X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i życzę wszystkiego najlepszego w 2015 roku przede wszystkim zdrowia dla nas i naszych dzieciaczków, bo to najważniejsze!

Ja też szybko zasnęłam, co prawda przeziębienie ustąpiło, ale mam starszny ból zatok, głowa boli do tego taka zielona wydzielina z nosa..

Anastacia, może przeczucia znów się sprawdzą :D Ja czułam ze przenoszę małego więc teraz pewnie będzie tak samo.

noa8, gosiaczek31, Niunia86, bella82, kaczamila lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa, gratuluję wizyty :) Moja gin jak jej powiem że mnie coś boli to od razu każe mi leżeć i tyle nie chodzić.
    Też chodzę na NFZ i mam tylko 3 usg w tym czasie.

noa8 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Noa, gratuluję wizyty :) Moja gin jak jej powiem że mnie coś boli to od razu każe mi leżeć i tyle nie chodzić.
    Moja we wtorek wypisala mi zwolnienie...stwierdzila ze czas troche odpoczac i w końcu sie wyleczyć. Także siedze w domu choć chyba sie zanudze

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie. Wszystkiego, co najlepsze w Nowym Roku :) Mi wczoraj wieczorem niestety bardzo dokuczał brzuch i plecy. Od rana to samo. Brzuch napiety i bolesny. Dobrze, ze nie zdecydowalismy sie na wizyte u znajomych, tylko bylismy u rodzicow to przynajmniej moglam sie polozyc.

Milego dnia! A maz juz rano zapowiedzial mi, ze jutro jedziemy po wozek. Ale mu sie spieszy ze wszystkim ostatnio ;)

gosiaczek31, Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Kochana ja chodze prywatnie , i moja Dr ma bardzo dobre opinie dlatego ufam jej bezgranicznie. Place stowke za sama wizyte , a na usg kieruje mnie do Luxmedu.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Witam i życzę wszystkiego najlepszego w 2015 roku przede wszystkim zdrowia dla nas i naszych dzieciaczków, bo to najważniejsze!

Ja też szybko zasnęłam, co prawda przeziębienie ustąpiło, ale mam starszny ból zatok, głowa boli do tego taka zielona wydzielina z nosa..

Anastacia, może przeczucia znów się sprawdzą :D Ja czułam ze przenoszę małego więc teraz pewnie będzie tak samo.

Jeśli to zielona wydzielina z nosa to proponuję zgłosić się do laryngologa, być może masz zapalenie zatok, wiem coś o tym bo mnie to strasznie męczyło przed ciażą, brałam antybiotyki itp.

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Żebyśmy wszystkie szczęśliwie dobrnęły do marca ;)

Mój synek wczoraj bawił się w brzuchu jak na porządnej imprezie sylwestrowej. Brzuch mi falował cały wieczór :)

SunSun, belladonna, gosiaczek31, Justyska89, Niunia86, bella82 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    ;)

Mój synek wczoraj bawił się w brzuchu jak na porządnej imprezie sylwestrowej. Brzuch mi falował cały wieczór :)

Mój to samo haha ;-) dzisiaj odsypia impreze ;-)

Niunia86, MamaAdasia, jasmin lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie witam w 2015 r my pojechaliśmy do znajomych mimo ze czułam ze to zły pomysł i niestety po godz juz chciałam wracać tak się zle czułam wiec nowy rok przywitaliśmy w domu później poszłam spać a maz obiecał ze będzie kierowca wiec wszystkich rozwozil ale cieszę się ze juz pi świętach nowym roku teraz możemy skupić się na przygotowaniach do przyjścia naszych maluszkow;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tak wczoraj sie bolesnie wiercila ze mam nadzieje, ze w koncu fiknela glowa w dol.
    wyciagnelam dzis kartony z ciuchami po malym. Zrobilam ogolny przeglad ale nawet nie chce mi sie tego wszystkiego przegladac. Nie mowiac o praniu, prasowaniu i skladaniu...

belladonna, SunSun, gosiaczek31, Justyska89, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Madzik82, rozumiem Cię doskonale. Dla mnie najgorsze to było segregowanie ubrań rozmiarami i porą roku. Obiecałam sobie że przy córce już będę je segregować jak będę chować gdy wyrośnie. Ale niestety znowu wszystko pomieszane, i od początku robota, bo teraz znów syn i na początek wiosny, córka była z końca lata. Więc znowu muszę się przekopać przez rozmiary i pory roku ;)
    Jak miło było przy pierwszym dziecku, każdy ciuszek pięć razy oglądałam. Teraz tego tyle, że nie wiem od czego zacząć.

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny witam się w nowmy roku. sylwestra spędziliśmy z moimi rodzicami u mnie w brzuchu tez odbywała się jakaś pozadna impreza bo mała tez szalała :) rozrywkowe dzieciaczki mamy :).
    jak pomyślę ze to juz nowy rok i jeszcze ja 3 mies bo na koniec marca to aż mi dziwnie i zaczynam się bać bo musze się wziąść za wyprawkę juz serio a strach mnie bierze. boję się że nie zdążę ze zapomnę o czymś. sama cały czas powtarzam ze w razie czego są sklepy ale jednak obawę jakąś mam

gosiaczek31, jasmin, belladonna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka tez wczoraj mocno fikala. A dzis odpoczywa. Ja od rana sprzatam bo wczoraj mi sie nic nie chcialo. A trzeba juz bylo poodkurzac i zmyc podlogi. Wiec ladnie Nowy Rok zaczelam, z mopem:-)
    Wczoraj sie dowiedzialam od kolezanki ze nie wiadomo czy moja gin prowadzaca bedzie miala przedluzony kontrakt po nowym roku a ja mam wizyte w poniedzialek, jak sie okaze ze jej nie ma to bedzie klopot bo bede musiala na szybko zorganizowac lekarza ktory wypisze mi L4:-) a wiekszosc pewnie ma dlugi weekend bo 3 Kroli wolne. I nawet jak dzwonilam zeby umowic sie na usg to wszedzie albo nieodbieraja bo urlopy swiateczne albo zeby dzwonic po 7.01 to wtedy beda wiedzieli kiedy zapisac.

MamaAdasia, jasmin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam plan wykorzystac ze maz w domu zajmie sie Olcia, a ja usiade na spokojnie i zamowie na allegro podklady, wkladki, itp brakujace do wyprawki.
    Jeszcze czeka mnie aptczne zamowienie i bedzie wszystko gotowe. Pranie prasowanir zostawie na luty pewnie. I troche wozek ogarnac, poprac wkladki. Wyczyscic.

Madzik82, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Moja we wtorek wypisala mi zwolnienie...stwierdzila ze czas troche odpoczac i w końcu sie wyleczyć. Także siedze w domu choć chyba sie zanudze

Nie zanudzisz się ;) Mnie moja gin wysłała mnie na L4 w 7 tc....Ze wzgledu na wcześniejsze poronienie i plamienia które trwały do 10 tc (miałam krwiaczka)....
    Zawsze jest w domu coś do zrobienia...zwłaszcza teraz czeka Nas dużo pracy....Trzeba pomału wszystko przygotowywać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 13:29

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

Starania od : luty 2019 r.

16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)

12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
    Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko szalało w święta a teraz ma mnie w nosie i od kilku dni jest dość spokojne. Oczywiście jak dostanie cole albo słodycze to łaskawie się odzywa to matki. I bądź tu spokojna i jedz racjonalnie... mój syn obawiam się odziedziczył charakter po tatusiu.

Ja póki co leniwie spędzam czas ale zaraz idę po laptopa i w myśl moich porannych przemyśleń zaczynqm robić listę rzeczy ktore mam i tych które muszę kupić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprzednio mialam liste na 3 strony i wg niej kupowalam wyprawke. Ale ja gdzies wykasowalam albo nie moge znalezc. A chetnie bym zerknela czego mi ew.Brakuje teraz. Pewnie po porodzie okaze sie ze o polowie waznych spraw zapomnialam:-)

belladonna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak mi mówił mój kuzyn ze wszystko mieli dopięte na ostatni guzik przed urodzeniem córki a jak się urodziła okazało się ze połowy rzeczy nie mają. mowi ze chocbyśmy się niewiadomo jak przygotowywali życie zweryfikuje inaczej i okaże się po urodzeniu ze nie przygotowani do końca byliśmy

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się nawet nie oszukuje że o wszystkim pomyślę i wszystko kupię. Ale do tej pory kupowałam hmmm co mi w ręce wpadło :) teraz muszę to jakoś ogarnąć świadomie :) na pewno celowo jednak pewnych rzeczy teraz nie kupię i zaczekam co będzie jak mały się urodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 14:47

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakos nie mam weny. Przy piereszym dziecku szalalam. A teraz wychodze z zalozenia ze jak czegos nie bedzie to dokupie a jak sie okaze ze jakiegos ciucha brakuje to najwyzej zalozej malej cos za duzego albo niebieskiego w auta po braciszku hehe jakos to bedzie

Belladona ja niby mam w kartonach wszystko podpisane ale jak je otworzylam to mi sie zapal skonczyl. Jestem ostatnio flakiem bez,sily

MamaAdasia, belladonna lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ