Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam posciel: kołderka 120x90 i podusia 60x40Volia wrote:Witam Brzuszkowe

Mam pytanie jakiej wielkości kupujecie pościel do łóżeczka?Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
Anet normalnie jak jakas gwiazda filmowa.Cudowne brzuszko.

Wpadam w kompleksy przy was dziewczyny. Ja to normalnie mam figure zamrażarki...
Sylwia 85 spróbuj zrobic sobie plukanki z szałwii. To jedyne co mi pomogło. Zaszkodzić nie zaszkodzi a moze akurat ci pomoże. Kuruj się :-*
anet525, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MartaM to twoje spojenie tez nie wygląda za dobrze. Obys nie miała pęknięcia jak SunSun.Mnie spojenie bolalo moze z 2-3 razy i to przez chwile a juz nie bylam w stanie wejść po schodach na pierwsze pietro.Czulam sie jakby mnie ktos z calej sily w krocze kopnal.Wspolczuje wam dziewczyny tego bolu.Wasz jest pewnie 100 razy gorszy
-
anet525 wrote:Drugie: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/99cbe815abd2.jpg
anet ślicznie to wygląda
Ja mam takie samo łóżeczko...tylko zamiast serduszek jest żyrafka
I pościel też taka sama tylko zielono biała (w krateczke)....ale też z serduszkami
anet525 lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
Żadnego pęknięcia nie przewiduję! Póki co lekarz nic nie zdiagnozował i tego się trzymam. Może trochę za dużo siedzę na tyłku i stąd te bóle, niestety nie zawsze w pracy mogę przyjąć dogodną pozycję, chociaż czasami sobie na to pozwalam
Coraz częściej jednak urządzam sobie spacery albo stoję przy biurku.
Scarlett bardzo bardzo bardzo zazdroszczę. Ja się czułam świetnie, a ostatnio niestety coraz częściej coś mi dokucza. A to krocze, a to twardy brzuch. Do tego koszmarna zgaga i wymioty - nie mogę się schylić bo od razu lecę do łazienki. Przez to czuję się koszmarnie psychicznie, mam poczucie że do niczego się nie nadaję, nic mi nie wychodzi i w ogóle łapię doła. Jeszcze dwa miesiące...
SunSun lubi tę wiadomość
-
Wyszło mi 0,160 kg powyżej minimumMadzik82 wrote:Ines wpisz w google "waga plodu siatka centylowa". Tam zbsjdziesz 3 wagi - minimalna, srednia i maxymalns.
spraedz czy w Twoim tygodniu ciazy Twoj Bobo fsktycznie wypada z siatki czy moze jest tylko ponizej sredniej.
no i pamietaj, ze te pomiary z gory sa niemiarodajne no nawet program maszyny usg ppdaje jaki jest margines bledu. To nie jest na 100%
. Najgorzej nie jest
Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnet ale super wygladasz:-) zdjecia bomba.
Ja posciel mam 120/90
Jeszcze nie wiem w czym bedzie spac malutka. Moze w rozku. Albo pod kocykiem. Kolderki poprzednio tez prawie wcale nie uzywalam. A dziecko w otulaczu troche jak mumia wyglada:-) tak samo opatulaja na niektorych porodowach w pieluchy:-) masakra:-) dziecko mumia:-) ale ponoc noworodki to lubia bo maja ciasno jak w brzuchu
anet525, loszcz, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
misia a kupowalas na allegro w sklepie baby-raj ? Bo takie jak piszesz tez byly takie sameMisiaMonisia wrote:anet ślicznie to wygląda

Ja mam takie samo łóżeczko...tylko zamiast serduszek jest żyrafka
I pościel też taka sama tylko zielono biała (w krateczke)....ale też z serduszkami 
-
Anet super wyglądasz.
Scarlet ja też czasem myślę, że jak mi nic nie dolega to może jest coś nie tak ze mną, ale dopiero jak ktoś inny to napisał to zobaczyłam jak to wygląda!!!! Chyba jesteśmy kopnięte. Jest dobrze to się też zamartwiamy! Ja co prawda nie pracuję ale to chyba lepiej dla ciebie, że jesteś aktywna i dobrze się czujesz.
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo nie jest tak że mi zupełnie nic nie dolega. Najpierw miałam problemy z łożyskiem potem dokuczaĺy mi plecy potem dość wcześniej zaczęły mi się twardnienie brzucha potem zgaga męczył mnie niemiłosiernie. Ale właśnie wszystkie te sprawy minęły po dwóch tygodniach i nie wpłynęły na moją aktywność. Poza łożyskiem oczywiście gdy przeleżałam dwa tygodnie w łóżku. Teraz nie mogę spać. Budzę się o świcie albo w ciągu nocy i nie śpię. Ale nie śpię nie dlatego że mnie coś boli akbo że wstaje na siku. Po prostu budzę się i czuję się wyspana.
I oczywiście bardzo to doceniam ale czasmi p prostu trudno m uwierzyć w moje szczęście bo po pierwsze nie mam 20 lat (choć to akurat o niczym nie decyduje moim zdaniem) ale przede wszystkim dlatego że przed ciążą okazem zdrowia nie byłam i miałam/mam swoje problemy zdrowotne.
Prawdą jest chyba jednak że ciąża to przedziwny stan w którym trudno cokolwiek przewidzieć i zaplanować
w każdym razie jutro idę jeszcze do pracy a potem mam tydzień wolnego i zamierzam w tym czasie pozwolić sobie na lenistwo
tak żeby mieć jeszcze siły na końcówkę ciąży.
Emartea, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ines mi raz też lekarz powiedział, że bobek jest za mały, a na następnej wizycie już było ok bo przybierał proporcjonalnie. W 29 tc Emilka miała 1100 i lekarz powiedział, że raczej urodzi się mała. Ja też się mała urodziłam. Zapytaj mamę ile ty ważyłaś bo to podobno zależy od genów. I nie zamartwiaj się, nic to nie da a tylko humor pogarsza. Zobaczysz, wszystko będzie dobrze i urodzisz zdrowego, pięknego malucha
ines31, MamaAdasia, Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość