X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emca Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po wizycie. Z maluszkiem ok. Wazy 1320g. Ułożony glówkowo, miedniczki ok, bo miał wcześniej troszkę poszerzone, oczywiście szyjka trochę krótsza, bo 26mm. Jutro jednak sylwester na leżąco. Za tydzień kontrola.

Co do drugiego imienia to też nie dajemy, bo moje drugie imię utrudnia formalności. Pościeli do wózka też nie kupuję, w łóżeczku na początek bez zbędnych rzeczy, jak mama Adasia pisze, my zamowiliśmy wózek hartan xperia.
    Co do wagi maluszków to bardzo indywidualna kwestia i faktycznie jak przepływy ok, wód ok, a waga trochę za niska, to chyba nic złego. Trzymam kciuki żeby tak wlaśnie było. Cieszę się z dobrych wieści.

kasss, Scarlett2014, loszcz, MamaAdasia, Niunia86, gosiaczek31, kaczamila, Pocahontas, bella82 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście witam nową koleżankę :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej nawet nie słyszałam o czymś takim jak woombie. Jak o tym napisałyście to poszperałam trochę i poczytałam opinie. Znalazłam mnóstwo pozytywnych a negatywne tylko tych, które tego nie używały. Z wyglądu to mnie nie przekonuje (taki kokon) i nie wydaje się to wygodne ale może coś w tym jest, że takie otulanie pomaga spać. Można by się nad tym zastanowić, ale najpierw chyba zobaczę jak moje dziecko będzie spało. Jeśli sen okaże się dużym problemem to wezmę pod uwagę to całe woombie.

4e3f84b95f.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Wcześniej nawet nie słyszałam o czymś takim jak woombie. Jak o tym napisałyście to poszperałam trochę i poczytałam opinie. Znalazłam mnóstwo pozytywnych a negatywne tylko tych, które tego nie używały. Z wyglądu to mnie nie przekonuje (taki kokon) i nie wydaje się to wygodne ale może coś w tym jest, że takie otulanie pomaga spać. Można by się nad tym zastanowić, ale najpierw chyba zobaczę jak moje dziecko będzie spało. Jeśli sen okaże się dużym problemem to wezmę pod uwagę to całe woombie.

Ja też niedawno odkryłam to woombie i się zastanawiam nad zakupem.

f2wl20mm925bvyc3.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale czy to woombie ma sens? Jak on jest dla noworodkow do 5 kg to niejedno maleństwo może tylko z miesiąc w tym poleży a Malo to nie kosztuje. Nie wiem jak cos można przeciez otulić je w rożku chociaz z doświadczenia wiem ze kolderka nie jest taka zła. Nie wiem jaka Ineska bedzie ale Nikolka moja starsza corka caly czas spala pod kołderką nie odkrywała ani nie zakrywała twarzyczki.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie masz rację, rożek czy kocyk w poszewce może wystarczyć. Ja mam ciepłe mieszkanie i nie chciałabym przegrzać maluszka. Ale lubię też nowości i zastanawiam się czy takie coś jak ten otulacz nie będzie idealnym rozwiązaniem na te trudne początki. Na pewno też zdecyduję się na monitor oddechu choć jeszcze tydzień temu myślałam, że kupię tylko jak będzie wcześniak.

Spać znowu nie mogę...

Zamówiłam wczoraj łóżeczko :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 gdzie jesteś? he he i inne nocne marki...

Dorka1979 lubi tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, może woombie ma sens może nie. Fakt jest taki, że jak dziecko nie będzie dawało pospać to ja będę próbowała wszelkich możliwych wynalazków. Co jak co, ale spać lubię i to ja chcę nad tym panować, a nie dzidza.
    Dobranoc.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    Dorka1979 gdzie jesteś? he he i inne nocne marki...
    Jestem, właśnie nadrobiłam zaległości.

Emca lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie teraz przypomniałam co mi dziś na wizycie lekarka powiedziała, jak mnie badała na fotelu ginekologicznym stwierdziła: masz tu dużo miejsca więc poród będzie łatwy.
    Nie mam pojęcia o co chodziło

Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines na widzisz... Te normy sa szerokie a te 160gr to nic! Lekarka kawalek kursorem by przesulela, troche sie reka zatrzesie i juz wychodzi inaczej. Dzidzia po prostu jest z tych drobniejszych i tyle. Nie kazdy musi rodzic dorodny okaz 4,5kg. Glowa do gory!

Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Emca Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że szersza miednica, ale ja się nie znam. Nie wiem też co decyduje, że jednym idzie łatwiej innym ciężej :) ilość porodów ma wpływ. Nic tylko pozazdrościć takiego stwierdzenia i oby tak faktycznie było :)

Ja się trochę boję bo Teos mój ma zawsze większą główkę niż resztę. Może być niełatwo rodzić. Coraz częściej o tym myślę, aaaa i dziś po raz pierwszy miałam trochę siary na piżamie.

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca dobrze że na koniec roku wizyta pozytywna!

Ja oczywiście nie śpię. Senna poczuje się pewnie jak będzie się zbliżać godzina o której powinnqm wstać z łóżka. Póki co czuje się tak wyspana że mogłabym wstać i iść do pracy.

Co do woombie to jeśli dobrze rozumiem to pomysł z książki najszczęśliwsze dziecko w okolicy. Nie qiem bo nie czytałam :) widziałam że opinie ma faktycznie niezłe ale opatulenie w to dziecka mnie nie przekonuje no i faktycznie jaki jest sens płacić 100 zł za coś na miesiąc. Ale faktycznie - jak moje dziecko nie będzie chciało spać to jak Emartea będę próbować czego się da.

• loszcz Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,wciąż walczę z wózkami.Przejżałam dziesiatki stron,przeczytałam setki opinii i jestem załamana.Nie mam zielonego pojęcia co kupić a od kilku dni czuję taką wewnetrzna presje aby ten wózek i fotelik już byly.Jest to najdroższa rzecz która kupie synkowi i chce aby ten zakup był przemyslany i trafiony.Wózek dobrze wybrany posłóży mi latami(nie chciałabym zmieniać co kilka miesięcy) a moze nawet 2 dziecko bym w nim wozila gdyby sie pojawiło.Ma być wygodnie i dla bobasa i dla obojga rodziców.Strasznie mnie ten zakup stresuje

Dorka1979, Krysti lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki coś o karmieniu piersią http://www.kobieta.pl/drukuj/artykul/14-prawd-i-klamstw-o-karmieniu-piersia/?TB_iframe=true&height=350&width=600&cHash=fbfeb8b49e55430d786ffdaecb63c9c9

• loszcz Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pokłóciłam się o ten pieprzony wózek z moim bo co mu pokazuje zdjecia i filmiki to on "to wszystko wygląda identycznie".Gadam mu tłumacze ze takie koła a takie hamulce i gondola mała i ciężki lub lekki itd a on tylko oczy wywala na mnie i wygląda że sama mam zadecydować bo on ma ważniejsze rzeczy na głowie.Myślałam że go pobije.Wpadłam w furię.Rzucałam w niego róznymi przedmiotami i zwyzywałam od wszystkiego na czym świat stoi.Na końcu mu powiedziałam że jest egoistyczną świnią i będzie beznadziejnym ojcem skoro bezpieczenstwo i komfort jego własnego dzieck są dla niego nie ważne...
    Wiem,przegiełam ale to chyba te hormony sprawiają,że nie mam hamulców i gadam co mi ślina na język przyniesie.Cały dzień się do mnie nie odzywa a ja dalej nie mam wózka i frustracja we mnie wzrasta.Ojej niedobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 02:52

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz to faktycznie Twoje hormony szaleją, a teraz idź ładnie się przeprosić z lubym, żeby 1 stycznia żyć z nim w zgodzie bo jaki pierwszy dzień roku taki cały rok, a nie chcesz chyba przez cały rok z nim pokłucona być. I nosić kasę przy sobie albo w portfelu, żeby mieć ją przez cały rok :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka mi z kolei wczoraj lekarka powiedziala ze mam miękką szyjkie jak przystalo na kobiete ktora już rodziła i dzieki temu otwieranie szyjki bedzie mniej bolało

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to nasze kolezanki jeszcze spia?? ;)

czy kazda czeka az ktos podejmie jakis temat? ;D

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek ja nie śpię już dawno. Dzis w domh jestem kaszel i katar jakis sie przyplatal

madziutek 23 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ