Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLoszcz ja nie mam super analitycznej natury więc tak naprawdę sprawdzałam sobie tylko kilka modeli wózków
to co było dla nas ważne to waga, amortyzacja, łatwość składania i rozkładania, duże pompowane koła które sprawdzą się poza miastem i też trochę wygląd. Oczywiście jeśli chcesz super lekki wózek i jednocześnie duże pompowane koła to jest to trochę trudne
dla nas ważniejsze były solidne koła bo docelowo chcemy wyprowadzić się za miasto a póki co mieszkamy na parterze. Pierwszy mój wybór to Jedo ale wybraliśmy ostatecznie Tako bo w Tako mi łatwiej było samej złożyć wózek i rozłożyć a na pewno nie raz będę jeździła gdzieś sama z Juniorem a bez mojego męża. Wózek poza tym mi się podoba i ponoć ta firma słynie z dobrej amortyzacji. Jak na wózki na dużych kołach ten jest też stosunkowo lekki. No i po prostu bardzo mi się podoba: jest prosty ale nie banalny.Moim zdaniem
a czy dobrze ttrafiliśmy wyjdzie w praniu.
Dziewczyny czy któraś z Was kupuje jeszcze tą książeczkę do zapisu aktywności Malucha? Planuje zrobić zamówienie w księgarni i tak myślę co jeszcze warto kupić
kocham książki i wydaje na nie majątek
loszcz lubi tę wiadomość
-
Scarlet ja dostałam coś takiego w szkole rodzenia. Co prawda jest to reklamówka Nivea, ale jest dużo miejsca na zapiski zdjęcia itp. Zacznę z tym i zobaczę czy w ogóle się sprawdzi, czy będzie czas na prowadzenie takiego pamiętnika i czy mi po jakimś czasie zapał do tego nie minie. Ewentualnie później kupię jakiś taki ładny, kolorowy i wszystko przepiszę. Ogólnie po latach to bardzo fajna pamiątka i chciałabym coś takiego dać kiedyś swojemu dziecku.
Loszcz, wracając do wózków to z tego co się zdążyłam zorientować, to Tako i Camarelo mają bardzo duże gondole. -
No i jestem po wizycie.super zadowolona synus odwrocil sie i jest położony główką w dół:-)i waży już 1780gram.kolejna wizyta za miesiąc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 17:55
Emartea, kasss, Kasha, MartaM, Scarlett2014, MamaAdasia, Madzik82, noa8, slodka100, MisiaMonisia, gosiaczek31, loszcz, Emca, kaczamila, Pocahontas, bella82 lubią tę wiadomość
-
Loszcz Peg Perego moim zdaniem są super, z B. przez pewien czas myśleliśmy nad Peg Perego Book Pop-Up. To chyba najbardziej mobilny wózek jaki znalazłam, ale niestety mam wątpliwości jak sprawdziłby się na spacerach po leśnych ścieżkach, a my często na weekendy i wakacje lądujemy w Borach Tucholskich. No i ta cena

Zgadzam się z Kasss w internecie wiele wózków robi dobre wrażenie, na żywo już niestety nie wszystkie. Tako nie oglądałam, byłam w 3 sklepach z wózkami i w żadnym nie było. Za to testowałam między sklepowymi regałami m.in. camarelo, graco, bebetto, xlandery, mutsy i chyba zdecydujemy się na jedo. Jakoś tak pasuje mi ten wózek. Uważam, że jest zwrotny, ładnie wykonany, ma genialną amortyzację i dobrą wysokość dla takiego karzełka jak ja
loszcz, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Dostałam na maila ze szkoły rodzenia "materiały szkoleniowe". Pomyślałam że chciałybyście poczytać.
Oto link.
https://drive.google.com/file/d/0Bzk-1m4BUH4bTHJRa21zdWU4SXdhWTVjeTJ2Y0lxMXVNek5F/view?usp=sharingWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 18:37
SunSun, Madzik82, noa8, slodka100, Scarlett2014, bella82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaAdasia wrote:Ewka, zmieniłaś córci imię? Podoba mi się Wiktoria, koleżanka w listopadzie urodziła i też ma Wiktorię

MamaAdasia tak zmieniłam imię bo bardzo mi się spodobało imie Wiktoria a do tego pierwszego imienia nie byłam za bardzo przekonana
-
nick nieaktualnyanastacia super że wizyta udana synuś jest już duży to super

kasha super te materiały ze szkoły rodzenia miło z twojej strony że udostępniłaś je na forum żebyśmy sobie poczytały dzięki
kasss ja nie daje małej drugiego imienia bo potem z drugim imieniem to są problemy i trzeba je we wszystkie dokkumenty wpisywać a się nie chce albo się zapomi ja nieraz zapomne wpisać drugie imie w dokument jakiś i potem problem byłWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 19:03
-
Ja mojemu synkowi nie daje drugiego imienia
a szkole rodzenia zaczynam od 7 stycznia i jak cos tez wam podesle ciekawostki 
Sunsun szkoda ze musisz sie meczyc ale juz naprawde malutko zostalo dasz rade, kupilam ten Colan bo ostatnio masakra:/
Mysle ze na wozek nie ma co zalowac kasy bo jedna z wazniejszych rzeczy.
Witam nowa kolezanke Smoczyce! Czemu tak pozno do nas dołączyłaś?
Ja mam jutro wizyte bez usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 19:05
SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
nick nieaktualnynoa super będzie jak nam podeślesz jakieś ciekawostki ze szkoły rodzenia trzymam kciuki za twoją jutrzejszą wizytę
ja też pije Colon bo u mie też w tych sprawach masakra jest Colon jest ohydny ale pomaga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 19:13
noa8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Noa no szkoda ,że to pęknięcie się przytrafiło ale co zrobić.Ostatnio rozmawiałam z koleżanką no i też miała jedną z dwóch ciąż taką "cięższą" i tak sobie narzekamy i ona w końcu mówi w takiej zadumie lekkiej" no coż ..ciąża to nie jedzenie cukierków"
bardzo mi się to spodobało
A co do Colon zgadzam sie Ewka jest ochydny-i to jest jego fenomen bo on przecież jest bez smaku...ale ta KONSYSTENCJA!!!!Ja na chwilkę przerzuciłam sie na LACTULOZUM i masakra.Całymi dniami miałam gazy ,wzdęcia a póżniej mnie czyściło.Zmniejszyłam dawkę to z kolei "nie mogłam zrobić nic do końca:P" sorry za dosłowność.
Gino mnie dziś ważyła i przytylam 12 kg już.Ciekawe co na to powie kardiolog który mówił że w ciąźy najlepiej przytyć do 10 max.Ale no nie objadam się ani nic.Ostatnio waga nawet mi przystopowała.Dowaliłam tak w drugim trymestrze
ale pocieszam się ,że ide "łeb w łeb" z przyjaciółką która już urodziła w październiku i jest już szczuplutka.
Kurcze no i zaczynam duphaston brać a ja mam po nim MEGA JAZDY.Brałam go do 4 miesiąca i nienawidziłam swojego męza hehe -wtedy teście mieszkali w górach a teraz są i obawiam się że może to się źle skończyć zwłaszcza że bez tego mam alergię na teściówkę(która jest teraz wniebowzięta bo będzie mogła na nowo usługiwać swojemu synusiowi-ja muszę leżeć więc w końcu się doczekała że bedzie mu gotowac,prac ,sprzątać itp)
noa8, noa8, MamaAdasia lubią tę wiadomość

[/url]