra spokojne i zgrane
a ze czasem piszemy o tzw "dupie Marynie" to normalne bo jestesmy normalnymi kobietami ktore oprocz ciazy zyja tez swietami i innymi przezyciami i chcemy sie dzielic z innymi...
MisiaMonisia ja nie mam cukrzycy ale mysle ze dla dziewczyn ktore ja maja Twoje wypowiedzi sa bardzo pomocne...
Krysti co to za Aniolek??
noa8, gosiaczek31, Krysti lubią tę wiadomość
-
Hej mamusie, ja wróciłam z wizyty, jestem troche podłamana. Mała waży tylko 1040g, a jestem już w 29 tyg. mam zrobić USG znowu za 2 tyg żeby sprawdzić ile przez ten czas przybierze, a Wasze maluszki ile w tym czasie ważą/ważyły? Martwię się troche.
-
Juusti ja Ci nie pomoge bo ja usg mialam 8 tygodni temu wiec sama nie wiem ile moj wazy. Twoja niunia nie wazy duzo , bo moze wdała sie w Ciebie . Sama mowilas ze masz niedowage. Ile wazylaś jak sie urodziłaś? Może też mało ważyłaś. Nie martw się na zapas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 20:43
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Justi ja mialam usg w poprzednia srode czyli 29+2 i mała wazyła 1342g. Oczywiscie orientacyjnie. Te wagi wynikaja z kilku parametrow i nie sa dokladne, pozza tym maluchy rosna indywidualnie. Juusti glowa do gory!
Scarlett ja tez duzo slyszalam o yej ksiazce, szczegolnie interesuje mnie teoria '4 trymestru'. Przeczytam to dam Wam znac. A ciastka robie juz trzeci rok na podstawie t ego przepisu http://www.makecookingeasier.pl/na-slodko/6-12-2012/ Tylko nadzienie robie troche po swojemu, zalezy co mam suszone sliwki, morele, daktyle, orzechy, skorka pomaranczowa, itd., miod i whisky tak by bylo mocno wyczuwalne. Takie wszyscy w rodzinie lubia najbardziejScarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJususti ja też nic pomogę bo mój lekarz konsekwentnie odmawia podawania wagi malucha. Uważa że na tym etapie to bardzo indywidualne a pomiary mogłyby mnie tylko zestresować. Wagę Juniora poznam pewnie dopiero na początku stycznia na usg 3 trymestru. To może być np. błąd pomiaru.
Za to jutro poznam moją wagęw sobotę okazało się że moja kocica solidaryzuje się ze mną i ona też tyje choć młodych na pewno nie będzie mieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 20:55
gosiaczek31, madziutek 23, MamaAdasia, Endi84, loszcz, patryśka83 lubią tę wiadomość
-
Justi ja od kilku dni tez mam ten problem.miałam usg w zeszły czwartek i według usg był to 27t4d a Malutka miała 971g. W kartę wpisał równy kg. Kolejne usg mam 8 stycznia i lekarz ma sprawdzić czy przybiera. Powiedział, że ogólnie mieści się w normie, poza tym ja jestem niska i sama miałam 2800g przy porodzie a urodziłam się tydzień po terminie... Cały czas myślę czy wszystko dobrze... Na pewno maluszek rośnie swoim tempem i wszystko jest dobrze. A może po prostu jest ciut młodszy niż wskazuje usg? Nie stresuj się i jedz mięsko
gosiaczek31, MamaAdasia, Endi84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywidze ze dzis atmosfera sie zagescila, hormony robia swoje i swiateczne napiecie. Ja tez nie widze nic zlego w wypowiedzi moni, faktcznie napisala o konsekwencjach cukrzycy mysle ze nie odnosila tego konkretnie do zadnej z nas. Jestesmy doroslymi babkami i rozsadnymi na tyle ze swiadomie krzywdy swoim dzIeciom nie zrobimy. A z tymi badaniami na krzywa faktycznie co lekarz to inne teorie. Wiec warto tez czasem poczytac co kto ma do powiedzenia, porownac i samemu zdecydowac co dla nas i dziecka bedzie najlepsze. Nie ma sie co obrazac. Forum po to jest zeby swoje zdanie wyrazic a jak ktos to odbierze to nie mamy wplywu... Ale nie robmy afery z byle powodu.
Justi ja tez nie znam wagi malej bo ide na usg dopiero po nowyn roku. A ostatnie mialam polowkowe. Ale zgadzam sie z tym co pisza dziewczyny, to sa wyliczenia szacunkowe. Kazde dziecko ma inne uwarunkowania genetyczne. Moze Twoj skarbus bedzie filigranowa drobna kobietka:-) na zapas sie nie zamartwiaj. Za dwa tygodnie znow sprawdzisz i sie wszystko wyjasni.
My z G prezentow tez sobie nie robimy specjalnych. Co roku mnie pyta co bym chciala ale jesli mam byc szczera to wole sama sobie cos wybrac i on sfinansuje niz liczyc na jego gust:-) on tez sam kupuje co mu potrzeba a ja najwyzej zaplace. Zreszta od kad mamy dziecko jakos bardziej na nim skupiamy wydatki:-) sobie mozna odmowic...
Ja w weekend robilam pierniczki i tez wyszly tak smaczne ze musialam schowac bo do swiat by nie doczekaly:-) nie sa twarde jak takie tradycyjne, a pierwszy raz pieklam wlasciwie na probe ze wzgl. Na Ole zeby pomogla powyciac foremkami i zobaczyla jak na kolorowo sie lukruje.
Ach kobietki ktore juz do swiat sie nie pokaza na forum, dziekuje za piekne zyczenia i Wam rowniez skladam najserdeczniejsze zyczenia spokojnych, radosnych i rodzinnych swiat, szczesliwych wyjatkowo w tym roku bo w oczekiwaniu na kochane maluszki.Krysti, Scarlett2014 lubią tę wiadomość
-
Justi, nie martw się, lekarze straszą, nie ma co się zamartwiać, mnie też nastraszył na usg w 32tc że mały ma za dużą główkę, a okazało się że jest wszystko ok, głowka była starsza ok 4 tyg od brzuszka,a poza tym na 3 różnych usg każdy lekarz podał inne wymiary.. ale tez się martwiłam niepotrzebnie.
Na pewno urośnie , nie ma innej opcji !
Moja koleżanka urodziła w 35tc synka z wagą 1700g, także spokojnie a też ją straszyli, że mały za wolno rośnie itd. a teraz jest zdrowy i wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 22:10
-
Justi moja starsza córci tez byla mniejsza jak sie urodziła wazyla 2650 ale zdrowa byla i szybko nadgonila wagę co do innych noworodków. Wiec sie nic nie martw.
Ja tez chciałam Wam życzyć szczęśliwych swiat . Bogatego Mikołaja i cierpliwości co do porodu.
A mam pytanie wam tez tak siara z cycków leci???? Bo ja chyba jutropolexe kupic wkladki laktacyjne bo od tyg mam staniki lub koszulki mokreMamaAdasia, Scarlett2014 lubią tę wiadomość