Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorka WOW! Cóż za imponująca juz waga maluszka.Nic tylko się cieszyć. Im więcej czytam i wadze Waszych pociech tym bardziej się stresuje bo wiem,że moja 2tyg temu nawet połowy tego nie miała... To będzie kolejna ciężka wizyta. Jeszcze 9 dni i mam nadzieje chociaż na chwilę zagości w mojej głowie spokój bo od 4 grudnia ciągle stres -jak nie szyjka za krótka to dzidzia za mała.
Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka i Anastacia Gratuluję udanych wizyt!
Kasha dzięki że o nas pomyślałam
Wymiary mojej pościeli. Prześcieradło: 120x60, poduszka 40x60, poszwa na kołdrę 100x135. Póki co nie będę używać ani poduszki ani kołdry. Kupiłam bo wzięłam już komplet z łóżeczkiem. Materac mamy gryka - kokos (polecany na naszej szkole rodzenia). A właśnie kupujecie poduszkę klin? I czym na początku będzie przykrywać maluchy? Kołderką, śpiworkiem czy może otulaczem jak chyba radzi dr. Karp?
Wagowo mnie drugi trymestr też dobił
ostatnio na wizycie miałam 9,5 kg na plusie ale i mój lekarz uważa że tyje w normie i w ogóle nie ma do tego uwag.
A Sun Sun ja brałam Duphaston krótko przed ciążą i czułam się po nim tak sobie a jak brałam go w ciąży to nie odczuwałam żadnych jego negatywnych skutków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 20:07
-
nick nieaktualnyWitam mamuski.
Sunsun, wspolczuje z tym spojeniem. Ja tez mialam w pierwszej ciazy straszne bole, w tej tez bolalo. Ale tylko sie rozchodzilo i nie peklo na szczescie. Dobrze ze szybko zdecydowalas sie na wizyte i wiesz co robic. Tylko zastanawia mnie kwestia porodu. Czytalam ze przy rozpadnieciu sie spojenia to CC? No ale lekarz wi co mowi:-) trzymam mocno kciuki zeby sie u Ciebie poprawilo po lekach i lezeniu.
Dziewczyny gratuje dzisiejszych udanych wizyt:-) duze juz "nasze dzieci" az milo.
Ja przescieradlo do wozka mam ale nie jest to niezbedne:-) ja w pierwszej ciazy kupowalam wszystko co zobaczylam nie wiedzac czy potrzebne czy nie. Co uslyszalam to myslalam ze widocznie konieczne:-) teraz bym juz tyle gadzetow nie nakupila:-) posciel tez mam. W sumie Ola zimowe dziecko wiec nawet sie przydala na spacerkach w mrozie.
Acha super zakupy dziewczyny. Posciel sliczna, kombinezonik tez:-) Ja wczoraj w nocy zabralam sie troche za segregowanie kartonow z ciuchami po corci. I az za glowe sie zlapalam ile tego jest. Chcialam dokupic cos nowego ale teraz sie zastanawiam czy jest sens tyle tych najmniejszych ciuszkow mam.
Ewka1990 zajrzyj do skrzynki na belly wyslalam ci zaproszenie bo bez tego nie moge napisac PW do Ciebie:-)
SunSun, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie. Zła i smutna tym razem
. lekarka powiedziała że dziecko jest za małe jak na 28 tydzień płodu czyli 30 tydzień ciąży. Termin porodu przesunał mi się o tydzień czyli z 8 marca na 15 marca.
Dziecko ułożone miednicowo.
Oto moje wyniki:
BPD 71
HE 259
FL 52
AE 236
Waga dziecka 1160kg
Mam prosbe, ta z was która jest w tym tygodniu ciąży co ja mogła by napisać mi swoje wyniki? Jestem załamna
Aha i jeszcze mam liczyć ruchu płodu przez 2 godziny o wybranej przez siebie porze. Ale zastanawia mnie np. jak zjem coś wcześniej to wiadomo że bedzie się bardziej ruszał więc do końca nie rozumiem jaki ma to sens
-
nick nieaktualnyInes ja mam podobny wiek ciazy ale nie wiem jeszcze ile mala wazy. Usg pewnie na przyszly tydzien dopiero umowie. Nie zamartwiaj sie, moze nadrobi bo teraz dzieci duzo przytyja w ostatnich tygodniach albo poprostu bedzie filigranowe. Trzeba byc dobrej mysli. A jesli wiaze sie to tylko z przesunieciem terminu porodu to najmniejszy problem.
ines31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Anastacia ja nie badam sie sama , bo boje sie tam wkladac palce..
Sunsun po tobie wogole nie widac tych kg a ilekg obstawiasz do konca? Duphastonu tez nie wspominam za dobrze, bardziej pod wzgledem tycia. Czulam ze woda mi sie zbiera po tym leku.
Ja przescieradla do wozka tez nie kupuje ale pod pupke bede cos podkladac pieluche czy kocyk cienszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 20:39
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ines ja miałam podobne pomiary 2tyg temu z tym,że moja Mała wtedy Ważyła 1kg. Wtedy lekarz juz coś wspomniał,że nie jest za duża ale mieści się w normie. Będę miała wizytę za tydzień w czwartek i według gina moja jest 5 dni młodsza wiec będzie mniej więcej tym wieku co Twoja dzidzia wiec dam Ci znać. Trzymaj się ciepło i bądź dobrej myśli
ines31 lubi tę wiadomość