Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiunia całkiem niedawno ja się stresowałam, że lekarz na połówkowym powiedział że dziecko jest za małe a teraz test dużo wieksza niż się spodziewałam, bo chciałam żeby chociaż 1700 g ważyła, a tu masz, jak wyskoczyła z wagą, więc nie martw się bo u Ciebie może jeszcze dobić do konkretnej wagi.Niunia86 wrote:Dorka WOW! Cóż za imponująca juz waga maluszka.Nic tylko się cieszyć. Im więcej czytam i wadze Waszych pociech tym bardziej się stresuje bo wiem,że moja 2tyg temu nawet połowy tego nie miała... To będzie kolejna ciężka wizyta. Jeszcze 9 dni i mam nadzieje chociaż na chwilę zagości w mojej głowie spokój bo od 4 grudnia ciągle stres -jak nie szyjka za krótka to dzidzia za mała.
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Scarlet gino mi mówiła że różne są reakcje na ten lek.Ja wiem że tak na mnie działa bo co go odstawiłam to czułam się świetnie-wracałam i znowu jazdy.Aż nie do uwierzenia.Może na początku to jeszcze inaczej i teraz będzie lżej.Ale dosłownie chciałam jechać do pracy męża a najlepiej pobiec (taka wkur****ona byłam )i zatłuc go gołymi rękami bo...wziął sobie do pracy ostatniego banana!
hehe
A np jak coś mi powiedział że nie lubi obierać ziemniaków i mogłabym przecież ja to go zwyzywałam i żądałam rozwodu
a jak za długo(moim zdaniem) gadał z sąsiadem to się popłakałam ze złości bo mieliśmy oglądać film i przenioslam się do drugiego pokoju.Bajka:D
A naprawdę przestałam zażywać i wszystko było w porządku.Zero nerwów i złości:D
loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Dorka obyś miała rację bo przez tą jej wagę spać po nocach nie mogę. Jedyne czym się pocieszam to to,że od tamtej wizyty obwód brzucha podskoczyl o 4cm wiec mam nadzieje, ze to nie efekt świąt tylko tego,że mała rośnie
ines31, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Kasha dzięki za materiały

Drugiego imienia nie dajemy, ja za swoim nie przepadam, a jak w urzędzie się zapomni wpisać to jest problem. Z resztą ledwo zdecydowaliśmy się na jedno
Pościel mam 100x135, kiedyś pytałam i forumowe mamusie mi poleciły ten rozmiar.
Klin dostałam gratis do materaca, zobaczymy jak się sprawdzi. Jeżeli chodzi o przykrywanie to zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, mam kołderkę, kocyk, śpiworek. Do otulaczy jestem średnio przekonana, wiele niemowlaków śpi z rączkami w górze, więc ewentualnie do otulenia wykorzystam rożek. Bo jak pokazałam mężowi woombie to zapowiedział, że nigdy nie pozwoli mi Niny w tym zapiąć i zrobić z niej parówki
-
Mi nic nie mówiła o normieNiunia86 wrote:Ines ja miałam podobne pomiary 2tyg temu z tym,że moja Mała wtedy Ważyła 1kg. Wtedy lekarz juz coś wspomniał,że nie jest za duża ale mieści się w normie. Będę miała wizytę za tydzień w czwartek i według gina moja jest 5 dni młodsza wiec będzie mniej więcej tym wieku co Twoja dzidzia wiec dam Ci znać. Trzymaj się ciepło i bądź dobrej myśli

,no i jeszcze mam skierowanie na badania crp, hbsag, mocz, krew + liczenie ruchów. Naprawdę martwię się że coś jest nie tak tylko ona mi nie powiedziała. Ale skoro tobie lekarz tak powiedział to jest mi troszkę lżej. Ja następną wizytę mam 20-01-2015 więc troszkę czasu do wyjaśnienia jest
ALE BĄDŹMY DOBREJ MYŚLI
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:01
Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny nie dam rady was nadrobić mam nadziej że święta były udane
niestety świąteczne spacerki wyszły mi bokiem i tak mnie rozłożyło że nie moge sobie poradzić głównie gardło i nic nie pomaga i czosnek i mleko z miodem amol i tantum verde na zmiane i jak bolało tak boli a jutro sylwester nie bardzo sie nadaje na niego no ale zobaczymy ratuje sie czym moge na razie -
Dziewczyny nie martwcie się na zapas wagą, jeżeli z łożyskiem i przepływami jest ok, to może taki urok waszych maluszków. W terminie rodzą się dzieci i 2,5 kg i 4 kg. Ważne by być pod kontrolą lekarza

Sunsun współczuję Ci bardzo tych przeżyć i muszę przyznać, że trochę się zaniepokoiłam. Ból krocza mam tak silny, że nie mogę normalnie siedzieć, ledwo chodzę, nawet przy leżeniu boli. Na ostatniej wizycie po raz pierwszy też bardzo bolało mnie badanie na fotelu, ale byłam u innego gina, bo mój na urlopie, więc może dlatego. W przyszłym tygodniu idę do kliniki na badania krwi i chyba podejdę do lekarza po zwolnienie, bo już ledwo wyrabiam w pracy. Później nawet z samochodu pod domem ciężko mi wyjść, jakbym dwa dni jeźdźiła po lesie rowerem na twardym siodełku
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak czytam o Waszych dylematach wagowych to chyba zaczynam się cieszyć że moj lekarz konsekwentnie odmawia podawania wagi Juniora na rutynowych wizytach. Za każdym razem mówi mi że tylko od tego będę sie stresować a na tym etapie dzieciaki rosną indywidualnie. No ale za tydzień wagę już na pewno poznam bo od tego m.in. ponoć jest to usg 3 trymestru

MartaM mnie też woombie przeraża
SunSun ja zabić męża mam ochotę tylko przez jego głupie pomysły a nie leki ale życzę Ci żebyś tym razem lepiej zniósła Duphaston. Ja jak brałam go po raz pierwszy to kiepsko czułam się fizycznie a drugi raz naprawdę było ok. A teściową to masz wybitnie wredną
Niunia Ty nawet nie pisz o takich rzeczach.... ja może nie pilnuje się cały czas ale regularnie powstrzymuje się przee jedzeniem słodyczy w ilościach hurtowych (mam na ie ochotę cały czas a jem je tylko czasami) a tyje. Choć co prawda ponoć tylko w brzuchu... ale nie wiem czy znajomi nie mówią tak żeby było mi miło. Ale fakt faktem że dziś poszłam na spotkanie w tunice oversize i mój gość dopiero po dłuższej chwili zauważył ciążę - ja usiadła i tunika zaznaczyła się a brzuchu.
A Anastacia mnie nie boli badanie szyjki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:15
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
MartaM no mam podobne bóle ale na pocieszenie ci powiem że znam dokładny moment pękniecia -tak bolało.No i gino przy badaniu ginekologicznym potrafi normalnie wyczuć to pękniecie wiec na pewno by to zdiagnozowal.I jak pmnie dotknela w spojenie to myślałam że umrę...
-
Dziewczyny zazdroszczę wam ze juz znacie wagę waszych skarbow ja niestety musze poczekać na to jeszcze 2,5 tyg na usg. Dzis z mezem poskladalismy łóżeczko moze uda mi sie wrzucić fotki
-
Ines wpisz w google "waga plodu siatka centylowa". Tam zbsjdziesz 3 wagi - minimalna, srednia i maxymalns.
spraedz czy w Twoim tygodniu ciazy Twoj Bobo fsktycznie wypada z siatki czy moze jest tylko ponizej sredniej.
no i pamietaj, ze te pomiary z gory sa niemiarodajne no nawet program maszyny usg ppdaje jaki jest margines bledu. To nie jest na 100%
Niunia86, gosiaczek31, ines31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:57
Scarlett2014, loszcz, SunSun, Niunia86, Madzik82, gosiaczek31, Emartea, ines31, kasss, Justyska89, Dorka1979, MamaAdasia, Emrica, Juusti69, Sarah88, bella82, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZa to co teraz napiszę ktoś pewnie powinien mocno walnąć mnie w głowę ale zaczynam się stresować że nic mniej nie boli... cały czas raz, dwa razy w tygodniu robie sobie 3 km spacer do pracy, z łatwością chodzę po schodach a z samochodu wychodzę powoli tylko dlatego że boję się że jest ślisko. W ostatnich dniach pracuję nawet trochę więcej niż normalnie ale o dziwo nie czuje zmęczenia w ciagu dnia. Więc albo mam jakieś cholerne szczęście albo mało zwracam uwagę jak mnie coś zaboli albo naprawdę jestem mutantem. Albo nie wiem jescze co. I naprawdę zaczęłam się właśnie zastanawiać czy coś ze mną jest nie tak:/ a pomyśleć że w 10 tygodniu miałam przed sobą perspektywę leżenia całą ciążę a od połowy może nawet w szpitalu. Masakra. ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:29
gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:59
SunSun, Niunia86, gosiaczek31, Justyska89, Dorka1979, Juusti69, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Scarlet tylko ci pozazdrościć. Ja jestem na zwolnieniu a jak tylko wychodzę na zimno to zwijam sie z bólu. Druga ciaze znoszę znacznie gorzej ale i szybko się mecze
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 22:01
SunSun, Scarlett2014, loszcz, MartaM, Niunia86, Madzik82, gosiaczek31, Emartea, ines31, belladonna, Emca, kasss, Justyska89, Dorka1979, MamaAdasia, madziutek 23, Emrica, Juusti69, kaczamila, Pocahontas, bella82, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Oj mam teraz pokaze bez bluzki to będzie widac: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9f485838b8e.jpg
loszcz, SunSun, Niunia86, Scarlett2014, Madzik82, gosiaczek31, Emartea, MisiaMonisia, belladonna, kasss, Dorka1979, noa8, MamaAdasia, Anastacia33, Emrica, kaczamila, bella82, slodka100 lubią tę wiadomość