SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tess Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass - ja jak coś kupuje na olx to tylko z odbiorem osobistym. Co najwyżej się umawiam telefonicznie żeby ktoś np. przez allegro wystawił jak ma możliwość.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że my też zdecydujemy się na chrzciny w lokalu. Nasz domek nie będzie jeszcze gotowy, w mieszkaniu mamy mało miejsca a nie chcę robić chrzcin u żadnej z babć Juniora. Poza tym nie chcę żebym ja czy moja mama zamiast siedzieć z gośćmi chrzciny spędzała w kuchni. Wolę zaprosić do miłej knajpki wszystkich na obiad i kawę. Finansowo wyjdzie niewiele drożej a chyba będzie milej. W wakacje byliśmy na chrzcinach siostrzeńca męża i strasznie mi się nie podobało bo mimo braku miejsca zaprosili sporo osób i ciężko było nawet zjeść obiad. Poza tym moje teściowa przez pół dnia siedziała w kuchni a przecież babcia dziecka też jest gościem. Tak mi się wydaje. Więc ja planuje małe chrzciny (dziadkowie, chrzestni i ewentualnie moje babcie) w przytulnym lokalu z dobrym jedzeniem za przyzwoitą cenę.

Emartea, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    MamaAdasia ja kupujena allegro wózek 2w1 nowy za niecałe 500zł bo fotelik nosidełko kupiłam osobno taki mi wystarczy i wyjdzie taniej niż niejeden wózek używany a to ten link do tego wózka jeśli chciała byś zobaczyć :)

http://allegro.pl/raf-pol-wozek-magnum-tacka-przewijak-promocja-i4943531537.html
    Ewka dziękuję Ci jak nie wiem co, takiego wózka szukałam. Już go zamawiam, tylko najpierw zapytam córkę jaki chce kolor

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi dziewczyny czy jesli robiłam w 26 tygodniu ciąży tą próbe wątrobową w kierunku cholestazy i nie wykazało, a znowu mnie swędzi, tym razem wszystko i jeszcze mocniej to powinnam zrobić jeszcze raz, czy raz wystarczy i jesli bym miała to by to wyszło wtedy? bo zgłupieje! maści miałam tyle przepisanej że nawet by na tydzien ciagłego stosowania nie starczyło(na same nogi) a lekarka kazała przez 2 tygodnie, a te La Roche Posay Cicaplast Baume B5 też że tak powiem gówno daje a już prawie cała tubka poszła ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 20:05

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zamawiam taki wózek u tego samego sprzedawcy tylko na kołach pompowanych
    http://allegro.pl/raf-pol-wozek-wielofunkcyjny-king-tacka-materacyk-i4877607098.html

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

Starania od : luty 2019 r.

16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)

12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
    Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka cieszę się że ci w jakiś sposób pomogłam :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja rodzina (rodzeństwo rodziców, kuzynostwo itp.) już kręcili nosem i obrażali się, gdy okazało się, że nie robimy z M. wesela. Długo słyszałam teksty typu kiedy w końcu ślub kościelny, 'no co wuja na wesele nie zaprosisz', nawet moi rodzice musieli się nasłuchać, że jednej córce wesele wyprawili, a drugiej nie. Na szczęście minęły już dwa lata i trochę wszystko ucichło.

Teraz na chrzciny też zaprosimy rodziców i rodzeństwo z rodziną/partnerem, a chrzestnymi będą nasze siostry, po jakiś obiad i deser w fajnej knajpce. Co do terminu to się nie spieszę, zobaczymy kiedy moja siostra przyleci do pl na dłużej. Może w wakacje? Siostra chrzciła małą jak miała 9 mcy.

Dziś przyszedł kurier z zamówieniem z kombinezonem z tesco za 32 zł. Jak nie będzie okazji założyć to najwyżej odsprzedam z metkami ;)

Dziś mąż przywiózł fotelik, a jutro ma przyjechać kurier z wózkiem! Aaa nie mogę się doczekać :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM siostry? Czyli 2 kobiety?

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ja tez ribilam w restauracji chrzciny. Mialam tylko 10 osob. Finansowo wyszlo super no i sie nie narobilam w kuchni i nie zostalam potem z naczyniami. Nie zmeczyly mnie te chrzciny

Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny też w lokalu raczej zorganizujemy. Przewiduję, że razem z nami nie będzie więcej niż 12 osób, a w mieszkaniu to już 6 jest za dużo. Co do księży to ja nie wiem jak zapatrują się na tą kwestię u nas. Nigdy nie byłam w kościele w swojej parafii, nie udało mi się też gościć księdza w domu. Nie jestem w stanie przewidzieć, jaka będzie reakcja jak się nagle pojawimy z zamiarem ochrzczenia nieślubnego dziecka. Ja nie jestem osobą głęboko wierzącą i prawdę mówiąc mi by nie przeszkadzało gdyby dziecko nie miało chrztu. Jeśli będzie chciało to kiedyś samo mogłoby zdecydować, ale M chce i to chyba tylko ze względu na rodziców.

4e3f84b95f.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, albo 2 siostry, albo siostra męża i mój szwagier. W niektórych parafiach wiem, że jest z tym problem, w innych nie. Mój szwagier jest moim szwagrem od prawie 17 lat, więc jest dla mnie jak brat. Zobaczymy :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik u nas też będzie 10 może 12 dorosłych, 5 letnia chrześnica męża i dzieciaki poniżej 3 lat. Za obiad dla nich nie zapłacimy majątku. A jeśli ktoś czyli kuzynki męża które były na chrzcinach organizowanych przez siostrę mojego B. zamierza się na nas obrazić że go nie zaprosimy? Trudno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:10

Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM pytam bo też mam taki pomysł. Ja nie mam rodzeństwa, mam tylko przyjaciółkę którą kocham jak siostrę. Mój mąż ma tylko jedną siostrę za którą ja nie przepadam ale rozumiem że to jego siostra. Mamy więc dwie kandydatki na matki chrzestne i średnie pomysł na ojca chrzestnego. Nie chce żeby był nim jakiś kuzyn z którym mamy sporadyczny kontakt. Myśleliśmy o najlepszym przyjacielu męża ale wiemy że on choć na pewno nam nie odmówi i wiemy ze w każdej sytuacji możemy na niego liczyć nawet bardziej niż na rodzinę to jednak on ma dość tradycyjne poglądy i uważa że chrzestni to rodzina.

• Rubi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ja mam jedną butelkę Avent i jedną Canpol. Jak będzie potrzeba to kupię więcej.

Rubi mój mąż raz jak był chrzestnym to musiał chodzić na nauki :) masakra ;)
    ja też jestem chrzestną i nie musiałam :P żeby tylko nasz ksiądz nic takiego nie wymyślił bo padne..ja już mam dość nauki na wszelkich płaszczyznach :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Zależy od ksiedza. Niektórzy robią problem.
    My mamy ślub cywilny i co roku ksiadz jak chodzi po kolędzie to wypytuje kiedy zamierzamy wziąć ślub kościelny....Bo dla kościoła ślub cywilny to grzech!!!
    A w tym roku jak przyjdzie to zobaczy mnie z brzuchem :D hahah
    haha...naszykuj mu od razu meliskę :)

loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    haha...naszykuj mu od razu meliskę :)
    Dobry pomysł chyba że wcześniej padnie na zawał :D haha

loszcz lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett to tak jak my ....zero pomyslu na ojca chrzestnego...matka chrzestna wybrana

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie jak kilka dni temu pisałam Wam że mój Junior zrobil się bardzo spokojny? Cóż teraz mamy kolejną zmianę o 180%....brzuch cały czas mi faluje. Kot leżący obok patrzy na mnie z zaciekawieniem i chyba nie wie co się dzieje. Ciekawe kiedy zacznie próbować "łapać" Juniora :)

Ciekawe jak tam Niunia w szpitalu.... daj znać jak tam kobieto :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:20

MisiaMonisia, gosiaczek31, Krysti, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Pamiętacie jak kilka dni temu pisałam Wam że mój Junior zrobil się bardzo spokojny? Cóż teraz mamy kolejną zmianę o 180%....brzuch cały czas mi faluje. Kot leżący obok patrzy na mnie z zaciekawieniem i chyba nie wie co się dzieje. Ciekawe kiedy zacznie próbować "łapać" Juniora :)

)
    Ja mam suczke...setera irlandzkiego...I zawsze przednimi łapami wskakiwała mi na kolana żeby się przytulić...I wczoraj znowu wskoczyła i sie przytuliła i dostała kopa w ucho od Małego...Nie wiedziała co sie dzieje......spojrzała na mnie dziwnie i zeskoczyła na podłoge....Ale Jej mina była bezcenna :D

Scarlett2014, gosiaczek31, loszcz, Emartea, bella82, Krysti, Dorka1979, Pocahontas lubią tę wiadomość

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot już też chyba raz dostał koniak od Juniora jak leżał przytulny do mojego brzucha. Zupełnie zgłupiał i nie widział coś się dzieje :) od tego czasu patrzy na mój brzuch bardzo podejrzanie :)

Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość

‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ