Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa myślę że my też zdecydujemy się na chrzciny w lokalu. Nasz domek nie będzie jeszcze gotowy, w mieszkaniu mamy mało miejsca a nie chcę robić chrzcin u żadnej z babć Juniora. Poza tym nie chcę żebym ja czy moja mama zamiast siedzieć z gośćmi chrzciny spędzała w kuchni. Wolę zaprosić do miłej knajpki wszystkich na obiad i kawę. Finansowo wyjdzie niewiele drożej a chyba będzie milej. W wakacje byliśmy na chrzcinach siostrzeńca męża i strasznie mi się nie podobało bo mimo braku miejsca zaprosili sporo osób i ciężko było nawet zjeść obiad. Poza tym moje teściowa przez pół dnia siedziała w kuchni a przecież babcia dziecka też jest gościem. Tak mi się wydaje. Więc ja planuje małe chrzciny (dziadkowie, chrzestni i ewentualnie moje babcie) w przytulnym lokalu z dobrym jedzeniem za przyzwoitą cenę.
Emartea, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwka dziękuję Ci jak nie wiem co, takiego wózka szukałam. Już go zamawiam, tylko najpierw zapytam córkę jaki chce kolorewka1990 wrote:MamaAdasia ja kupujena allegro wózek 2w1 nowy za niecałe 500zł bo fotelik nosidełko kupiłam osobno taki mi wystarczy i wyjdzie taniej niż niejeden wózek używany a to ten link do tego wózka jeśli chciała byś zobaczyć

http://allegro.pl/raf-pol-wozek-magnum-tacka-przewijak-promocja-i4943531537.html -
powiedzcie mi dziewczyny czy jesli robiłam w 26 tygodniu ciąży tą próbe wątrobową w kierunku cholestazy i nie wykazało, a znowu mnie swędzi, tym razem wszystko i jeszcze mocniej to powinnam zrobić jeszcze raz, czy raz wystarczy i jesli bym miała to by to wyszło wtedy? bo zgłupieje! maści miałam tyle przepisanej że nawet by na tydzien ciagłego stosowania nie starczyło(na same nogi) a lekarka kazała przez 2 tygodnie, a te La Roche Posay Cicaplast Baume B5 też że tak powiem gówno daje a już prawie cała tubka poszła ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 20:05
-
Też zamawiam taki wózek u tego samego sprzedawcy tylko na kołach pompowanych
http://allegro.pl/raf-pol-wozek-wielofunkcyjny-king-tacka-materacyk-i4877607098.html
Dorka1979 lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
nick nieaktualny
-
Moja rodzina (rodzeństwo rodziców, kuzynostwo itp.) już kręcili nosem i obrażali się, gdy okazało się, że nie robimy z M. wesela. Długo słyszałam teksty typu kiedy w końcu ślub kościelny, 'no co wuja na wesele nie zaprosisz', nawet moi rodzice musieli się nasłuchać, że jednej córce wesele wyprawili, a drugiej nie. Na szczęście minęły już dwa lata i trochę wszystko ucichło.
Teraz na chrzciny też zaprosimy rodziców i rodzeństwo z rodziną/partnerem, a chrzestnymi będą nasze siostry, po jakiś obiad i deser w fajnej knajpce. Co do terminu to się nie spieszę, zobaczymy kiedy moja siostra przyleci do pl na dłużej. Może w wakacje? Siostra chrzciła małą jak miała 9 mcy.
Dziś przyszedł kurier z zamówieniem z kombinezonem z tesco za 32 zł. Jak nie będzie okazji założyć to najwyżej odsprzedam z metkami
Dziś mąż przywiózł fotelik, a jutro ma przyjechać kurier z wózkiem! Aaa nie mogę się doczekać
-
nick nieaktualny
-
Scarlet ja tez ribilam w restauracji chrzciny. Mialam tylko 10 osob. Finansowo wyszlo super no i sie nie narobilam w kuchni i nie zostalam potem z naczyniami. Nie zmeczyly mnie te chrzciny
Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
My chrzciny też w lokalu raczej zorganizujemy. Przewiduję, że razem z nami nie będzie więcej niż 12 osób, a w mieszkaniu to już 6 jest za dużo. Co do księży to ja nie wiem jak zapatrują się na tą kwestię u nas. Nigdy nie byłam w kościele w swojej parafii, nie udało mi się też gościć księdza w domu. Nie jestem w stanie przewidzieć, jaka będzie reakcja jak się nagle pojawimy z zamiarem ochrzczenia nieślubnego dziecka. Ja nie jestem osobą głęboko wierzącą i prawdę mówiąc mi by nie przeszkadzało gdyby dziecko nie miało chrztu. Jeśli będzie chciało to kiedyś samo mogłoby zdecydować, ale M chce i to chyba tylko ze względu na rodziców.
-
nick nieaktualnyMadzik u nas też będzie 10 może 12 dorosłych, 5 letnia chrześnica męża i dzieciaki poniżej 3 lat. Za obiad dla nich nie zapłacimy majątku. A jeśli ktoś czyli kuzynki męża które były na chrzcinach organizowanych przez siostrę mojego B. zamierza się na nas obrazić że go nie zaprosimy? Trudno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:10
Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaM pytam bo też mam taki pomysł. Ja nie mam rodzeństwa, mam tylko przyjaciółkę którą kocham jak siostrę. Mój mąż ma tylko jedną siostrę za którą ja nie przepadam ale rozumiem że to jego siostra. Mamy więc dwie kandydatki na matki chrzestne i średnie pomysł na ojca chrzestnego. Nie chce żeby był nim jakiś kuzyn z którym mamy sporadyczny kontakt. Myśleliśmy o najlepszym przyjacielu męża ale wiemy że on choć na pewno nam nie odmówi i wiemy ze w każdej sytuacji możemy na niego liczyć nawet bardziej niż na rodzinę to jednak on ma dość tradycyjne poglądy i uważa że chrzestni to rodzina.
-
ja też jestem chrzestną i nie musiałamScarlett2014 wrote:Ja mam jedną butelkę Avent i jedną Canpol. Jak będzie potrzeba to kupię więcej.
Rubi mój mąż raz jak był chrzestnym to musiał chodzić na nauki
masakra 
żeby tylko nasz ksiądz nic takiego nie wymyślił bo padne..ja już mam dość nauki na wszelkich płaszczyznach
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
haha...naszykuj mu od razu meliskęMisiaMonisia wrote:Zależy od ksiedza. Niektórzy robią problem.
My mamy ślub cywilny i co roku ksiadz jak chodzi po kolędzie to wypytuje kiedy zamierzamy wziąć ślub kościelny....Bo dla kościoła ślub cywilny to grzech!!!
A w tym roku jak przyjdzie to zobaczy mnie z brzuchem
hahah
loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Dobry pomysł chyba że wcześniej padnie na zawałRubi wrote:haha...naszykuj mu od razu meliskę

haha
loszcz lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
nick nieaktualnyPamiętacie jak kilka dni temu pisałam Wam że mój Junior zrobil się bardzo spokojny? Cóż teraz mamy kolejną zmianę o 180%....brzuch cały czas mi faluje. Kot leżący obok patrzy na mnie z zaciekawieniem i chyba nie wie co się dzieje. Ciekawe kiedy zacznie próbować "łapać" Juniora

Ciekawe jak tam Niunia w szpitalu.... daj znać jak tam kobieto
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:20
MisiaMonisia, gosiaczek31, Krysti, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Ja mam suczke...setera irlandzkiego...I zawsze przednimi łapami wskakiwała mi na kolana żeby się przytulić...I wczoraj znowu wskoczyła i sie przytuliła i dostała kopa w ucho od Małego...Nie wiedziała co sie dzieje......spojrzała na mnie dziwnie i zeskoczyła na podłoge....Ale Jej mina była bezcennaScarlett2014 wrote:Pamiętacie jak kilka dni temu pisałam Wam że mój Junior zrobil się bardzo spokojny? Cóż teraz mamy kolejną zmianę o 180%....brzuch cały czas mi faluje. Kot leżący obok patrzy na mnie z zaciekawieniem i chyba nie wie co się dzieje. Ciekawe kiedy zacznie próbować "łapać" Juniora

)
Scarlett2014, gosiaczek31, loszcz, Emartea, bella82, Krysti, Dorka1979, Pocahontas lubią tę wiadomość
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard