X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka chyba nici z naszego pogodzenia. Zasnelam o 5 bo cala noc szukałam wiadomości w internecie a o 8.00 rano ten mnie obudzil bo idzie na polowanie! No tak wczoraj byl bank i fryzjer a potem praca a dzis jest las i strzelanie a potem praca.czyli znow nie kupimy absolutnie nic bo moj poprostu nie ma czasu

201503231678.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz, Kochana, nie chcę Cię rozczarować, ale w 99% przypadków faceci nie angażują się w zakupy dla dzieci, wybór żłobka, przedszkola, itp. Mój jest naprawdę ok, ale mało go to obchodzi, tzn wg mnie mało go to obchodzi. Co ja wybiorę to zawsze jest dobrze. Wózek, łóżeczko, mebelki, ubranka - wszystko sama wybierałam, kupowałam. Potem jak dzieci starsze, to to samo, który żłobek, przedszkole - wszystko sama musiałam przejrzeć potem mu mówiłam co wg mnie jest najlepsze, to on że ok, skoro już przejrzałam to znaczy, że wybrałam najlepiej. Oj wkurzało mnie to, ale jak pogadałam z koleżankami, to 99% ma właśnie tak samo. Jedna ma inaczej i strasznie się z mężem kłóci, bo co ona wybierze, to on kwestionuje. W sumie wolę opcję, że ja decyduję, sprawdzam, na koniec konsultuję. A jak już bardzo mi na czymś zależy, to przesyłam mu mailem (na fotel obok ;)) kilka stron do obejrzenia i porównania. :)

Nie przejmuj się Kochana. Trzymam kciuki za pojednanie sylwestrowo-noworoczne. Możesz mu powiedzieć, że to dla Ciebie bardzo ważne i żeby usiadł z Tobą chwilę i przeanalizował co z tym wózkiem. A znając życie i tak stanie na tym, że Ty wybierzesz, a on się zgodzi.

madziutek 23, noa8, SunSun, gosiaczek31, loszcz, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej... loszcz ale moze w nowym roku beda promocje... ;) jeszcze troszke czasu zostalo ;*

ja w poniedzialek jade na zakupy z mezem i mamy w planie kupic lozeczko , wozek i caaala wyprawke ;D zobaczymy co z tego planu wyjdzie ;)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:29

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Madziutek ja nie śpię już dawno. Dzis w domh jestem kaszel i katar jakis sie przyplatal
    anastacia mialam dac cytuj a polubi@am... ja tez od 7 nie spie ale moj m ma dzis wolne wiec leze ljeszcze zeby go nie budzic i buszuje po necie ;)

pozatym czekam az on pierwszy wstanie zeby szedl napalic w piecu bo mi sie nie chce dzis a jak on jest to niech chociaz tyle zrobi ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki witam ostatni raz w starym roku napisałam wczoraj długiego poeta i teł padł brrr
    Anet laska z Ciebie super wyglądasz córeczka też śliczna po mamusi;-)
    Ines na pewno wszystko będzie dobrze twój maluszek pewnie urodzi się troszkę mniejszy ale to nic złego 4kg dzieciaki trudniej urodzic;-)
    Loszcz nie martw się z moim było to samo oglądał który ładny a ja o wszystko musiałam wypytać a jak zapomniałam np zapytać na ile jest gwarancja to mówi a to nic takiego pewnie jak na wszystkie wózki tacy juz są faceci nie ma się co przejmować ;-)
    Emircia trzymam kciuki za twojego maluszka dobrze ze rosnie prawidłowo

loszcz lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Widzę ze rozmawiacie o zaangażowaniu mężów. Mój w ciążę za bardzo się nie udziela rzadko dochodzi do brzucha. Ale jesli chodzi o wybory podejmowaneco do zakupów czy przedszkoli to zawsze sie udziela. Mnie to strasznie wkurza bo wydaje mu się ze to co firmowe czy drogie to lepsze i bardzo się o to kłócimy. Np wózek mam po córeczce starszej w super stanie nowoczesny a mój wspaniały wymyślił by kupic nowe i jeszcze w huk drogie wybrał wiec oczywiscie sie nie zgodziłam. Z lozeczkiem bylo podobnie takie nie bo to szmelc moze takie w końcu wkurzylam sie i sama zamowilam takie jakie chciałam.a jak przyjechali to walnal tekst to widzisz jakie zajebiste wybrałem. No szlak mnie trafia chwilami

belladonna lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica głowa do góry. Najważniejsze, że mała łanie rośnie i jesteś pod opieką lekarza.

Loszcz ja wpadłam w 'internetową wózkową pułapkę' po 20tc. W każdej wolnej chwili czytałam, porównywałam. Niestety nie ma idealnych wózków co doprowadzało mnie do szału, bo przy każdym było jakieś ale. Jak wybraliśmy się na oglądanie wózków to już w pierwszym sklepie przy prezentacji trzeciego wózka miałam dosyć i chciałam stamtąd wyjść i było mi obojętne, który wózek ostatecznie kupimy. Od tego czasu trochę się opanowałam.

Mój mąż należy do takich, którzy chcą partycypować we wszystkich zakupach (no w większości :P) i tu też jest problem. Np w sklepie z wózkami marudzi, kręci nosem, a przy camarelo powiedział, że to jest najbrzydszy wózek jaki widział (czym się kierował w tej opinii - nie mam pojęcia :P), a przy bebetto coś mu nie pasowały pałąki w stelażu. Nie wiem jaki typ jest gorszy.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz ty to masz podwójny problem z tym wózkiem. Ale nie panikuj, powoli coś znajdziesz. Pooglądaj testy wózków na YouTube. A facetem się mie stresuj tak bardzo. Ich nie kręcą takie rzeczy.

4e3f84b95f.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    Piękne zdjęcia ,miło na Was popatrzeć.

Do mnie zawitał dziś śnieg,dopiero.

Co do wózków,też w pewnym momencie miałam już dość i stwierdziłam,że najwyżej taczkę kupię i będę wozić małego,to był przejaw mojej bezsilności :D
    Nie mam zamiaru już więcej szukać,wybrałam i zamierzam zamówić. Tak jak piszecie,nie ma wózków idealnych :)
    Mąż mi pomaga w podejmowaniu decyzji ale tylko na początku ,jak zaczynam drążyć temat to widzę,że już go to nudzi i sama ostatecznie podejmuję końcową decyzję ;)

relg2n0abn31771x.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

W ten ostatni dzień w 2014 roku chciałybyśmy się z Wami pożegnać no i oczywiście przywitać radośnie 2015.

Podsumowanie 2014.
    Ostatnie zdjęcie "starego roku". 14,2kg na plusie i 110cm w pasie. Całkiem "obfity" roczek :p

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/37d3cd05e3be.jpg

anet525, madziutek 23, SunSun, Emartea, Scarlett2014, loszcz, Emrica, Niunia86, gosiaczek31, MisiaMonisia, belladonna, Madzik82, Anastacia33, Krysti, kasss, MamaAdasia, Dorka1979, Pocahontas, bella82 lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz napewno w końcu się na coś zdecydujesz
    Kasha ale masz śliczną pileczke.
    Dziewczyny mam pytanie co ile macie robione usg?

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladne zdjecia dziewczyny ;*

Anet ja mam na kazdej wizycie czyli co 4 tygodnie... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na każdej wizycie czyli co miesiąc. Teraz od stycznia będą wizyty co dwa tygodnie, ale nie wiem czy nadal zawsze będzie usg.

Kasha ładny brzuchol.

4e3f84b95f.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica lekarka tak jak piszesz musiała ci to po prostu powiedzieć.Przykro mi że masz tyle stresu ale głowa fo góry na pewno wszystko będzie dobrze!:-) pij pij pij :-)

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co 4 tygodnie.W ogole stwierdzilam że moja lekarka uwielbia podgladac maluchy.Wczoraj oglądała mała ponad 10 min wcale jej nie mierząc tylko o tu ssa kciuka,tu ma oczka,tu pupeczke tu posmyrala,tu to tu tamto ,a czasem nic nie mówi tylko ogladamy w ciszy i wszyscy mamy banana.Ja,mąż i gino ;-)

Emrica, loszcz, gosiaczek31, Emartea lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet ja też na każdej wizycie co 4 tygodnie. Raz mi nie zrobił "bo nie ma potrzeby", może miał gorszy dzień.

Właśnie przyszło wyprzedażowe zamówienie ze smyka :)
    2cwsuhc.jpg

No i 'dziewczyńskie' łowy z przecen w tesco.
    jr9x7a.jpg 1o90cy.jpg

I nie pochwaliłam się co Gwiazdor przyniósł w tym roku Nince pod choinkę u dziadków - misia Ninę ;)
    16ab2uf.jpg

Co do kombinezonów to już sama nie wiem czy kupować czy nie. Termin mam na 27 lutego. Chyba nie ma sensu już kupować takiego kombinezonu? http://www.f-f.com/pl/product/kombinezon-niemowlecy-f-f-w-gwiazdki-z-rekawiczkami/kg423326.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 11:26

Emrica, loszcz, SunSun, Scarlett2014, anet525, madziutek 23, Emartea, gosiaczek31, Krysti, Niunia86, kasss, MamaAdasia, bella82 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Emrica lekarka tak jak piszesz musiała ci to po prostu powiedzieć.Przykro mi że masz tyle stresu ale głowa fo góry na pewno wszystko będzie dobrze!:-) pij pij pij :-)

Wiem, że głowa do góry, muszę być dobrej myśli bo wtedy dzidzia będzie szczęśliwa, i bardziej jej pomagam.

Ja mam wizyty tak co 2, 3 tygodnie i zawsze mam robione usg.

SunSun lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM bardzo ładne zakupy, i ta sukienka, fajnie że w tesco znowu promocje, muszę się też tam wybrać.

A miś Nina śliczny :)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica nie dobrze kurcze z tymi twoimi wodami ale za to córeczka ma wagę imponująca:-).Moja
    przyjaciółka ma synka 5 miesięcznego i urodził się z wagą ponad 4 kg a ona jest malutka i drobna bardzo i tez ja straszyli wodami (byla tuż poniżej granicy "bezpieczeństwa") a ona by chyba pękła gdyby miała je w normie. Oczywiście mały urodził się zdrowy jak ryba :-)
    To z nim mam zdjęcie w awatarze

Emrica lubi tę wiadomość

201503231678.png
‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ